![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bahar Bitmeden
Az yol var önümde Güneş kar topluyor masmavi ayazlarda Çocuklar şarkılar mırıldanıyor sokaklarda Az yol var önümde Az zaman Dik yamaçlardan şiirler yuvarlayacağım ayaklarınızın dibine Islak kaldırımlarda kurumuş bir çiçek düşecek önünüze Susacak yer, gök ve ıslak sokaklar Sıra bana gelecek Daha mevsim bahar Ve kararmadı henüz gökyüzü Her köşe başında ben bekleyeceğim Her mezarda bir çiçek Sevdalıya verilememiş her paketin üzerinde Benim adım yazacak Açılacak karlı dağ yolları Mektup ulaşacak sılaya Bahar bitmeden aydınlığa çıkacak yollar Güneş eksilmedikçe tepemizde Çiçeğini dökmemiş son dalda bekleyeceğim seni... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bahar Geldi İşte
Bahar geldi işte Güneş ısıtır sanırdım her newrozda Anladım ki Karda yağarmış bütün cemreler düştükten sonra gönlüme Ve sadece insansız coğrafyalarda yapılıyormuş artık bütün devrimler İşçiler izinsiz bir sevda yürüyüşünden hükümlü Sendikasız çalışmakta bütün aşıklar Tüm resimleri siyah beyaz bir dünyada İyimser kuşlar saldık gökyüzüne Kötümser mermileriyle saldırdılar üzerlerine Bahsetsek sürekli güzel şeylerden Kurtulur muyuz üzerimize bulaşan bu çamurlardan Düşünerek getirebilir miyiz baharı? Gecikti yine bahar! Her sevda alacaklıydı biraz hayattan Ve her hayat biraz borçluydu sevdaya Kapanamadı hiçbir hesap Alacaklı kaldık bu hayattan... Yaz gelecekse eğer Çaresiz geçeceğiz bu eksik kalmış marttan Belki gözyaşları içinde Bir mayısı daha devirecek gözlerim Ama çaresiz yine gelecek yaz Kapanmak üzere üçüncü perdesi ömrün Muhteşem oynanmalı oyun... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışların Dile Geldiği Yer
'Artık çocuk değiliz, susarak da bir şeyler diyebiliriz' Hasan Hüseyin Korkmazgil Bakışların dile geldiği yerdir Büyümek Sessiz hecelerim göz ucumda Gebedir gecenin o büyük yangınına. Gözlerim anlatır sana Hasretin en büyüğünü En güzelini kavuşmaların En temiz öpücüğümü Bembeyaz teninde hayatın Büyüdüm, Eskisi gibi küçük değil artık gözümde hiçbir şey Ve büyüdü aşk gözlerimizde Sadece küçücük bir bakışla... Sahte sevişmelere ayarlanmışken bütün saatler Çıkartıp attım gönlümden Bütün yalanlarını ömrümün Kendimi bile soyutladığım Bir ben sunuyorum sana. Al sar beni Yavru ceylan bakışlarına... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balık Olmak Vardı
Balık olmak vardı Uçsuz bucaksız şu deryada Deryayı bilmeden dolaşmak gamsızca Bilmeden şu koca dünyanın tasasını Bilmeden zulmü, esareti, korkuyu Sonsuz derinliklerde yaşamak hürriyeti doyasıya Aç kalmadan, uykusuz kalmadan Düşünmeden zalimin elindeki geleceğini Silmek vardı beyninden acı geçmişi Bir balık gibi Her gün temiz bir sayfa açarak hayata... 15.06.2002 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Benzediğiniz İçin Kanattınız İçimdeki Beni
Bana benzediğiniz için acıttınız içimdeki beni Benim kadar asiydiniz Aşıktınız belki benim kadar Aynı şeyleri anlatıp durduk birbirimize Kırdık kırıldığımız yerden Ağlattık ağladıklarımız için Çürüdü en mahrem duygularımız Dostun yaramıza basıp yürüdüğü yerde Küsmedim yine kimselere kendimden başka En temiz yerimden vuruldum En savunmasız yerimdi çünkü Tersten esti bütün rüzgarlar Bütün sonları erteledim Mısralara kazınmamış bütün sokaklarını gezene dek bu şehrin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Geri Ver Sevdiklerimi
