![]() |
|
|
#5201 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hayatın yükünü yıllarca sırtında taşır
Menziline çileyle yürür kadınlarımız Zahmetin kucağında alın teriyle yoğrulur Mağdur haline hep üzülür kadınlarımız. Etrafında yardımcıdır, pervane gibidir Ölüme dek kırılmaz evin bel kemiğidir Yorulmaz, hiç of demez; ne istersen getirir Zahmet yaylasının gülüdür kadınlarımız. Köyde tarlada, kentte fabrikada çalışır Hayatın zorluğuna gün geçtikçe alışır Sanılmasın ki arzularına hep kavuşur Hayel perdesinin süsüdür kadınlarımız. Çocuk yapar, yemek yapar, tüm işlere koşar Sobayı yakar, odun taşır elleri şişer Bağ- bahçe sular, çamaşır yıkar; eli pişer Asrın tek çile bülbülüdür kadınlarımız. Uzun, berrak saçlarında saman tozu gezer Kalpte yokluğun ezilmişliğin izi gezer Ambarda tahılın çoğu değil, azı gezer Fakir kervanında yolcudur kadınlarımız. Sevgi deyince aşk deyince hep akla gelir Canımsın aşkımsın diye maniler söylenir Her şeyler bitince kervanına bindirilir Sahipsizliğin sümbülüdür kadınlarımız.
|
|
|
|
#5202 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kulaklarım yağmur şıkırtısın aşina
Mavzer çığlığına değil Gökyüzünü bir mavzer yalar Gider beynini parçalar bir öksüzün Kör kuşun, yada körün kurşunu Gökten bir yıldı kırıntısı Düşer tüm imgelere Her şey biter sanırım Sol böğrüme bir acı saplanır apansız Buzullaşmış beynimi Bir giz deler amansız Bir düş kurarım zamanla ilgili Zamansız Yolculuk başlatırım kaf dağına yalnız Dolunaylı bir gecede Basarak alnımın ortasına Ve şakaklarıma Kirpiklerim batmadan ayakaltımda Ciğerlerime ve sonra yüreğime Yürümeliyim. Yolculuğumun güçlüklerine aldırmadan Şehirli kızlardan plaket Almadan taşralı kızlardan çiçek Gizli tutmam gerek tüm devinimlerimi Peşindedir kundakçılar yüreğimin Uyarısına aldırmada mafsallarımın Beynim yük altındaki hamallar gibi yorgun Bir o kadar da yüreğim Mafsallarım hepten kırılsa da Kaf dağına gitmek Ve zümrüdü ankadan Öğrenmek istiyorum Kuşdilini.
|
|
|
|
#5203 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akla düştü mü ağrıma gider,
Türk milletiyiz, alperenlik var serde, Boşanır anlımdan soğuk terler, Dinli ne varsa it kov, gelsin akredite, Kuzumuydu, sustu Süleymaniye’ de... Derler, ilk Lozan da başımıza geçti... Çıkarsın diye millet kimleri seçti... Benim elim nasırlı, elbisem yırtık, Özel yer, özel içerdin.... Alın terimden kendine kaftan biçtin, Dil varmasa da, söylerim artık.... Kafana çuval geçirteceğine ölseydin....... Görünseydi, piyonların ardındaki şahlık, Maskelerini düşürseydin... nereye kadar,iktidarsız iktidarlık... * Secdeye varmayan alın,şehadeti ne bilsin, Medeniyet adına, bizi bize düşüren utansın, Vatan uğruna ölemezsen namertsin. Değerlerinle barış,yüreğin milletle atsın.... EY MİLLETİM SİLKİN YA ÖL YA KENDİNE GEL VERELİM CANSA ÖZGÜRLÜĞE BEDEL... İŞİNE GELİNCE BİZİM OĞLAN..DEMOKRATİK KURAL.. OYUNCAKMIYIZ, CANIN SIKILDI GEÇİR ÇUVAL... Özre bile gerek duyulmayan, biz alçak mıyız... Kahrı içip kana kana, susup ağlayacak mıyız.... Meydan okur şeytan mı bu merhametsiz döl, Bir hain ,bir amerikalı öldür de öl... * Bu zulüm ordularına , dur demeli artık, Medeniyet denilen şey,hep öyle tanıdık, zulüm etmekse, İçimizdeki hainlere yıllarca aldandık.... Tasma takmalı it sürüsüne, gezdirmeli çöl çöl Kafana çuval geçirtmektense, Bir hain, bir amerikalı öldür de öyle öl... * İslam toprağı savaş arenası hep, En değersiz kan, can bizim, Payıma eza,çile düşer,taş pişer ocağımda, İtler serbest, elli kolu bağlı çaresizim... Kuşuna dizildi çocuklar, neydi sebep, , çocuğun can vermesi nasıldır, baba kucağında.... Alın terim sömürüldü, bana çuval düştü ne haber, Özgürlük isteyen gezsin, kefeniyle beraber..... Kuvvet zalime geçti, dünya insanlığa oldu çöl, Sevaptır,bir hain bir amerikalı öldür de öyle öl.. * Güç bizdeyken, atam dağıttı adalet, Bunlar zalim, kan kusturur bunaltıcı sıcakta, Amerikalı susar, nasıl insan bu millet, Vicdan acıma yok, merhametsiz alçakta, Tekmelendikçe kapılar,kalbim kanar, Gözbebekleri büyür, analar acıyla bakar... Avuçlarında taşı kinle sıkar, Körpecik çocuklar.... Haini satın alır, fitne sokar,işi sömür, parçala böl, Bir hain, bir amerikalı öldür de öyle öl.. * Kore ‘de el verdik, canını kurtardık, Yerine biz öldük... Madalya taktı kimimize, açlıktan sürünür. Dost deyip, lokmamızı böldük.. Kafamıza çuval geçirir, haklıyım der öğünür, Şimdi sıkıştı,terörist işgalci, ne yüzle çağırır, İstiklal mücadelesi veren bir millete, içirmeyin kahır. Araba, bizi arkamızdan vurdu derdik, Yakıştı mı ,bize kin, arkadan vuran, işgale omuz verdik, İnancından güç al,ekmeğini kardeşinle böl, Bir hain,bir amerikalı vur da öyle öl... * Zorla girilip evine ,dipçikle çıkarılsa, bebeği kolsuz kalsa ne derdi.... amerikalı askerin annesi... İşgalci, zalim ruhla dünyayı ateşe verdi, Acılarımdan zevk alır, bushtun avanesi. Kanlı işgale, nükleer bahanesi... Ey insanlık, ey adalet, hukuk ey barış , Ayağa kalk , yok olmadan kendinle tanış... Asrın kara zülmü bu, şeytan dostu, merhametsiz döl, Bir hain ,bir amerikalı vur da öyle öl...
