www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Genel Kültür > Edebiyat

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-21-2009, 09:31 AM   #51
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 98
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute

_ Sevgiliye Mektuplar / V A R M ı S I N! ? ! ?

……… Sırları, asla bilinmeze gömülü kar düşmeyen ama ulaşılamayan dikten öte yalçın kaya-
lara sırtını vermiş, güneş görmeyen aydınlıkta, kendi mum ışığıyla ışıttığı yapraksız dünyala-
rından yosunlar doğuran, yeşerten, dünyaya yosun yosun bakan iklimlerin bilinmezliğinden
sesleniyorum, beni duyuyor musun? Var mısın?

……… En ulaşılmazda ulaşılan, zorlukları kolaya çeviren, yoku var eden, bittisinde dosta düş-
mana inat kendi benliğinde doğan ve bitmeyen, bitmeyecek olan, umutsuz *******inde umut
denilen olguyu dolduran... Yürekleri çoğaltan, her yürek yangınında yeniden kendi küllerinden
doğan yangını, tüm yangınlara çevirmeye hazır ormansız ama dikenli yürekleri yakmaya ve ye-
niden doğmamalarına etken olmaya Var mısın?

…….. Vadilerin ulaşılmaz kayalıklarında, asla göremediği güneşe, dokunamadığı suya inat
yaşama tutunan vahşi bir zambağın yalnızlığına eşdeğer yaşanan gündelik çatışmaların çıkar
ilişkilerinden sıyrılıp yine.. Yine ve yeni unutulmaz anılar oluşturmaya, oluşturulan dünyevi
güzellikleri çoğaltmaya Var mısın?

……… Tayfası, kaptanı, miçosu, mültecisi biz, kaçak tekneyle rotasız, dümensiz, heyamola-
larla yeni koy, koyak, aşk kıyıları keşfetmeye, keşfedilen sığınak, mabet, tapınakları sadece
ikimizin sırlarına yeni sayfalarla yazısız, sözsüz, imgelerle eklemeye Var mısın? . Eklenen
her harfin bir tanesiyle tapınakların derinliğinde tapınacağım, ölümsüz tanrıçam olmaya ve
içmesem öleceğim o bir bardak ölümsüzlük suyunu benimle paylaşmaya Var mısın?

……… Adı, sanı, ovası, dağı, ırmağı, haritada paftası dahi olmayan, varlığını bizimde bilme-
diğimiz anayasası aşk, demokrasisi iki yürek, prensi ben, prensesi sen olan, saraysız, hiz-
metkarsız, vatandaşsız, ikimizden başkasının yaşamadığı, giremediği, ülke, ülkeler keşfet-
meye, günlüğünü tutmadığımız anılar defterine, kalemsiz, kokularımızla yazmaya Var mısın?

……… Pasaportsuz, sınırları çiçek bahçelerine dönüştürülmüş, aşkla sulanan, sevgiyle bes-
lenen, evlerin, binaların olmadığı kentlere girmeye, her girilen kenti, ziyaretimizden yüzyıl-
lar sonra antik kent aşk kalıntılarını ziyarete gelen insanların görselliğine çevirmeye, burada
okudukları kitabede asırlar önce yaşanan bu aşkın efsane olduğunu söylediklerinde orada
yerleşen ruhlarımızın gülümsemesine… Efsanenin biz olduğu… Bizim yarattığımız sırlı ve
ölümsüz aşkın bir daha yaşanmayacağına…Hüzünlü gözlerle gülümsemeye…Gülümsemeler
bırakmaya… Var mısın? ... Varım… Var mısın? ...

15.08.2007 - Adana

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:31 AM   #52
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute

_ Sevgiliye Mektuplar / YALNIZLıK SENFONİSİ

................Savruk düşlerimden solgun yaşantıma giren efsanedeki prenses değildin sen. Günler, yıllar süren
yüzyıllık savurganlıklarda tekil yalnızlıklar yaşadığım, sofradaki aşım, çorbadaki tuzum, bardaktaki suyum
oldun gelişinle ve henüz kutsanmayan gizemimsin tapınaklarımda...

