![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Siz dün gece ne yaptınız
dün gece ben bir arabanın benzin deposunu ateşe verdim durup dururken. alkışlar arasında ve güler yüzlüydüm. yalnız da değildim; yanımda, denizden çıkarılanları yeniden denize atan bir arkadaşım vardı. bahriye şapkaları sahile vururken biz beraber papatya falına bakıyor en güzel kokuları sürüyorduk üzerimize ve zambak kokan bir geceye. dün gece biz, bizden söz ettik. uzun bir yolun sabah molası gibiydik. hani hareket saatinin anonsları hiç anlaşılamayan. ama biz dün gece yanıtı en zor soruları bile yanıtlamasını bildik içine yalan saklamadan. dün gece biz, sizden de söz ettik. ihtilal günlerinden ve kaybettirilen nesillerden. yaşanamayan sevgiler ve hançer rengi ihanetlerden. sahi, siz dün gece ne yaptınız. siz ve beyaz şarap rengi, balık eti sevgiliniz. dün gece siz neler yaptınız neler yaşadınız. hangi sofranın kırıntısında ve hangi sokağın kaldırımında sabahladınız . ben size dün gece mi bir gün önce anlatsam güler geçer ve inanmazdınız. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sokak hayvanları için
çok fena üzerime geliyordu zaman.... sanki elinde sultanın bütün fermanları ve gözlerine bürünen, kezzap renkli kan. çok fena geliyordu üzerime zaman..... ben kaçıyordum, siz yadırgıyordunuz. her direnişe en önce bayrak açan ben; beni kaçarken görünce anlamıyordunuz. ölümüne ve yasak bir sevgi ya da her türlü ihanetin binbir rengi sarılmış üstüme sanıyordunuz. oysa onlarca kimsesizim vardı benim. sokaklarda yatıp,her sabah yollarımı aç ama umutlu gözlerle bekleyen. ben gitmezsem aç kalacaklarını çok iyi bilen. onlarca kimsesiz ve barınaksız sokak hayvanım. ben gitmezsem kimsenin bir şey söylemeyeceği. insandan daha düzgün ve adamakıllı onurlu onlarca yolumu gözleyen sokak hayvanım. ben zamandan onlar için kaçıyordum siz anlamıyordunuz....... (prof.sungurbay anısına Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokak için ağlamak
gece karanlıktı, çok üşümüştü, ısınmak için ellerini ovuşturuyordu sokak, ben korkuyordum, lambanın içine saklanmıştım ne kadar sarhoş varsa birazdan çıkıp geleceklerdi çöp bidonunda sokağın geçmişini yakıp ısınacaklardı. sokak yanan geçmişiyle neden ısındığını bilmeden ısınacaktı ben saklandığım yerde ağlayacaktım göz yaşlarım lambadan sokağa taşacaktı sarhoşların her biri bir başka yana kaçacaktı sokak ıslanacak, çöp bidonundaki ateş sönecekti ben gizlice sevinirken sokağın geçmişini kurtardığım için sen benim ağladığımı gözyaşımın kokusundan tanıyıp üzülecektin Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokak saatinin altında
seni bu sokak saatinin altında bekledim. dün geceydi, belki bu sabah. bir tramvay kırmızısı gibi. saat tam on’u on geçiyordu. sırtım saatin direğine yaslanmıştı. zaman durmuştu ama gölgeler büyüyordu zaman durmuştu ama kalabalıklar, tenhalara dönüyordu. ben hala seni bekliyordum, yanımda tükenen umutlarım ve büyüyen sensizliğimle beraber. bir parça ürkek ve hayli derbeder. gelmeyecek diyordum kır papatyalarına, boşuna dökmeyin yapraklarınızı. ve siz diyordum sokaklara saklamayın bir yere kalabalıklarınızı. ben biraz daha beklerim burada. baktım gelmiyor ve daha çok var sabaha ne yapayım, kıvrılır yatarım saatin altında. ve yarın sana uykusuz, ve dalgaya bulaşmış titreyen ellerimle uskurdan fırlamış köpük gibi gene yazarım hiç haberin yokmuş sanki. “seni bu sokak saatinin altında bekledim, dün geceydi, belki bu sabah.” Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Soluksuz sarhoşluklar zamanı
benim; aşk dilinin birleşmemiş hecelerinde okuduklarım ağır bir ter kokusudur yada patlaması birden volkanların hani dudakların yanıp kavrulur gibi, dehşet bir şey yani. kor ateşlerin arasında çırpınan kanatsız gelincik kuşlarım tutabilsem bir daha okumak için ucundan en son satırın ellerimi kına değil kan boyar be gülüm, gerisi zaten ölüm. her satırımda bin damla mürekkep, rengi tutkunu firarımın içinde çiçekler açmaz, sadece ağlar çocuklar hatıralarımın yırtık perdeler uçar gider pencerelerden, izlerim, başka ne gelir ki elden. berbat bir soğuktur, soluksuzluğun bedeli dumanı sigaramın gün batımı, son kadeh sarhoşluğu gibi kış akşamlarımın aklıma bile gelmiyor üzerime yağacakmış kar ama koyuyor işte böyle gitmek, apar topar. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son trenin arkasından
