![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karacaoğlan a Mektup
Karacaoğlan OZAN DOSTUM Sana bu mektubu buradan Bu asırdan yazıyorum Burada büyük,küçük kalmadı Kimse,keimseye EMMİ demiyor ÇITIRLAR,babası yaşındakilere SEVGİLİM diyor? Aşkı kirleten,kirletene? Karacaoğlan OZAN DOSTUM İyiki görmedin bu günleri Rezillikler diz boyu buralarda Kadınlar ERKEK gibi Erkekler KADIN gibi Doğrularla,yanlışlar karıştı? Karacaoğlan OZAN DOSTUM Kemiklerin sızlıyordur Kalem kapan çıktı ortaya OZAN,ŞAİR kaynıyor burası Altmış beş milyonluk Türküye de Yetmiş Milyon ŞAİR var? Karacaoğlan OZAN DOSTUM İyiki gitmişsin bu dünyadan Dünyaya senin gözünle bakan Kimse kalmadı bu dünyada? Aslında yaşanacak birşey AŞK larda kalmadı Kalmadı bu yaşlı dünyada Kalmadı KARACAOĞLAN Kalmadı OZAN DOSTUM (07.03.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karadeniz in Azgın Dalgaları Gibiyim
Karadeniz in Azgın dalgaları gibi Kabardıkca,kabarıyorum İçim,içime sığmıyor Çarpacak bir yerler Kıracak birşeyler arıyorum? Kahrımdan öleceğim Bana bunları yapmamalıydın Yapmamalıydın Ceylan gözlüm Yalnızlığın,hasretin aç koynuna Atmamalıydın beni? Hiç düşündünmü bilmem Ben olmasam Şimdi sen,nerelerdeydin? Aşkı bilmeyen Et ve kemikten ibaret Adı bilinmeyen Yüzüne bakılmayan Bir sevgi yoksulundan Başka bir şey değildin Seni ben büyüttüm Ben güzelleştirdim Seni öyle bir sevdim ki Şiirlerime öyle bir yazdım ki Kutuplara bile gitti ÜNÜN Hayal bile edemediğin Hak etmediğin Muhteşem sevgimden Şımardın çıktın Ne oldum delisi oldun Aşkın kitabını Seninle ben Tertemiz,çıkarsız,riyasız Yeniden yazmıştım Şairler,Yazarlar şaşkındı Sende şaşkındın Beklemiyordun Böyle muhteşem bir aşkı? Gel görki, Aşk kitabında Böyle bir ihanet Yoktu,yazılmamıştı Yazılmamştı Ceylan Gözlüm Unutmuştum Seni şımarttığımı Unutmuştum Sonradan görme olduğunu? Beni kahreden Çıldırtan İşte bu ihanet Bu ihanet Ceylan gözlüm Şimdi ben, Karadeniz in Azgın dalgaları gibi Kabardıkca,kabarıyorum Çarpacak biryerler Kıracak birşeyler arıyorum Amma, Şair yüreği yapamıyorum işte Kendi kendimi yiyorum Böyle giderse,kahrımdan Ölceğeim Ceylan Gözlüm Öleceğim kahrımdan? (22.05.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardeşimsin Ali Dilki
Şairlerin Kralısın Kardeşimsin ALİ DİLKİ Aramıza kimseleri İnançsızı,yobazları Sokmam Ali,Korkma Ali Sevdim senin gülüşünü Güçlü,sağlam duruşunu Sözün eri oluşunu Sevdim Ali,sevdim seni Kardeşimsin,ALİ DİLKİ Emekcinin yanındasın Hortumcunun peşindesin Çağdaşlığın sembolüsün Sevdim Ali,sevdim seni Kardeşimsin,ALİ DİLKİ Satma sakın kalemini Boşver,takma elalemi Sen le bütün sülaleni Sevdim Ali,sevdim ALİ Kardeşimsin,ALİ DİLKİ (17.04.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karşıyım
Karşıyım Güzellik yarışmalarına Karşıyım Sağ,sol çatışmalarına Karşıyım Şiir yarışmalarına Karşıyım Çıkar çatışmalarına Karşıyım Dansöz gibi kıvıranlara Karşıyım,karşıyım Yanlışlara karşıyım Dengesizliklere karşıyım Ahlaksızlıklara karşıyım Hortumculara karşıyım Duygusuzlara karşıyım Sevgisizlere karşıyım Allah vergisi Güzelliğin yarışması mı olur? Yarış atımı ŞAİRLER Ne için yarıştırılıyorlar? Benim duygum başka Seninkisi bambaşka...? Benim Güzellik anlayışım farklı Seninkisi çok farklı Acıyorum Oltaya gelenlere Acıyorum Zokayı yutanlara Böyle,saçmalıklar olmaz Böyle düzene Ben karşıyım,karşıyım (20.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaşınıyorsun
Osmanlıyı inkar eden sen Müslümana küfür eden sen Sen,sen Türklere saldıran sen Pislik yazar,kaşınıyorsun Türküm ben Türk diyemiyorsan Müslümandan utanıyorsan Cennet vatanı sevmiyorsan Defol git,orda Ermenistan Yalan,dolanla şöhret oldun Kendin gibi yandaşlar buldun Baltayı sert kayaya vurdun Pislik yazar,kaşınıyorsun Kefensiz yatan Şehitlerin Kemiklerini sızlattın sen Bu kez harbiden azıttın sen Pislik yazar,kaşınıyorsun (22.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaydımı Yaparmısın?
Kapına geldim işte Halimden anlarmısın? Aşkımı görürmüsün? Sen DİLEK,yüreğine Kaydımı yaparmısın? (20.02.2006) Şahin Ertürk
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Keçileri Kaçırmazsam
Yüreğimle döğüşmezsem Keçileri kaçırmazsam Son Trene yetişirsem Bekle yarın geleceğim (01.02.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kel Ömer in Fırını(Öykü)
Karadeniz in eşsiz güzelliklerine mest olmuştum. Çatalzeytin,Devrakani,Bozkurt,Abana derken yolum İNEBOLU ya düşmüştü.Yorgunluktan mı yoksa güzel- likten mi bilmem,sahilde karadeniz in azgın dalgalarını seyrederken dalıp gitmişim..Mutlu,güzel şeyler düşlü- yorum ' SİMİTÇİİİ ' Körolası bir simitçi bir çuval inciri berbat etti.Düşlerimi bitirdi.Cin gibi bir çocuk avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Zavallı çocuk ekmek derdindeydi,acıyorum,birazda ba- şımdan defetmek için para verip göndermek istiyorum. Onurlu,gururlu çocuk kabul etmiyor.Mecburen tok olma- ma rağmen bir değil,bir kaç simit birden alıyorum.Martı- ları doyurmak istiyorum,istiyorumda simitçi çocuğun gi- deceği yok... ' ABİ SİMİTLER KEL ÖMER İN FIRININDAN..ÇITIR,ÇI- TIR...BOL SUSAMLI...YEDİĞİN ZAMAN BANA HAK VERECEKSİN ' İşte KEL ÖMER ismiyle ilk böyle tanışmış oldum.İlgi- mi çekmişti KEL ÖMER...Ben sordum,çocuk anlattı.Kel ÖMER in fırını,İNEBOLU da ünlümü ünlü...Bu ünlü fırını merakımdan görmek istiyorum...Çocuğa adresini soru- yorum.. ' KİME SORSAN SÖYLERLER ABİ,İNEBOLU KÜÇÜK BİR YER..SAHİLİN YANINDAKİ CAMİNİN KARŞISIN- DAKİ SOKAĞA GİR YETER.KEL ÖMER YILLAR ÖNCE RAHMETLİ OLMUŞ,ŞİMDİ FIRINI TORUNLARI İŞLETİ- YOR...' Simitçi çocuk fazla birşey bilmiyordu amma,bölük pörçük anlattıkları beni bayağı heyacanlandırmıştı.Her ne olursa ol- sun fırını bulacaktım ve KEL ÖMER in hikayesini birde torun- larından veya,çalışanlardan dinleyecektim.KEL ÖMER in fı- rınını bulmam zor olmadı.Virane bir binadaydı fırın ve bekle- diğimden daha kötü durumdaydı ama tıpkı bir müzeyi andırı- yordu.Duvarda başta KEL ÖMER olmak üzere eski sararıp, solmuş siyah,beyaz resimler,şiirler,özlü güzel sözler,tabaklar, çanaklar,ibrikler,leğenler,semaverler,nargileler boy,boy renk renk tesbihler,giysiler velhasıl eskiye ait ne ararsan vardı... KEL ÖMER tarama özürlü olmasına rağmen oldukça yakışık- lı dalyan gibi bir gençmiş.Amma kelliği yüzünden başına gelme- dik kalmamış,Sevdiği,uğruna şiirler yazdığı kızı vermemişler... İçine atmış sevgisini,evlenmiş ama unutamamış sevdiği kızı ve gencecik yaşında 50 sinde veremden ölmüş.Sevdiği kızı alama- yınca İNEBOLU yu terketmek istemiş,orduya yazılmış fakat ordu- da kelliği yüzünden kabul etmemiş,Mecburen,mecburiyetten fırın- cı olmuş... Torunu dedesini anlatmaya devam ediyordu ama ben onu