![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkımız Bebek
Dağlar yıkılsa üstüme, bunca acı çekmez idim, Sen karşıma çıkana dek, dalgın dalgın bakmaz idim, Bir kez gelseydin yanıma, elini bırakmaz idim; Meğer aşkımız bir bebek, sevgimiz oyuncak imiş... Birlikte aşardık elbet tüm güçlükleri seninle, Yaşardık en güzelini sevdaların gözlerinde, Söndü içimde yangınlar, yürek yakan sözlerinle; Meğer aşkımız bir bebek, sevgimiz oyuncak imiş... Şimdi hasret sellerinde sürüklenir ömür gider, Sevdalar efsane olur, sevdalılar ölür gider, İçimde hep yaşarken sen, yol menzili bulur gider; Meğer aşkımız bir bebek, sevgimiz oyuncak imiş... Kırk sekiz bahar tükettim, yaşadım mı bilemedim, Herkesi dost bildik ama, gerçek dostu bulamadım, Aşkın kederim olmuştu, uzanıp ta alamadım; Meğer aşkımız bir bebek, sevgimiz oyuncak imiş... Sabret gönül, şükür eyle, yaradan büyüktür elbet, Kolay aşılmaz okyanus, karadan büyüktür elbet, Bendeki bu deli sevda, töre'den büyüktür elbet; Meğer aşkımız bir bebek, sevgimiz oyuncak imiş... Muradım, sevda has elmas, kıymet bilmeyene kalmaz, Pazarda satılmaz ama, satsan anlamayan almaz, Cennet ayağıma gelse, sen yok isen tadı olmaz; Meğer aşkımız bir bebek, sevgimiz oyuncak imiş... 'o şimdi Asker' 12/05/2005 murat nail güney akçay kışlası/İskenderun Murat Nail Güney
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkın Kalbimde Kalsın Resimlerimiz Sende
Bir gün terk edeceksen, hiç sevme beni güzel, Hasreti sunacaksan; şimdiden olalım el… Bırak yalnız yaşasın, yüreğim şu gurbette, Bir gün Bitez’de akşam, bir diğer gün Gümbet’te. Gözlerinde hayalin, özlemlerim nöbette, Sevgiye hasret gönlüm, yüreğim emanette… Nasıl hesap sorayım, boşa geçen yıllardan, Ne farkımız kaldı ki; solan pembe güllerden… Bırak hicranla yansın, yüreğim şu gurbette Bir gün Bitez’de akşam, bir diğer gün Gümbet’te. Dilerim ki Tanrı’dan, yoldaşım ol cennette, Sevgiye hasret gönlüm, yüreğim emanette… Neden anlamıyorsun, sana olan aşkımı, Tüm sevenler söylüyor, yazdığım son şarkımı… Bırak, dalında solsun tomurcuğum bahçemde, Mecnun’dan beter oldum, ey vefasız sayende. Sanki bir can gibiydik, ikimiz bir bedende, Aşkın gönlümde kalsın, resimlerimiz sende… Pişman olup dönersen, kolların boş kalacak, Hatıralar kalbinde, gözünde yaş kalacak… Bırak, aşk ocağımın ateşi yansın şimdi, Çektiğim çilelerin suçlusu sensin şimdi. Hani ay ışığında yeminler ediyordun, Ay buluta gizlendi, yıldızlar sönsün şimdi… Makam : Nihavent. Söz-beste: Murat Nail Güney 13/12/2004 Bodrum. Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateş ve Gül
Kara gün kapını çalmaya görsün, El-pençe duranlar sırtını döner. Ateşin düştüğü yer kor olur da, Gözünde parlayan ışığın söner… Çakallar ulur hep bostan, bağında, Duman bile kalmaz yüce dağında, Yıllarca yansan da aşk ocağında, Solar tomurcuğun, yüreğin kanar… Kaybedersin elbet çıkış yolunu, Kırarsa dostların kanat, kolunu, Mevla’m böyle sınar seven kulunu, En güzel düşlerin kabusa döner… Bir lokma ekmeğe uzanmaz elin, Kırılır sazında kalan son telin, Koşamaz olursun, bükülür belin, Dünyanın çilesi sırtına biner… Bulamaz olursun yüzüne gülen, Ağlarken, gözünden yaşını silen, Hem bu dünya yalan, hem aşklar yalan, Ancak son uykuda acılar diner… Muradım unutmaz yaşananları, Buğday diye ektik, hep çıktı darı, Bir nefes sevgidir aşığın karı, Gül tutan ellere kokusu siner… Murat nail güney 09/05/2007 Antalya/Düden Murat Nail Güney
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Attığım Mail’i Boşa Yazdırma
