![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Akşam
Itır kokan gözlerinde bir akşam... Gidersem ne olur susuzluğumu! ... Bakışların tutsa, sarsa her akşam... Issızlıkta güçsüz kalan ruhumu! ... Uzansan yardıma muhtaç birine İkrâm, sevgi sunsan, kır ellerine Kül olsan, ne olur! Onun yerine Sen olsan hep düşlerinin yorumu! ... Kuşatsan özlemimdeki ânları... Yaşatsan define heyecanları... Yazdırsan, göklere aşk ilanları... Aydınlatsa özlemdeki yolumu! Yüklesen kâlbime sözün yükünü.. Sen olsan derdimin cüzün, yekûnu... Bürüse varlığın sevgi mülkünü... Söndürsen bir akşam sönmez korumu! ...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Destan Şehir
Bir şehir ki; âlemde yoktur dengi, benzeri Baygın baygın, herkesin ona bakar gözleri Bakışları mest eder, tutuşturur özleri Sevdiğine kendini tam verir bu şehir Sevmediğine acı, gam verir bu şehir. Bağrı yanık tarihin, içi ezik mensubu Gözü yaşlı zamanın, düşlerdeki efsunu Hayal olmuş tâlihin, tortulaşmış yosunu İsimsizlere isim, nâm verir bu şehir Sevmediğine acı, gam verir bu şehir. Ah bu şehir, bu şehir; sevgisi coşkun nehir Manzarası emsalsiz, güzelliğiyse mâhir Onunla olmak Kevser, onsuz kalmaksa zehir Hizmet edenlerine dem verir bu şehir İhânet edenlere gam verir bu şehir. Yedi tepede sönmez meşâle ezel, ebet Ayrılığı idamlık, muhabbeti müebbet Sevenlerine yârdır, bilinsin ilelebet Derde devâ, hastaya em verir bu şehir İhânet edenlere gam verir bu şehir.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gülün Hikayesi
Buz gibiydi toprak gökyüzü karmakarışıktı üşüyordu elleri bulutların donuk donuktu gözleri tesadüfen atılmış bir tohumun beklentisi çok az bir ışıktı henüz dalına doğru yönelmemişti yaprak… kar yağdı lapa lapa rüzgar esti çılgıncasına raks ettiren melodiler çalarak sürgün yapraklara dallarda çiçek yerine kuşlar açıldı ay saklandı bulutlar arkasına yıldızlar çıkmayı hiç istemedi ayazın tipili balosuna bir fidanda bir zerre uzandı dal ucuna dudağında her renkten renkler vardı hediye son verdi zaman üşüten orucuna yeniden fırsat doğdu sürgündeki sevgiye güneşin gitti ürkekliği ay salınmaya başladı sereserpe yıldızlar dansa tutuştu burçlarla her gece depreşti gülnihâlin yürekliliği duyguları heyecanlarla tutuştu ısındı toprak ne kadar şükretse azdı cemreye su ısındı nazlanmalar kendiliğinden bitti açıldı yaprak goncalarla doldu fidanlar duygular tomurcuklandı bir gül açıldı binlerce güle bedel sevgiden her yüreğe saçıldı İtiraz yükselmedi kimseden San ki o güldü…özlenen…beklenen! . Bütün güllerin sevildiği ondandır güle benzetildiği sevgililerin…sevenlerin bütün güller soldu kurudu bütün fidanlar sevgi gülü solmayacak görecek yaşayanlar gülün sevgisi tükenmeyecek ölmeyecek…ölmemeli…sonsuza kadar.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir iflas İlamı
Gözü dönmüş Kana susamış kâtiller Bırakmış bir tarafa insanlığı, aklı -Kim bilir içlerinde ne hınçlar saklı Kinle demlemiş vicdânı -Olduğu şüpheli vicdânın Her kötülüğü yapmakta Ne zaman, nasıl isterse canı -Hiç insanlığı kalmaz mıymış insanın? Ava çıkmış Gece/gündüz, büyük/küçük ayırt etmeden İnsan avına Her cephede Yetişin imdada yetişin! Can çekişen değerler bitmeden Vatan yok Özgürlük yok Yiyecek, içecek, giyecek Tutan yok Mâsum, mağdur, mazlum bir cephede -Niye kan, barut, acımasızlık, zulüm emeller? Bugün ona Yarın sana İlişme deme bana Tarihte çok yaşandı bu haller Ne olmuş ki bunların sevgisine? Sevgi dağıtması gerekirken Tetik çeker hemcinsine Bir merhametsiz gölgesine sine sine Hani, nerde bunlara dur diyecek eller? Talan eder sızlamadan Canı, malı, vatanı Kininde ölmüş kâtiller Seyredin Kanı donduracak umarsızlıkla seyredin siz Sızlamadan içiniz Târihin görmediği bu talan katliâmı -Niye, böylesine acımasızlık Böylesine insafsızlık Niye böylesine kısırlaşmış îzan, anlayış? -İşte en büyük yanlış En büyük aldanış Hiç kin ve garazdan başka Filiz veriri mi, boy atar mı Kan ile sulanan temeller? Binmiş tarihi bir zâlim korumasız Tarihi gariban bir milletin ensesine Olan bitenden Tuzu kuruların nesine Bu duyguların kangren olduğunun Umutların öldüğünün Belgesi değil de, ne? Bir çöküş başlamış ki Yok oluş olacak devâmı Kesmiş herkes birbiriden yardımı, ikramı Bir düşünün Nîmet mi bu, belâ mı? Değil, elbette değil Ne yazık! ne acı ki! Bu insan ve insanlığın iflasının îlamı.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir İstanbul Sevdalısı