dinle- yecek halde değildim.Gözlerim duvardaki sararmış,solmuş bir res- me takılıp kalmıştı. ' BU KİM? ' Diyecek oldum,KEL ÖMER İN torunu benden önce davranıp, ' DEDEMİN SEVDİĞİ,UĞRUNA VEREM OLDUĞU KIZ İŞTE BUY- MUŞ AĞBİ.NASIL GÜZEL BİR KIZMIŞ DEĞİL Mİ? ' Yanıt veremedim...Yanıt verecek halde değildim.Ağlıyacak bir hal- deydim.Gözlerim buğulandı,AMAN TANRIM bu benim yıllar önce bir trafik kazasında yitirmiş olduğum kızın ta kendisi AYSUNUM du... KEL ÖMER in fırınından kaçarcasına ayrıldım.Hayalet görmüşe ben- ziyordum.Korkmuştum,ürkmüştüm.KEL ÖMER in torunuda şaşırmıştı. Hiç bir şey söylemeden aniden fırından çıkışıma bir anlam veremiyor- du.Arkamdan hala sesleniyordu... ' ABİ SENİ ÜZECEK,KIRACAK BİRŞEYMİ SÖYLEDİM.AĞBİ BİR DA- KİKA BENİ DİNLERMİSİN? ' Çocuğu dinleyecek halde değildim.Ogün o korkuyla İNEBOLU dan ay- rıldım.Zamanlar,mekanlar farklıydı,yirmi yıl önce ölen AYSUN,kırk yıl önce ölen KEL ÖMER in sevdiği kız olabilirmiydi? AYSUN un resmi ne arıyor- du KEL ÖMER in fırınında.Çıldırmamak içten bile değildi.Yoksa,yoksa KEL ÖMER İN FIRININDA yaşadıklarım bir düşmüydü? Düşle,gerçeği karıştırmışmıydım yine...Deliriyormuyum ne...? Nereden geldimki bu KEL ÖMER İN FIRINI na...Aman Allahım....Deliriyormuyum? Şahin Ertürk
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelaynak Kuşları Gibiyim
Kelaynak kuşları gibiyim Ben Ve benim gibilerin Nesli azaldı Kimse benim gibi Beş mevsimde, İlkbahar’da, Yaz’da, Sonbahar’da Kış’ta, Hazan mevsiminde Sevmiyor Şimdi,aylık Haftalık, Hatta ve hatta Anlık aşklar hortladı Aşk la,şehvet Bir birine karıştırıldı Kendini beğenmişlik Değil bu? Ben seni Hazan mevsiminde, Bile sevdim Ben seni Çıkarsız,riyasız Cilasız,boyasız sevdim Daha da önemlisi Ben seni,sensiz sevdim Var git işine güzelim Ben Ve benim gibilerden Kelaynak kuşlarından Üç,beş kişi kaldı Ve ne yazık ki, O Üç,beş kişinin arasında İnan bana Sen yoksun güzelim Sen yoksun (12.02.2008) Şahin Ertürk
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Keller,Körler,Sağırlar Birbirini Ağırlar
“Hocam sen var ya sen ŞAİRLERİN KRALISIN Sen de öyle dostum sende HECE senden sorulur UYAK,AYAK,DURAK Her şey tastamam Şiirini,grubumuz Haftanın şiiri seçmiştir TEŞEKKÜRLER dostum Haftaya Bizim grubumuzda Seni, Ayın ŞAİRİ seçecektir “ Yalakalık diz boyu Riyakarlık Almış başını gidiyor Kalpler başka söylüyor Dilden başka çıkıyor Balta vurulmuyor taşa Ödül veren verene Şair den,ödül den geçilmiyor Ödül enflasyonu yaşanıyor Atalarımız Boşuna söylememişler Keller,Körler,Sağırlar Birbirlerini ağırlarlar Haksız mıyım? Şimdi bana saldıracaklar Olsun,hazırlıklıyım Nasıl olsa ben, Onuncu köyden yazıyorum Şahin Ertürk
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|