![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12109
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Değiliz Ya
Sen ben o hepimiz biriz Ayrı gayrı değiliz ya Bir ten üstünde gezeriz Hasta sayrı değiliz ya Canımızın hepsi o can Damarımızda aynı kan Farkına varsa bir insan Birden ayrı değiliz ya Özünüz o sözünüz o Elde çalan sazımız o Baharımız yazımız o Döner geri geliriz ya Kadını o erkeği o Sanmayın ki ürkeği o Tüm hallarım gereği o Aynı balı yaparız ya İNCE sözün açık söyle Böyle gelmiş gitmez böyle Ağa ırgat kahya beyle Aynı yolda gideriz ya |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Demedim Mi?
Gafletle uyuma yeter, Demedim mi dostum sana. Sayılı günler de biter, Demedim mi dostum sana. Uyuma hep uyanık ol, Tüm varları kendinde bil. Sevda ile açıyor gül, Demedim mi dostum sana. Ummanlarda yüzelim gel, 'Hu' diyerek taşıtor sel. Bırak divane desin el, Demedim mi dostum sana. Ara ara kendin ara, Koyma gelecek bahara. İNCE bu derdine çara , Demedim mi dostum sana |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dillere Dillere
Ben duyguları yükledim, Çalan tellere tellere.. Derdime dertler ekledim, Düştüm dillere dillere... Hayat mektebin okudum, Bülbül olup da şakıdım. Hiç bu alemde yokudum, Kondum dallara dallara.. Adem oldum göle düştüm, Sırat köprüsünden geçtim. Kendi ellerimle seçtim, Vardım güllere güllere... Yumak yumak çile ördüm, Varım yogum sele verdim. Yusufla zindana girdim, Düştüm hallere hallere.. Gündüzü geceye soktum, Kayan yıldız gibi aktım.. Türlü nişaneler taktım, Sattım pullara pullara... Keklik gibi kanadım yok, Dünya senden muradım yok. Kıratım var ayvazım yok, Sürdüm bellere bellere... İNCE bin kez gelip gitsem, Varlığım kaldırıp atsam, Dünyayı bir pula sattım, Düştüm çöllere çöllere.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diye Diye
Anadolu diye diye, Düştüm yollara, yollara. Anasam olsun hediye, Verdim kullara, kullara. Gece gündüz yorulmadım, Hiç kimseye darılmadım. Eğilmedim, kırılmadım, Girdim hallara, hallara. Kimi dedi, deli misin Cahil misin, Ali misin? Şu ışığın pili misin, Vurdum dallara, dallara. Kiminin çıkarı bitti, Kimileri oyun etti, Dedim bu iş cana yetti, Sordum güllere, güllere. Can dostlarım destek oldu, Coğunun renkleri soldu, Herkesin muradı oldu, Sardım kollara, kollara. Vasiyetimdir dostlara, Yer vermeyin o astlara, Çıkarın ki en üstlere, Yardım ellere, ellere. İnce dileğini söyle,, Allahım hep yardım eyle, Bir arzudur bitti böyle, Verdim sellere, sellere.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyemem
Musluktan su damlıyorsa, Lamba boşa yanıyorsa, Dilli boş laf söylüyorsa, Boşver, aldırma diyemem. Ekmek çöpe gidiyorsa, Araba boş yürüyorsa, Mazlum feryat ediyorsa, Boşver, aldırma diyemem. Hırsız talan peşindeyse, Gençlik zehir düşündeyse, Oğlan boykot işindeyse, Boşver, aldırma diyemem. Hasta ziyaret isterse , Dostlar selamı keserse, Rüzgar tersinden eserse, Boşver, aldırma diyemem. Siyasetde pislik varsa, Fırsatçı arsa kaparsa, Hakkın izinden saparsa, Boşver, aldırma diyemem. Gelin kaynana döverse, Kız gece eve dönerse, Kemiksiz dil yalan derse, Boşver aldırma diyemem. İnancıma dil uzatsa, Dinime hurafe katsa, İNCE fakirler aç yatsa, Boşver aldırma diyemem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyorum
Çok bekle ki güleceksin, Bunu böyle bileceksin. Sen de böyle öleceksin, Diyorum sana Sezini. Sevda dediğin hayalle, Uğraştın evlat, iyalle, Kendini aldat o yolla, Diyorum sana Sezini. Yar dediğin yar mı ola, Öyle biri var mı ola Kimler öle, kimler kala, Diyorum sana Sezini. Demek yaş ile yoruldun, Bilmem ki neye sarıldın, Eğilmedin ya , kırıldın Diyorum sana Sezini. Hep yarınları bekledin, Dert üstüne dert ekledin, Hep yar diye pinekledin, Diyorum sana sezini. Çileler son bulacak mış, Söyle bana nolacak mış, Say ki adın kalacak mış, Diyorum sana Sezini. Çatlasa da sabır taşı, Acı olur onun aşı, İNCE' dir dünya telaşı, Diyorum sana Sezini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost
Acı danslar raksediyor gözümde, Uyku girmez oldu gözlerime dost. Bir ateş ki sönmez yanar özümde, Derman gelmez oldu dizlerime dost. Kahbe felek hallerime gülüyor, Sanki bir nefeste bini ölüyor. Ben kaçtıkça o üstüme geliyor, İman etmez oldu sözlerime dost. Kara bahtım kör talihim elinden, Akort tutmaz ses çıkmıyor telimden. Fizan ülkesinden Yemen çölünden, Alev yetmez oldu közlerime dost. Aşkın kemendini boynuma attı, Cehennem hariyle özüm dağlattı. Öncüler çıkartıp yolum bağlattı, Teller ötmez oldu sazlarıma dost. Seherlerde bülbül gibi öttürdü, Karen ellerinde koyun güttürdü, Nem var ise haraç mezat sattırdı, Taşlar yetmez oldu tuzlarıma dost. Karakuşak girdim bitmez güreşe, Derdim anlatamam aya güneşe, Akıl sır ermiyor bu İNCE işe, Kulak vermez oldu nazlarıma dost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostlarım
Gözlerim yanıyor uykum gelmiyor, *******le güreşiyom dostlarım. Kimse aramıyor halim sormuyor, Çileleri bölüşüyom dostlarım. Sazımın telinden çığlık atıyom, Aşk uğruna heran fallar tutuyom. Sevgi hamuruna aşkı katıyom, Sevdaları bölüşüyom dostlarım. Nasılsın, hallerin nasıl diyorsun, Kayan yıldız gibi el ediyorsun. Tükenmez dertlere gark ediyorsun, Feryadları bölüşüyom dostlarım. Vatanımda sıla derdi çekiyom, Bir dost arıyorum yola bakıyom. Saraylar kuruyom kubbe dikiyom, Çamurları bölüşüyom dostlarım. İNCE bir aşığım sıkca dokuyom, Elif, ba diyerek sevgi okuyom. Kader torbasından hep ben çıkıyom, Kederleri bölüşüyom dostlarım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostlarım
Ayaklar altında yol ettin beni Gelen giden ezer durur dostlarım Koydu aşkı narı kül etti beni Gece gündüz tozar durur dostlarım Tükenmez cevherdim pul etti beni Özgürlüğüm alıp kul etti beni Bülbül gibi gülde dil etti beni Har içinde gezer durur dostlarım İlkbahar, yaz derken güz etti beni Gürgen ağacından saz etti beni Dillere düşürüp söz etti beni Çala kalem yazar durur dostlarım Yağmur kar gibiydim dol'etti beni Has ipek dokudum çul etti beni İnce'yim itlere yal etti beni Kırk elekten süzer durur dostlarım |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostumla
Girdik muhabbet bağına Çaldık söyledik dostumla Vardık pirler ocağına Kelam eyledik dostumla Aşkı muhabbet tatlıdır Hayat yolu firkatlidir Kul olanlar hep dertlidir Figan eyledik dostumla Söyleştik biz telleriyle Hep yerinde karar ile Yaralandık biz yar ile Bir meşk eyledik dostumla Gönülleri şad eyledik Geçmişi biz yadeyledik Bizim türküyü söyledik Eyi eyledik dostumla Seherlerde bülbül olduk Dolanıp geçmişe daldık İNCE bir çizgide bulduk Kavil eyledik dostumla |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |