![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Otuz Yıl...
Sevdaları kancasına takınca, Mızrabıma tel aradım, otuz yıl. Yıldızlara şehirlerden bakınca, Hakk’a aşık, kul aradım, otuz yıl. Sular doğdukları yere akınca, Erenlere yol aradım, otuz yıl. Ötenin sevdası teni yakınca, Tutunacak dal aradım, otuz yıl. Yaylalar ki bin bir türlü kokunca, Çiçeklerde bal aradım, otuz yıl. Hoyrat bir bir bağlarımı sökünce, Sürüyecek sel aradım, otuz yıl. Ulubatlı burca bayrak dikince, Dualarda el aradım, otuz yıl. Dost bildiğim iki yüzlü çıkınca, Sapasağlam bel aradım, otuz yıl. Bağa gülden güzel güller ekince, Gül yanında, gül aradım, otuz yıl. Yıldızları topraklara sokunca, Ilık esen yel aradım, otuz yıl. Hasretimi halkalara takınca, Götürmeye hal aradım, otuz yıl. Gökler yerler gelsin diye bakınca, Nur ağızdan gel aradım, otuz yıl. Issız çöller kendisine çekince, Kurumayan göl aradım, otuz yıl. Cihana sığmayan, kalbe akınca, Mecnun gibi çöl aradım, otuz yıl. Çaresizlik, hasret belim bükünce, Kelimede dil aradım, otuz yıl.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öbür Dünyadan Geliyorum...
Dünyaya nazar et, bir ibret çıkar Artık şu halini bil, iki gözüm. Yaş yokuşa, sular inişe akar Yanaş yamacıma gel, iki gözüm. Gün olur ki, akan sular durulur Ayak çekmez, büklüm büklüm burulur Duygular sulanır, hisler yorulur Zamansız bükülür bel, iki gözüm. Gönülde hasretle feryat yan yana Dede torununa, kızına ana Çiçek dala küskün, arı kovana Has bahçede solar gül, iki gözüm. Yoldan dizin, işten elin üzülür Duygu aklın eleğinde süzülür Hıçkırıklar boğazına dizilir Dökülür yanağa sel, iki gözüm. Dağa sızı düşer, yamaca duman O güne bırakma, Allah’ım aman Yaşı kırk beş, elli olduğu zaman Allah’a eğilir kul, iki gözüm. Halini görünce depreşir yaram Dizlerde derman yok, ter buram buram Artık bu dünyada yaşamak haram Barkanayı yükle öl, iki gözüm. Secdesiz sualin bilişi olmaz Orada şöhretin bir işi olmaz Gidişi olurda gelişi olmaz Tek yöne götürür yol, iki gözüm. Ne yavrusu özler, ne bekler eşi Tek komşusu olur, O 'Kutlu Kişi' Ana kızı görmez, kardeş kardeşi Bütün dostlar olur el iki gözüm.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öfke...
Sultan pazarında mal dağıtmışım Kimin kime küsmeye ne hakkı var Göğe rahmet bulutları atmışım Rüzgarların esmeye ne hakkı var Söylemi görkemli akıl tanemi Duyunca öldürür aşık senemi Ve şu unu kuru gönül hanemi Haramice basmaya ne hakkı var İki alır yerine bir koyamaz Elli hırsız bir çıplağı soyamaz Deli feryat eder veli duyamaz Sesimizi kısmaya ne hakkı var Hak bela yaratmaz selimse niyet Numune hayatla ödenir diyet Çarşı pazar satılırken haysiyet Hamiyetin susmaya ne hakkı var Ölmek kolay değil, yaşamak çetin Kemirilir ruhun, sökülür etin Bunca yıl gecikmiş bu adaletin Beyaz bayrak asmaya ne hakkı var
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öldürseler İkrarımdan Cayamam....
Gezişimde, duruşumda durgunum Günahımın gözlerini oyamam! Sanki şelek taşımışım, yorgunum Dertlerimi dert edinip sayamam. Ne baharım belli, ne belli kışım Sinmiyor içime yediğim aşım. Sanki ne yazmışım, ne okumuşum Cehaletin maskesini soyamam! Kafam zonk zonk eder, beynimde sancı Düşünürken gülmek ne gaf, ne acı Dedim ya duymadın, asalet bacı Sırrımızı aşikare yayamam. Dargınım bugüne, dargın düzene Bu düzende bizi ezen ezene! ! Gül yerine can sunmuşum, daha ne? Baş koymuşum, bin baş olsa cayamam. Un eleyip, eleğimi asamam Şeytanlara karşı asla susamam Müminleri kucaklarım, küsemem Münkirlerle bir kefeye koyamam İşitin bu ahı, duyun feryadım Şer güç bana küser, ben ona yadım Aşikâr her şeyim, Kaleli adım Yüreğimi hissedemem, duyamam! Asalet: Asillik,soyluluk Mümin: İnanan, kabul eden, Münkir: İnkar eden, kabul etmeyen Aşikar:Açık,belli,aleni
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm
Ölüm kurtuluştur ölüm mutluluk Alınları yere sürmektir ölüm Muhabbete hicret etmek kutluluk Güzün defterini dürmektir ölüm Üstünlük takvayla kıymet işince Gönüller gül açmaz ses gürleşince Artıyla eksiler nötürleşince Şekilden şekile girmektir ölüm Dünyaya aşığın gözüyle bakmak Bulutun üstünden abayı yakmak Aşk ile gönülden gönüle akmak Dünyadan öteyi görmektir ölüm Gönlünü sevdaya pazar ederek Nefsi yenik bitkin bizar ederek Hakikat bağına nazar ederek Dünyayı ayağa sermektir ölüm Yufka yürek ile tatlı dil ile Vakarlı hal ile gonca gül ile Dünya metahını itip el ile Köpek nefse öğüt vermektir ölüm Marifet dost olup dostu güldürmek Her aza'yı bin parçaya böldürmek Şu yılan şu akrep nefsi öldürmek Ölmeden ölüme ermektir ölüm
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömrün İkindisi! ..