son tren hiç bir yolcusunu yolda bırakmadan sabaha karşı geçip gitmiş olsun bu istasyondan rüyamda seninle sevişirken, yani daha uyanmadan. iyi bilirim uyanır olup ta açıversem gözlerimi acemi grilere boyalı ne kadar bulut varsa dolar içeri oysa ben pembeyi seviyorum desem eğilip kulağına sen, mavi mavi gülümsesen. sonra bir hayalet dokunuverse kampanalara birden yerimden sıçrar gibi olsam ama uyanmasam el yordamımda adımlansa tüm merdivenler. çıkıp şöyle bir “nerede kaldı” gözleriyle baksam son trenin geleceği uçsuzluklara ama umursamasam biraz daha bekliyor olup sanki haberim yok gibi. ve anlayınca artık hiçbir trenin bir daha gelmeyeceğini doğru koşup gelsem yanına, yatağım soğumadan ben seni seviyorum desem gözlerine rüya olup hat boylarında koşmaya başlasak el ele tutuşup hiç makas değiştirmesek, hiç uyanmasak … Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son vapurun ardından
son vapur için kapandı gişeler. tanımadık tüm yolcular güvertede, gözlerine karanlık basmış, uykuları hazımsız ninniler söyler. uskur bu seferin saatlerinde, dünyadan hızlı döner. son vapurdur bu, alıp başını gider. ben içerde son lambayı gevşetirim çığ toplamış ellerimle. dışarıda kuvvetli bir poyraz eser. iskeleye birden bir yalnızlık çöker, tarifine gücüm yetmez. son vapur gitti işte, gözden kayboldu. şimdi ilk martı çırpacak kanatlarını. çığlıklı bir telaş olup gelecek konup omzuma, şarkılar söyleyecek. ben dün gece bıraktığı yerdeyim, birazdan gelecek simitçiyi bekliyorum. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son zambak kokusu
“bin yıllık fırtına korkusu mudur kapının üstünde bin asma kilit içeride saklanan zambak kokusu mudur.” çok uzak ülkelerden sanki koparak gelen şirket-i Hayriye nin son vapur dumanıyım. ellerimde küçük dalgalar sahilden topladığım her adımda gökyüzü biraz daha büyürken ve uzaklık, adalarla moda arasına sakladığım. şimdi kampanalarda Kurtalan ekspresi yolcular ne kadar yorgun ve o kadar ağır. hiç çıkmıyor bin acıya sarılmış çocukların sesi. sanki hepsi birbirinden uzak birbirinden sağır bağdadi bir hattın ıslak demiryoluyum. işte bunları gönderiyorum kuzey gibi sana İstanbul’a benzer belki ondan daha çocukça bir güverte rüzgarından ve peron ışıklarından geçmişe güneş olup doğacak, bu kokuyu koklasana sende bırak gelsin zambak kokuları bu tarafa. “korkma sevgili dostum bin yıllık korkulardan gevşesin kapındaki kilitler, artık birer birer bırak çıksın zambak kokuları kapı aralığından.” Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonbahar astrolojisi
bir beyaz tüy uçar gider Venüs e uzaktan sibelius ince ay ayarındadır kemanın bir beyaz tüy uçar gider Merkür den ince ayarlanmış bir kemanın sesinden. zümrütler nasıl parlar bir bilseniz gözleri ışıldar ay ışığının ve siz bir martı iseniz boğazda bir kaptanın gözleri kamaşır. tükenmiş kokulardan inci gerdanlık senfoni gibi düşer Merkür ün, aydınlık yüzüne kokularından inci gerdanlık Venüs ün halkası olur bakır renkli kördüğümümüzün. havadan toprağa düşerken çiçekler bir el bakar resimli iskambil kartlarına diğeri haykırır kıpkırmızı “yaşasın ispanya” arenada bir matador, elinde papatyalar. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonsuz bir deniz
neresinden bakarsan bak, bu deniz uçsuz bucaksız bir yolculuktur. dalgalar isimsiz sarhoşluklar, suçları hep rakıdan bulunur. bir kayıp ilanıdır yani, iskeleden bakıp ta ardından el sallanan. güverte tuz kokar sanki adım boyu. gece de üşümüştür, yıldızlar birer ölü gözü. kapının dışında kalanlar, kaybettiklerimiz değil kendini kaybedenlerdir. ve sancak hep kötü ve iskele hiç okunmayacak bir şiir gibidir. neresinden bakarsan bak, bu deniz uçsuz bucaksız bir yangın yeridir. alevler bir başka tutku, yeniden tazelenen bir ruj gibidir. aynaların pas tutmasıdır yani, güzellikleri asla gözüne göstermeyecek olan. merdivenler her basamakta daha sıcak. olanlar bitip tükenmiş, hizmet durmuştur artık. bir yıldırım düşer, ellerin söner. kavrulmuş duygular saklanacak yer bulamaz, yelin esip götürdüğü bir kimsesiz yolcunun yelkeni olur. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|