Hastayım derdinden iflah olamam Lokman’a ilacı boşa yazdırma Sustu gönlümdeki bütün çalgılar Şarkımızı kurda kuşa yazdırma... Unut git diyorsun, sevme hiç beni Mutluluk hülyamı, düşe yazdırma Sonrada diyorsun, gülsün hep yüzün İçim kan ağlarken, neş’e yazdırma... Avutur mu beni bu hatıralar Sitemlerimi peş-peşe yazdırma Gözlerime indi sisten perdeler Hasreti gözümde, yaşa yazdırma... Kalbime saplandı ayrılık oku Acıyı bağrımda, döşe yazdırma Arada bir İnternet’e gir bari Attığım Mail’i, boşa yazdırma. Solmasın verdiğim o mor menekşe Sula sevgi ile nazlı çiçekse Sevda varsın bitsin, dostluk gerekse, Öfkemi bağışla, boşa yazdırma... Kim anar beş on yıl sonra adını İkinci baharı yaşa, yazdırma Bulamazsın bu sevdanın tadını Nazını, göz ile kaşa yazdırma... Sanal aşklar moda olmuş alemde Murat’ın adını başa yazdırma Gazeteler zaten haber arıyor Oturtup birinde, köşe yazdırma... Murat nail güney 08/11/2004 Bodrum Murat Nail Güney
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avrupalı Adam Ol Havanı Bozacağız
Tarihten ders alarak, yeniden yazacağız, Küffarın oyununu her zaman bozacağız, On yedi aralık ta ne demek oluyormuş Canımıza tak etti, bu sefer kızacağız. Bize mehil vermeye nasıl cüret ederler, Böylesi bir topluma, ancak ukala derler, Vatan sahipsiz değil, ölmeden tüm neferler, Önümüze çıkanı, çiğneyip, ezeceğiz… Tarih elbet tekerrür, zafer yine bizimdir, Ey Türk, uykudan uyan, bu sana son sözümdür, Vatan aşkıyla yanan, canım,iki gözümdür, İhanet edenlerin mezarın kazacağız…. Yetmiş iki düvele, diz çöktürmüş babamız, Onları aratmayız, bir kızmasın kafamız, En büyük rehberimiz, Koçyiğit Mustafa’mız Tarihin akışını yine biz çizeceğiz… Muradım, yerde kalmaz akan şehidin kanı Canımızı veririz, vermeyiz bu vatanı, Avrupalı adam ol, anla artık hatanı, Yetmiş milyon bu millet, havanı bozacağız… 21/12/2004 Bodrum Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aydınlatır Ay Beni
Hayatın kanunu böyle olsa da, Sen kanunu çiğne sev beni evlat. Fikrince babalık yapamadıysam, Bir elinden tutan say beni evlat... Kimseler halini bilmez olursa, Sevdiğin gözyaşın silmez olursa, Evladın yüzüne gülmez olursa, Can dostun yerine koy beni evlat... Katlandım evladın ettiği naza, Kırsa da gönlümü olur olmaza, Hala ayaktayım, etmesin tasa, Sanmasın dünyadan zay beni evlat... Minnet görmesem de hiç birisinden, Babalar ah etmez içerisinden, Derler ki; post olmaz kurt derisinden, Kuzuya benzetmiş vay beni evlat... Yağmurun hakkıdır gürleyip çakmak, Yamaçları aşıp sel olup akmak, Beklersem elinden bir lokma ekmek, O zaman cihana yay beni evlat... Kahırdan gurbete taşıtma beni, Yüreğimden kopup üşütme beni, Güneş ol, istemem ışıtma beni, Yeter, aydınlatır ay beni evlat... 05/03/2007 Antalya Murat Nail GÜNEY Murat Nail Güney
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık Akşamları
Yine döküldü yaprakları yeşeren dallarımın Yine büktü boynumu zalim kaderim son kez Yine takvimlere çizikler atıyorum her gece Ve yine hasret dolu şarkılar yazıyorum sana gülüm... Zaman mekan farketmiyor aynı nakarat yine Yine zaman pişman etti beni böyle sevdiğime Seni sevdiğime değil kadere inat sevebildiğime Lanet olsun kadere boyun eğdiğime pişmanım... Yine sağanak yağmurlar yağıyor ayak izlerime Yine silip götürüyor aşkımın anılarını bir bir Buz tutuyor hasretinin akşamlarında yüreğim Isıtmıyor içimi kırık dökük hatıralar... Hangi bahara kalacak mutluluk düşlerimiz Hangi sabah beraber günaydın diyeceğiz doğan güne Hangi şarkı bitirecek uzayan günlerimin kara *******ini Ve hangi akşam ayrılık şarkıları söylemeyecek yakamozlar... Sen kolay mı sanıyorsun sensiz nefes almayı biriciğim Sen kabuslar yaşıyor musun gününde ve gecende Ya kör şetan engel olursa kavuşmamıza diye Lanetler yağdırıyor musun her an kahrederek kaderine.. MURAT NAİL GÜNEY ALAÇATI-ÇEŞME Murat Nail Güney
