![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Besmele
Sığındım zat-ı Hakka gel gidelim, Euzubillahimineşşeydanirraciym. Bismillahirrahmanirrahim. Cemal-i ba kemali seyr idelim. Azabından affına sığınırım, Gazabından rızana sığınırım, Senden sana sığınırım, Zatın yüce oldu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Ak Ülke
Bir ak ülke Kısa bir otoban yolculuğu, Dağ, tepe... Varıyoruz hedefe. Karşılar beyaz kadife. Arabamın silecekleri ediyor karla kavga, Klima çalışıyor, içerisi sıcak. Az sonra radyoda bir ilahi çalacak. Sapanca'ya az kaldı, Otobanda tabela Sapanca'yı gösterdiğinde, Yolculuk göl kenarında son bulacak, Şömineyi yakıp Keltepe'yi seyredeceğim, Hafta sonunu geçirip, eğleneceğim. Tatil bittiğinde İstanbul'a döneceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Cavo Yaşardı
Sapanca dağlarının yamaçlarında Bir Cavo yaşardı henüz daha otuzunda kırkında Pejo ikiyüzbeş arabası altında Arkadaşlarını hatırlamasada Yaşananlar hatırında Bir gülü sevdi Cavo birde oksijeni, Ormanda huzur buldu bütün bedeni İyi dost arardı, insanlar daimi, Karlı dağlar suskun şimdi kuşlar nerde, Sapanca dağları dermandır her derde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Dilek Tut
Kayan bir yıldız görürsen gözlerini kapat, bir dilek tut. Dileğini istediğin renge boya, bir zarfa koy, o yıldıza gönder. Yıldız tekrar kayarsa gökyüzünde gözlerini kapat ve dileğini geri iste. Ama olsun dileğin aynı renkte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Fincan Kahve
Kahve tadında bir fincan kahve, özenle hazırlanmış, kabı ve içindeki ve sunuş şekli; Unutma beni dercesine, sade, durgun ve kederli. Bir fincan kahve hem de Türk kahvesi Telveli ve yanında bir bardak serin, berrak ve saf duru su. Birinin köpüğü bol, diğeri pırıl pırıl, sunuş şekli ömür boyu hatırda kalır. Bir fincan kahve ve bir bardak serin su, ben de özlemişim doğrusu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Hikaye Yazayım Dedim
Atatürk gençliği ile ilgili Bir hikaye yazayım dedim, Elime kalemi aldım, Bekledim, bekledim. Hiçbir şey akıl edemedim. Nasıl bir tema seçecektim Ve hikayeyi nasıl geliştirecektim Hiçbir fikrim yok, Bu sanatta bana göre zor çok Önce hayal kurup yaşayacaksın, Sonra kalemi alıp, kağıda yazacaksın Beğenilirsen başarmış sayılacaksın Eh ha gayret bakalım işin rast gelsin, Ne yapıp yapıp, bir hikaye akıl edersin. Emin ol bu hikayede baş rolde sensin, Yazacağın hikayeyi herkes beğensin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kırık Çiçek
Birgün dervişler kırlara gezmeye gider, Gönülleri şeyhlerine sunmak için çiçek toplamak ister, Her biri birer demet çiçek toplar, Hazreti Hüdai ise sapı kırık bir çiçek ile Şeyhinin huzuruna çıkar. Hazreti şeyh bir an durdu ve ona şunu sordu: - Oğlum arkadaşların demet demet çiçek getirdiler, Sen ise bizi bir tek çiçeğe mi layık gördün? Hüdai sıkıldı, kızardı cevap verdi -Efendim size herşey layıktır, azdır, Fakat elimi uzattığım çiçeklerin zikri Allah'tır. Onlar uzaktan hoş kokuyordu, Koparmak için el uzattığımda Zikir ettikleri duyuluyordu. Cenabı Hakkı tesbih ve zikir ettikleri için Elimi çekmeye mecbur oldum. Ancak sapı kırılmış bir çiçek şu, Rabbisine tesbih edemiyordu, Üftade Hazretleri de bunu iyi biliyordu. Ama dervişe imtihan gerekiyordu. Bu tür arifane ve zarifane cevaplarla Üftade hazretlerinin gözleri doldu, Aziz Mahmut Efendi, Şeyhinin sevgi ve teveccühüne Nail oldu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Martı Ağlıyordu
Eminönü sahilinde; Motor iskeleye burundan yanaştı, Martılar dalgaları seyretti, Ben martıları. Martılar önce duş yaptı, Biri havalandı, Diğeri denize daldı, Sonuncusu olduğu yerde kala kaldı. Gözyaşları dalgalara damladı, Ağladı, ağladı, ağladı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Mevsim Cavo
Sapanca'da bir garipmiş, Cavo ormanda gezermiş, Birden durmuş zaman, Cavo müthiş bir insan, Derken sararan yapraklar, Selamlar Cavo'yu ağaçlar, Erken gelen bir karanlık, Cavo değişti bir anlık. Güneş parladığında şafaktan, Cavo canlandı karanlıktan. Etraf canlı, göl ağırbaşlıydı, Arkadaşım Emrullah Maraş'lıydı. Neden İstanbul'da insanlar telaşlıydı? Bil bakalım Cavo bu soru sana. Cevabı alırız inşeallah sonbahara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Öğlen Vakti Datça
Yarın başka bir gün olacak Karaköy'e giden yolda bir ben, yarın cenkler vuracak, bir de karakaçanla Mehmet amca. İnanmıyorum ben yarınlara, köye cumaya gidiyoruz hep beraber. Bu gün benim olacak. Tutmuşum onu yularından sıkıca, penceremin perdesinden güneş, azığım badem ve keçiboynuzu, odama akacak, ığıl ığıl, çizgi çizgi. Rüya ile gerçek iç içe odayı aydınlattığında, ben sallanıyorum eşeğin üstünde. Bir taze vakti alıp, içeri attığında, bir bağdem atıyorum ağzıma, dolacak içime inanılmaz neşe yanında bir de incir olmuşlarından. Kalk artık diyor bu kadar tembellik niye? kahvaltının üzerine iyi gidiyor. Bir eşeğe binmişim, ruhum gökyüzünde astral seferde. Köye gidiyorum, Mehmet Amca yerden badem topluyor, düşmüş bademler yerlere. Karakaçan hop hop hopluyor. Kırıp bana uzatıyor. Eline sağlık ama teşekkür ederim. Güneş etrafı kamaştırıyor. Mehmet amca yerden badem topluyor. Ruhum terk etmiş bedenimi, gökyüzünde karakaçanla misket oynuyor, güneş usul usul içimi ısıtıyor. Datça'ya sonbahar doluyor. Mehmet amca zeytinlere bakıyor, bir de yerden badem alıyor. patika yolda. Eşek, ben ve Mehmet amca, cumaya gidiyoruz bir öğlen vakti Datça'da... Sabahın ışıkları doldu odama. Unuttum, yanımızda bir de Tanju abi vardı ya... Giderken Körmen Limanı'ndan Karaköy'e namaz kılmaya. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|