![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bilimsel Teşhis
*******i uykum kaçıyor Yüreğim, nar… Dallarım kırılıyor Sonbahar… Adımlarım sürüklüyor Yolumu uzatıyorum. Görmek endişesinde Gözlerimi sokağında bırakıyorum Mideme kramplar giriyor Yürekte çarpıntı Yağmuru rüzgarı hissetmiyor Ansızın, telaşımı kaptırıyorum… Dizimin bağları çözülüyor Ayaklarım dolaşıyor yürürken Çok öksürmeyi sigaradan …biliyordum. İştahsızlığıma ilaç bile aldım Biraz evhamlıyım galiba Doktor aramak boşuna Tahlil, röntgen faydasız Kanım A pozitifmiş… ne çıkar… Kendimi ağır hasta zannediyordum ama… Anlaşılan bayağı kötülemiş hafızam… Bütün bu veriler …gösteriyor ki…aşikar… Ben aşık olmuşum(!) ve aşk… Bana dokunuyor… -Sayenizde...doktor bey…- |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Binlerce Gece
Düşlerdi inandıkları...yaşadıkları,gerçekti... Ne günün karanlığı; ne gecenin bahtiyarlığı... Ne yıldız gözlerinde pırıltılarla mutlu, Ve...sessiz ırmakların gökkuşağından aktığı... O ülkenin...sisli şafaklarına gömüldüler... Binlerce geceyi kırbaçladılar... Ve...yetimdi şarkılar...ve...bütün ağlamaklı. Gözkapakları kavuşmadı *******ce; uykusuz... Suçsuz alınlarında güneşler parıldadı... Dimdik.korkmadan...ve...vakur adımlarla, Yürüdü gecenin çocukları... Zincire vurulmuş öfkeleriyle! .. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Bulut mu Ağladı Nedir Gözlerimize
Ağlamaksa,eğer... Çekilip ıssızlığımıza. Suskunluğumuz bir dalga gibi, Devriliveriyorsa yanıbaşımıza... Ve...otlar,ayak izlerinin yorgunlüğüna serilmedelerse... Ve...beynimizin ortalarında bir ses Yalnızlığımızı haykırırcasına Gidip geliyorsa... İnanmak istemiyorum Bir bulut mu ağladı nedir,gözlerimize... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Hayaletin Duygularına Dair
Kalmayacak gölgesi bedenimin...bir vakit. Yakıcı güneş bile, soğuk gelecek bana... Göstermeyecek beni,aynalardaki puslar. Hep içimden geçecekler durduramadığım insanlar... Kimseler görmese de... Giysilerimde taşıyacağım bıraktıkları ayak izlerini... Yesem bile tadını alamayacağım Envai türlü yiyeceğin,meyvenin... Esen rüzgarları tenimde Hissedemeyeceğim,hiç bir vakit... Dudaklarımı hissetmeyeceksin,öpsemde... Yada ölümün soğukluğunu bulacaksın... Bir define gömer gibi Toprağa verecekler ama... Hiç bir kuvvet ayıramayacak beni senden Ölsem de kabrime gitmeyeceğim! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Mevsimin Son Demleri İçin Ağıt
Eteklerinde getirip bir dolu sarı yaprak Hani o yorgun argın ağaçlardan kopardığı... Serçelerin kanadında kurşun tanesi yağmur... Gözlemlenir güneşin benzinin sarardığı... Bir sarı yaşantıda ısrarlıdır o mevsim, Ellerinin yaralı serçeleri sardığı... Beyaza dönüştü doruklar,gelen kim Göçmenlerin gökyüzünü sürdüğü... Kalmadı artık güzel kokan çiçeğin Ne kokusu,taçları,ne tomurcuk... Bir genç kızın gerdanından düşen o beyaz boncuk... Ve...yerlerde bir sürü...geçen mevsim artığı... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Odada İki Zeytin Tanesi
Tel tel,tanırım saçlarını,yar, Tel tel,kirpiklerini... Gözlerin bir yeşil zeytin tanesi... Bahar gelmiş gözlerine, neyleyim... Bakışın öldürür, beni... Dört duvar odam, bir de ben Sabahlarız gece yıldız kırpığı... Bir odada iki zeytin tanesi... Dudaklarımdan kaçırdığım izmaritler... -tükenen son sigaram seni seviyorum- Apansız aklıma gelir: Gülüşün öldürür, beni... Yerinde olmak için neler vermezdim: Saçlarınla oynaşan çapkın rüzgarın... Gelişin öldürür,beni... Umutsuzluğumun yeşerdiği anların, Rapunzel’in saçlarınca uzayan kaygısı.. Sırnaşık sarılışı karanlığın, Işık hızı ve statik dört duvar... Bir yanda sonsuzluk, ölüme kadar... Sarışın öldürür,beni... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Ölüm İlanıdır
Orda çarşaf gibi deniz...bir yanda uykusuzluğum... Deniz kızları nasıl uyurlar...merak ederdim suda... Sabaha gazeteler çıkmayacak...mürekkep balıkları uykuda... Ahtapot kollarında hazırlanacak sehpam... Orda çarşaf gibi deniz...bir yanda uykusuzluğum... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Sevda Masalı
Ne güzel yaşıyorduk, şunun şurasında Azıcık aşım,kaygısız başım. Sıradan bir insandım,iş güç sahibi Aşkla olmazdı, işim. Ne rahat uyurdum eskiden Allah’ım,ne huzurluydum! Hatta,aşk değilse bile; duyduğum Bütün insanları seviyordum. Bir oda,bir salon sultanlığımda Yarı aç,yarı tok yaşıyordum. En lüksü, bir çayım,bir de sigara Kendimle barış çubuğunu, tüttürüyordum. Bir güzel gördüğüm zamanlar, bile; İçimin cız ettiği de olurdu.lakin, Ancak, hayallerimde yaşardı bir süre, Sonra süt liman olurdum. Gülümserdim,büyük aşkları düşününce Akşamın burukluğu çökünce. Zamanölçeri dinleyerek; yapayalnız Gecenin kuytusuna sokulurdum. Kapımı çalmazdı pek bir kimse, Ancak,yine de,mutluydum. Umutlu değildim yarınlardan; ama, Kendi başıma akıp,gidiyordum. Ah! nasıl da değişti her şey,seninle! ... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Şiir Kendini Yazıyor
Yırtılırken gökyüzünün mavisi, siyah akıyor kanı Bulutlar tampon oluyor... Şeytan üçgenlerine düşüyor, uçurtmalar Çocukluğumun ipleri boşalıyor... Ağır ağır, tutunarak rüzgarlara Bir yürek kendini hırpalıyor. Kırkayak adımlarında geçerek, yürüyüşe Bir şiir kendini yazıyor Kah uçurumlara Kah sevdalara Kah doruklara tükürüyor kendini Örerek, duvarlarını kelimelerden Kendi medeniyetini kayalara oyuyor Bir piramide konduruyor kendini Babil bahçelerine hüznü ekiyor Papirüslere mi olur,kil tabletlere mi... Yaradılış sırlarını fısıldıyor Belki de bir fosil oluyor Kendi gerçeğini kanıtlayıp Kendini tarihe gömüyor Zamanın pasını yitiriyor demir Kılıç tavını önemsiyor Savaşlara katılıyor, hazır asker... Bir oyunda vezir oluyor Fillere hükmediyor Bütün sevdiklerini hatırlıyor Bir kıyıyı yutuyor ve geri çekiyor kendini Hem yeniyor hem yeniliyor Kendi içlerine çekiliyor, cezirlerde... Neptün, acizleşiyor. Bir paradoks oluyor birden Bütün duyuları sorguluyor... Uzanıp ölüyor...dingin. Bir mezar kendini kazıyor... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Şiire Gömüyorum Kendimi
Dünyanın en büyük ressamı gibi Zamanı çizer… ayna. Ağlamaları … Ve…‘’mutluluğun resmini‘’ İlişkileri görsel bir dile çeviriyor Yansımalardan türlü oyunlar… Hatıraları kusuyor pusları bile… Anılarımı kuşanıyor her baktığımda… Kendi düşüncelerimle beni öldürüyor Kimseler görmüyor oysa Yaşantımı bir günce gibi…kaydediyor… Rüzgar….ıslıkla toplar…bütün müritlerini… Kırılmalar çoktan davetli… Sonsuz hızda, talan Mahvediyor… Alev yakıyor her şeyi Anılardan başka…elimizde kalan mı var… Ağlıyor mutluluğun tozlu resmi… Şiiri bırakmıştım bir kuytuda Oysa,peşimden gelir…sadık bir köpek gibi. Hislerimi ıslak diliyle yalar… Üzüntümü paylaşır gözleri… Yok umursadığım kendimi… Yitirdiğim ben değilim aslında Eksilen ben değilim Biten …geceyle biten, ben değil… Bir öyküyü bitirdiğim doğru değil… Flu bir gökkuşağını ben çizmedim Kurguladığım mutlu son… bu değil… Bu, benim romanım değil… Son sayfaları meçhul duruyor… Lakin… karanlık bakışı… Beni tanıyor gibi… Hüzün bir yosma gibi yaklaşıyor,kırıtarak… İçim ölüyor…ben değil. Ümitlerimi döküyorum… düşman gibi,denize… Kendime ihanetime hayretim büyüyor… Bir şiire gömüyorum, kendimi… |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|