![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2578
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ebedi Dostluk
Alacakaranlıkta bir vakit! Yerkürede zor oluşan bir an. Önce bir bulut girdi camdan içeri Yoğun,gri,büyük.. Dokundum. Pamuk kadar yumuşak,ağ kadar sağlam. Haydi, gidiyoruz dedi. Bindim yavaş ve ürkekçe başladık yükselmeye. Korkuyor üşüyordum. Birde baktım ki ne göreyim! Ay ve güneş birlikte, Merhaba dediler. Merhaba. