![]() |
![]() |
#571 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sır
Evim yoktur, barkım yoktur Saray kurdum bir kapıda! Bir'den gayrı korkum yoktur İşte gönlüm, gör kapıda! Dinle hele, dinle hele Bak bu gözümdeki sele Gidiyorum bile bile Ölüm adlı sır kapıda! Sobam yanar, odunu yok Şiirimin kadını yok Demem artık adını, yok Adın beni yer kapıda! Fakirler çok dövünmesin Zenginler de övünmesin Genç olanlar sevinmesin İhtiyarlık her kapıda! Kötülükten el etek çek Hayat yalan, ölüm gerçek Arı gibi çiçek- çiçek Petek petek der kapıda! Gönül düşünce oduna Doymak mümkün mü tadına? Hatayı hayâ adına Toparlayıp dür kapıda! Yalnız yalnızlığa tayı Sür,anladınsa hatayı Unuttum haftayı, ayı Bir saniye ver kapıda! Arı çatlak, sarısı yok Yarı çatlak, yarısı yok Biri çatlak, birisi yok Birisini sür kapıda!
![]() |
#572 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sila...
Yanık bir türküdür ah, garibin dudağında Sevdalar yankılanır, muhabbet onu izler Bülbülün gözü kalmış, şu gülün budağında Düşünce düşlerine, çekilmez olur nazlar Ne bir ezân okunur, ne evde duman tüter Çeşmesinde suyu yok, bağında geven biter Bekçi, muhtar mezarda, garipliğe bu yeter Baykuşlara yurt olmuş, insanın içi sızlar Yıkıntılar üstünde mutlu ağarmıyor tan Ah şu sıla dediğim, koskoca bir kabristan Gönüller ağıt söyler, ne mâni, var ne destan Ne de bacalarında horon tepiyor kızlar Bir hasret ki bağrımda, yakar da beni nara Devası yok hasretin, sıla gönlümde yara Bu özlem işkencesi, benle gider mezara Baharların adı güz, beni ısıtmaz yazlar Yoluna düş sılanın, karalı git, aklı gel Gözler sürme, kaş kalem, kirpikleri oklu gel Çeşmin yolda, iç buruk, düğüm- düğüm saklı gel Gönlüne özlem düşer, buruktur sılasızlar
![]() |
#573 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sitem
Sesi sesimizdir, ünü ünümüz, Sunaların gözündeki yaştayım. Onda yarınımız, onda dünümüz, Şu mezarın başındaki taştayım. Yetmiş yerde yedi yüz dert duruyor, Yedi sevda bir yürekte vuruyor, Yelde sesler tellerini arıyor. Düşlerimin buz tuttuğu kıştayım. Her türlü çileye derde dayanan, Çise ile kızıl kana boyanan, Ninnilerle, türkülerle uyanan, Sevdalara sevdalanan baştayım. Derenin deryaya sevdası bitmez, Toprak kanar, yüreğime kar etmez, Hayaller az gelir, rüyalar yetmez, Gönüllere köz düşüren kaştayım. Bulutları soktum gönül bağına, Bülbülü kondurdum gül yaprağına, Servetimi gömdüm el toprağına, Çıkınımda soğan, ekmek aştayım.
![]() |
#574 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sitemim Olsun (Usandım)
El yettikçe ahvalini sorardım Şimdi unutulmuş izden usandım. Ben derdim içinde derman arardım Yüreği yakmayan közden usandım. Postalın kopuğu koçaklanıyor Deniz kabarınca, su aklanıyor Hakikat arkadan bıçaklanıyor Sohbete gücendim, sözden usandım. Çınar gibi düşer evin direği Korkunun bir adı işin gereği Anaların kan ağlıyor yüreği Görüp kızarmayan, yüzden usandım. Hep lâf ettik, gelemedik yüz yüze Aldandık arkadan söylenen söze Bir gönülde iki sevda çok bize Bir’e meyletmeyen özden usandım. Geniş yaşar, dar günümü özlerim Bilmem, dalgın dalgın neyi izlerim Ne durursun, ağlasana gözlerim Sendeki cilveden, nazdan usandım.
![]() |
#575 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sizde İnsaf Yok Mudur...
Aramayıp gerçeği Bilmediniz ağrımı Yoldurdunuz çiçeği Delersiniz bağrımı Her tarafta, tek yönde Yalan, dolan en önde Kahrolduğum şu günde Döversiniz sağrımı Ben demeden anlayın Çirkefliği önleyin Bir de beni dinleyin Duymadınız çağrımı Tattım külün közünden Özüme kat özünden Bir zorbanın yüzünden Katlettiniz doğrumu
![]() |
#576 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sohbet.....
Şu fani dünyanın düşkün halına Nazar et, bir kere baksana gönül. Hayalini emen dostun iline Ahh ile, hasretle aksana gönül. Dümensiz gemiyle çıkıp sefere Alim nere, zahit nere, sen nere? Sevdaların hasret çektiği yere Özünü bağlayıp çıksana gönül. Şahsında hayali düşe güldüren Ferhat'a aşılmaz dağı deldiren Seni günde seksen kere öldüren Vuslat ocağını yaksana gönül. Sahralara düşüp mecnun misali Ümitle ararken sonsuz visali Bulutlar hüzünlü, yıldız tasalı Göğün kemerini sıksana gönül. Doksan kez boşalıp, yüz kere dolup Bazen veli, bazen divane olup Görünen her şeyde Allah'ı bulup Hasret konağını yıksana gönül. İnsan vardır tanınır hoş sesinden İnsan vardır fark edilmez süsünden İnsan belli olmaz görüntüsünden Gülü gülistana soksana gönül..
![]() |
#577 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokak Ortasındayım...
Bir yaz öğlesinin karanlığında Sarılmışım, sokak ortasındayım Omzum sorumluluk ağırlığında Yarılmışım, sokak ortasındayım. Gecikmiş muştunun karanlık ardı Güneş bizim ufkumuzdan doğardı Yağmur benim gökyüzümden yağardı Durulmuşum, sokak ortasındayım. Diriliş âhdinin müjdesi ölüm Yüreğim yeşerir, kurusa dilim Şimdi vakti değil ölümün gülüm Yorulmuşum, sokak ortasındayım. Umudun ufkuna asılı gözler Güneşin şavkısı gölgemi izler Sular bir özlemle denizi özler Burulmuşum, sokak ortasındayım. Buharın buluta hasreti yaman Gecikti emeller eridi zaman Korkunun pençesi peşimde her an Sorulmuşum, sokak ortasındayım. Yüreğin yükünü taşımaz tenim Düşlerim tavafta, Mekke’ye yönüm Dünyanın en yalnız insanı benim Darılmışım, sokak ortasındayım. Dilimin kilidi bağrımda yara Çöller suya hasret, gönül bahara Yeşeren yüreği göklerde ara Kırılmışım, sokak ortasındayım. Şu başıma yağan sevda karını Eritemem, sevdam günün sorunu Yaşardım bugünden dünü, yarını Vurulmuşum, sokak ortasındayım.
![]() |
#578 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Karar.! !
Ateşim karardı, közüm küllendi Artık ayrı gayri neyime benim. Ormanım doğrandı, bağım bellendi Yollarım bağlandı eyime benim. Kararsa gözleri, kızarmaz yüzü Hakikat sırrına ermemiş özü Ne tatlı nasihat, ne atasözü Ne de aklım yatar deyime benim. Bir dünyam var idi ağa yaşardım Bir söz ile her zorluğu aşardım Bekâra kolaydı, ben de boşardım Şimdi sözüm geçmez köyüme benim. Hak etti bu gönlüm, acıya kansın Ağustosta donsun, Ocakta yansın Sokak ortasında koyan utansın Çok söz külahıma, şeyime benim.
![]() |
#579 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Söz...
Gönülde besteledim fazilet türküsünü Aşk adlı gülümü bağdan soldurdu Anladım korkuluğun riyâsız korkusunu Sevdalı baş sandığım, gönlüme köz doldurdu Yüreğimi yitirdim korkunun pazarında Aşkı seven ne bilsin ayrılık yaşamadan Başları fedâ ettik, cellâdın hızarında Şaşırdık yolumuzu, tepeyi aşamadan Kapat gönül kapını, girmesin vefasızlar Bu sevgiyi hisseden işte sevda bu desin Güle bir el uzansa, bülbülün bağrı sızlar Gül bülbülün, sen benim her an hayalimdesin. Yine uykuya hasret, hayal dolu gözlerim Ismarlama deccallar, felaket tellâlları Dinmek bilmiyor hasret, ben hep seni özlerim Ve de özlediklerim doldurmuşlar salları Naçar kalsa, ümidi olmasa da yarından Sıtkı sadık aşıklar döner mi kararından? Candan bezdik, usandık, her mevsimin karından Şükrolsun ki Kaleli, dönmedi ikrarından.
![]() |
#580 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Soru? !
Mecnunu rakip seçtim, çöllerle savaştayım Birbirine düğümlü yollarla savaştayım “Menfaat hakkım” diyen kullarla savaştayım Üç günlük dünya için gerinmek, kanmak diye Yılan bağı otluyor, sebepsiz sanmak niye?
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|