![]() |
![]() |
#51 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1857
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() aRaRsAn....
Beni aramaya çikarsa düslerin Hüznün ruhuna çizdigi resimlerdeyim Gamsiz bir gecenin karanliginda degil Yüreginde kanayan kesimlerdeyim Aklina düserim hani olur da Güzelliklerin görünmeyen yüzünde ara Sevginin menfaate döndügü yerde Bir gönül yarasinin izinde ara Yikilmis umutlarin enkazindan geç Öksüz bir çocugun gözünde ara Agitlarin tüttügü evlere ugra Bir ananin bos kalmis dizinde ara Beni yildizlarda arama bosa Yüregini yasa bogan sizilardayim Dertlerinle bulursun beni basbasa Senin gibi karayazilardayim Sahte sevgileri tanimaz kalbim Beni seven gönüllerin ocaginda ara Menfaatle bakmasini bilmez gözlerim Beni gerçek dostluklarin kucaginda ara Mutlulugu anlatan sarkilarda degil Yarali yüreklerin agitlarinda ara Beni menfaat ve ihanetten uzakta Yagacak sevgi bulutlarinda ara Öyle senden çok uzaklarda degilim Görmesini bilen gözlerin bakisindayim Belki sana senden daha yakin bir yerde Çarpan kalbinin her atisindayim Aklina düserim hani olur da Beni sigmadigin duygularin içinde ara O kadar da kolay bulurum sanma Beni benim seni görebilecegim biçimde ara
![]() |
![]() |
#52 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() Önce gözlerin girer odamdan içeri Sonra ellerin, saçların dudakların Bir bir hatırlarım Her sabah senin olan ne varsa Yüzüm aydınlanır Şarkılar söylemek gelir içimden Yakında bir kuş öter Uzaklarda bir tren sesi Sonra kornalar, çocuk ağlamaları Vapur düdükleri Sesler bir uğultu halinde yükselir büyük şehirlerden Ve alışılmış bir yaşamaktır çöker omuzlarıma Sarar benliğimi birden Büyük, devamlı dalgalar halinde duygularım Her sabah seninle başlar Ve ben her sabah Ta içimde bir ağrı gibi yokluğunu duyarım Her sabah Rezil insanlar bekler her köşebaşında beni Yüzleri, yürekleri kadar kirlidir Biri gider, biri gelir Biri gider, biri gelir Yakamda duygusuz iğrenç elleri Ve soğuk gözbebekleri gözlerimde O alışılmış yaşamak ki her sabah İğreti bir elbise gibi durur üzerimde Bir isyandır sarar içimi Her şeyi üzerimden çıkarıp atasım gelir Fakat insanlar, insanlar bırakmaz beni Biri gider, biri gelir Hep aynı ses, aynı şarkı Aynı sağır gökyüzü Dilsiz bir deniz Kör bir düzen Hep aynı kör döğüşü Yalancı yüzler, aptalca bakışlar O iki yüzlü selamlar Hep aynı tempoda geçen manasız bir gün Hep o değişmeyen puslu ikindi üstleri Ve hep aynı yorgun, zoraki akşamlar Ya o ******* satılmış, utanç dolu Büyük avizelerin aydınlattığı sefil yüzlerimiz Renkli kumaşlar, altın kol düğmeleri Kristal kadehlerde kral içkiler O hesaplı dostluklar Satın alınmış sevgiler Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin Yaşamaksa dilediğim gibi yaşamalıyım Sevmekse gönlümce sevmeliyim Kendi ellerimle yazmalıyım alın yazımı Ölmekse istediğim anda ölmeliyim ve yaşıyorsam Her şey bambaşka olmalı seninle Alışılmış şeylerden öte Yalanlardan, düzenlerden uzak Yeter, yeter artık Dönmesin o eski plak Her şey gölümüzce olsun Bulsun Dilediği zaman ellerim ellerini Paylaşalım seninle bütün *******i Sabahları, akşam üzerlerini Görülmemişi görelim, tadılmamışı tadalım Şarkılar söyleyelim kimsenin bilmediği Yüzüm her zaman aydınlık olsun aydınlığında Her zaman sevgiyle gülsün gözlerimin içi Yeter artık, yeter Kırılsın o çemberler Sarsın her yanımızı bir yaşama sevinci Ayrılıklar, kederler, gözyaşları bitsin Bütün bir ömür boyunca Seninle başlayan sabahlarım Seninle sürüp gitsin
![]() |
![]() |
#53 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçek kokuları yayılmakta taraçaya
Yeni doğan dolunaya, Göz kırpıyor yıldızlar pul pul. Dalgaların sesine, bir gitar solosu karışıyor Çekiyor beni senli bir dünyaya. Kapılmışım salıncağın gel-git’ine Sana geliyorum, senden gidiyorum. Usum, yüreğimi sorguluyor: "Yana yana yanıyorsun Bir yalana kanıyorsun Adını hiç anmasan da Unuttun mu sanıyorsun?" Günlerce ayrıyım senden. Bir kaçışta, bir yalandayım; Hani, için için erir ya insan; erim erim İşte öyle bir andayım. Doğrusu olan şu ki; "Canım" deyişini özledim canım! Ah! Vursam başımı taştan taşa, Sonradan gelir akıl başa; Pişmanım! Ellerin ellerimde, gözlerin gözlerimde "Seni seviyorum" demediğime pişmanım; Utangaçlığıma, sıkılganlığıma düşmanım. Bugün günlerden Salı. Gözlerim kapalı; Esrik duygularımla iç dünyamda gördüğüm, Öylesine karışık ki bu kördüğüm. Çözmek olası mı bir tanem? Dolunayın çevresindeki yıldızlar gibi Yolunda solduğum, uğrunda öldüğüm; Unutmak olası mı? Şimdi, "Güller arasında" şarkısı duyuluyor uzaktan, Dalgaların sesi biniyor üzerine biteviye; Bitmesin bu an diye. Bu kaçışı deşmekte, kendimle halleşmekteyim: "Yakınından uzağından Sıcağından sazağından Aşkın tatlı tuzağından Kurtuldum mu sanıyorsun?"
