![]() |
|
|
#5191 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kaderin oyunu olmalıydın sen,
Biz kaybettik gülüm, biz! Acımasız hayatta kaçamaktı, Kurtulmaktı belki dünyadan Gitmekti yıldızlara içimdeki sevgi, Gitmekti ya uzaklara kimseye söylemeden Okyanus misaliydi derin, ürkütücüydü, Kuş misali uçmak, özgür olmaktı. Kalbimizdi deli gibi çarpan, Sendin kaderin oyunu, Sen olmalıydın aşk. Kızgın değilim kimseye! Nasıl kırılırım bu sevdaya, Bulutlara dokundum hayatta bir kere! Batışıydı güneşin Moda'da Üsküdar'da, Mehtap, bir ömür olmalıydı Sigara misali oldun, Bittin her şeye rağmen, Duruyorsun yok olmuşsun ne fark eder! Kalbimden çık, yeter.
|
|
|
|
#5192 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dünya bir kitaptır okumayı bilene
Sevmek bir illettir sevdayı çekene Ne söylesen ne dilesen boş nafile Sevdayı tatmadın sen anlamazsın ondan Zehirdir aşk yaşayan insana Bilmeyene ise sevgi bir cennet Sevda ömrünü tüketen öyle bir illet Tatmadıysan aşkı anlamazsın elbet Kırar kolunu kanadını tek tek Aşk denen o melanet ve illet Göz yaşlarını seyreder her gün Seni seven seninle yaşayan millet Sen aşkı yaşamamışsın bilemezsin Ne sevgiyi ne aşkı nede seveni anlarsın Güler gözlerine baksa da her zaman Sana düşman olmuş melanet bir kadın...!
|
|
|
|
#5193 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
kadın
bulutu sorarken pamuk tarlalarını düşünüyordu denizi sorarken çocukları adam bulutlar pamukmuş gibi cevaplıyordu deniz, özgürlük ve barış adına maviymiş de adam anlatıyordu ve çocuklar aklına gelince adamı bir gökdelen yalnızlığı sarıyordu sahi kim vurdu uçurtmaları da çocuklar ortalıkta yok? kadının elleri pamuk oluyordu adam deniz, balık ve gerekirse yosun kokuyordu sahi kim kırdı göğün kanadını da çocuklar ortalıkta yok? yoksa savaşı gören çocuklar bir gecede büyür mü? ve barış kalp kırıklığından ölür mü?
|
|
|
|
#5194 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Erkek de bir insan
Kadın da bir insan Konuştukları hep bir lîsan Öyleyse birini diğerinden Niçin ayrı tutar ki insan? (28 Aralık 2005/ İstanbul)
|
|
|
|
#5195 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hoş bir hayal yüzünden,
düşmüşsün bu yollara. Hapı yuttun oğlum sen, akıl ermez onlara. Kadın deyince düşün, onda şeytan tüyü var. Farklı değil hiçbiri, esmer,sarışın,kumral. Gider isen huyuna, işler girer yoluna. Aksileşirsen eğer, getirirler oyuna. Kadın deyince düşün, onda şeytan tüyü var. Farklı değil hiç biri, esmer sarışın kumral. Dizginleri elinden, kaptırmışsın şimdiden. Allah yardımcın olsun. Ne söyleyim sana,ben. Kadın deyince düşün, onda şeytan tüyü var. Farklı değil hiçbiri, esmer,sarışın,kumral.
|
|
|
|
#5196 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
I
Bu gönül baharda aşık olmayı Bir daha dener mi hiç bilmiyorum Ağustos ayında karda kalmayı Bir daha sever mi hiç bilmiyorum. (2) II Deli boran gibi sevda olmayı Bir daha ister mi hiç bilmiyorum Güzelin ardından hala koşmayı Bir daha yapar mı hiç bilmiyorum (2) NAKARAT Aşkı unutamam yıllar geçse de Sevda yorgunuyum toprak çekse de Doymadan ben sana hayat bitse de Sensiz bu dünyayı hiç bilmiyorum. (2) III Sevdanın ağını ören şiiri Bir daha yazar mı hiç bilmiyorum. Her yana aşkını döken şarkıyı Bir daha çalar mı hiç bilmiyorum. (2) IV Yıllardır kapanan aşkın yolunu Bir daha açar mı hiç bilmiyorum. Her an içinde ki kadın kokunu Bir daha anar mı hiç bilmiyorum. (2) NAKARAT (2) Işın ERGÜNEY
|
|
|
|
#5197 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
yalancı doğum sancıların da
eli, kolu eksik spastik bir güne gebesin dökülsün saçların başsız omuzların üstüne bir yel alsın seni savursun suyuna bandırılmış deniz yüzüne kırklanmış bedenin tövbeler olsun kirletemez bir daha kimse seni kısma gözlerini uyutma beni ... ben uyudum sen dokundun acımadı ki yüreğimde ki platonik kadın _____gibi...