Çekil git artık Yeşil siluetli çirkin yaratık Bana geri ver sevdiklerimi Sen girdiğinden beri aramıza Gösterdiğinden beri çirkin yeşil suratını Tüm yeşiller utanmaya başladı yeşilliklerinden Eskiden başkaldıranlar keskin kılıçlara Esir oldular bugün küçük kağıt parçalarına Ve alın yazılarıdır artık onların O küçük kağıtlar üzerinde yazanlar Çık git aramızdan Yeşil siluetli çirkin yaratık Bana geri ver sevdiklerimi Biz eskiden severdik birbirimizi Dostun selamı selamdı o zamanlar Gülümsemesi gülümsemeydi. Sevgiler sevgiydi o zamanlar Yaşanırdı kavganın içinde Sisli sokaklarda Bir barikatın arkasında Demir parmaklıklar ardında... 01.12.2002 23: 00 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Kalbini Uzat
Bana kalbini uzat Betonlar arasından Elimi uzatıyorum sana Hayat çizgimin ortasına yazılmış adınla Alnımda senin için yazılmış yazımla Ellerimi uzatıyorum sana Betonlar arasından Tut ellerimi Malzemesi çalınmış yürekleriyle Yaşanmamış günlerinden çaldılar ömürlerimizin İlk darbede çöktü kolonları Bütün hayallerimizin Enkazın griliğine bırakırken umutlarımızı Kaç aşk bitti zamansız Kaç ömür yitti mezarsız Sesini ver sessizliğime Umudunu ver umutsuzluğuma Bana kalbini uzat betonlar arasından Belki gözlerin açık Bayram sevincini taşır gibi Umutla gülümsüyorsundur Karanlıklar içinde İnan ki orası kadar karanlık Yukarıdaki hayat İnan ki ağır değil Yaşamak kadar Göğsünde taşıdığın binlerce ton beton Her gün binlerce ve binlerce Ölen insanlığımız Son nefesini veriyor seninle beraber Ve bu insanlar Yaşayamadıklarının hesabını soruyorlar artık size Kireçlenmiş bedenlerinin hesabını soruyorlar Kapanmıyor açık kalmış gözleri Kapanmıyor Yari kucaklar gibi iki yana açtığı kolları Ömrümüzün sonuna dek Sarsılacak kalbimizdeki bu kırık Sarsılacak insanlığımız İçimizde şehirler yıkılacak her ölümde Malzemesinden çalınmış insanlığımız yıkılacak Ve kalkmayacak bu enkaz Kalbim hep altında kalacak... 5 Mayıs 2003 22:16 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Selamını Getir
Bana selamını getir Tenime rengini veren Yedi tepeli istanbul toprağının Bir vapurun haykırışını Yahut gül yüzlü annemin sesini Ben şimdi dört yanı yalnızlıklarla çevrili bu şehirde Aşktan ve kavgadan uzak kalan yüzümle bir başımayım Hani ya martıları bile Başka türlü bağırırlardı bu şehrin Hani o denizin asi çocuklarıydı onlar Yaşarlardı tüm yokluklara inat Yaşardım Bir gün bana getirir diye rüzgar Hasret kaldığım o sesi Yaşardım Severek Sensizliğime inat... Antalya (Hasret günlerinden) Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barış
Öyle bir barış ki bu Adı her anıldığında söverim Sağ ayağımla basamadığım her karış toprağa……………………..! 02/10/2005 (Bir gazinin gözlerinden kağıdıma düşen) Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başka Kentin Çocukları
Bir başka kentin çocuklarıydı onlar Başka zamanlarda yaşadılar Başka zamanlarda dövüştüler Olmadık zamanlarda türküler söylediler Şiirler söylediler sabaha karşı Dağ başlarında ateş yaktılar, Gelecek sabahı beklediler Korkmadılar, Etrafı saran dişi kanlı Kurt sürülerinden, Tepelerinde uçuşan leş kuşlarından, Bir şafak vakti Aşık oldular güneşe, Ve bir akşam güneş batınca Öldüler... 31 Ekim 2002 23: 03 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|