![]() |
|
|
#51 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57948
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ay Vurur
Gece pencereme ay vurur. Sevgi olmasa kalbim durur. Rabbim mazlum âşıkları korur. Çilesiz sevgi büyümez kurur, Ay vurur, ay vurur cemaline, Sevgim ulaşır kemaline, Ay vurur, ay vurur temeline Sevgim ulaşır emeline Aya bak, aya bak dönde aya aya bak, Mehtaplı olduğu yönde aya bak, Ne zannettin canım sende aya bak, Her gece ayı gör sende aya bak Ay vurur, ay vurur cemaline, Sevgim ulaşır kemaline, Ay vurur, ay vurur temeline Sevgim ulaşır emeline Dolunay bir yana sen bir yana, Sevgim bir gün ulaşacak sana, Ay gide gele semayı dolana, Çare bulunmaz âşık olana, Ay vurur, ay vurur cemaline, Sevgim ulaşır kemaline, Ay vurur, ay vurur temeline Sevgim ulaşır emeline Aya bak, aya bak ay güzel, Yoktur eşin senin ay güzel, Sevgi için gerilen yay güzel, Sevgimizi âleme yay güzel , Ay vurur, ay vurur cemaline, Sevgim ulaşır kemaline, Ay vurur, ay vurur temeline Sevgim ulaşır emeline 01.08.1996 Tarık Torun
|
|
|
|
#52 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aysbergin Kenarında
Aysbergin arasında, Bir balina ne yapar? Kaşların karasında, Gözyaşı apar apar. Aysbergin kenarında, Bir balina darda mı? Hem bugün hem yarında, Şu dünyanın varında. Aysbergin etrafında, Bir yavrucuk balina, Dalgalar tarafında, Ah! Salına salına. Aysbergin en üstünde, Garip kalmış balina, Bak, küstünse küstün de, Tutun söğüt dalına. Aysbergin en altında, Bir zavallı balina, Arı peteğin katında, Lezzet katar balına. 12.12.2006 --ALİZELER(Doğudan,Batıdan,Ortadoğu'dan) -- Tarık Torun
|
|
|
|
#53 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Babamız
Babaların kalbi aşkla doludur. Hata yapsa da Allah kuludur. Onu sevmek rabbimizin yoludur. Babamız bizlere canını verir. Babamız bizlere kanını verir. Babamız bizlere şanını verir. Ona karşı isyankâr olamayız. Onsuz asla mutluluk bulamayız. Tövbe onun ahını alamayız. Babamız bizlere canını verir. Babamız bizlere kanını verir. Babamız bizlere şanını verir. Rabbim ona uzun ömürler versin. Babam ruhumda gözlerimde fersin. Babam en yüce makamlara ersin. Babamız bizlere canını verir. Babamız bizlere kanını verir. Babamız bizlere şanını verir. Onun hayatta olması bize yeter. Onun yokluğu ölümden beter. Yuvamızda onun dumanı tüter. Babamız bizlere canını verir. Babamız bizlere kanını verir. Babamız bizlere şanını verir. O benim babam kimseye laf söyletmem. Onun adıyla hiç kimseyi eğletmem. Babamdan gayrisine asla meyletmem. Babamız bizlere canını verir. Babamız bizlere kanını verir. Babamız bizlere şanını verir. 18.11.2006 Tarık Torun
|
|
|
|
#54 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahar Gelince
Doğa selama durur. Dalda çamaşır kurur. Kalbim küt küt vurur. Güzel bahar gelince, Uçurtmam hızlı uçar. Kuşlar kanadın açar. Çiçekler koku saçar. Güzel bahar gelince, Bulutlar yağmur saçar. Sema kapanıp açar. Dertler,hüzünler kaçar. Güzel bahar gelince, Irmaklar derin akar. Gökyüzü şimşek çakar. Gözlerin beni yakar. Güzel bahar gelince, Çağlayan olur sular, Çobanlar kaval çalar. İçime neşe dolar. Güzel bahar gelince, 30.04.2000 Tarık Torun
|
|
|
|
#55 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Baharın Tadı