![]() |
![]() |
#54 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() ... Sabah Olursa ...
Bu memlekette de bir gün sabah olursa, Haluk, Eğer bu memleketin sislenen alın yazısı Dirençli, dinç bir elin güçlü, canlılık verici Dokunmasındaki titremle silkinip, şu donuk, Şu paslanan yüzü halkın biraz gülerse... -- O gün Ben ölmemiş bile olsam, hayata pek ölgün, Pek az ilişkim olur kuşkusuz; -- o gün benden Ümidi kes; beni kötrüm ve boş muhitimde Bütün acımla unut; çünkü kör, topal, tükenik Bakışlarım seni geçmişte görmek ister; sen Bütün etin, kemiğin, kimliğinle yarısın: Ve şarkılar gibi hep hep kulaklarımda sesin... Evet, sabah olacaktır, sabah oursa, ******* Geçer, kıyamete dek sürmez; en sonunda bu gök Bu mavi gök size bir gün acır; usanma sakın. Hayata neş'e güneştir, usanç içinde kişi Çürür bizim gibi... Siz, ey yarın uzaylıların Küçük güneşleri, artık birer birer uyanın! Tükenmez özlemi vardır ufukların ışığa, Işık, ışık... Bugünün işte ruhu, özlemi bu; Silin bulutları, silkin o korku gölgesini, Koşun ışıklar içinden o kutlu kurtuluşa. Ümidimiz bu; ölürsek de biz, yaşar mutlak Vatan sizinle şu zindan karanlığından uzak!
![]() |
![]() |
#55 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() ... Sen Olmasan ...
Sen olmasan... Seni bir lahza görmesem yâhûd, bilir misin ne olur? Semâ, güneş ebediyyen kapansa, belki vücûd bu leyl-i serd ile bir çare-i te'ennüs arar, ve bulur; fakat o zulmete mümkün müdür alıştırmak bütün güneşle, semâlarla beslenen rûhu, bu rûh-i mecrûhu? .. Sen olmasan... Seni bulmak hayâli olsa muhâl, yaşar mıyım dersin? Söner üfûlüne bir lahza kaa'il olsa hayâl; soğur, donar, kırılır senden ayrılınca nazar; ne hazin gelir hayât o zaman vücûda, hem rûha! Yaşar mıyız seni kaybetsek âah ben, kalbim, bu kalb-i muztaribim? .. Sen olmasan... Bu samimi bir itiraf işte: Sen olmasan yaşamam; Seninle râbıtamız hoş bir iytilâf işte; fakat bu râbıta haalî mi ruhu ezmekden? .. Akşam gurûba karşı düşündüm sükûn içinde bunu: Fena değil sevişip ağlamak, fakat heyhât, bükaye değse hayât! ..
![]() |
![]() |
#56 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() ... YAĞMUR ...
