![]() |
![]() |
#561 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşte Yine
İşte yine Tuttu sancılarım İşte yine Olmaz düşler kuruyorum İşte yine Fırtınaya tutuldum İşte yine Savruluyorum İşte yine Kavruluyorum İşte yine Aşk çaldı kapımı Belki seni sevmeye Hakkım bile yok amma Kusura bakma Söyleyeceğim Söyleyeceğim güzelim Kırkından sonra Ben sana aşık oldum Ben sana aşık oldum (03.06.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#562 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İyi Resim Vermiyorsun
Bir kez olsun gülmüyorsun Hüznü gördüm gözlerinde Riya sezdim sözlerinde İyi resim vermiyorsun Bence dünya güzelisin Belki gerçek seviyorsun Amma güzel amma bana, İyi resim vermiyorsun Belki düne takılısın Belki LEYLA yakınısın Sende biraz farkındasın İyi resim vermiyorsun (11.08.2008) Şahin Ertürk
![]() |
#563 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyiki Doğdun?
Soğuk bir kış gününde Yirmi altı Aralıkta Murat dağı eteklerinde Bir güneş doğdu Aydınalttı dünyayı? Buzlar,karlar eridi Sımsıcak oldu dünya İyiki doğdun ZÜHRE İyiki doğdun? Sen doğmasaydın Dünya sensiz Bomboş kalacaktı... Kutuplar gibi Buz gibi olacaktı? Dünyayı boş kalmaktan Kurtardın ZÜHRE İyiki doğdun,iyiki doğdun (26.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#564 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() K a r a r (Öykü)
Yamalı elbisesi,uzayan sakalı,tedirgin bakışları ile kahveden içeriye girdi.Yüzüne ağır bir havayla birlikte,sigara dumanı çarp- tı.Oturup,oturmamak konusunda tereddüt etti.Neden sonra usul- ca bir masaya ilişti.Garsona elilye 'ÇAY' işareti yaptıktansonra, kahvedeki insanları seyretmeye başladı.İçinden, 'ŞU İNSANLAR NE TUHAF,BEN AYLARDIR İŞ BULAMADI- ĞIM İÇİN KENDİ KENDİMİ YİYORUM,BUNLARSA OYUN BA- ŞINDA ZAMAN ÖLDÜRÜYORLAR ' Önüne gelen çaydan,bir yudum aldı. 'TABİKİ BU DEVİRDE,TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMIYOR' dedi.Evdeki minik yavrusunu ve eşini düşündü.Gözleri buğu- landı.Kahvenin diğer köşesinden onu gören bir arkadaşı el sal- ladı. -HEY BEKİR DOSTUM,NE HABER.NERELERDESİN.HİÇ GÖ- RÜNMÜYORSUN? Bekir sadece donuk,donuk baktı ona.Birşey demedi,diyecek hali yoktu.Umutsuzca elindeki bardağa masaya bırakıp,tabağına birkaç bozuk para iliştirdikten sonra,dışarıya çıktı.Kahvenin köşesi- ni dönünce,gözü çöplüğe ilişti.Yeni gibi duran mavi bir çanta vardı. 'BU ÇANTA FAZLA YIPRANMAMIŞ.ALIP TEMİZLERSEM,BEL- Kİ SATACAK BİRİSİNİ BULURUM ' diye düşündü ve çöplükteki çantayı aldı.Yürüdü,yürüdü...Bir müd- det sonra bir parkın önüne geldi.Yaz sıcağında,herkes bir çeşmenin başında toplanmışlar,serinlemek su içmek için bekleşiyorlardı.Bekir bir banka oturup onları seyretti ve sıranın kendisine gelmesini bek- ledi.Bu arada merak edip çantayı açtı.Çantayı açmasıyla birlikte göz- leri faltaşı gibi açıldı.Yüreği yerinden fırlayacakmış gibi oldu.Çünkü çantada bol miktarda döviz ve mücevher vardı.Bekir in gözlerinin önü- ne evdeki çocuğu ve eşi bir kez daha geldi.Onlara en güzel giysileri ve yiyecekleri alabilecekti artık.Onları ilk defa sevindirebilecekti.Son- ra,birdenbire yine yüzü donuklaştı.Paranın gerçek sahibini düşündü. Başını öne eğdi...Karasızdı... Bir müddet yoksul,sefil hayatını düşündüde,düşündü..Bir dilim ek- meği dahi zar,zor bulabiliyordu.Aylardırda işsizdi.Ailesine bayramlar- da dahi giyecek birşey alamıyordu.Oturduğu evin kirasınıda aylardır ödememişti,ödeyememişti.Allahtan ev sahibi anlayışlı,merhametli bi- risi olduğundan kendisini hiç sıkıştırmıyordu.Bulduğu paralarla bütün borçlarını ödeyebilir,hatta çocuğuna iyi bir gelecek sağlıyabilecek iş bile kurabilirdi.Sonra birden yine,paranın gerçek sahibi geldi gözle- rinin önüne. 