![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yakışır mı
koltuğu kapmış sere serpe oturuyorsun ayaklarını da uzatmışsın ki göbeğin çıkmış ortaya oh ne güzel, ne güzel kaşıyorsun dünya alem dinliyor seni güzel çirkin sana bakıyor sam amca ama bak dilini de uzatmışsın yakışır mı finoya... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yalancı Ayna
hele yüzeyden kurtul hele dibe daldır kafayı hele gör ayakları nasılda dikilir göğe de ki o bir kuğu ne zürafa, ne kartal boynu uzun, kanatları büyük Yalancı Ayna İstanbul’da bir kadın yağlı duvara gülen aynanın önünde sarıya boyadı saçlarını yüzlerin içinde kaçıncı kayıp kaç açıyla çıktıysa aynaya her birinde bir başka göz vurup çevirdi yüzünü filmlerdeki sözlere tutundu yutkundu çaresiz süzülüp gitti camların önünden sokağın havası bir başka laf atan atana yolunu kesen bir kavşakta dört yola takıldığında bacağı taranmış saçları karıştı arka arkaya döküldü kavşağa ezbere yuttuğu sözler nasılda avutmuştu kendini, nasıl kendi icadı kırma formülle eğri duruyordu ayak üstünde kimsecikler anlamazdı kadını günlük maceracılardan öte giysisi saklar mı uçan rengini dile gelen elbise yabancı ellerde bir başka giydirilirdi bedene Beyoğlu’nda bir patlama sesi ter ve parfüm kokusu dağıldı ‘aşkı’ kaçtı, kız çakıldı kaldı yere ardından buruştu, hükmü eridi ezberin koptu gitti kısa devreli ‘aşk’ zinciri ayna döndü sırtını, uyudu ... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yansıma
Saraylarının içinde toplanıp hükmümü verenler Saraylarının dışında hükümsüzdürler, Korumasız adım atamazlar Saraylarının önünde dik duran muhafızlar İçerde masabaşındaki hükümdarlarının gerilmiş o asık yüzlerini alırlar Kazara, ola ki birgün Hükümdarlarının hükümlerini bıraksalar da Kapılarının önüne Başı dik gezemezler, Kendi yüzlerindedir hükümdarları. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yara(r) (sa)
Dedi amaliyat masasında Kanımı al Sivrilmiş sineklerine ver bari bir içim olur yara(r) sa(ya) bizde para ne arar Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yargıla ma
dosyası bayağı kabarık uzun boylu bir sanık yargılanacak sessiz olun, dinleyin ... sanık ayağa kalksın iliklesin ceketinin düğmesini hazırola geçsin, beklesin ... evet sanık sen misin öylece dur karşımda bir put gibi şimdik ellerini önünde birleştir başını önümde eğ suçlular gibi ... doksan derece dönersen salondakiler de görür yüzünü ... karar verilmiştir bu maddenin, şu fıkrasının.. (a) bendi gereğince... sanık doksan derece döndü bu iyi bir hal başını önüne eğdi bu kötü mü kötü besbelli bu sanık azılı suçlu ... sizler de gördünüz ahali ... nöbetçiler, koluna girin götürün, atın içeri aklını başına devşirinceye bu bina burada durduğu sürece gardiyanlar, ömrü yetmese de gözünüz üzerinde olsun... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarına Hazırlanıyorum
Dün geçti, ama iyi ama kötü Karamsarlıklar hatırlanmayacaktır yarın İyi şeyler yapmalı bugün O güzel günlerin hatırına Konuşmalı insan hiçte tanımadığı biri de olsa Okumalı yeni yeni kalemleri Görmeli başka birinin gözünden Karalamalardan uzakta durup Dikine akmalı tükenmezin mürekkebi Bugün hafta sonu İyi bir gün olmalı çalışanlara Kafesten çıkmışcasına Yazanlar yazdırıyorsa Ha dün ha bugün ne farkeder Konuşanlar da konuştururlar ister istemez Kötü mü Parmaklarla dudakların birliği Bugün de geçtiğine göre Yıldızların önünde duran o kara bulutlara rağmen Nasılsa yarın da geçer diyorum Denemek gerek herşeye rağmen Bir farkı olur belki bugünle yarının Arasında kalmışsa bir insan O dönen döngünün Benim olmayacağımı kim bilir Yada sol yanımdakini Tam karşımdaki de olabilir bu Hayat o kadar ucuz ki Bir o kadar da acımasız Olmayacakların arasında Yarın... Dünden gelen bir gün Bekliyorum Öyle bir susamışım ki seviye İyi şeyler duymak istiyorum bugün Ne olursa olsun Yarın ayakta kalanların olacaktır... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarışıyorlar
Eskidendi, çook eskiden kapılarında besledikleri köpekler(in) e itici uyduruk isimler verdikleri, Herşeyin değiştiği gibi zaman da değişti onlar da zamanını buldular neye alamettir, kestirmesi hayli zor. kapılarında besledikleri köpeklerine yarışıyorlar alıyorlar, eğitiyorlar saldırtıyorlar öyle de isimler takıyorlar ki... 'köpekler, sahiplerine benzerler' diyorlardı ak saçlı insanlar diyorlardı da inanmazdım peşime düşünceye kadar türlü türlü köpekler... -izimi sürmelerinden korkmuyorum Urfa'nın bir avuç isotu varsa elimde kendi etrafında dönmelerine yetiyor- şimdi hapşıracağım dilimi ısırıyorum, nafile adım gibi biliyorum ki etrafımı saran, bu köpeklerin hepsi ama hepsi bir ağızdan ama öyle, ama böyle ama gayri ihtiyari ne derseniz ama utanmadan ama sıkılmadan dönüp dönüp bana 'çok yaşa' diyecekler... nasıl yaşıyacaksam böyle demekle anlamıyorum, anlamıyorum anlamam için şifrelerini çözmeye çalışıyorum her biri bir yanımda dişlerini geçirmişken çekiştiriyorlarken aralarında bakalım hangisi bedenimden, daha büyügünü daha çabuk kapacak ta parçalara ayıracaklar beni... yarış onların yarışı... -çoban köpekleri alınmasınlar onlar ki dostunu, düşmanını biliyorlar...- Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamasına Yaşarsın
Bugünün dünden kalma Yarının da öyle olacak gibi Bu ayak, bu el, bu gözle, Çekilip bir kenara otur Baharındaysan eğer Çiçeklenmiş bir ağacın altında Yüzünü çevir, ellerini ver güneşe Yaptıklarını düşün Ve de Yapamadıklarını Geleceğinse eğer Yarınlara akacak olan Özgürlüğünse Bugünden yarına... Senin ellerinin içindedir Senin sevdanla filizlenir Bak düne bugüne bağlandı Bugün de yarına Yarınsa yarınlarına... Dün de, yarın da Yaşadığın bugünde saklı Düşün, Düşün ki ağırlaşıyor yükün Düşün ki Kolların taşımazsa bir gün Ve de belirginleşirse Omuzlarındaki kamburun Gün geçtikçe Öyle de olacak gibi Hala doğana ters Hala doğanın gel - gitlerinden bihaber Hala eğri büğrü bir yaşam mı Hala... Hem de ezilmiş ve de yorulmuş Nasıl olur? ... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşıyorsan
yaşıyorsan, ses vermelisin sesime yoksa, nasıl anlarım ki yaşayıp ta yaşamadığını sesini kestilerse eğer diğerleri gibi peş peşe öksürmen yeterli ben anlarım anlayacağımı başın dertte mi, değil mi... şairlerden iyi dost olur diyorlardı yoksulların arasında bizim oralarda inancımı sarsma n'olursun yaşıyorsan, boynunu eğme ne olursa olsun dimdik dur ki ayakta çiçekler solmasın, umutlar kararmasın sen mırıldanabilirsin kendi dilinde ezgilerini yarın orkestralarda duyduğunda notalarını inan bana kanatlanıp ta uçasın gelir hala yaşıyorsan şair, o günleri de görerek bu dar günden yola çıkacaksın adımlarını da ona göre sapasağlam atacaksın sakın, rüzgarın yönüne kanıp ta değiştirmeyesin yolunu sen bir uçurtma değilsin ki ama içinde onu da tutan sağlam bir yüreğin var senin ne zaman, nerede eseceğini sen kendin belirleyeceksin kötü bir havada yol almışsan eğer toy bir rüzgara kaptırma kendini götürüp te bir çukura atabilir de seni yaşıyorsan, yaşadığını göster de sesini ver sesime yoksa kararsın mı istersin aydınlık gelecek güzel günler... (yeni) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yazacaksan
yazacaksan Hitler gibi adamakıllı yazacaksın kitabını yazmasan da yazdıracaksın eli kalem tutanları bulup kafasına vura vura yazdıracaksın... bu dünyanın dili böyle zorla mı diyeceksin haşa, bilimini atacaksın dışarı Hitleri tıkacaksın içeri kapağını da çelik kaplı yapacaksın ki onun gibi işlemeye yağlı kurşun... sonra çıkacaksın ortaya yazacağımı yazdım yapacağımı yaptım bilmem ne için... oh olsun diyeceksin ardından öyle bir oh olsun diyeceksin ki çelik yelek giymiş gibi... Hitler'in woswosunda el sallıyormuş gibi askerlerine öyle güvenli öyle konforlu ki... tam da istediği adam olursun Hit Hit Hit Hit Hit Hit 'lerin sonunu bilmem, bilemem Hitler'ler ler ler ler bilirler... ben masumum. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|