Küçük, muttarid, muhteriz darbeler Kafeslerde, camlarda pür ihtizaz Olur dembedem nevha-ger, nağme-saz Kafeslerde, camlarda pür ihtizaz Küçük, muttarid, muhteriz darbeler. Sokaklarda seylabeler ağlaşır Ufuk yaklaşır, yaklaşır, yaklaşır Bulutlar karardıkça zerrata bir Ağır, muhtazır dalgalanmak gelir Bürür bir soğuk, gölge etrafı hep Nümayan olur gündüzün nısf-ı şeb Söner şimdi, manzur olurken demin Hayulası karşımda bir alemin Açılmaz ne bir yüz, ne bir pencere Bakıldıkça vahşet çöker yerlere Geçer boş sokaktan, hayalet gibi Şitaban u puşide-ser bir sabi O dem leyl-i yadımda, solgun, tebah Sürür bir kadın bir rida-yı siyah Saçaklarda kuşlar -hazindir bu pek Susarlar, uzaktan ulur bir köpek Öter guş-i ruhumda boş bir enin Boğuk bir tezad-ı sükun u tanin Küçük, pür heves, gevherin katreler Sokaklarda, damlarda pür ihtizaz Olur muttasıl nevha-ger, nağme-saz Sokaklarda, damlarda pür ihtizaz Küçük, pür heves, gevherin katreler
![]() |
![]() |
#57 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() HEP ACELE ACELE
Yıllar var yaşıyoruz Hep acele acele Durmadan koşuyoruz Bak acele acele İşin bekler acele Eşin bekler acele Dostun bekler acele Ne kaldı ki ecele Ne ömürler tükettik Ne umutlar yitirdik Ne dostları kaybettik Hep acele acele
![]() |
![]() |
#58 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() PARA DEYİNCE
Dünya pazarını dolaştım durdum Dikenler gül oldu para deyince Yıllanmış nefretler bir anda bitti Ateşler kül oldu para deyince Ortada ne engel ne yollar kaldı Ne aşılmaz dağlar ne çöller kaldı Öfkenin yerini alkışlar aldı Düşmanlar dost oldu para deyince Bir eski masalmış şeref itibar Böyle bir dünyada ne işe yarar Gördüm ki herşeyin bir fiatı var Krallar kul oldu para deyince
![]() |
![]() |
#59 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() BANA BUNU YAPMAYACAKTIN
Bana bunu yapmayacaktın Öyle sırtımdan vurmayacaktın beni Gelişin gibi onurlu olmalıydı gidişin Ve öylesine gururlu bitişin Gel gör ki kötü oynadın bu oyunu Erken düştü masken yüzünden Demek ki sen içimde büyüttüğüm bir dev değil Bir hiçtin Görüyorsun işte Gittin Ve de bittin... Bana bunu yapmayacaktın Böyle bir hancerle yıkmayacaktın beni Bir ihanetin adresi olmamalıydı ayak izlerin Nasıl kirlettin o tertemiz aşkımızı? Yoksa ben mi yanlış tanıdım seni? Yoksa hep böyle kirlimiydi senin denizlerin? İşte ellerimde Suç ortağı bir sinema bileti Bir pastahane köşesi Bir tiyatro gişesi. Bu kadar ucuza gitmeyecektin Sigara dumanlarında harcamayacaktın bu aşkı Ve aşk cellatlarına meze yapmayacaktın beni Şimdi boş bir mezar bulsam Seni böylesine sevdiği için Oraya gömerdim kalbimi... Bana bunu yapmayacaktın Böyle küstürmeyecektin şiirlerimi Kan kırmızısı yağmurları yağdırmayacaktın *******ime Kanatlarını kırmayacaktın hatıralarımın Çıldırtmayacaktın Artık adın ihaneti çağrıştırıyor bana Ve tadın bir yılanın en öldürücü zehirini Bilmiyorum, Şimdi hangi yüreğe saplıyorsun O acımasız hançerini... Unutma ki Yasaklanmış kitaplarım gibisin artık bana Bundan böyle Yaklaşmam yasak Dokunmam yasak Ve Sarılmam yasak sana.
![]() |
![]() |
#60 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() sen Vurdun Da Ben ölmedim Mi?
yokluğunda Ne Ateşleri Hasretinle Yaktimda Bir Seni Yakamadim, Beni Yaktiğin Gibi çölde Su, Maphusta Gün, Oruçta Ekmek Gibi Bekledim Seni Sense Araya Korkular Koydun... şimdi Nerdesin Diye Sorma Sen çağirdin Da Ben Gelmedim Mi? Sen Varken Darilmazdim çiçeksiz Baharlara, Yağmurlu Havalara... Bu Kasvetli Akşamlara Sen Varken Bakip Içlenmezdim Tren Istasyonlarina Otobüs Duraklarina... Sen Varken Ayriliklara Ağlamazdim... Yikilmazdim Biten Sevdalarin Ardindan Gidenlere Kizmazdim Kalanlara Acimazdim... Sen Varken Böyle üşümezdim-titemezdim Masumdum, çocuklar Gibi Böyle Delirmezdim-küfertmezdim... Hele ölmeyi Hiç Düşünmezdim. şimdi Soruyorum Sana Adi Sevdaysa Bu Cehennemin Sen Yaktinda Ben Yanmadim Mi? şimdi Ufukta Kaybolduğun Yere Bakip Bildiğin Bütün Uykusuz şiirleri Söylüyorum Gözlerim Islak -kirpiklerim Islak Niye Ağliyorsun Diye Sakin Sorma Sen Istedin De Ben Gülmedim Mi? Biliyorsun Bütün Acilarina "yeşil Işiklar" Yaktim Olmadi Bütün Korkularina "arka çiktim" Olmadi Dağlara Merdiven Dayadim Olmadi. Sevdim Olmadi- Yandim Olmadi-taptim Olmadi Artik Benden Pes Bu Aşkin Biletini Istediğin Gibi Kes Nasilsa Gidiyorsun Biliyorum Git... Ama Ardinda Ağlayan çift Göz Paramparça Bir Yürek Ve Yikilmiş Bir Dağ Görmek Istemiyorsan çek Silahini Daya Sirtima Titrersem Namerdim... Sen Vurdun Da Ben ölmedim Mi?
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|