Nazlı bir güzeldi o, bahtında yazı idim Hüsnüne yüreğimin yanık avazı idim Her şeyimi uğruna vermeye râzı idim Belli değil süresi, tutuşturdu yanarım Yazık ki ayırdılar, özlemiyle kanarım. Sevdâlılara durak, düşkünlere limandı Hissizlerin elinde teli kırık kemandı Her seheri hikaye, her mehtâbı romandı Sisler içinde kaldı içimdeki dağlarım Yazık ki ayırdılar, özlemiyle kanarım. Kahrolurum küserse, gönlüm bahtına küser Boğazda doğan meltem, buruk bağrıma eser Ufkumda gurup idi, ruhumda coşan Kevser Şimdi hüzün akıtır, Kevser akan pınarım Yazık ki ayırdılar,özlemiyle kanarım. Tutuldu fırtınaya, sevdâsında yüreğim Ahd ettim kavuşmaya, dümenimde özlemim Ondan sürgünde olmak, girdabım ve elemim Kimse bilmez hicranla için için ağlarım Yazık ki ayırdılar,özlemiyle kanarım. Yedi tepede yedi meşalemdi, yanardım Ey şehir! Aşkın için herkese gül sunardım Sana hor bakanları hor görürdüm, kınardım Gülşenim hazan şimdi, viran bahar bağlarım Yazık ki ayırdılar,özlemiyle kanarım. Sanmam âlemde başka bulunsun bir benzeri Bilirim ki âlemin ondadır aç gözleri Söndüremem, içime atmış sevdâ közleri Böyle yanmak zor mu zor, şaşkınım, bîkararım Yazık ki ayırdılar,özlemiyle kanarım.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kırmızı Gül
Bir kırmızı gül sarı Sapsarı duyguları... Bir sarı gül tozpembe Rengarenk kaygıları... Bir tozpembe gül mâvi Hayran kumral bir yüze.. Bakışları havâi Eritir süze süze... Bir mavi gül eflatun Zamanların elinde... Bir elâ göze meftun... El âlemin dilinde... Bir eflatun gül alev Alev yanar içinden... Aşkı ezelden ödev Ağlar, kanar içinden... Bir hercai menekşe Bükmüş boynunu üşür Bir lâle çilekeşe Çileleri bölüşür... Her gülün sevdâlısı Var...aşka düşmüşler… Âşıklar belâlısı Hasreti öldürmüşler... Yediverenin derdi Kimsede yok...ayrılık! Bilse zehir içerdi Çelenge mahkum artık...
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yetimin İlenci
Emzikteyken düşman ana, babamı Vurdurtmuş da yetim, öksüz kalmışım. Depreştirmen, deşeleyip yaramı Körpe iken belâlarla dalmışım. Bilmeden nâmerdi, merdi, mertliği Doğru mu kaderin bana ettiği Doğrultup namluyu, çekip tetiği Öldürüp düşmanım, öcüm almışım. Evim Islahevi, mahkumluk işim Özlemim özgürlük, buzul dağlarda Ne sevmeyi bilmiş ne sevilmişim Hayatım toz duman kardır çığlarda. Baba sevgisinden mahrum bir yürek Ana kucağına hasret çekerek Gözyaşı dökerek, boyun bükerek Acıların deryasında solmuşum. Koğuşlar çok soğuk, vicdanlar katı Görmedim ömrümce huzur, rahatı Yaşadım hep kaçak, göçek hayatı Ben hayatı çile, cefâ bilmişim. Kaderim, kaderim; kara kaderim Böyle imiş, kime, nasıl, ne derim? Özgürlük içimde kör mum misali Yanar sönük, sönük, ondan kederim.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gidiş!
Anlıyorum, öylesi bir gidiş ki bu gidiş Kâlbi koparılıyor gibiyim köklerinden Gidiş değil, aldatma, bu apaçık bir terk ediş Terk etsen de kurtulman imkansız yüklerimden. Her hoş gülüş bir yara, her hoş bakış bir sızı Misâli yüreğimde zamanla depreşecek Yokluğunda aşkımın ritmi bozuk yıldızı Kendini bilmez hâlde boşluklara düşecek. Hatırladıkça içten söylediğin sözleri Oluşacak özümde özlemden yanardağlar Her tarafta hayâlin, yoracak bu gözleri Bilmeyecek hiç kimse bu deli niçin ağlar. Eğer kulak verirsen kapını yumruklayan Çok uzak diyarlardan arza gelen rüzgara Diyecektir, bıkmadan adını sayıklayan Biri var terk ettiğin, perişan, onu ara. Kim bilir belki de çok kızacaksın kim diye? Gelmeyeceğim belki aklına hiç kim bilir? Neden bu ansız kaçış, ayrılık niçin, niye? Nereye gidersen git ruhum peşinden gelir.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buseler
Esrarengiz tılsım gibi gel diyor Buseler, alevli dudaklarından. Havai aklımı, öp de çel diyor Buseler, alevli dudaklarından. Bakışların kanun, gözün ney gibi Düşürdü ağına tuttu toy gibi Her an ince ince yağar çiy gibi Buseler, alevli dudaklarından.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buzdağı Sevda
Sevdân kalbimde buzdağı Eri, bende eriyeyim. Ol yüreğimin tutsağı Çürü, bende çürüyeyim. Sığınağım, siperim ol Müjdeleyen haberim ol Kılavuzum, rehberim ol Yürü, bende yürüyeyim. Gam etme hiç yakılanı Bırak yenen, yıkılanı Sana candan sokulanı Koru, bende koruyayım. Çekilir çekilmez çile Tutuşalım gel el ele Gelmek istemesem bile Sürü, bende sürüyeyim.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|