![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözüm gözbebeğim gençliğim
Seni seviyorum İki gözüm kadar Ülkeme doğan güneş Toprağıma serilen bahar Seni seviyorum Gözbebeğim kadar Dağ doruğundan Kapıma akan Pınar Seni seviyorum Gençliğim kadar Kapımda dört mevsim Dertleştiğim çınar Seni seviyorum Gözüm Gözbebeğim Gençliğim Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güldün mü Güneş Gibi Güleceksin
I. Güldün mü güneş gibi güleceksin Çatlamalı orta yerinden karanlık Erimeli görenin yüreğindeki buz Göz kadar adil, Gözyaşı kadar dürüst, Işık kadar sağlam, Güneş kadar temiz, Yani en iyi En eski iki arkadaş değil midir gece-gündüz Çağlar boyu memesinden kara emdiğimiz Karanlığın kıymetini de bileceksin Yani sevdin mi gece gibi seveceksin Bir an, Karanlığın ucunda ağaran güneş kırığı saçına Yüz sürmek için Anlının orta yerinden vurulmak pahasına Güneşin uğruna her sabah Bir daha bir daha öleceksin Öğrettin mi güneş gibi öğreteceksin Işığa doğru nasıl iz sürerse tohum Topraktan nasıl haykırırsa filiz Nehirleri pırıl pırıl Yeşil gölleri tertemiz Mavi denizi düpedüz bulutların ayağına götüreceksin Gökkuşağı altında kara buluta yağmasını Dört mevsim Yedi kıt’a üç okyanusa İklimini öğreteceksin Okullarda geceyi İnsana gece gibi sevmesini Buluta rüzgar binmeyi öğreteceksin Dört mevsim bir iklim baharı yüreklere süreceksin Karanlığına aklına gireceksin Güneşi geceden öğreteceksin Güldün mü güneş gibi güleceksin Sevdin mi gece gibi seveceksin II. Güneştir geceden öğrendiğimiz Aslında karanlıktır gördüğümüz Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günahsa
Yeşil gölde yüzen bulut Yeşil gölde, Mavi Beyaz Güneşin altında Kıyıda üstsüz Yatan kadın Sırt üstü Memeleri süt beyaz. Ayıbı ona Günahı Ey tanrım! Bir bana İki güneşe Üç kendine yaz Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneş Ülkesi Aşk Olsun
Sevinçim sımsıcak bir ağustos güneşi Eriyen kar beyaz yürekteki bir acı olsun Esmer tenin boz bereketli bir toprak, her mevsim sürdüğüm Kabaran İki canlı toprağımda filiz filiz atan kalbin bacım olsun Ayrı yürek nadasa bırakılmış bir topraktır İki gözümden akan yağmur yaş olsun Yağmurdan sonra maviliklerde yüzen kara bulut Bereketli toprağıma ışıyan güneşe kara kaş olsun Nihayet düşer insan kale gibi kol gezerse ihanet Sevdalı yüreğim ülkeme benzeyen bir taş olsun Dalga dalga mevsimden mevsime akan bulut Mavi gökte Mustafa Kemal gibi bir baş olsun Sen ki yüreği bin pare top gibi atan bir şairini Mahpushanende bile tutamadın güneş ülkesi sana aşk olsun Sen ki düşmanına bile açtın kale gibi kalbini Gök mavi, bayrağın bulut, başkentin umut, nazım şairin olsun Güneş ülkesi sana aşk olsun Güneş ülkesi aşk olsun Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel haber, Orhan Pamuk alır Nobel’i
Güzel haber Geç gelir Yaprak sarı Eteği Süpürür sokakları Ankara sonbaharı Birden gelir. Salkımsöğüt eğilir Gece Öper yeri Yazıdır Aklın elleri Yapar Yeniden Yaratır düşün evini Salkımsöğüt eğilir Karanlık diz çöker Öper ellerini Güzel haber Geç gelir Orhan Pamuk alır Nobel’i Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hala Anlamadınsa
Güneş pırıl pırıl Gök dikişsiz patiska Sırt üstü uzanıp sıcak kuma Baktığım anı anımsıyorum Akdeniz kıyısında Dalıp mavi sonsuzluğa Şimdi, yıllar sonra Daha iyi anlıyorum Yaşam düşündüğümden Her gün biraz daha kısa Ama Adım gibi biliyorum Çok gençsin Beni hala anlamadınsa Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halk Ekmek Kuyruğunda İki Yaşlı Adam
Sağ elin ayasıyla nemli gözlerini siliyor Resimde kasketli adam Yüzü kararmış gök gibi Ciğeri duman Sırasını bekliyor Yağacak Dokunsam Sağ elin ayasıyla gözyaşlarını siliyor Resimde kasketli adam Yüzü kararmış gök gibi Bir yaşlı adam Sırasını bekliyor Yağacak Dokunsam Elimle omzuna dokunuyorum Yüzü aydınlanıyor o an Yerine koyuyorum Çalınanı onurundan Ne O farkında Ne de çalan Ben olmasam Eksik dönecekti eve Halk Ekmek kuyruğunda iki yaşlı adam Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi çiftçi bulutlara yağmur eker
Hangi çiftçi bulutlara yağmur eker Alnına öpücük gibi düşen yağmur olmasa Hangi şair gökyüzüne türkü söyler Yağmurdan sonra güneş doğmasa Hangi denizci dalgalara resim çizer Teknesi ile öpüşen gümüş balık olmasa Hangi kaptan okyanusa lodos eker Balık fırtınadan sonra sevişmese Hangi öğrenci gökyüzünden bulut siler Düş akıldan daha büyük olmasa Hangi bilge güneşe gölge eder Boynuz kulağı geçmese Hangi çocuk geceden düş çalar Annelerin ninnisi olmasa Kim silahın kabzasına gül çizer Ninnideki çocuk asker olmasa Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hastayım Sana
Hastayım sana Yanlış anlama Kalbim taş gibi Derdim şair kafamdan yana Derdim başka Penceremdeki beyaz bulut Kafayı taktım, rahat yok sana Bekliyorum göndereceksin ha Sırlarını bir sonraki yağmurla Yem peşinde minik serçe Suçlusun bulut gibi sen de Bir telaş sabah akşam Ne bu telaş sende? Pazaryeri’nde bütün gece Yaprakları tir tir kavak ağacı Sana gelince Belediye bu sabah seni kesti diye Bana küsme Yok benim bir suçum, bu işte Suç Yenimahalle Belediyesinde Belki de belediye işçisinde Başkan bu dert başka Benzemez bu Bildiğiniz aşka Şairlik başka Artık anlasana Ey hayat Hastayım sana İthaf: Yenimahalle belediye başkanı ve kesilen ağaca Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat kadını Handan
Hayat kadını Handan Dökülürken Kan kırmızı dudağından Geçip gider Handan Döner sokağı Başlar Feleğin çarkından O gider Bütün mahallenin bakışları Ardından Çıkar anasından avradından Ah handan Bir hayat kadını Sövebilmeli utanmadan Bir çay Bir simit Bir de yeni doğan güneş hatırına Ev kadını olamadığına hayıflanır Bir sitem yollar çocukluk aşkına Kirpikleri ıslanır İçi çürümüş bir çınar gövdesidir Yıkılır Yüreğine yaslanır Ah Handan Ölmek mi? Bir ev kadını olmadan ................................................ Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|