![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kaymakam Bey -4
Yıl 1993 – 1994, Okutuyorum aynı sınıfı, Yeni öğretmenler geldi okuluma, Yozgat’tan, Burdur’dan, Elazığ’dan, Okul müdürü köşe dönme derdinde, Anlamıyor eğitimin “Es”inden… Ezmeye çalışıyor meslektaşlarımı, Suçları genç olmak… Direniyorum müdüre korkusuzca, Bu ilk çelişkim, ilk kavgam… Dövmeye kalkıyorlar beni, Direniyorum bilinçle, Tehdit ediliyorum dağa kaçırtırız diye… Makasla saldırıyor okul müdürü, Burdurlu öğretmene… Hala aynı okulda kendisi, Çağırıp sorabilirsin Kaymakam Bey… Siper ediyorum göğsümü, Aldırmıyorum hiçbir tehdide… Doğru yaptığıma inanıyorum düşününce, Rahatım vicdanen yani… Düşünmedim çoluğumu - çocuğumu, Kendimi düşünmedim, Kabahat bende… İtiraf ediyorum, Ben yanlış yaptım galiba KAYMAKAM BEY… Kapındaki “koruman,” Haklı ve kahraman… İhale için isim verdiği zaman, Direnmiştim: Hak, adalet, onurum, Tehdit etmişti: Seni koltuktan kovdururum… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kaymakam Bey -5
Yıl 1995, Kaçtı dayısı olan öğretmenler Lice’den… Tayin istedim Mersin’e, Çıkmadı ne yapayım. Bir “DAYI” da bulamadım kendime, Kalakaldım çaresiz… Halk Eğitim Müdür Yardımcılığı verdiler bana, Çalıştım, çabaladım durmadan… Namuslu insanlar takdir ettiler beni, Sevindim çocuklar gibi… Daha bir zevkle sarıldım işime, Vicdanen rahattım artık, Huzur dolmuştu gönlüme… Düşünüyorum şeytanların dediğini: “Namuslu olmak senin neyine, Çal - çırp bak keyfine… Bu ülkeyi hey, Sen mi kurtaracaksın? ” Pişman değilim! Koltuğumu düşünmedim… İtiraf ediyorum, Ben yanlış yaptım galiba KAYMAKAM BEY… Kapındaki “koruman,” Haklı ve kahraman… İhale için isim verdiği zaman, Direnmiştim: Hak, adalet, onurum, Tehdit etmişti: Seni koltuktan kovdururum… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaymakam Bey -6
Yıl 1996, Sorunlar daha da arttı… Eski kaymakam Halk Eğitim ile birlikte, Milli Eğitimi de omzuma attı… Utandırmamak için bana güvenenleri, Kattım gecemi gündüzüme... Çalıştım, çırpındım, Bulaştırmadım elime, yüzüme… Onarımı yapıldı tüm okulların, Şehir okullarına benzedi hepsi… Milli Eğitim çiftliği iken bazı kişilerin, Meskeni oldu öğretmenlerin… Faks, fotokopi için yalvarırken sağa – sola, Bu gün gururla söylüyorum: İki faks, İki fotokopi, Bir bilgisayarımız oldu… Dönüştü çiftlik, eğitim – öğretim kurumuna, Okullar ziyaret edildi tek tek… Övüldü güzellikler, Yanlışlar anlatıldı tatlı dille… Yirmi yıllık tecrübem, Genç meslektaşlarıma rehber oldu… İtiraf ediyorum! Korudum ülkemin çıkarını, Bilerek ters düştüm, çıkarına tapanlara, Doğru yoldan sapanlara... Kaygan zeminde sallanıyorsa koltuğum, Varsın kaysın, Vicdanen rahatım ben… Kusura bakma koltuğum, Ülkemi daha çok seviyorum… Esir olamam sana, Senden değerlidir onurum… İtiraf ediyorum! Hırsıza, uğursuza, Devlet malı deniz diye salya akıtan domuza, Ben yanlış yaptım galiba KAYMAKAM BEY… Kapındaki “koruman,” Haklı ve kahraman… İhale için isim verdiği zaman, Direnmiştim: Hak, adalet, onurum, Tehdit etmişti: Seni koltuktan kovdururum… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaymakam Bey -7
İtiraf ettim suçlarımı, Haydi, asın beni! Haydi, kesin beni! Kuş uçmaz, kervan geçmez, Diyarlara sürün beni! Ben öğretmenim! Neferiyim eğitim – öğretim ordusunun, Her çileye hazırım… İtiraf ettim suçlarımı… Suç ortaklarımı da vereyim size; Beni yetiştiren öğretmenlerim suçlu, Babam suçlu, Suçludur okuduğum yazarlar, Hele de o şairler… Hepsi suçlu, Ne hırsız ol dediler, ne arsız… Ne riyakâr ol dediler, ne vefasız… Adam ol! Adam! Dediler, durmadan… En büyük suçlu babam! Onların dediklerini yapmaktı tek çabam… Ben yanlış yaptım galiba KAYMAKAM BEY… Kapındaki “koruman,” Haklı ve kahraman… İhale için isim verdiği zaman, Direnmiştim: Hak, adalet, onurum, Tehdit etmişti: Seni koltuktan kovdururum… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaynana
“Osman’ın Kaynanasına” Her bir sözü koca taş, Yürek deler yarar baş, Kör olasın kaynana, Sele döndü gözde yaş… Oy kaynana kaynana, Hele bak sen aynana, Cadı melek sayılır, Koysak sizi yan yana… Alır vermez kızını, Döver bir gün dizini, Kör olasın kaynana, Şeytan görsün yüzünü… Oy kaynana kaynana, Hele bak sen aynana, Cadı melek sayılır, Koysak sizi yan yana… Zehir aksın kanına, İnme insin canına, Kör olası kaynana, Koymaz kızın yanına… Oy kaynana kaynana, Hele bak sen aynana, Cadı melek sayılır, Koysak sizi yan yana… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kazılmış Beynime
Gözlerin var ya gözlerin, İki tarafı keskin çatal hançer gibi, Saplanmasaydı yüreğimin tam orta yerine, Yıllardan sonra bugün, Sayıklar mıydım uykuda adını? Aşkın sevdanın umudun, Prangası bağlamasaydı beni, Elimde resmin, Dilimde ismin, Sabahlar mıydım her gece? Ağlar mıydım yana yana, Şarkılar, Vurgun yemiş şarkılar, Yazarak sana? Parklarda, Kırlarda ağaç altlarında, Çıplak ayaklarla kumsalda, El ele gezdiğimiz, Diz dize oturduğumuz, Birlikte ağlayıp güldüğümüz, Anlar anılar, Muhtar mührü gibi kazılmasaydı beynime, Anar mıydım seni ben? Boynu bükük yetim gibi, Arar mıydım sevgilim, Bulamayacağımı bile bile, Gittiğimiz o yerlerde… O sözlerin var ya sözlerin, Tatlı sesli bir annenin, Ninnisi gibi kulaklarıma, Dün gibi gelmeseydi bugün, Bağlanır mıydım bu sevdaya, Bindallı sarmaşık gibi? Yüzer miydim bugün hala, Mazinin tatlı su deryasında, Gözlerim kapalı? Yüzün gözün sözün dün gibi, Ellerinin sıcaklığı dün gibi, Alev alev bedenimi tutuşturmakta… Gökyüzünde kayan bir yıldız gibi, Nerelere gittin sevgili, Hayalin beni peşin sıra koşturmakta… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Keklik Soyu
Hani dosttuk hani candık, Hani yiğit, mert insandık, Seni dönek keklik soyu, Sana kandık kökten yandık... Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kelime Oyunu
Bir harf için bile, Koca halife gelmiş dile… Kırk yıl köle olurum demiş, Kırk yıl köle… Ne haldesin kutsal mesleğim, Ne oldu sana böyle… Nerelerde şimdi, Elleri öpülen, Baş tacı edilen, O saygı değer öğretmen… Koşmak zorunda kalmış çoğu, Ek iş peşinde… Pazarlarda tezgâh başında, *******i taksici… Ekranlarda, basında, İzmir’de öğretmen ve fuhuş… Etti beni bir hoş, İçmeden oldum sarhoş… Ağlıyordu genç bayan öğretmen, Hepimizi kahreden, O beden, Keşke olmasaydı öğretmen… Bu güne dek, Seks pazarında görülmedi bu meslek… Yoktu öyle bir huyumuz, Harf, hece, kelimelerdi oyunumuz… Al sana Gülnarlım, Kelime oyunu… Serbesti “alan”, Bir harf koy önüne, Bak ne oluyor, N + alan… T + alan… Y + alan… Cariyeliktir sana K + alan… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kelimelerle Anlatmak Zor Seni
“HAMİT EVCİ’YE SAYGILARIMLA O bir halk bilgesiydi, O sağduyunun sesiydi… O bir rehber, bir önderdi, O hep güzele doğru yürürdü… O bir kahramandı, kötülükle savaşan, O koca bir tarihti, yaşayan… O iyi huylu, meleklere eşti, O bir ışık, bir güneşti… O insanları çok severdi, O şefkatle insanlara kol – kanat gererdi… O herkesin abisi, dayısı, amcası, dedesiydi, O insanlık abidesiydi… O ileriyi çok iyi gören bir gözdü, O yalandan arınmış doğru, güzel sözdü… O sabırdı, metanetti, O sevgiydi, o şefkatti, o merhametti… Mahmut Cantekin |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kemal Evci
Uçtu geldi kara haber, Duydum Kemal Evci ölmüş… Bu yüreğim erir gider, Duydum Kemal Evci ölmüş… Kara haber tez ulaşır, Yanar yürek köz közleşir, Sana ak bez mi yaraşır, Duydum Kemal Evci ölmüş… Mahmut Cantekin |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|