Ömrümüz bir günse eğer, Ben ömrün ikindisiyim. Bir saniye bin gün değer, Ben hayatın kendisiyim! Gitmek için yönelmiştim 'Hele biraz dur' dediler Mürşidime dize geldim 'Al başına vur' dediler. Aklımdan çıkmasan bile, Değişmeli günün seyri... Gezersin hayalim ile, Yar istemem senden gayri! ! Otağ kurmuş bulutlara Yıldızın üstüne yatmış Deli dolu umutlara Karanlıktan el uzatmış. Ne korku dağından salar, Ne beklenen yumruk iner! Ne vurulur yarasalar, Ne çekilen korku diner!
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömür
Ömrümüz Harşit Çayı Yaman akıp gidiyor Unuttuk geçen ayı Zaman akıp gidiyor Yiğit arayan çağdan Bülbüle hasret bağdan Gönlüme çöken dağdan Duman akıp gidiyor Anamız ayalimiz Hatice’miz Ali’miz Tutkumuz hayalimiz An an akıp gidiyor Hasret bülbül sesine Kar düşer sinesine Bestenin nağmesine Keman akıp gidiyor Yer gökleri dinliyor Fezada ses çınlıyor Hasta garip inliyor Aman akıp gidiyor Hırs insafsız kin nankör Sen saygı ek sevgi ör İnsan cahil şeytan kör İman akıp gidiyor
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlük Üşümesin...
Hayal kadar özgürlüğü Koy gönülde üşümesin Sırttandır sesin gürlüğü Duy gönülde üşümesin Avantaya üslenen o Her pislikten beslenen o Kuzgun gibi seslenen o Huy gönülde üşümesin Her çeneye damak olur Her işleve yumak olur Bir namerde yamak olur Boy gönülde üşümesin Vurgun vuranı görünce Tam yetişir ondan önce Araştırır ince ince Vay gönülde üşümesin Sanma sakın pişmandır o Kene gibi şişmandır o İnsanlığa düşmandır o Soy gönülde üşümesin
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özür (Bağışlar mısın?)
Bir özlem gök gözün, maral bakışın Kapına gelmişim, bağışlar mısın? Baharı dondurur türkü yakışın Sevdanı bölmüşüm, bağışlar mısın? Hayali cihanda devran sürmüşüm Hafızama nakış nakış örmüşüm Gözümü açmışım, seni görmüşüm Bir seni bilmişim, bağışlar mısın? Zaferin şafağı gönle doğarken Çoban yıldızından az daha erken Bunca gülünecek maskara varken Ben sana gülmüşüm, bağışlar mısın? Kan yüreğe ince ince sızıyor Talih yaman, her hesabı bozuyor Ozanlar bu güne ağıt yazıyor Gözümü silmişim, bağışlar mısın? Can verdik, taç bildik kutluluğunu Burca dikemedik kutlu tuğunu Senin zaferini, mutluluğunu Görmeden ölmüşüm, bağışlar mısın?
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Paslı Gece…
Gene hasret ile inler de bülbül Melanet tükenmez görünmez emen Gece fidanının ucundaki gül İçimdeki sevda renkli yasemen Artık dinmez gönlümüzü ağrısı Bu gönle nar yağar, nur yağmaz gülüm Nedir ıstırabın bize çağrısı Öksüz mehtaplarda ay doğmaz gülüm Dalgalar sessizce sahili yalar Bir türlü uğramaz yokuşu düze Duygular bir ıssız uykuya dalar Paslı gece nasıl döner gündüze Ağlamaz mı gaflet arşa varınca Karanlık biter mi ağarmazsa tan Sis gelip de duyguları sarınca Şafaklar tülünü çeker ufuktan Mazlumun rızk diye yuttuğu kazık Ur oldu beynime yaramı deştim Umuttur yolcuya en tatlı azık Ben düşen yıldızla beraber düştüm Sevda tüllerini titretir sızım Gönlüme gül ekip çöpe attınız Yok artık o benim kınalı kuzum Soysuzların sürüsüne kattınız
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|