![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gecenin Mor Gövdesi Hasan Dağı
Gecenin mor gövdesi Hasan Dağı Anadolu neşesidir mavi türkülerin, Değerini gösterirsin yüksekliğinle, Rüzgârlar sana uğruyor her gelişinde, Dokunuyorsun şehrimize bu misafirle. Sıcak günlerin perişan bedeni kavrulurken Karlı başından nefes iletiyorsun arzularla, Teşekkür alıyorsun tüm serin bakışlardan, İsminle tanınıyorsun yurdumun insanına. Sisler birikse de bazen yüce başına Yine hoş bir tablosun o yeşil doğada, Özelsin, var olan yılların toprağıyla, Günlere yazılırsın mevsimi sarmanla. (Aksaray / 11 Nisan / 2005) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gelincik Tarlasındaki Ağacımız
Hatırlıyor musun elimizle dikilen ağacı Gelincik tarlasının kınalı toprağındaki. Boy alan o yeşilimiz ün kazanan gölgesiyle İsmimizi yaşattırıyor, aşkımıza yakıştırılan. Sen yoksun şimdi, ayrılığın yürekleriyiz Ayrı şehirlerdeyiz, rüyalarda buluşturan. Sevdalılara heyecan sunuyor bu ağacımız, Aşkı bulamayana hayaller veriyor, Bizde kaybolan bahar, ağacımızda yaşıyor. Gövdesine çizdiğimiz kalpteki sevgiler Dil oluyor oradan geçen gönüllere, Kapıyorlar serinliğinden o güzelliğimizi Tebessüme katıyorlar tutulan elleriyle. Nerdesin kör öfkeden doğan hasretim, Sen olmasan da can kokuyor ağacımız, Gölgesine yer kazanıyor çoğalan dallarıyla, Kalbimizdeki damarla büyüyen gövdesinden Umut veriyor seni yaşayan gözlerime. (Aksaray / 18 Nisan 2005) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gök Adası
Kasvetli geçen yorgun günümün ardından Bir mayıs akşamının adasındayım, Gözlerime gülleri sunan o yüreğe daldım, Şaşaalı bir göldeyim, sarısına boyandığım, İsmini bulmak için gerek yoktur eforlara, İsmi parlağındaydı, duygulara aktığında, Bu akşama aittir kimliğim, gök adasındaki, Rüzgârından bir gemi aldım, yolculuğum oraya, Koyu mavili sözler aktı o sarının suyundan, Ruh kendini buldu uçtuğu yıldız kanatta, Bir kitap açtım, hayale sığmaz şiir dolusu, Okunanı tebessümle dağıttım ada sinesine, Akşam sarhoş oldu o sarılan güzellikte, Gecenin dağ toprağına, taşlarına aşk yağdı, Bir avuçta buluşan dilekler o bakışta tutuldu, Sarı noktaların parlağında yarınlar mutluydu, Havasında aldığım boyalar nefesime ulaştı, Büyük huzurdu bu, gözlerimle tanıştığım. (Aksaray / 24 Mayıs 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökteki Şerbet
Yüreğini göster yârim şu yorgun gözlerime, Gül dolu ay ışığında alalım müessir bakışı, Göl notasıyla sürelim, yüzümüze tebessümü, Hayal kokan coşkulu yıldızlarla parlayalım, Umutların kokusunda içelim taze sevgimizi, Şiirlerimizde tadalım, kır çiçeğindeki balları, Gökteki şerbetleri içelim, yağsın ruhlarımız, Pembe akşama toplayalım aynı heyecanları. (Aksaray / 20 Nisan 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökyüzü İle Denizi Birleştiren Mavi
