![]() |
|
|
#51 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12145
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
EMİNÖNÜ NDE BİR YOLCU
Eminönü kanadı kırık bir kuş mudur Uçamaz olmuştur şiirimizde. Ağaçların kirlenmiş zehirli dallarına konamaz olmuşsa kuşlar bre soysuz labirent ırzı kırık tahakküm yola ve yolcuya bakışsız olan. Devingen bir hayatın başlangıcında gökyüzünün maviliğinde lahuti bir ezan ile kendine dönemeyen dönemeyen kendine. Eminönü arabesk mekânlı bir saatin kadranı mıdır yalnız kalmış martıların kanat çırpışlarında ki ritmi hüzündür Eminönü ha-şa huzurdan nasıl ki deniz korsandır biraz koruyamamıştır balıklarını, uskumru bulutlarını kümülüs altın boynuzunu haliç. Eminönü karaya vurmuş insanların telaşlarıyla bahtiyar mıdır. Yani Eminönü İstanbul mudur gül kokularını, esanslarını Fransız kozmetiklerini İngiliz kumaşlarını utangaç hanımların tenha odalarındaki süs eşyalarını, sırlarını uçarı ve hırçın kızların aksesuarlarını bu dumanlı, isli, ağır dehşetli zamanların arasından taşımışlardır elbet evlere oradan işyerlerine mağazalara devlet dairelerine oradan işportaya Eminönü’nden geçen bir yağmur gibi. Ey yolcu var mıdır İstanbul kapısında bir başka Eminönü. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
EVRENDEKİLERİN ÇABASI
Birinin çabası yaşamak Biri kendine küsmüş Biri yükseklere yükseklere Biri sevdaya düşmüş. Biri gururdan patlarcasına Dolmuş boğazına dek Ezilmişlere bir tekme daha Bir daha sürününceye dek. Sonra usul usul yanaşıp Bilgelik dilenmişler Koymuşlar bir yana tek tek Başkalarına satmışlar. Kimi kime söylesin Satılmışlar kentinde Kim gerçek yargılar ki O şey varsa cebinde. Birinin çabası yaşamak Biri kendine küsmüş Biri yükseklere yükseklere Biri sevdaya düşmüş... |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
EYLÜL OLUYOR KALBİNİZ
Bakışlarınız nemleniyor Sizi tutuyor nedense Eylül oluyor kalbiniz Ve daha da sarartarak Saçlarınızı Tebessümsüz bir yaprak gibi Solmaya gidiyorsunuz. Yanlış mı bakıyorum acaba Uzun uzun yürüyen Bir sağanak altında Nasıl anlaşılabilinir Sıcacık bir duygunun Yüreğe inen ağrısı. Bir aşağı bir yukarı Nabzı da göz ardı etmemek gerekiyor Ağacın dalına konup kalkan kuşu da Salıncakta sallanan çocuğun keyfini de Denizin durgun, açık, net maviliğini Bir ikindi sonrasında öğlen öncesinde İçinize sindirerek nefesler salarak Aşk var mıydı gölgesi var mıydı Uçurumların. Hayat derin ve karanlık bir kuyu gibi Gözünüzün içine baka baka Alıp götürüyor sarışınlığınızı Kekremsi bir ten ile yaşıyorsunuz Şehir azgın bir boğa gürültüsüyle Göğsünüze çöküyor Sizi tutuyor nedense Bakışlarınız nemleniyor Eylül oluyor kalbiniz. Yanlış mı bakıyorum acaba Bir aşağı bir yukarı Kırık bir fanus Yanlış bir sabah ile Daha da sarartarak saçlarınızı Tebessümsüz bir yaprak gibi Solmaya gidiyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
FASLI KİBAR
Kim bilir hangi şarkısıdır aşkın Gecesi ve gündüzü tufan diyorum. Oysa bir kumrunun bakışlarından Bir ürkek yalvarıştan geçerek Bana güzelleşecek gibi geliyor İkindilerde ezberlenen serinlikler. Yoksa Bereketli yağmurlar dilediğim toprak Kim ölüyor ki kederinden Bir faslı kibar olarak. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
GARDAŞ
Bu kaçıncı iklimdir böyle perişan Kar yağar kalbimin hasret bölgesine İner kurşun gibi öfkemiz gardaş İner bir gün Mutlaka üzerine. İçimde bir sızı var öyle tarifsiz Benim gönlüm artık tufan yeridir Şimdi gül koklamaya izin yok gardaş Elbet kavuşmamız Bahar gibidir. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
GECENİN OLSUN
Mehtap mı desem geceye Zindan mı desem karanlığa Zira benim için; Dünya kapkaranlık ve ıssız Yıldızlar ışıldıyorsa gökte Bana ne mehtaptan Bana ne şimdi Kadıköy’ün pırıl pırıl ışıklarından Gerçi seyrediyorum divan yolundan Ama isteğim yok Gecenin hiçbir şeyinden |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