Eridi dağların karı Çiçek açtı sarı sarı Sen emret güzelim Getireyim ayvayla narı Baharın tadı bambaşka Düşen bilir deli aşka Dere tepe her şey coştu Herkes dağa bayıra koştu Cümle âlem toplanınca Bilsen yaylalar ne hoştu Baharın tadı bambaşka Düşen bilir deli aşka Yeşillendi tüm tabiat Uzanıp çimenlere yat Uzak durma gel yanıma Bitmez sevgime sevgi kat Baharın tadı bambaşka Düşen bilir deli aşka Ilgıt ılgıt eser yeller Yeşillenir ölü çöller Senin aşkınla kokuyor İrem bağındaki güller Baharın tadı bambaşka Düşen bilir deli aşka Havalar ılık ve serin Nehirler coşkun ve derin Alın bütün baharı da Sevgilimi bana verin Baharın tadı bambaşka Düşen bilir deli aşka Her taraf çiçek kokuyor Yayla kızı kilim dokuyor Kalbim seni unutur mu? Dilim ismini okuyor Baharın tadı bambaşka Düşen bilir deli aşka Aşığın oldum deli yar Seninle güzeldir bahar Sen yanımda olmayınca Bahar ne işime yarar Baharın tadı bambaşka Düşen bilir deli aşka 18.02.1999 Tarık Torun
|
|
|
|
#56 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bakar Bakar Ağlarım
Boşa geçen çağlara Boz bulanık bağlara Kara kara dağlara Bakar bakar ağlarım Zorbaca yasaklara Saçımdaki aklara Görünmez uzaklara Bakar bakar ağlarım Dertlere elemlere Başıboş âlemlere Zayi olan demlere Bakar bakar ağlarım Ot olmayan samana Zalim olan yamana Sen gittiğin zamana Bakar bakar ağlarım Yolumu kesen kara Hem yokluğa hem vara Sensiz esen rüzgâra Bakar bakar ağlarım Sahipsiz yoksullara Zalim alçak kullara Uzun uzun yollara Bakar bakar ağlarım 19.03.1999 Tarık Torun
|
|
|
|
#57 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Balla Beni
Erzincan’ın havzasında salla beni, Salla beni, Karadeniz ormanında dalla beni, Dalla beni, Anzer yaylalarında balla beni, Balla beni, Isparta’nın güllerinde alla beni, Alla beni, Artvin’in yamaçlarında solla beni, Solla beni, Hakkâri’nin dağlarında kolla beni, Kolla beni, Erzurum âşıklarında dille beni, Dille beni, Kayseri’nin bağlarında gülle beni, Gülle beni, Kızılırmak yatağında selle beni, Selle beni, Kırkpınar ermeydanında sille beni, Sille beni, Zigana’nın virajında belle beni, Belle beni, İzmir’in imbatlarında yelle beni, Yelle beni, 22.12.2006 ALİZELER - Doğudan Batıdan Ortadoğu’dan - Tarık Torun
|
|
|
|
#58 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bayatılar(Maniler) -C-
Ay! Gülerler gülerler, Ne de zalim gülerler, Aldanma sakın canım, Ardından da gülerler. Ay! Yüzerler yüzerler, Pek de derin yüzerler. Sakın inanma canım, Sonra derin yüzerler. Ay! Süzerler süzerler, Seni gözle süzerler. Kalpte ahlak eleği, Sanki iyilik süzerler. Ay! Sürerler sürerler, Aşkı derin sürerler. Sakın ona yan bakma, Sonra seni sürerler. Ay! Dürerler dürerler, Yufka ekmek dürerler Aman uzak dur canım, Sonra ipin dürerler. 30.04.2007 Tarık TORUN AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun
|
|
|
|
#59 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bayatılar(Maniler) -D-
Ay! Kara gözler, kara gözler, Oturmuş kara gözler, Beni candan edecek, O zalim karagözler. Ay! Kızıl narlar, kızıl narlar, Bahçede kızıl narlar. Ruhumda alev alev, Tutuştu kızıl narlar. Ay! Nurlu yüzler, nurlu yüzler, Yüzüme gülen yüzler. Âlemin derdi biter, Benim ki binler yüzler. Ay! Güzel eller, güzel eller, Derdimi bilmez eller. Gönül gönüle verelim. Birleşsin güzel eller. Ay! Tatlı diller, tatlı diller, Bal akar tatlı diller. Allah’a inanmazsan, Lal olsun tatlı diller. 01.05.2007 Tarık TORUN AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun
|
|
|
|
#60 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bayatılar(Maniler) -E-
Ay! Alırlar, alırlar, Seni benden alırlar. Hiç acımazlar canım, Can bedenden alırlar. Ay! Gelirler, gelirler, Rüzgâr gibi gelirler. Ben ne yaptım ki canım, Dert belayla gelirler. Ay! Giderler, giderler, Terk edip de giderler. Hayal ufkuna dalıp, Alıp beni giderler. Ay! Tuzaklar, tuzaklar, Oturmuş ta tuz aklar. Ben ne yaptım ki canım, Kurmuş bana tuzaklar. Ay! Çekerler, çekerler, Deryadan su çekerler. Beni senden ayıran, Şeytanından çekerler. 02.05.2007 Tarık TORUN AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|