![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bekleyiş
Kim geldi? Dedi. Kim geldi? Beklediği asla gelmedi, Gelmeyecekti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ben Bir Küçük Bebeğim
Dut ağacı ben miyem, Her gelene selam verirem, Çek elini belimden, Ben senin bildiğin kızlardan değilem. Nice günler arz-ı endam eden Beyaz karanfilem ben. Ah kollarını aç gel bana Arkadaşınım ben. Ah ben küçük bir bebeğim, Arabalarda gezerim, Verin beni belediye otobüsü şoförüne Her gün onla gezeyim. Yıllardır çıkmadım gurbet eline Komşuların düştüm diline, Sarılırım bilgisayarımın klavyesine, Bayılırım wavların, midilerin sesine, Bluetooth la yolladım bir resim, Belgelerimden alınanlar penceresine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BEN SANA VURGUNUM
Gemileri, motorları ve Eminönü Meydanı ile İklimine muhabbet katılmış kent Yeni Camii önünde güvercinleri kıyılarda ve balık peşinde karabaş martılar ile toprağına suyuna kurban olduğum İstanbul’um. Boğaziçi’nde Heybeli Ada’da anılar saklanırken ud sesleriyle çınladı Göksu *******i faytonlarla gezildi Kınalı’nın Arnavut kaldırımlı sokaklarında Yazlık sinemalarda ilk Türk filmlerini seyretmek ve ay çekirdeği ile eğlenmek ya da İzmir ağzıyla çiğdem çitlemek Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun’la ağlamak çok uzaklarda kaldı Beşiktaş İskelesi’nde gazinodan gelen orkestrayı dinlemek geç vakitlerde eve dönmek Ve sonbaharda kahverengi çınar yaprakları arasında Dolmabahçe’den Beşiktaş’a yürümek Balık Pazarı’nda çeyrek ekmek arası iki çubuk taratorlu midye yemek Her maç sonrası ben “Beşiktaşlıyım” demek. Kartalına, kanaryasına aslanına kurban olduğum İstanbul Ben sana vurgunum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Sana Vurgunum
İklimine muhabbet katılmış kent Gemileri, motorları ve Eminönü Meydanı Yeni Cami’nin önünde güvercin kuşları Deniz kıyılarında karabaş martıları İklimine muhabbet katılmış kent Toprağına kurban olduğum İstanbul’um. Yaşanmış önceden Anılar saklı Boğaziçi’nde Heybeli Ada da Ud sesleriyle çınladı Göksu *******i faytonlarla gezildi Kınalı’da Akşam sefaları balkondan sarktı Yazlık sinemalarda İlk Türk filmlerini seyretmek Ve ayçekirdeği ile eğlenmek Veya İzmir ağzıyla çiğdem çıtlatmak Hülya Koçyiğit ile beraber ağlamak Eski günlerde kaldı Beşiktaş iskelesinde Gazinodan gelen orkestrayı dinlemek, Geç vakitlerde eve gitmek Sonbaharda kahverengi çınar yaprakları arasından Dolmabahçe’den Beşiktaş’a yürümek Eve geçerken çeyrek ekmek arası İki çubuk taratorlu midye yemek Ve maçtan sonra Ben Beşiktaşlıyım demek. Kartalına, kanaryasına, Aslanına kurban olduğum İstanbul’um. Ben sana vurgunum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bende Bir Ben Erittim
Ben doğmuşum babam bana Mehmet diye bir ad koymuş Okul yokmuş o zamanda Tarlamızda hayvan çokmuş. Çabuk olgunluğa erdim, (erenlere selam olsun….) Ben her gün hayvan güderdim. Evlendim ve evlendirdim Ne çabuk geçti ah ömrüm. Sapı samanı ayırdım, Çocuklarımı kayırdım (zahmet çekmedim denemez…) işte geldim, gidiyorum Ben bu hayattan sıyrıldım. (sıyırana selam olsun) Köyümüzde zahmet çoktu Elde avuçta da yoktu Ömrüm kahırla yoğruldu Yoğurana selam olsun. (hamdım, fırına girdim, bende bir ben erittim….) |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benekliporos
Benekliporos uzun süre dişçi koltuğu sattı. Çalıştığı firmaya çok para kazandırdı. Kendisi Haydar Paşa Lisesi'nden terk ti, Mevzu ise hayli derindi. Benekliporos iki dişçi tabelası görse yan yana Üzülüp, kızıp, çatıyordu sağa sola. Ufak çocuklara şeker vermesinler dedi asla. Bu tabelaların doktorları diplomalımıydı? '-Neyse kapat.' Dedi.'-Bu konu derin.' Çalıştığı firma çok para kazandı, Benekliporos ikibinbeşyüz dişçi makinası ve koltuk sattı. Firma da her ilden toprak aldı. Bir tek Zonguldak'lılar satmadı yer. Son varis kumarbaz çıktı, Firma bitti. Tekrar yer satarak kendine geldi, Daha sonra da bilgisayar işine girdi. Holding şu anda hala yaşıyor, Benekliporos'da. Ama ne ihtiyar kazanıyor artık, Ne de firma yer alıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni Rahat Bırak
Botlarını sıkıca bağla, Kaşkolunu omzuna at da Bereni başına geçir, At kendini sokağa. Yağmura, kara tezat, Yol boyu adım adım Kendini benden uzağa at, Adada bir fayton düşün, Hayallerini salıver üşüsün Bu gün bilemezsin nasıl yoruldum Botlarımın bağlarını çözmek olmasa Onlarla yatarım kafam bozulursa Sabah giyeceğim nasıl olsa Alıştım yaşanmadan geçen zamana Gidip gelmekse işe eğer hayat, Ben burada kalayım Beni rahat bırak, Sen istersen ters takla at. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Halime Kediler Gülecek
Bu devirde en büyük silah para, yok diyorum sana istersen ceplerimi ara. Düşünme böyle kara kara İstersen saçlarını arkaya tara yok mu sizin evde bir kumbara paran yoksa yayan koyul yollara. Oy farfara, farfara. Kart çek evladım kart çek, Param olsa sana alırım çiçek Bakalım kim senin hakkından gelecek Benim kıymetimi kim bilecek... Ağlayanlar burnunu silecek, Bir dakika biletçi bey madam inecek Bir kaç gün sonra iki bin altı gelecek Bankacılar para kimde bilecek. Benim halime kediler gülecek Kara bahtımı kim güldürecek Sana bir daha kim oy verecek Eve götürmek isterim bir buket çiçek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Sevdam
Kara sevda, beyaza sevda, Aşka sevda, başka sevda, Kurda sevda, kuşa sevda, eşe sevda, aşa sevda, ağrımayan başa sevda. Benim sevdam; bir kalem kağıda sevda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bensiz Olmaya
Bitmeyen yolların sonunda var ya Biten umutlarımı bulurum sanki Bitmeyen yolların sonunda var ya Biten umutlarımı bulurum sanki Gelirim deyip de gelmeyişlerin, Tükenen umutlarımın ta sonudur ya Gelirim deyip de gelmeyişlerin, Tükenen umutlarımın ta sonudur ya Sen, sen sessizlikte kayboluyorsun Sen, sen seni senden yok ediyorsun Sen, sen neden böyle diretiyorsun Sen, sen bensiz olmaya, bensiz olmaya Bensiz olmaya, bensiz olmaya. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|