![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bağlandı
Eski yara derde düştüm dağlandım, Hayıf gönül bir sevdaya bağlandı. Özü tatlı sözü tatlı şen güzel, Sözleri ok dili yaya bağlandı. Güzel söyler güzel güler hoş eyler, Her duyduğu lafı keser boş eyler. Ağ leçek altından kaş göz el eyler Günlerce beklerim aya bağlandı. Hasanı yeniden buldu bir kısmet, Asla bir namerde eylemez minnet. Sırım var sır içinde söz muhabbet, Şimdi gönül selvi boya bağlandı. Hasan Demirci
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bahar gelsin
Bahar gelsin şu dağlara çıkayım, Belki de toplarım yara bir çiçek. Toplayıp devşirip demet edeyim, Koklaya seve yarım bir çiçek. Menekşe sümbülü hoş dur lalesi, Arı sever çiçeklerin delisi. Yeşil otlar tabiatın halısı, Yaprak dalı sarmış sarı bir çiçek. Tabiatta her varlığın sesi var, Boş gezip yatanın sende nesi var. Zamansız kuruyan gülün ahı var, Toprağa kök salmış dalı bir çiçek. Hasan Demirci
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahar gelmiş bizim ele
Bahar gelmiş bizim ele, Çeşit, çeşit gül görünür. El attım dala yaprağa, Arasında tel görünür. Anam ağlar bacım ağlar, Yoksulluk yolumu bağlar. Alçakla n ı n yüce dağlar, Belki bizim el görünür. Bulut sarmış dağlarını, Dolu vurmuş bağlarını. Görmez iken sağlarını, Hasta düşer yol görünür. Hasan derdin bilenlerin, Şu dünyada gülenlerin. Ele hasret kalanların, Gözlerinde sel görünür. Hasan Demirci
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahar ne güzel
Tarih içinde gezdim dolaştım Uyanın sabahın erken seher ne güzel Konuşturdu ana dilim alıştım Geldi geçti zaman bahar ne güzel Açıldı laleler gülden goncadan Karardı bulutlar gökte sancıdan Tisengi yağar aheste inceden Geldi geçti zaman bahar ne güzel Arılar çalışır balını toplar Ekinler diz boyu başaklı saplar Güzelim çiçekler doğayı kaplar Geldi geçti zaman bahar ne güzel Uzaktır aramız menzile yetmez Hasanım doğruya hileler katmaz Göle maya çalsan da yoğurt tutmaz Geldi geçti zaman bahar ne güzel Hasan Demirci
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bak
Gönül ister tazeden bir gül aça, Açmaz gülün dikildiği yere bak İsterim ki güllerden bir gül seçe Yüz açıldı yanaktaki nara bak Söz ağızdan çıkmaz dilde sorak yok, Küskün gezmeğe surata gerek yok. Yar hatrımı hiç sormazsın merak yok. Gamze çökmüş yanaktaki tere bak. Hatır gönül etmedin ki nerde söz, Güzelliğin cana değer ela göz. Döndü mevsim geçti bahar Hasan yaz, Çevir yüzünü bu garibe bir kere bak. Hasan Demirci
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bak şimdi
Mutluyduk huzurlu neşeli günler Şenlikliydi evler toylar düğünler Kalmadı hani o eski insanlar Dertlerimi tazeledin bak şimdi Güzeldi sohbetler şendi obalar Sahipti sözüne yiğit babalar Ağ bilçek başı dinge li analar Dertlerimi tazeledin bak şimdi Toy bayramla geçerdi her günümüz Saymakla bitmez ki yaşadıklarımız Hani kahramanlık türkülerimiz Dertlerimi tazeledin bak şimdi Kalmadı bunlardan yoktur ki eser Mevsimler yanılmış rüzgar ters eser Hasan insanlar birbirinden küser Dertlerimi tazeledin bak şimdi Hasan Demirci
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bak1
Bozacının şahidi şıracıdır, İnsanı hakir görmek ne acıdır. Kul kulu sıkar kalbini incidir, Hakkın adaletin duruşuna bak. Kimseler kimseyi dinlemez oldu, Sokaklar tinerci berduşa kaldı. Öfkeli insanlar hırsızlar çaldı, Hakkın adaletin yarışına bak. El açıp dilenenleri görme sen, Haklıyı haksızla aynı yormasan. Toplumu temelden sarsıp germesen. Hakkın adaletin barışına bak. Gemini dümeni böyle dönmez, Yaralar çoğalır sancılar dinmez. Bu millet üç kağıt yalana kanmaz, Hakkın adaletin karışına bak. Kimi menü seçer yemek yemeğe, Kimi tatil için gider gezmeğe. Kimi lastik bulmaz hasret çizmeye, Hakkın adaletin sürüşüne bak. Hak ararsın sanki haklı davanda, Avukat para peşinde döv havanda. Hakim kara verir yüce divanda, Hakkın adaletin gelişine bak. Hasan Demirci
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bala can 2
Kuru soğuk hava ayaz üşüdüm Hamal olup yük sırtımda taşıdım Yokluk beni ben yokluğu kaşıdım Garip lelen kaldı yalnız balacan Kimler geldi kilmler geçti dünyadan Ğün görmedim yetim galdım anadan Emmi bacı gardaş uzak dayıdan Garip lelen kaldı yalnız balacan El bağında çektim uzun çileler Bekçi durdum yüksek yüksek kuleler Villa konak site bahçeli evler Garip lelen kaldı yalnız balacan Bu dünyada neyin var ki alasan Ölmeyip ebedi canlı kalasan Tane, tane yesen avuç yalasan Garip lelen kaldı yalnız balacan Ne gün gördüm nede muradım aldım Oğuı kızdan Hasan'ım naçar kaldım Kader mendiliyle yaşımı sildim Garip lelen kaldı yalnız balacan Hasan Demirci
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bala can
Kuru soğuk hava ayaz üşüdüm Hamal olup yük sırtımda taşıdım Yokluk beni ben yokluğu kaşıdım Garip lelen kaldı yalnız balacan Kimler geldi kilmler geçti dünyadan Ğün görmedim yetim galdım anadan Emme bacı gardaş uzak dayıdan Garip lelen kaldı yalnız balacan El bağında çektim uzun çileler Bekçi durdum yüksek yüksek kuleler Villa konak site bahçeli evler Garip lelen kaldı yalnız balacan Bu dünyada neyin var ki alasan Ölmeyip ebedi canlı kalasan Tane, tane yesen avuç yalasan Garip lelen kaldı yalnız balacan Ne gün gördüm nede muradım aldım Oğuı kızdan Hasan'ım naçar kaldım Kader mendiliyle yaşımı sildim Garip lelen kaldı yalnız balacan Hasan Demirci
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bana uzak
Hava güzel güneş berrak, Sular akar ırmak ırmak. Olmaz hatır gönül kırmak, Yar görünmez bana uzak. Çiçek dalda yeşil yaprak, Nem kokuyor taze toprak. Fotür şapka gezer kıvrak, Saç örünmez bana uzak. Yanda zülüf tarak geçmez, Dili laldır kilit açmaz. Leyla olmuş içki içmez, Çöl erilmez bana uzak. Hasan hayal düşte ara, Yolun uzak yüzün yara. Gönül vurgun cismi kara Yar görünmez bana uzak. Hasan Demirci
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|