................Eflatun rengi ve kırılgan ve hüzün ve uçurum çiçeği serinliğinde yazarken dizelerimi, hazırlanırken
yoksul semt pazarlarında satılan eski giysilerin sokak çocuklarındaki eskiz duruşunun dayanılmaz sancılı
tariflenmesine… Dizelerin çarptı yüzüme.. Gök gürültülü sağanakların ardı sıra rengarenk gökkuşağının
ebruya dökülen yansımasıydın yüzümde...

............... Virtüöz'süz konserlerden solo yaşamlara açılıyordum... Henüz pencere önündeki sarmaşıkların, ıtırlı
saksı çiçeklerinin, ortancaların tükenmediği emekçi bir mahallenin sabahlardaki izdüşümlerinden. Ve her sabah
kimliksiz, cinsiyetsiz yollardan gidiyordum, geri dönüşü olan, güneşi hep karşımda yansıyan...

................Tahrip gücü yüksek patlayıcılar yüklüyordum geceden usuma, sessiz patlayan... Dip dalgalarım olsun
ruh sürgünü sevdalarda firari aşıkların manifestosu, çöl ayazı susuşlarda gecenin gökkuşağı doğsun diye,
ruhu dağınık bir aşk yaşarken yankı yankı sessiz infilaklara gebeydim...

................Ateşi sönmeyen gözlerime film arası mola vermişliğimin yıllar sürecek sancılı bekleyişlere uzantısının
farkında ol(a) madım... Su vermedim içimdeki köksüz çiçeklere… Kokusu yayılır benden alırlar hoyrat koklarlar diye...

Buğday tanesi koymadım yemliğine yüreğimde şakıyan kanaryaların, nağmelerini duyar sustururlar diye... Altın
kafese koymadım hiçbir bülbülü vatansız kalmasın diye...

................ Panayır kalabalığında giydiğim yalnızlık giysilerim yüreğime düşen Cemre'nle son buldu. Yeryüzündeki
son cemreydin bilinemeyen, saklanan, keşfedilemeyen... İçimdeki deniz, gönlümdeki toprak, soluduğum havaya
düştün... Önce yavaş, dingin, sessiz... Şimdi Tsunami esrikliğinde bentleri yıkan, coşarak dalga dalga, sevgi sevgi,
ırmak ırmak... Terkisi hazır şimdi beyaz atımın kanaviçesiz, çeyizsiz gelişlerine... Güneşi karşımda doğan, karşımda
batan yolları kısaltıyorum ulaşmak için... Susuz çiçeklerim kökleniyor, kokusunu sevdana sunmaya… Başak taneleri
biriktiriyorum, kanaryalarım ara nağmelerde son ve sonsuz valsımıza senfonileriyle eşlik etsin diye... Ve vatansız
sevdalarda bitirmek için firari aşkları, yaşasın yaşansın diye aykırı aşkların tutsakları…

S enfoniler fısıldayan, keman yayındaki konçert O
E zgilerin nağmelerinde sen... söylenmemiş fası L
V e boğaziçinden sahildeki piyaniste uzanan or G
T ürkülerin kıvamında halay çeken... usta oyunc U
A şk yolunda savaşan, en yalın en güzel amazo N
P otbori anılarla efsanem…sevdamsın…

8.2.2006 - Adana

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:31 AM   #53
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

_ Sevgiliye Mektuplar / YILDIZ'LAR BİRiKTİRİYORUM…

……… Soğuk *******de yıldızlara uzanır, ısınırım ve her yıldız sen olursun, gökyüzü
ateş topu olur sıcaklığının yayıldığı atmosferde… Ben üzerimdeki her şeyi çıkarır ve
deniz kızı özgürlüğü yaşarım, güneş tenimde, başaklar içimde boy verirken…

……… En yakınımdaki yıldız koynuma girer, yeşil akan nehir, okyanusun mavi sularına
benzeşir ve her yıldız kıskanırken koynumdakini, ben kulaçlar atarken, her yıldızın ma-
visini yeşile, yeşilini maviye çeviriyorken her yıldız sen oluyorsun, geceden sabaha dek
milyonlarca yıldız yakalıyorum… Yıldızlar biriktiriyorum şimdi uçsuz bucaksız…

……… Vedasına hazırlanmakta olan gecenin geç kalan tüm yıldızlarını, yaprağını çoktan
dökmüş, dallarından başka serveti olmayan, baharı bekleyip yeşilliklerini fark edemeyen
insanlara sunmaya hazırlanan o devasa ağacın altında topluyorum… Yıldızların bayramı
olurmu? Olurmuş, şimdi her biri, kendini sonbahar hüznünü yaşayan ağacın dallarına
kızıl, mavi, yeşil, sarı ve her biri bir renk panayırına bürünerek salsa kıvamında, oynak
ve ağır kalçalarını oynatan oryantal kıvamda yapıştırırken yıldız yapraklı ağaç üremekte
ve geceden sabaha yalancı baharlara inat, yıldız yapraklı ağaçtan ıtırlar yayılmakta…

……… Türdeş ağaçlar kıskanıyor benzerini, dal büküyorlar gün ağarırken yeryüzüne
ve direnişindeki işçinin sessiz sloganlarını fısıldıyorlar dallarından dallarına… Her yeni
gün doğumunda güneş altında yıldızlar arıyorum beyhude ve senden gelecek en acı
sözü bile kabullenmek istiyor, onun tek harfine bile sarılmak, yıldız varsaymak, ucuna
tutunmak isteğim yeniden kanatıyor kapanmayan yaramı… Güneş altı yalnızlık ve acı-
larımı ince bir ipe sarılarak göğe tırmanmak, orada seni bulmak, ışıtan sevginle avunmak
ve sende kalmak, yıldız kokmak istiyorum kahreden soğukların yürek yangınlarında…

……… Ayperest düşlerime inat uyumuyor, siyahi gecede görünmeyen yıldızlara ulaşmaya
çabalıyorum, olmayan denizin rıhtımına yanaşmaya çalışan şehir hatları vapurunun deniz
fenersiz kayalıklara çarpışında… Sarsılıyor, adını sen koyduğum yastığıma sarılıyor, yıldız
kokunu arıyorum uykuya daldığımda düşeceğim bir ayağı kırık yatağımdan… Yakalarsan
bırakma, bırakırsan yüreğinin boşluklarına çarpar, ışığım söner diyorsun aylarca gelmediğin
düşlerimde… Düşlerime nice sonra gelmene kızıyor, gökyüzünden seni nehirlerin olmayan
sularına indirmek istiyor, bereket ve su ver istiyor, sonra seninle gecenin mateminde beraber
kayboluyor, bilinmezliğe doğru sürükleniyoruz şeytanın yağmur sesli yokluğunda…

……… Peribacası semalarından ceplerime doldurduğum o yakamoz ışıltılı yıldızları, ıssız
ve karanlık *******de gökyüzüne yapıştırıyorum, aydınlığında ay ışığıyla vals yapsın diye
ve yine o anlarda intihar kokulu güverteler duyumsuyorum, çünkü; yine bir yıldız kayıyor
ve asi suları kabarıyor, içimdeki okyanusun… Delişmen sularımdan beyaz bir güvercin
havalanıyor, biriktirdiğim yıldızlara kanatlarındaki ipleri takıyor, gökyüzünden yeryüzüne
salıncaklar sarkıyor… Yıldız renkli, güvercin kokulu salıncakta geceden sabaha ay ışığına
sallanıyorum, omuzlarıma kuşlar konuyor ve gece vedasına hazırlanırken her kuş tanesi
yıldız oluyor, ceplerime dolduruyorum… Yıldızlar biriktiriyorum…

28.12.2006 - Adana

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:31 AM   #54
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