'YA ODA BENİM GİBİ BİR LOKMAYA MUHTAÇ BİRİYSE.BU PA- RALARI,ÇANTAYI KAYBETTİĞİ İÇİN ŞU ANDA O GARİBANIN EVİNDE BİR MATEM HAVASI ESİYORSA ' Dedi.Oturduğu bank tan kalkttı...Su içmeyi falan unutmuştu.Doğru- ca evinin yolunu tuttu. Eve vardığında,konuyu karısına açtı.Karısı önce inanmak isteme- mişti,amma BEKİR çantadaki paraları,mücevherleri gösterince, karısının gözleri açılmış,dakikalarca gülmüş,gözyaşları,sevinç gözyaş- ları dökmüştü.BEKİR şaşırmıştı...Birkaç kez karısının omuzlarından tutmuş,sarsmıştı. 'HANIM,HANIM KENDİNE GEL.AKLINI KAÇIRACAKSIN.GÜLÜ- YORMUSUN,AĞLIYORMUSUN BELLİ DEĞİL.KAFAYIMI YEDİN SEN.SEVİNECEK NE VARKİ...UNUTMA BU PARALAR BİZİM DE- ĞİL.BU PARALARI ÇALIŞARAK,ALIN TERİYLE KAZANMADIK. BELKİ BU ÇANTAYI KAYBEDENİN,BU PARALARA BİZDEN DA- HA ÇOK İHTİYAÇI VARDIR ' demişti.İşte o zaman,karısının suratının şekli değişmiti. 'SEN NE DEMEK İSTİYORSUN BEY.BİZDEN DAHA ÇOK İHTİ- YAÇI OLAN KİM OLABİLİRKİ? AYLARDIR EVİMİZE SEBZE,MEY- VE GİRMİYOR.ETLE ZATEN YILLARDIR TANIŞMIYORUZ.BAY- RAMLARDA KOMŞULAR GETİRİRSE NE ALA..HİÇMİ BİZLERİN GİYDİKLERİNDEN,ÜSTÜMÜZDEN,BAŞIMIZDAN UTANMIYORSUN BEKİR...BU PARALAR BİZE ALLAHIN BİR LÜTFU BEKİR. ' Karısı hala bir makinalı tüfek gibi konuşuyordu,belliki ağzından çı- kanları kulakları bile duymuyordu.Ama BEKİR habire düşünüyordu. Bir yanda yoksulluk içerisindeki yaşantısı,karısının her söylediği doğ- ruydu,ona hak veriyordu amma diğer tarafta çantanın gerçek sahibi- nin bu paraları,mücevherleri ne şartlar altında biriktirdiklerini gözle- rinin önüne getiriyordu. 'YA İHTİYAÇ SAHİBİ BİRİYSE,BEN BU PARALARI HARÇADIĞIM ZAMAN,ONLARIN DÜNYASINI,KARARTMIŞ,YIKMIŞ OLMAZMIYIM. O ZAMAN BU VİJDAN AZABI İLE NASIL YAŞIYACAĞIM.BU PARA HELAL PARA DEĞİL ' Daha neler,neler...BEKİR ogün sabaha kadar uyuyamamıştı.Zaten karısı uyutmamıştı,ha bire BEKİR E yalvarmış,paraları vermemesi için söylemedik söz bırakmamıştı. Ve...En sonunda BEKİR kararını vermişti...Gidip çantayı içindeki- leri ile birlikte aynen polise teslim edecekti.Böylelikle çantanın gerçek sahibine ulaşmasını sağlıyacaktı.Bunu karısı kabul etmemiş,ayakları- na kapanıp yalvarmış,dahada ileri gidip kendisini terketme tehdidinde bulunmuştu amma BEKİR kararından dönmemişti... BEKİR ogün polis karakoluna gidip paralar ve mücevherlerle dolu çantayı teslim etti.Polisler ifadesini almışlar,gazete ve televizyonlara ilan vererek çantanın sahibini bulacaklarını söylemişlerdi.Eve geldi- ğinde karısıyla yaptıkları münakaşayı hatırlamak bile istemiyordu.En olmayacak ağır hakaretlere uğramıştı BEKİR..Karısı ne salaklığını,ne- de aptallığını bırakmıştı.Zaten ogün karısının çenesinden kahvehaneye kaçarak kurtulabilmişti.Olayı duyan arkadaşlarıda,karısından farklı bir- şey söylememişler,kahvehaneye geldiğine pişman etmişlerdi Bekir i... Ertesi gün eve polisler gelmişler,Bekir i alıp karakola götürmüşler- di.Çantanın gerçek sahibi bulunmuştu.Karakolda çantanın gerçek sahi- bi ile karşılaşmalarını ise bir ömür boyu unutamıyacaktı BEKİR...