![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57905
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hidivde Mor Bir Gece
Tıpkı o şarkı gibiydi Mor salkımlı sokak. Mor bir salkım tanesiydi O gece Beykoz da gördüğüm. Gelin belirsizdi. Kıskandıracak derecede güzeldi. Morlar içinde bir gece Beykoz’da hüzün iniyordu gözlerime. Sadece ben değildim sanki Mor salkımda bakıyordu gözlerime. Sevilen oluyordum galiba ilk defa İlk defa ben düşmandım aşktan yana. İyisin diyordu yalan da yok gözlerinde Ama olmaz diyordu davul bile dengi dengine. Ardından bakmak kalıyordu ve elini sallamak. Hoşça kal Beykoz hoşça kal mor çiçeğim. Morlar içinde bir gece Beykoz’da hüzün iniyordu gözlerime. Haluk Cenk Batur
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İkilem
Ya bu sevdadan vazgeçmeli Ya da yaz tatilinden… 2002 Haluk Cenk Batur
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkisi
Bir mahallede ikisi Bakışıyor gözleri habersiz. Aşk mı,sevgi mi,dostluk mu? Belirsiz. Bir mahallede ikisi Bakışıyor gözleri habersiz. Haluk Cenk Batur
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsafsız Gidişin
Gecem gündüzüme karıştı Uykularım bölük pörçük. Derslerim bozuk Moralim desen; Derslerim ondan daha iyi. Senin bu insafsız gidişin Divanece beni bekletişin İşte senin olmayışın Derinden sarstı beni. Ah ulan ah Bu deli yalnızlığı vursunlar Vursunlar da beni kurtarsınlar Kurtarsınlar eziyetten Bu vahim vaziyetten. Bu insafsız gidişin hesabını İstanbul’dan sorsunlar. Haluk Cenk Batur
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İmkansızlık
Ben bir ressam olsam Seni çizemem herhalde Nerden bulurum o kadar rengi? Hadi buldum diyelim Nasıl birbirine uydurabilirim? Yani olmaz herhalde. Ben bir şair olsam Ki o yoldayım Seni yazamam kesinlikle Seni anlatacak kelimeler çıkmadı Daha Türkçe’de. Ben bir romancı olsam Senin için bir şey yazamam Nasıl yazabilirim kelimem yok! Yani ben hiçbir durumda Ne seni bana,ne beni sana Ne seni bu dünyaya anlatamam Anlatsam bile anlayan olmaz. Haluk Cenk Batur
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbulundum
Geçen cumartesi çıkmaz bir sokağın hemen köşesinde; Ağlarken bulundum. Anıt mezarlardan çıkıp gelen ben Bir zamanlar İstanbul’undum. Her bir saniyemi tartarak yaşarken, Bir derviş gibi *******i ağlarken, Dökülen yapraklarımı tek tek toplarken, Yemiş veren kirazlar gibi yolundum. Bir zamanlar İstanbul’undum. 2005 Haluk Cenk Batur
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstek
Sadece gözlerinize bakmak istiyorum Restorantınızın kuytu bir köşesine geçip Uzaktan seyretmek. Ellerinizi tutmak istemiyorum Yada yanınıza oturmak. Günde bir kez bile olsa görüşelim uzaktan Yeter ki siz olun birde gözleriniz Bakışalım ve gülüşelim. Dedim ya sadece gözlerinize bakmak istiyorum Restorantınızın kuytu bir köşesine geçip Uzaktan seyretmek. Haluk Cenk Batur
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçış
Ağır bir koku ve sunuluyor etler Haram saçılmakta kaçırılmıyor gözler. Bu görüntü cehennemi bir azap mıdır? Ya Rab bu olanlar yoksa tuzak mıdır? Modernlik bu mudur ahlaksızlık mıdır tanımı? Böyle modernlik olmaz ürkütüyor kanımı. Çağdaşlık hepimizin arzusu kaçınılmaz yazgısı Modernlik bu değil bu şeytanın kancası. El ele dudak dudağa bir gençlik yok ediliyor Bu kimin oyunu bir millet tarihini unutuyor. Bu manzaradan kaçmak istiyorum bu tablodan kaçmak Evime varmak istiyorum abdest alıp avuç açmak. Kağıdım bitti kalemim yazmıyor Dünyanın bu hali midemi bulandırıyor. Haluk Cenk Batur
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçış(2)
KAÇIŞ-2 Hiçbir sözün tesirinde kalmadan Bir güvercinin kanatlarında uçmak istiyorum Ucu kapalı yalan hayallere dalmadan Kurduğum dünyaya sultan olmak istiyorum.. Bildiğim bütün güzel sözleri unuttum Bu gönül oyununda denizlerimi kuruttum Şiire yeniden başlamak lazım anladım Varıp,üstadların dizinin dibinde oturmak istiyorum.. Ruhumun en tenha köşesinde Zümrüdü anka kuşunun kafesinde Fatih camisinin ibretli penceresinde Sessiz sedasız oturmak istiyorum.. Haluk Cenk BATUR 2007 Haluk Cenk Batur
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadın Rüyalara Giren Sihirbaz Olmalı
Rüyalara giren sihirbazdan bahsediyordu şair… Yüzünü hatırlayamıyorum, Beyaz, ince, tül gibi bir mintan vardı üzerinde Elleri seçilebiliyordu uzaktan. Narin ve ufak elleri Belinin hemen sağ ve sol tarafından sessizce salınıyordu… Saçları neredeyse ellerini kapayacaktı uzunluktan Gözlerini merak ediyordum Yaklaştıkça ürküyordum. Sonra bir anda gözleri….. Uyandım….. Gözüm pencereye gitti, O eller kirişin üzerindeydi ve gözleri….. Tam yakalayacakken kaçıverdi. Pencereden atlamak çok ta korkutucu olmadı, Çünkü evim ikinci kattaydı. Çok hızlı koşuyordu,ayakları sanki Berk’in ayakları Ciğerleri sanki her an nefes pompalıyordu. Düştüm…… Islanmıştım her yerim ıslaktı,yorulmuştum Nefesim kesilmişti. Neden bu kadar koştuğumu sordum kendime, Bir cevap bulamadım. İşe gitmem gerektiğini anladığımda saat dokuzdu. Ama sabah uyandığımda da saat dokuzdu? Bugün ayında dokuzu olmalıydı Çünkü dün sekiziydi ve ben her ayın her sekizinde taksitimi ödüyordum. Buda neyin nesi? Evdeyim….. Nefes almakta güçlük çekiyordum İşe de geç kalmıştım Banyo yaptım Ağladım. Sokaktayım….. Yine her sabah ki gibi aynı otobüsü bekliyordum Yine aynı ter kokusunu duymak,aynı hengameyi yaşamak için Evet aslında yaşamak için işe gidiyordum. Aklımda hep o ufak ve narin eller Dokuzun n manaya geldiği birde karnımın acıktığı vardı. Bizim alt kattaki börekçiye geldim. Bir kadın vardı saçları uzundu ve çatalı tutan elleri ufacık hem de çok narindi. Yüzü ters cephede kaldığı için göremiyordum. Yaklaştım yaklaştım. Bayıldım….. Gözümü açtığımda İlk yardım hastanesinin aspirin kokan bir odasında Onlarca hastanın yanında buldum kendimi. Buram buram aspirin kokuyordu. Abim vardı yanımda; N olduğunu sordum? N olmadığımı söyledi? Anlamıyorum abi n diyorsun ben neden buradayım neden bayıldım? Burası neden aspirin kokuyor? Odanın numarası kaç? Dokuz mu? Allahım bu manik-depresif hal nedir? Neden bana bu soruları sorduruyorsun? Aşkı bulmam için normal yolları neden göstermiyorsun bana? Neden dokuz neden narin ve ufak eller? Neden bu kadının yüzü belli değil? Ağladım….. Hüngür hüngür ağladım. Utanmadan adam gibi odamın bir köşesinde Elimde eski aşkların sarhoşluğu Ağladım sabaha kadar ağladım. Buldum….. Dokuz neden dokuz? Bugün ayrılığın dokuzuncu günü, Kadının yüzü neden gözükmüyor? İşte sevebileceğim kadın o,yüzünü ben çizeceğim. Elleri neden ufak? Bana ait olmayan tek şey elleri olacak,ufak ve narin elleri Bu elleri bir yerden hatırlıyorum,bulamıyorum. Bekliyorum….. Bu kadın,rüyama giren bu kadın Ne olur sarssın kalelerimi. Hala bekliyorum.. Haluk Cenk Batur
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|