__ Merhaba Sevgili - 1

Bugün de ölmedim…! ! !
Sana çıkıyorum yine bu sabah
Mahfasığmaz'dan hareketle
Her gün rutinleşen yollarda seninleyim
İller Bankası kavşağından
Dilberler Sekisi'ne ulaşıp
İçinde olmak isteyipte olamadığın
Otomatik yıkamadayım, sana doğru gülümserken
Mimar Sinan açık hava tiyatrosundan
Sola saparak her sabah
Köprü Köyü'nün portakal bahçelerini
Alarak soluma ilerliyorken
Yol üzerinde servis beklerken insanlar,
Ben sana ulaşma çabasındayım
Bu sabah ve her sabah…

Merhaba Sevgili,
Kenti ortadan bölen
Yosun kokulu Seyhan'ın üzerindeyim..
Saat 07.29'da yazıyorum bu satırları
Sağ elimde kalem, solumda direksiyon
Kırmızı ışık molalarında... öyle sanıyorum ki
İltifatlar alıyorum yanımdaki araçların
Uykusuz, bezgin, içsel kavgalı yüzlerinden
Bilseler sabahın bu kapalı saatinde
Sana dökülen dizeleri
Bilseler uzaktaki yakınıma dökülen
Çisil çisil yağan berrak damlaları
Yeşil yansın isterler mi?

Duyuyormusun, dinle
Emel Sayın söylüyor radyoda
__SİLEMEZLER GÖNLÜMDEN
NE AŞKINI NE SENİ…..
Açıyorum sesi ve sol yanımdaki camı
Portakal çiçeği kokuları
Yağmurla raks ederken havada,
Şarkıya karışıyor ebruli kokular
Mistik hava doluyor içeriye şimdi
Mustafa Kemal Paşa bulvarında seyrederken..
Ve her gün işyerine gidiş,
Ama dönüş istikametim olmayan yolda..

___Belki biliyorsun,

Seyhan nehri ikiye böler bu kenti

___Belki bilmiyorsun,

İncirlik-Şakirpaşa arasındaki demiryolu
İkiye böler bu kenti

___Bilmem biliyormusun,

E-Beş** karayolu da ikiye böler bu kenti
Peki şimdi biz kaç parçayız bu bölünmüşlükte?
Demiryolu ile paralel giderken E-Beş
Seyhan nazenin gelindir süzülen
Ve ikisinin altından kayan bir yıldız…
Üzerinde salına salına Gençlik Köprüsü önce
Boğaz köprü'sünün minyatürü adeta ve sevimlisi,
Beyaz Gelincik adlı diziye dekor ve
Sabah yürüyüşcülerini Yüreğir'e aktaran..
Otoban köprünün altında çağıldamasını dinletir
Sıcak çay eşliğinde Dilber Cafe'dekilere..
Eski Baraj'ın kapaklarından süzülürken,
Her gün geçtiğim köprüye (isimsiz) ve
Nazlı nazlı ulaşır Demir Köprü'ye
Bir iç göl muştusu olur Girne Köprü'sünden
Taşköprü'ye... sağına alarak O,
Mübarek Merkez Camii'yi..
Ve Regülatör köprüden Akdeniz'e
Amansızca uzanır beyaz kozalara can olmak için..

Merhaba Sevgili,
Kısa uğraklarla anlattığım Seyhan'ın ardından
Kiremithane civarındaki hemzeminde
Ray'lara dokunarak,
E-Beş' te yol alıyorum şimdi,
Sana gelen yolların ters uzantısındayım…
Mesai başlayacak birazdan
Ve başka dönüş yolu ekleyerek akşama
Diğer yollardan başka kuytulara gömüleceğim
Midemde alkolün dayanılmaz sancıları
Ve cebimde biriktirdiğim aykırı şiirlerle..
Esriksiz bir akşam dönüş yolculuğunu
Başka mısralarda ve bu kentin
Görünmeyen diğer yüzleriyle yazacağım
Arnavut kaldırımlarında parketmişliğimle..