Çanta- nın gerçek sahibi BEKİR den yaşça çok büyük,yaşlı birisi olmasına rağmen BEKİR in ellerine sarılıp,hüngür hüngür ağlıyarak dakikalarca öpmüştü BEKİR İ... ' ALLAH SENDEN RAZI OLSUN EVLAT.SENİN GİBİLERİNİ EKSİK ETMESİN.BU PARALARI KIZIMIN AMELİYATI İÇİN EŞTEN,DOST TAN BORÇ ALARAK TOPLAMIŞTIM.KİMİ DOSTLARIMIN ELLERİNDEKİ, MÜCEVHERLERİ,KİMİLERİ İSE YASTIK ALTLARINDAKİ KEFEN PA- RALARI ÇIKARIP VERMİŞLERDİ.KIZIM KALP AMELİYATI OLACAK.. PARA HENÜZ TAM DEĞİLDE.BİRAZ DAHA EKSİĞİ VAR.AMA AL- LAHTAN ÜMİT KESİLMEZ.İNŞALLAH PARAYI DENK GETİTECEĞİM VE KIZIMI AMELİYAT ETTİRİP,HAYAAT DÖNDİRECEĞİM ' Bekir ogün karakolda,çantasının gerçek sahibi yaşlı adamı saatlerce dinledi.Adam hayat hikayesini,çantayı nasıl kaybettiğini BEKİR e anlat- tıda,anlattı.BEKİR adama o denli çok açımıştıki,elinde cebinde olsa bütün parasını adama verecekti ama yoktu işte,yoktu cebinde beş kuruşu yok- tu... Karakoldan çıkıp evinin yolunu tuttuğunda,yine işsiz,parasız birisiydi ve sefil hayatı yeniden başlıyordu. ' ALLAHIM BANA YARDIMCI OL.O YAŞLI ADAMIN DUALARINI KABUL ET.BİR İŞ BULUP ÇALIŞMAMA YARDIM ET.YUVANIM DA- ĞILMASINA MANİ OL.ALLAHIM SEN ÇOK BÜYÜKSÜN,HERŞEYİ BİLEN VE GÖRENSİN...SENDEN BAŞKA YARDIM İSTİYECEĞİMİZ YALVARACAĞIMIZ,HESAP VERECEĞİMİZ KİMSE YOKTUR ' Diye söylene,söylene uzaklaşıp gitti. Şahin Ertürk
![]() |
#565 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaç Gün Var
Şen,şakraktı kahkahalar İçten,sıcaktı insanlar Kalbim bu günleri arar Şiir,şölene kaç gün var? (26.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#566 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçıyorum Şerrinden
Belirledim tavrımı Çekmem artık kahrını Gözyaşına kanmadan Hiç ardıma bakmadan Seni sen le bıraktım Kaçıyorum şerrinden (15.03.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#567 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kader Bu İşte
Dağları aşarak Kilometreleri yutarak Bir nefes alımı kadar Yakınıma,bana gelmiştin Elimi uzatsam Ellerinden tutabilecektim Belkide Donup kalacaktım Tek kelime konuşamıyacaktım Belkide,daha kötüsü Kalbim duracaktı Seni görmeye Dayanamıyacaktım? KADER BU İŞTE Bir adım yakınımda Göremedim,göremedim seni (19.04.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#568 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadına Bak Kadına
Bugün vardım farkına Kaşı,gözü bir başka Doyamadım bakmaya Kadına bak kadına Deniz gibi gözleri Başak gibi saçları Lokum gibi sözleri Kadına bak kadına Kusur bulmak zor onda Bal akıyor ağzından Dönüverdim şaşkına Kadına bak kadına Attı bana düğümü Artı değer kültürü Unutturdu dünümü Kadına bak kadına (05.01.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk
![]() |
#569 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadife Seslim
Yüzünü görmediğim Elini tutmadığım Dizinde yatmadığım Kadife seslim benim Onun tarzı değişik Sesinde var incelik Kalbi,gönlü gencecik Kadife seslim benim İstanbul un NURTEN İ Zührem oldun besbelli Şahin ce sevdim seni Kadife seslim benim 8.09.2006 EVET Gazetesi (25.05.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk
![]() |
#570 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kafein Gibiyim
Sözler verip durma Kendi,kendine? Bu yeminlerin İnan hepsi boşuna? Ben KAFEİN GİBİYİM Alışkanlık yaparım Geldin Tattın tadımı Bugün olmazsa Yarın mutlaka Ararsın beni Artık mümkün değil Kurtulamazsın benden Ben KAFEİN GİBİYİM Hem alışkanlık Hem bağımlılık Yaparım insanda (03.09.2006) Şahin Ertürk
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|