![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *İnsanlıktan Yanayız!
Dert sıkıntı sandık sandık Sözümüz tüllüdür bizim! Arada kaldıkça yandık Dostumuz fellidir bizim! Duman tepeyi bürüsün Gözyaşı dağa yürüsün Dili kopsun, ten çürüsün Safımız dillidir bizim! Sade haktan yana canlar Sözü arif olan anlar Şer dili yesin çıyanlar Hasmımız pillidir bizim! Gidilmeyen yer içinde İnsanoğlu sır içinde Her haliyle kir içinde Yaşımız ellidir bizim! Kaba saba konuşmuşuz Hala geçmiş, hala –mış’ız Deliye söz danışmışız Perimiz zillidir bizim! Yurduma doldu uyuzlar İnsanın vicdanı sızlar Zemheriye dönsün yazlar Kışımız güllüdür bizim! Yılan ile bir olunmaz Kem söz ile yol alınmaz Gönülsüz selam salınmaz Postamız tellidir bizim! Akıl lazım ki düşüne Bakın zalimin işine Aşk diye düştük peşine Kuşumuz çillidir bizim! Gölgeler yerleşti dağa Söz kâr eder mi salağa? Yol gidiyor karanlığa Aklımız killidir bizim! Aklı kıt olanlar azar Şirret söyler, çirkef yazar Fikri çalar, zihni bozar Aşkımız yellidir bizim! Ne zamanı, ne fırsatı Zalim sürer saltanatı Uyan! Uyan! Beyni katı Sevdamız millidir bizim! Söz canına ot tıkanlar Kalp kırıp gönül yıkanlar Kaleliye hor bakanlar Safımız bellidir bizim
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *İntizar
Ummanda bocalar hasret gemisi Hayaller, umutlar, ihvan gidiyor Baca görünmeden kaybolur isi Dağlar al kan, bağlar viran gidiyor Bir zamanlar dünya titrerdi senden Gelirdi seslensen sesin her yönden Haberin olurdu yarından, dünden Al taylar Altay da revan gidiyor Her biri bir inci illerin senin Bülbüle tuzaktır güllerin senin Dile dil açtırır dillerin senin Sırrın deryasında irfan gidiyor Sabahları çaldığımız çan işte Ağlanacak halimiz var, yan işte Gözümüzden kan akıyor kan işte Can gidiyor gülüm, burhan gidiyor Orda bir millet var aslımın aslı Orda göz hapsinde neslimin nesli Orda yaylalar var süslü mü süslü Orda yüreğimden Sinan gidiyor Perişanım, yara aldım, hastayım Yıllar var ki, kederdeyim, yastayım Barbaros’la Tunus’tayım, Fas’tayım Şimdi bağımızdan baran gidiyor Sana göz kırpıyor Hazar’la Aral Sana gül devşirir Altay’la Ural Sana baş eğerdi hükümdar, kral Seninle bir koca cihan gidiyor
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *İtiraf
Ağlardım hiç kimse dokunmadan da Ağlardım kimseden sakınmadan da Ağlardım sessizce yakınmadan da Artık gözlerime sözüm geçmiyor Şimdi gözüm iyi kötü seçmiyor.
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kadın! !
________Kadın gibi kadınlar için her günün 8 mart 'Kadınlar Günü' olması dileğiyle, kutlu olsun.._____ Kadınlık adına yola çıkarak Göğsüne kocaman pankart takarak Madalyonun bir yüzüne bakarak Kadınlık sırrına(!) ermeye koşar. Kadınlığı bilmez kadınsı yaşar Birisi çocuğa hep emzik vermiş Çocuğu memeyi resimde görmüş Birisi aç susuz bebe emzirmiş Birisi kadını görmeye koşar. Kadınlığı bilmez kadınsı yaşar Birisi anılır her mart sekizde Birisinin gözü tek baş öküzde Birisi çakırkeyif, biri ikizde Birisine kına sürmeye koşar. Kadınlığı bilmez kadınsı yaşar Biri hediyesiz girmez yatağa Birisi gün be gün batar batağa Birisi hizmetkar, biri tam ağa Birisinden güller dermeye koşar. Kadınlığı bilmez kadınsı yaşar Birisi uçakla yazlığa gider Birisi devamlı davarı güder Birisi birini istismar eder Birisini tutup yermeye koşar Kadınlığı bilmez kadınsı yaşar Birisi oğlunu askere yollar Birisi “bedelli” zamanı kollar Biri sarılınca ayrılmaz kollar Birisiyle söze girmeye koşar. Kadınlığı bilmez kadınsı yaşar Birisi anadır kimseye bakmaz Birisi “suna”dır kocayı takmaz Biri övünmeyi elden bırakmaz Birisi de bohça dürmeye koşar Kadınlığı bilmez kadınsı yaşar Biri kamerasız öpmez kocayı Birisi unutur seneyi, ayı Birisi mesken tutar adayı Birisi de tandır sermeye koşar Kadınlığı bilmez kadınsı yaşar
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kaleli'ye Sorular!