Hoşça kal Sevgili…

Kasım - 2005 - Adana

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:31 AM   #55
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

__ Merhaba Sevgili - 2

Yine ölmedim…! ! !
Güneşin batımını fark etmediğim akşamın
Yola düşme saatlerinin hazırlığında
Sana çıkan yolların uzantısındayım
Bu akşam ve her akşam..
Birazdan,
Sol şeridi işgal eden, ama hep
Sağ partilere oy veren
Klaksona kızan, sollamaya aman vermeyen
Sellektörlere sövgüler dizen
Ülkenin en iyi sürücülerinin (adliyesinden sonra)
Ve de…..
Efes Pilsen'in yakışıklı Satış temsilcilerinin
Cirit attığı yollara çıkacağım..
Birazdan,
Arnavut kaldırımlı yollarda
Park edemeyeceğim! bir sokak arayacağım
Ve bende karışacağım sövgüler üreten
Sürücüler kervanına park yersizlikten..
Eski Ceyhan yolunun, şimdiki
Tali olan yolun bozuk satıhlarındayım
Amerikan Konsolosluğunun önünden geçeceğim
Saniyeler sonra, yine ürkeceğim geçerken,
Beni bomla yüklü intihar aracı sanarak
Kurşunlarlar mı? Diye…
Bilirsin eski tüfekleriz ya, hep içimizde taşırız
Bize gelecek yanlış intiharları,
Pimi çekilmiş, patlamamış fünyeleriz ya..
Neyse deli deli güldüm kendime,
Seversin sen bu gülmelerimi ben gibi…
Polis Koleji kavşağından az sonra
Ana yola çıkacağım, -neden baba yol demezler ki..
Soluma alıp bazı şirketlerin bölge müdürlüklerini
Sağımda az da olsa portakal ağaçları olacak mecburen
Ve bu kez demeyeceğim portakal çiçekleri diye..
Onlar bu mevsimde olmaz ya,
Müdürüm o şiirde uyarmış, eleştirmişti ya,
Yanıt bile verememiştim ya..işte öyle..
Yine Sabancı'nın maddi katkılarıyla
Güzelleştirilmeye çalışılan
Hilton-Merkez Camii-Taşköprü manzaralı
Ve bu kente ilerde çok sıkıntılar verecek
Ama şimdilik kimselerin anlayamadığı
Köprü yapımı devam eden, edecek olan aylarca
O kavşağa yaklaşmak üzereyim Sevgili..
Geçici ara sokaklardan ana yola ulaşmak için
Dolmuş ve mavi halk otobüslerinin
Küfürsel bakışmalarına eklerken sövgülerimi
Çıkıyorum bende, Girne Köprüsündeyim... ve
Geçerken şimdi o muhteşem ışıklandırılmasıyla
Sabancı Merkez Camii'nin önünden
Yine ve çok kızıyorum kendime
Niye bir gün burada namaz kılmadım diye!
Allah onuda kısmet eder birgün İnşallah..
Seyhan Otele varmadan şimdi
Sağa saparak ve eski Adana izlenimi uyandıran
Reşatbey sokaklarında olacağım..
Önce var olan düzen, sonra birbirleriyle kavgalı
Ve hep muhalif olan bir şeye, birilerine
Edebiyatçıların arasına karışacağım
Bir şiir akşamı dinletisinde..
Okur muyum bilmiyorum ama sen
Hep oku dersin ya, biradan yudumlayıp
Okumamakta ayıp oluyor dostlara ya
Okurum yine Sevgili…seviyorum ya okumayı
Üstelik şimdi havada kar, yollar buz, belki de
Kar'lı bir Ankara şiirinde kesişir yolumuz..
Ya da önce gidip evvela
Bir ameliyat mı olmalı?
Operasyon akşamı okunanlar
En güzeli olmaz mı şiirlerin?
Ve bu akşam içmeli
Yarın akşam okumalı..