|
|
|
|
#5204 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gün bitti
Gece davet ediyor beni Sabah bir yandan gel artık diyor Sigaram paket paket içilmeyi bekliyo Sevdiğim yanımda yok ama seviyorum diyor Elimde olanla olmayan aynı Kafam karışıyor.
|
|
|
|
#5205 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anladım ki yalnızım bu sokakta
Bu rüyada tek başıma Adı üstünde hayaldi bendeki Oda sende kaldı Gözyaşımdasın şimdi Ağlayıp yanağımda mı kurutsam seni Yoksa içim atıp boğsam mı kendimi.
|
|
|
|
#5206 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kahpe dünyaya geleli
Bir murada eremedim. Bahçelerde eğlendim de, Bir gonca gül deremedim. Kahrıma boyun eğenler Soframda ekmek yiyenler Nerede dostum diyenler ? Dar günümde göremedim Zor zamanda göremedim
|
|
|
|
#5207 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kahpe bir kurşun gibi
Saplandın yüreğime Söküp atamadım seni Ağır bir yara gibi saramadım Çünkü ben seni hafif bir sıyrık Senden gelip geçen Ama sen geçmedin benden Daima kaldın yüreğimde Bir sürgün gibi sana sürüldüm Bir kerecik olsun bulamadım seni Aradım deniz mavisi gözlerini Baktıkça beni benden çalan Hülyalı gözlerin Sen bir imkansız oldun bana Bana ait ama benim olmayan birşeysin İşte onat arıyorum seni Hiç umudum olmasada arayacağım Çünkü sen olmazsan ben hiç olamam Anlamalısın deniz gözlüm BİLMELİSİN!!!!!
|
|
|
|
#5208 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kahredici bir mavi,
İçinde sersem balıklar, Bilemem artık gizemini, Beni mahvetti bu kahrolası aşklar! Bırak gök yüzü karalara bulansın, Baharla açan çiçekler kederle sulansın Aşksız dünya olmazmış yeni anladım, Söyle sevdiğim ben sensiz ne yapayım.
|
|
|
|
#5209 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir türlü teselli edemiyorum kendimi
Kendi içimde sevginle bogulup kaliyorum Içimden hiçkiriklarla dolu dolu aglamak Seni hiç birakmamacasina sarilip Sana olan sevgimi haykirmak istiyorum Kahretsin yapamiyorum Öylece daliyorum Sana sana bakip kaliyorum Senin resmini yüregime kaziyorum Seni taa derinlerimde hissediyorum Kahretsin ki seni seninleyken bile özlüyorum Çaresizim Çaresiz bir sevdaya kapildim biliyorum Ama su deli yüregime söz geçiremiyorum Suçluyum ama ne diyeyim öyle iste Kahretsin ki seni seviyorum Düsünüyorum Beni sevebilmen imkansizdanda ötelerde Ve bunu bile bile günden güne seni sevmeye Devam ediyorum Ne dersin bilmiyorum Seni yanimda görmek bile bir baska huzur Bir baska sevinç katiyor yüregime Biliyorum benim olamasan da Bana zir deli desende Kahretsin seviyorum iste Sensizligi düsünmek istemiyorum Isyan ediyorum kaderime kendime Neden Allah'im neden ben diye Istemiyorum sensizligi Ille de benim olmasan bile yüregin bana ait; Degil de baskasinin olsa bile Diyorum ya kahretsin seni seviyorum Kahretsin ki seni seviyorum Dayanamiyorum Tahammülüm kalmadi artik Yine sevilmeden seviyor eriyor bitiyorum Kendimi benligimi taniyamiyorum Söyle söyle de susma Sana söylüyorum Kahretsin iste seni DELICESINE UMUTSUZCA Seviyor seviyor SEVIYORUMMMMMMMMMM
|
|
|
|
#5210 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdiğimi benden çalan gece;
Bırak kavuşayım ona senden uzak bir yerde. Doyasıya koklayım gül tazeliğindeki sevdiğimi; Hissedeyim ipek gibi tenini; Sevdiğimi benden çalan gece; Unutturma ona geçmişimizi ve yarınlarımızı, Sevmeyi unutturma aşkıma. Sevdiğimi benden çalan gece; Yıldızların sahte parlaklığıyla onu kandırma. Güneşe götürüyorum deyip bırakma yarı yolda. Sana sesleniyorum gece; Sevdiğimi geri ver bana…
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 27 (0 üye ve 27 misafir) | |
|
|