GEÇİYOR SULAR GİBİ
Geçiyor sular gibi akıp gidiyor zaman Neye baksam biraz var biraz da yok gibidir Ilık bir esintidir bırakmıyor ki neden Sevgiye susamış sanki yürek gibidir. İşte Rumeli hisarı işte dua tepesi Orduyu hümayun saf saf olmuş duada Sultan Mehmed Akşemseddin Molla Gürani Duruyor uzaklarda kara yüzü bizansın Doğar gibi bulutların ardından. Kaptanı derya Barbaros Hayreddin Paşa Baltaoğlu Süleyman bey Donanmayı hümayun süzülürdü boğazdan Çektiriler kalyonlar kadırgalar Fermanlarla atlılar Hürrem Sultan Safiye Sultan Kösem Sultandır devlet Devşirme vezirlerin saltanat kavgaları Binaltıyüz savaşları celali isyanları. Gidiyor ağır ağır köhne bir gemi gibi Lalelerden kan damlıyor toprağa Yeniçeriler sipahiler nizamı cedid Asakir-i Mansure-i Muhammediye Namı diğer vakâyı hayriye Tanzimat fermanları otuzbir mart falan Bir oğlunuz olmuştu zahir o zaman Meclisi mebusan kanuni esasi telaşları. Geçiyor sular gibi akıp gidiyor zaman Kimlerdi ilmiklenirdi iplerle boğazlarından Duruyor orta yerde Çanakkalede savaş Duruyor hâlâ harbi umumi acısı Ağır yüklü gemiler ak köpüklü dalgalar Geçiyor sular gibi akıp gidiyor zaman Vapurlar kotralar sandallar Olta balıkçıları martılar bağrışmalar Ey kırgın yüreğim ey hüzünlü günüm Denizin kenarında oturmuşum üzgünüm. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
GELMEMİŞ
Bir şey çağrılmamış halisane Gelsin diye; gelmemiş. Ah benim tez canlı yüreğim Acıyı tatmamış yakışıklım Hadi gel; denmiş Hemencik Ağrısız Kansız Gelsin diye; gelmemiş… |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
GELMİYORSUN
I Gelmiyorsun Yollara bırakıyorum gözlerimi Kavruldum susuzluktan yanıyor içim Yağmuru seviyorum karabulutları değil Lalenin hışmına uğramış bir garibim Boşuna yaratılmadığını kelimelerin Zeytinin ve incirin Diyelim ki suyun ve tuzun; biliyorum. Güzelliğin incindi mi gelmiyorsun Hışmına uğradım dalgaların Karıştırdım toprağı ve çakılı Tohum ne için vardır Ne içindir yaşamak Hüznüyle ayıklanmış kalbim Çöle ve dağa iletemiyorum İncinen ben miydim sen miydin; bilemiyorum. II Gül yüzlüm gelmiyorsun Demek sahte süsler takınmışım Acemi akınlar düzenlemişim Kalbimi yormadan yüklenmeden çileyi Sana gel demişim Sevmek başka kavuşmak başka biliyorsun Şanındır senin bahar içinde bahar olmak Şanındır senin ağlatmak; biliyorsun. Bir güzelce gelmiyorsun Ayışığı bakışlım yürüyüşün çağlamak Muştulamak ayıklamak kötülükleri Bundandır denizin kabarmasını isteyişim Fırtınalar bekleyişim bundandır Kıvılcımlar saçıyor kınar mısın hasretin Bir görün himmet eyle parçalansın bu ağrı Bir görün n’olursun bitsin artık hasretim. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
GERGEDAN
Binaenaleyh geldiniz fakat nasıl geldiniz çılgın nümayişler sonrasında pembe düşlerle geldiniz. Mamafih dağarcığınızda postal resitalleri biraz da zincirbozan vardı. Sahi kaç defa gitmiştiniz kaçıncı gelişinizdir harika bir şovmen o malum şapka ve adınız Morrison mıydı? Başka bir şey miydi yoksa önceleri. Ders alır mıydı acaba görseydi Spartaküs sizi gözünün içine baka baka ahalinin bukalemun kalın bir boyun kocaman bir baştır taşıyordunuz. Binaenaleyh ne kalacak yarına ne kalacak uzun sivri bir adam bir o kadar laf-ı güzaf yolsuzluk dosyaları maroken koltuklar suistimaller dış borçlar cinayet fotoğrafları al gülüm ver gülüm hesapları bir miktar acımasız varsıl taş yürekli vicdanı yok gaddar anlamaz yoksulun gidişatından bakışından ahından narından cehennemin. Peki hangi boylamıdır hangi enlemidir dünyanın gerdan kıran kocaman bir gergedanı vardır binaenaleyh ipucu yoktur ipin ucu kaçmıştır sokaklar yürümekle aşınmamıştır |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|