Hoşça kal Sevgili…

22.12.05-Adana

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:31 AM   #56
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

__ Merhaba Sevgili - 3

Ölebilmeyi,
En çok istediğim Kasım'dayım…
Vurgunların yıl dönümlerinde yeşeriyor,
Kaldırım taşları arasında,
Ayaklar altında eziliyorum, hoyratça ve vurdumduymaz…

İçime akıttığım kanlı gözyaşlarım
Nazire yaparken azgın ırmaklara
İçimin tenha sokakları
Al renklerle süslenmekte…

Gündüz şekerlemelerimin nedeniyken
Geceden sabaha uykusuzluklarım,
Şimdi sorunsallıktan uzak
Tüm kent uykuya daldıktan sonraki yarı uykusuzluğumu
Hiç uyumama / analizinde çözümledim…
Yarı ölüm hali ve horultularında uyurken bu kent
Onlardan bir adım önde
Ve daha çok yaşıyor
Sensiz yağmurlarda y a ş lanıyorum …

Nikotin dolu *******i bölerken ikiye
Alkol esintilerini iki katına çıkardım..
Paylaşırken yudum yudum sigarayı,
Yeni kadehler ekliyorum yalnızlığıma
Masamda iki kadeh; biri senin
Gelmez de içmezsin belki, araya gitmesin diye..
Gök gürültülü sağanak akşamlarda
Yağmur sesli ıslıklıklar biriktiririm
Gece renkli, mehtap dokulu, sevda kokunu
Yağmur esintilerinde tüm kente yayarken
Islıklarının kardeş kokusuyla bezenir kent…

Şimdi ne zaman yağmur yağsa
Boğulur yalnızlığım, denizi olmayan dalgalarda
Kıyılarına ulaşamaz kulaçlarım..
Ve ne zaman ıslansam yokluğunda
Müzikal kokular işler yüreğime, kentime
Gözyaşlarım kan olur, içime yağar yağmurca
Yağmurlar ıslık kokulu…

2.11.2006 - Adana,

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:31 AM   #57
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

__S*A*N*A* hep S*A*N*A*

S_evdiğim….S_evdam…....S_evgilim…......ben yolunda Rome_O
E_fsanem…..E_vrimim…...E_ylemim….....ben aylarından Eylü_L
V_enüsüm….V_uslatım.....V_efalım….......ben alanlarda mitin_G
T_anrıçam….T_apınağım...T_ılsımım……..ben tenindeki o kok_U
A_danam…...A_ntalyam....A_nkaram.....ben nehrinden Ceyha_N
P_rensesim...P_amuğum...P_latolarındayım...parolam sın..

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:32 AM   #58
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Acil Kan Aranıyor! ! !

Deli, uçuk, serseri
Fırtınalar içinde depreşen
Bir adam için
İvedi kan aranıyor

Damarlarında
Kan yerine bira dolaşan
Ceplerinde kabak çekirdeği
Ağzında sigara eksik olmayan
Serseri bir adam için

Bira grubu kan aranıyor
Çalıştığı bira fabrikası bile
Gereksinimini karşılamayan
Serseri ruhlu adama
Kan vermek isteyenler
Her Pazar Gizemli Kafe'ye
Baş vurabilirler…

14.03.2005-Adana

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:32 AM   #59
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Adana Bana Dar Geliyor

Sığamıyorum bu kente,
Mikroplu sulama kanallarında yüzmeyi
Tozlu topraklı taşlı yollarında
Bisiklete binmeyi öğrendiğim,
Tenefüslerde simit-şalgam için
Okula koşarak gittiğim bu kent,
Bana dar geliyor…

Dallarından tozlu tozlu
Ve yıkamadan yediğim
Kırmızı beyaz dut tanelerinin,
Eski Baraj'da çaldığımız hind incirlerinin
Tablacılardan yediğim şam tatlısının
Şırdan dolması, kebabın el kıyması
Kana kana içtiğim meyan kökü/haşlamanın
En güzelinin yapıldığı bu kent,
Bana dar geliyor…