Hatırlıyor musun gökyüzüyle denizi birleştireni Bir ev sunduk kendimize, o sahneye yakın Orada görülen her güzellik, aşktan yanaydı Rüyalarda çok görülendi, bu aşk havası. Ay o maviyi severdi kendi vaktinde Boyanırdı sinesindeki ince tebessümle. Yıldızlar da orda toplanırdı, hayrandı oraya Altın kolyeler olurdu, akşamın doğasında. Evimize parlarken gizemli mavilerin yağmuru Yüzümüz bir umut olmuştu, oranın kokusuyla Tenimiz,kızıl renkli çiçek almıştı mekândan. Sevdalıların tercihi gemiler geçiyordu oradan O sevginin sahnesinde dans geliyordu kollardan. Yıllar tarihini soğutmadı, yine sıcaktır gönlümde Mecburum bu harikaları birleştiren aşk rengine. (Aksaray / 01 Haziran 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökyüzünde Heyecan
Yazın serin akşamı ağır düşüncedeyken Kaybolan heyecanımı sevgisiyle buldum, Pullu aşk yıldızları kucakladı bedenimi, Pembe arzularla yok oldu karanlığın sesi. Güneş mavisi dağıldı gecenin gökyüzüne, Ay mevsimi getiren sevgilim görüldü bana, Gündüzün ışığını parlatır aşkın bu saatleri, Geleceğe alıyorum hatıranın güzel ismini. (Aksaray / 13 Mart 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökyüzünde Okyanus
Şu gökyüzündeki mavi okyanusun Rüzgârından dalgası iniyor hayalle, Sır dolu yürekler yüzüyor serinlikte. Aşkın gözlerine umut serpen heyecanı Veriyor, yaşadığım o unutulmayanları. Dokunan sevgiyle gülleri yağıyordu, Yolcuydum tutkulu sessiz rüyalara, Dalıyordum sevda kokusu sularına, Yüreğim tatlı arzularla doluyordu. Okyanus kadar geniş, sıcak yüreğim Geceyi çekiyordu, ömre derman olacak, Can buluyordum uykusuz düşüncelerde, Mevsim kazanıyordum gönül günlerine. (İstanbul / 01 Mayıs 2002) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göldeki Sihir
Gölde sarılan mavinin hayalini kurdum yârime, Dilim suskundur ama ruhumda güçlüdür ifade, Pembe mumdan aldığım, güllerin aşk nağmesi, Sarhoş eden kızıl gökten, iniyor bulut tanesi. Gizli düşünceler, geceye dağıttı ümitlerimi, Nefesimde göl sıcağı, bedenim uçacak sanki, Kaybolmasın bu büyü, sevdasına tutuldum, Her saniyem bir huzur, sevgiliyi bulduğum. (Aksaray / 14 Mart 2006) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerdeki Yürek
Yüreğin sözüne uymayan davranışlar vardır Kazandıran sahte kimliğinde sevda sunarlar, Hâlbuki unutulan bir çift göz vardır Doğruyu yalandan ayıran bakış dalgası Gerçeği akıtan bir kaynağın yüzüdür Seslerini yürekten alan aşkın ömrüdür. Bazı gözler ise tecrübelidir çift karakterde Yüreğin havasıyla bakışlarda akar, Yorgunluk ulaşınca candan nefese Gözler mecbur olur kalpteki özüne Özünden harf döktürür, var olan cümlede. (Aksaray / 06 Nisan 2007 Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Şerbeti
Sabahın sekizi, pembe kokan evimde Tanıdık o çiçeği, arayan gözlerimle Gördüğüm gül şerbetidir tatlı nefesle. Nur yüzlü anam, bahçenin köşesinde, Sepeti elinde, topladığı güllerinin. Kırmızıya boyanan, camdan şişeler Biten süresinde, içilmeye davettir. Aşk yazılı yüreklere, baharlar içilir, Düşünceler gül kokar hayalleriyle, Çiçekten bir renk, adı hasret ise Gelmesi su gibi, kavuşur can özüne. O günüm ay pembesi, aşklarındır rengi Mevsimin nimetidir, toprağın bereketi. (Aksaray / 18 Mayıs 2007) Çiğdem Çakır |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|