Sen ki, sana hayransın, yok içinde var sayar Sen ki, nefse mezarı eştin mi ki Kaleli? Sen ki, sekiz ayarsın, her geleni yâr sayar Sen ki, kârın saydığın rüştün mü ki Kaleli? Sen ki, sır deryasında inci arar, taş bulur Sen ki, alır satarsın, kuruluğu yaş bulur Sen ki, çok namuslusun, dost sana oynaş bulur Sen ki, gönül ilinde piştin mi ki Kaleli? Sen ki, derede durur, yamaçlara seslenir Sen ki, baktığın yamaç gelin gibi süslenir Sen ki, istemesen de gam bağrına yaslanır Sen ki, dünya haline şaştın mı ki Kaleli? Sen ki, hikmeti görür, elifinde, dalında Sen ki, bunu kavramaz, hâlâ kendi halında Sen ki, han olmalısın sevdiğinin yolunda Sen ki, kendi kendini aştın mı ki Kaleli? Sen ki, geride durup sakın öne söyleme Sen ki, senden habersiz, sakın düne söyleme Sen ki, haktan bahsetme, sakın yönü söyleme Sen ki, Ak süt diyorsun, taştın mı ki Kaleli? Sen ki, çakaldan çakal, vakur der bazıları Sen ki, viran gönlünde beslersin tazıları Sen ki, kuzu postunda yazarsın yazıları Sen ki, çok vardan dara düştün mü ki Kaleli? Sen ki, mantıktan uzak, aldanırsın, nerdesin? Sen ki, gerçeğe örtü, hakikate perdesin Sen ki, İlim, marifet olmadığı yerdesin Sen ki, kızıl elmaya koştun mu ki Kaleli?
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kamber Miyim? Aradığım Arzu Mu?
Gönüller gurbette, özlem bitmiyor Gönül fincanımda gezer bir arzu. Ayları toplasam bir gün etmiyor Selamı sitemli yazar bir arzu. Geleceğim ama yollar yaralı ******* hüzünlü, düşler karalı Selamlar yollarım olmaz oralı Hasret heybesinden sızar bir arzu. Özlem kervanıyla yola çıkarsın Yıldıza ulaşır, aydan bakarsın Beni gördüğünde kaşın yıkarsın Gökçe göz üstüne nazar bir arzu. Aklımı şafağa kustuğum gece Sensizliğe inat sustuğum gece Yazmanı bağrıma bastığım gece Tutsak bakışları bozar bir arzu. Sordum şafaklara seni kaç kere Gözlerimde hasret batarken tere Yıldızları bir bir indirip yere Hamlar meydanında tozar bir arzu! Bırak can suyuyla nemlensin hasret Hem sensiz, hem bensiz demlensin hasret Bu ürkek sevdayla imlensin hasret Baharı beyhude üzer bir arzu. Bakışın kurşundur sezerim ah ah Şafak bülbülünü üzerim, eyvah Ben benden habersiz gezerim billah Sevdadan kan damlar, bezer bir Arzu. Deniz mavisiyle gökleri ördüm Vuslat pazarında ismini gördüm Yollarına gönül diye gül serdim Aşkın güllerini ezer bir arzu. Hasret aleviyle düşleri yaktın Hazar’ı özleyip tersine aktın Beni kendim ile yalnız bıraktın Yüreğime mezar kazar bir arzu.