Dilberler sekisinde bira içtiğim,
Zilli dede'de top oynadığım
Seyhan nehrinin çağlayanında,
Çocuk aklımla korkmadan yüzdüğüm
Kara Fatma caddesinde börekler yediğim
Demirköprüde trenleri izlediğim bu kent,
Bana dar geliyor…

En güzel beyaz, tuzlu kabak çekirdeğinin
Mestan Hamamı karşısında satıldığı,
Ulucamideki ters kapı hamallarının
Yağcami önündeki işportacıların
Küçük Saatin hiç durmayan akreple yelkovanının
5 ocak meydanında namaz kılanların
Bakliyat kokularının eksilmediği,
Melekgirmez toptancılarının olduğu bu kent,
Bana dar geliyor…

Büyüksaatteki mistik hanların
Kazancılar çarsında dinlenen fasılların
İncirlik de Türkçe tabela olmayan dükkanların
Otopark yapılan Erciyes otelinin
Arabesk çalan dolmuşların,
Cadde-sokak ortasında ve her yerde
İndirme bindirme yaptığı bu kent,
Bana dar geliyor…

Özel misafirler için yapılan
Bumbar karın dolmasının
Annemin yaptığı analı-kızlının
Tadı doyumsuz dul avrat çorbasının
Halamın içli köftesinin
Yapılan her elde nefis olan kısırların
Kız kardeşimin sarımsaklı köftesinin
Ve her türlü kebapların
Dürümleştirildiği bu kent,
Bana dargeliyor…

Mitinglere katıldığım Uğur Mumcu meydanın
Konserler izlediğim Mimar Sinanın
Dokusu bozulmayan Taşköprünün
Atatürk evi ile bakışan Ulus Parkının
Kasım Gülek köprüsünden
Çocukluğuma açılan eski mahallelerimin
Yağmurda delik deşik olan asvalt yolların
Adliyesiyle ünlenen bu kent,
Bana dar geliyor…

Oğluma İlk öğretim okulu bulamadığım,
İş yerine giderken her gün önünden
Tam iki kez geçtiğim,
Otuz bin kişilik (! ! !) Sabancı Merkez Camiinin,
Ve önündeki Girne köprüsünün
Ve arkasında portakal ağaçlarıyla kaplı
Adana'nın oksijen deposu olan bahçelerin katledilerek
Yerine Merkez Park yapılan bu kent,
Bana dar geliyor…

Mustafa Kemal Atataürk'ün
Ve silah arkadaşlarının
Ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarının yerine,
''Asmayalım da besleyelim mi? '' diyerek
Onyedi yaşındaki çocukları ipe çekenlerin
'Bana milliyetçiler suç işliyor dedirtemezsiniz''
'Benzin vardı da biz mi içtik''
Ciddiyetindeki devlet büyüklerinin! ! !
Memurunun işini bildiğini söyleyip
Rüşvete, yolsuzluklara yönlendirenlerin
İsimlerinin ana cade-bulvarlara verildiği bu kent,
Bana dar geliyor…

VE BEN GİDİYORUM…..

06.01.2005 - Adana

Olgun Ekinci
Old 03-21-2009, 09:32 AM   #60
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

Ahşap Yalnızlıklar

Sensiz
Ve sessizliğinden hep
Hışırtıdan dahi sarsılıp
Eğreti baraka misali
Savrulmam... Biliyor musun?

Sarsılmayan direncimsin. Ki
Lodostaki yağmur
Karayeldeki fırtınadır
Gözlerine tutunup
Kaybolduğum saçların
Kokusunda konuklandığım, sessiz ve ıssız.
Sen bilmez ve sendeyken ben... Seziyor musun?

Yokluğun, eğreti yalnızlık
Kırk yıllık ahşap sanki kırılgan
Varlığın, var oluşum
Yıllara uzanan menzil
Yaklaştıkça kaybolduğum gözlerin... Görüyor musun?

Şubat - 2008 - Adana

Olgun Ekinci

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:37 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.