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık Sevdaya Dahil
açılmış sarmaşık gülleri kokularıyla baygın en görkemli saatinde yıldız alacasının gizli bir yılan gibi yuvalanmış içimde keder uzak bir telefonda ağlayan yağmurlu genç kadın... rüzgar uzak karanlıklara sürmüş yıldızları mor kıvılcımlar geçiyor dağınık yalnızlığımdan onu çok arıyorum onu çok arıyorum her yerinde vücudumun ağır yanık sızıları bir yerlere yıldırım düşüyorum ayrılığımızı hissettiği an demirler eriyor hırsından... ay ışığına batmış karabiber ağaçları gümüş tozu gecenin ırmağında yüzüyor zambaklar yaseminler unutulmuş tedirgin gülümser çünkü ayrılmanın da vahşi bir tadı var çünkü ayrılık da sevdaya dahil çünkü ayrılanlar hala sevgili hiç bir anı tek başına yaşayamazlar her an ötekisiyle birlikte her şey onunla ilgili... telaşlı karanlıkta yumuşak yarasalar gittikçe genişleyen yakılmış ot kokusu yıldızlar inanılmayacak bir irilikte yansımalar tutmuş bütün sahili... çünkü ayrılmanın da vahşi bir tadı var öyle vahşi bir tad ki dayanılır gibi değil çünkü ayrılık da sevdaya dahil çünkü ayrılanlar hala sevgili... yalnızlık hızla alçalan bulutlar karanlık bir ağırlık hava ağır toprak ağır yaprak ağır su tozları yağıyor üstümüze özgürlüğümüz yoksa yalnızlığımız mıdır eflatuna çalar puslu lacivert bir sis kuşattı ormanı karanlık çöktü denize. yalnızlık çakmak taşı gibi sert elmas gibi keskin ne yanına dönsen bir yanın kesilir fena kan kaybedersin kapını bir çalan olmadı mı hele elini bir tutan bilekleri bembeyaz kuğu boynu parmakları uzun ve ince sımsıcak bakışları suç ortağı kaçamak gülüşleri gizlice... yalnızların en büyük sorunu tek başına özgürlük ne işe yarayacak bir türlü çözemedikleri bu ölü bir gezegenin soğuk tenhalığına benzemesin diye özgürlük mutlaka paylaşılacak suç ortağı bir sevgiliyle... sanmıştık ki ikimiz yeryüzünde ancak birbirimiz için varız ikimiz sanmıştık ki tek kişilik bir yalnızlığa bile rahatça sığarız hiç yanılmamışız her an düşüp düşüp kristal bir bardak gibi tuz parça kırılsak da hala içimizde o yanardağ ağzı hala kıpkızıl gülümseyen sanki ateşten bir tebessüm. zehir zemberek aşkımız... değerli üstadım sevgili hocam,mümtaz insan sayın:Atilla İlhan' ın anısına(ayrılık sevdaya dahil adlı kitabından) Murat Nail Güney
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Azat Et Yüreğini
Hangi dağın aşılmayan yamacı var gülüm Hangi ayrılık mahşere dek sürer sanki Hangi seven yürek koparmamış zincirleri Hiç bir zehir yokluğundan daha acı değil inan ki... Kaç saat kaç gün kaç ay yaşandı ki bilmem Sımsıkı perçinlendi kalbime deli sevdan Kaç ayrılık öyküsü daha hüzünle bitecek Kaç engel aşılmadan yine olacak akşam... Kır artık yüreğindeki pas tutmuş prangaları Azat et gurur yüzünden esir düşmüş yüreğini Bırak kaderin kumdan kaleleri bir bir yıkılsın Fırtınalı bir sonbahar akşamı al koynuna beni... Eylül 2004 bodrum MURAT NAİL GÜNEY Murat Nail Güney
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Azrail Can Almaz
Esince saçına seher yelleri, Gül sinende güller açar mı güzel. Askerin, hasreti söyler dilleri, Sensiz günler aylar geçer mi güzel... Amanos dağı'ndan batarken güneş, Turnam sılanıza uçar mı güzel. Karartır ufkumu, kaderim kalleş, Yıldızlarım ışık saçar mı güzel... Belirir grupta kızıl çizgiler, Gönül ayrılığı seçer mi güzel, Doğuştandır alnımızda yazgılar, İnsan mutluluktan kaçar mı güzel... Muradım, bu hayat vermez diploma, Bakmaz gözyaşına, kıyar adama, Gün olur bu dertler yeter de cana; Azrail can almaz, naçar mı güzel... ' O şimdi Asker' 30/04/2005 Akçay/ İskenderun Murat Nail Güney
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|