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Katran Ve Kına…
Gecemi gecene yoldaş eyledim Bir elimde katran birin de kına Gönülden hissettim, dilden söyledim Dolunayı şahit tuttum aşkına… Bir sağa bir sola selam veririm Her nereye baksam, seni görürüm Sana geldim işte, sana yürürüm Sükuneti telkin ettim şaşkına… Kınamaya gücüm kifayet etmez Dur desen oturmaz, kovarsan gitmez Bu hikaye burada sağlıklı bitmez Su bentleri yıktı, döndü taşkına. Bu esaret bir gün ışığa döner İnsafsız sevgili aşığa döner Lağımın tortusu kaşığa döner Karartır yüzünü benzer uşkuna
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kendimi Kandırıyorum…
Boyu sıfır santim, eni kaç kulaç Şaşıyor, kendimi kandırıyorum… Beynini, gönlünü, gözlerini aç Üşüyor, kendimi kandırıyorum… Kendimi indirdim taht-ı kabire Çokları var debelenir ha bire Baktım da, cümlesi bulaşmış kire Işıyor, kendimi kandırıyorum… Marifet, kırattan hiç inmemektir Hasmın defterinden silinmemektir Maskara olurken sevinmemektir Şişiyor, kendimi kandırıyorum… Vatanımda dostluk değildir tekin Çileden çıkarır, olsam da sakin Haddimiz değildir söylenmek lakin Pişiyor, kendimi kandırıyorum… Asalet tahtında sahte merasim Madde potasında yorgun tebessüm Ya Rabbi, ne zaman biter bu mevsim Taşıyor, kendimi kandırıyorum… Fikir cüce, hani his’te tazelik Mantarlaşmış beyin, hangi özellik? İsli cam da ucuzlamış güzellik Düşüyor, kendimi kandırıyorum… Nesebi bozuklar sırasındayım Ayarsız akçenin turasındayım Bunca duyarsızın arasındayım Yaşıyor, kendimi kandırıyorum…
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kendimle Hasbıhal
Gözüm minarede, kulağım seste Kalışımı bekliyorsun, eyvah ey. Salâ ki yüreği yakıcı beste Bilişimi bekliyorsun, eyvah ey. Gönlümü çevirdin gam tarlasına Arzuları ektim, durdum yasına Kendimi kaptırdım yol havasına Gelişimi bekliyorsun, eyvah ey. Yatsın istifini bozmasın diye En özge derdini yazmasın diye Yazıp yerdekini üzmesin diye Silişimi bekliyorsun, eyvah ey. Perişan ahvalim bekleme beni Azıcık başımı kaldırdım yeni Ölmedim, üzgünüm, sarstım güveni Gülüşümü bekliyorsun, eyvah ey. Zamanın arısız ballarında sır Kader ağacının dallarında sır Sabır sarayının yollarında sır Dalışımı bekliyorsun, eyvah ey. Fazilet köşkünde sahte merasim Ne zaman bitecek rabbim bu mevsim Lüzumsuz, gereksiz, anılmaz isim Oluşumu bekliyorsun, eyvah ey. Hasret dünyasında nasıl güleyim Sevgiyi ekmişler nerden bileyim Yol uzun, ben hasta, nasıl geleyim Ölüşümü bekliyorsun, eyvah ey.
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kendimle Yüzleşiyorum!
Nere baksam vekil, asıl bulunmaz Şeytan ilmi ile alim olunmaz Alim edebinden cahil alınmaz Aklımı yakıyor şer üstüne şer! Dördüncü cemreler gönlüme düşer. Sevgi yoksa saygı olmaz efendim Saygı kelepçede kalmaz efendim Sevgi sevmek ile solmaz efendim Gönlümde aşk ile sevdiğim pişer Dördüncü cemreler gönlüme düşer. Haysiyetsiz haya satar pazarlar Uğrağımız oldu desem kızarlar Çöpten beslenenler, tüpten yazarlar Yılanlar, çıyanlar mezarım eşer Dördüncü cemreler gönlüme düşer. Saçaklar damlıyor zamansız belki Tutsak bir güneş var tepede gel ki İçerim ürperdi, soğudum, bil ki! Üçüncü cemreyle topraklar şişer Dördüncü cemreler gönlüme düşer. Kızarmıyor yürek, terlemiyor ar Fasığın ipine sarılmam, kopar Cahildir insanı kör cahil yapar Aklım buz kesilir dimağım şaşar Dördüncü cemreler gönlüme düşer. Gül şehrinde güle mezar kazılır Dişimi sıkarım, çenem bozulur Közde kebap oldum canan yazılır Hayalim sır olur dağları aşar Dördüncü cemreler gönlüme düşer. Bilerek işlerim her türlü haltı Dini beş ederim, imanı altı Aklımdan çıkmıyor toprağın altı Şaşarım muhakkak insanım, beşer Dördüncü cemreler gönlüme düşer. Anlamak başkadır, bilmek başkadır Gitmek hasret kokar, gelmek başkadır Hatayı hattından silmek başkadır Hakikat hasretle ne kadar yaşar Dördüncü cemreler gönlüme düşer.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|