|
|
|
|
#5198 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir çocuk gördüm dolaşırken sokakta,
Yere düşmüş ağlıyor,koştum yanına. Sarıldım minik yavruya,teselli ettim, Üzerini temizledim Yeşil gözlü tatlı bir kız çocuğuydu. Sordum evini gösterdi.götürdüm. Kapıyı çaldım açıldı. Bir baktım ki,annesi..!! Annesi,yıllar önce taptığım kadındı. Gözlerim doldu,kelimeler düğümlendi boğazıma , Konuşamadım. Ardından kocası çıktı teşekkür etti, konuşamadım. Sadece arkam dönük boynum bükük Koyuldum yola ağlaya ağlaya Başımı taşlara vura vura.
|
|
|
|
#5199 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
I
Geçen gün aklıma geldi Kadınlar da güzeldir dedim, Seneler var ki ben onları Ne yalan söyleyim düşünmezdim. Semaver nasıl kaynar fıkır fıkır Öylesine kaynar kadınların içi, Çiçeklenmiş narin ağaçlardır Isıtırlar insanı güneş gibi. Öyleleri var ki hey Allahım hey! Geç karşıdan bak, Ak topuk beyaz gerdan, Tüy döşekler kadar yumuşak. Hiç hovarda meşrep değilim Kim ne derse desin, Ben öldükten sonra da bu mısralar Kadınlara yadigar olsun II Şu kadınlar ne biçim mahluk Sardıkça sarıyor beni, Zilzurna sarhoş ediyor, Üst üste içilen kadehler gibi. Bir karısı var komşumuzun Akşamları çiçek suluyor, Ellerinden su döküldükçe Kırmızı çiçekler daha kırmızı Maviler daha mavi oluyor. Bir komşumuzun da kızı var Gece gündüz türkü söylüyor, Ya doktor ya mühendis diyor da Başka bir şey demiyor. Geçen gece rasgeldim birine Uzun uzun içini döktü, Sevdalısı bırakmış peşini Dünya zından olmuş gözüne Yuvarlana yuvarlana bulutlar Akıp gidiyordu başımızın üstünden, Kırlangıçlar gibi ışıklar bizi Okşayıp okşayıp kaçıyordu, Öylesine sakindi ki gece Sesi öylesine sıcaktı ki Götürüp eğlendirmek geçti içimden. III Sade bunlar mı Cahit Külebi! Doğup büyüdüğün Niksar'da Kadınlar görmedin mi? Kablolur gider sanırdın Tarla çapalarken güneş altında; Karanlık odalarda tütün dizerken Yanıp sönerdi ıslak ıslak Yeşil tütün renginde gözleri. Sade bunlar mı Cahit Külebi! Kayseride, Adanada, İzmirde Kadınlar görmedin mi? Bir yırtık mendile benzerdiler, Öyle kadınlar ki ekmek uğruna Daha önce kızlıklarından Renklerini verdiler. Sade bunlar mı Cahit Külebi! Sivasın Yıldızeli taraflarında Ya o gördüğün genç kadın -Öyle sabırlı öyle sessiz..- Yüzüne ağlıyarak bakardın. Otuzuna bile basmadan, dostlar! Ölüp gidersem Peşimden ağlamayın! Yalnız kadınlar için, Yalnız onlar için ağlayın!
|
|
|
|
#5200 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
kadınlar var,kadın olmaktan iğrenmiş
kahpe *******i mıncıklanarak geçirmiş hayatının filmı kopmuş silinmiş yirmi bin erkeği mutlu etmiş,mutsuz kadınlar kadınlar var,plan yapmaktan yorulmuş senaryoda hep baş role soyunmuş dublörsüz her gün yalan uydurmuş bir erkeği mutsuz etmiş,mutlu kadınlar kadınlar var,yapmacık rolde afişlerde oynayan kuaför konken masalarında figüranlık yapan namusu kendi sanıp paraya tapan erkeği mutsuz,kendi mutsuz kadınlar kadınlar var,gülüşüyle güneşi odaya toplayan kocası yanındayken sadece nefes almakla yaşıyan erkeği,yavrusu eve gelince zıplayan erkeği mutlu,kendi mutlu kadınlar kadınlar var,yavruları için savaşan hapishane hastane önünde ağlaşan bastırılmış duygularını yakmış ama yaşayan erkek-mutluluk ne demek,unutmuş kadınlar kadınlar var şöhretle yanıyor kadınlar var parayla yanıyor kadınlar var plajda yanıyor kadınlar var aşkla yanıyor kadınlar var tarlada yanıyor kadınlar var yanmayı unutmuş
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 29 (0 üye ve 29 misafir) | |
|
|