![]() |
|
|
#5311 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Havada birleşmeden, yere inen soğuk kar,
Hayallere dalar insan, gözler hep ona bakar. Tane tane, ayrı ayrı, hepsi birer anı gibi, Güzeli hatırlatır, huzur verir dua gibi. Ruhu dinlendirir, sinirleri boşaltır, Sitresli insan için, iyi bir ilaçtır. Bembeyaz yapar, kapkara olan toprağı, İnsanı yaşlandırır, ak yapar, siyah saçları. Şehir hayatını felç eder, denir ama, Bunu diyenler, itaat etmezler ona. İlkbaharı getiren kıştır, bunu bilin, Hayata gözlerini açtırır, kardelenlerin. Çağlayarak akan dereleri dondurur, En ufak yeşili bile soldurur. Çocukların vazgeçilmezi olan kar, Sevgi dolu gözlerle, insana bakar. Gece uzakta parlayan bir ışığa bakın, O güzelim yağışını seyredin karın. Sakin sakin inerken yeryüzüne, Bir rüzgar, aman Allah'ım o da ne? Masum masum yağan kara ne oldu böyle? Biranda şiddetlendi, hızlı bir şekilde. Gözler kendini, ondan alamıyor, Sanki kar onları, kendine çekiyor.
|
|
|
|
#5312 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kar altında soğuktan üşüyen,
Yapayalnız bir papatyayım ben Güneşe hasret bekliyorum Yaprağımı hiç dökmeden Üzülmüyorum, Beni de bir bekleyen var biliyorum Bahar gelir, karlar erir Ve ben; Çığ altından sağ çıkan bir yiğit edasıyla Yeni doğan güne dönerim yüzümü Sabır ekerim toprağa, Umut alırım Ve bir sabah; Hayallerin renkli şavkı vurur gözlerime Yaralarımı sararım Kar altında soğuktan üşüyen, Yapayalnız bir papatyayım ben Bunu da atlatırım!......
|
|
|
|
#5313 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uyandım kar aydınlığında
O küçük kasaba uykuda Uykusuz bir sıra kavak Hem gider hem dinlerim Düş önüme yol göster derem benim Kar mıhı atımın nallarında Cebimde bir şişe konyak Evlerinin avlusunda ayna nar Sedirinde acı biber rengi bir kilim Odan ıslak tahta kokar biraz da toprak Gözlerim sana değer ısınır Uzattım mı mangalına ellerimi Her yanım tane tane mısır Sanırdım patladı patlayacak Sen sıcaktın yataklar sıcak Pencerende aydınlık kar Ateşim kömürüm esmerim benim O günlerin tadı başka nerde var Gençtik âşıktık deliydik Seviştikçe ağardı karanlıklar Bunca dağın karlarını erittik
|
|
|
|
#5314 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yorgun şimdi sevdam
Kar altında Kaybolmuşluğumu söylüyorum sana Öykü yalın akışını sürdürüyor Her avın bir avcısı Oluyor ille değil mi Huzursuzluğumuzun sebebi Ve huysuzluğumuzun Işıldak ışık vurunca kara Kararır yüreği gecenin Av şaşkın avcı hazır Bir yalaz bir haykırış Kar kızıl Sana söylüyorum dinle beni Av avlanmış avcı avlamıştır Öyküye son gerekiyor çünkü Kar kızılı şimdi sevdam Düşlerim yarım.
|
|
|
|
#5315 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
gökyüzü içini döküyor bu gün
bir papatyanın yapraklarından beyaz onlardan hırçın onlar kadar saf... dökülüyor kartaneleri avuçlarımda eriyor yüzlercesi çıkıp dolaşasam diyorum sağuk... içim dışımdan çok üşüyor dışım,içimden çok bana benziyor içim karmakarışık yağıyor dışıma kar taneleri gibi.. kendimi onlardan koruyorum da kendimden koruyamıyorum duruyor artık. düşmüyorlar onlar da yorgun belli kar taneleri unutturmayın bana kendinizi...
|
|
|
|
#5316 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
sensizliğe ağıtlar yaktığım camın önündeyim yine
puslu bir kış ikindisini seyrediyorum boşuna olduğunu bilsem de bekliyorum köşebaşından çıkıp gelirsen diye... beklemekten sıkılıp rüzgarda sağa sola savrulan cılız kar tanelerine isimler takıyorum; sevgi,aşk,hasret... gökten duygularım yağıyor sanki yüreğim aynı gökyüzü gibi;sisli.. öyle uzak kaldık ki birbirimizden... hepsi donmuş, bir daha kalbimin ritmini değiştiremez sandığım duygular çözülmeleri için senin sıcaklığına ihtiyacım var bir kar tanesiyken, berrak sulara dönüşmelerine izin ver minik damlalarken birleşip bir çağlayan olmalarını sağla bırak, sana doğru aksınlar ruhunu sarsınlar sen ben ol, ben de sen olayım ne özlem kalsın,ne ayrılık....
|
|
|
|
#5317 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bomboş ve sensizim şimdi
gündüzüm gecem birbirine karıştı başlamadan yarım kaldı bırakmıyor yakamı bu aşk yalan değil inan çok sevdim seni. Elim kolum bağlı daha benim olmadan kaybettim seni elimde tek kalan resimlerin gözlerim gelecekte ve sende yalan değil inan çok sevdim seni kışın güneşim ol ısıt beni yazın yağmur ol yağ üzerime tekrar doğacağım güne dek denize döküyorum bütün anıları yalan değil inan çok sevdim seni.
|
|
|
|
#5318 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen canımsın.
Ama çok uzaklardasın Birgün, Rüzgar olup saçlarına, Yağmur olup yanaklarına, Ve bir kartanesi olup Düşersem avuçlarına, Sana ihtiyacım var Beni bırakma
|
|
|
|
#5319 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir sabah kalktığımda,
Pencereden dışarı bakınca, Etrafı bembeyaz gördüm. Anne bu nedir dedim, Her yeri beyaz bir çarşafla mı örtmüşler, Yok dedi, O zaman her yeri beyaza mı boyamışlar Hayır çocuğum dedi, O kar, kışın yağar dedi. Pencereyi açtım, bir avuç aldım. Elim çok üşüdü. Ben sıcak bir evdeydim Kuşları, kedileri, köpekleri düşündüm, Anne hayvanlar üşümez mi dedim Üşürler dedi, Sonra sokaktaki evsiz insanlar aklıma geldi, Anna ya evsiz insanlar ne yapacaklar dedim, Annem sustu. Ya kar dedim.. Kar üşür mü anneciğim?
|
|
|
|
#5320 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seninle kışım yaz oldu benim,
Çiçekler açmıyor sen gelmeyince. Bekledim dört mevsim gelirsin diye, gurbette beklemek zor geldi bana. Hazan oldu hüzün oldu gelmedin, ben sevdikçe kıymetimi bilmedin. Karardı gözlerim, önü, görmedim, kışta bıraktın beni, 'dön!' diye gülüm. Nasıl söyleyeyim, nasıl atayım kalbimden seni? Kopmuyor, kök salmış içime benim . Gözümü kör et, elimi kopart, gönlüm bagiriyor 'Gülümsün bemim'! Çiçekler açmadan n'olur gel, gözlerim görmezse geç olur gülüm. Seni son kez bir daha görem, Ne olur bu sansı ver bana gülüm!
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 30 (0 üye ve 30 misafir) | |
|
|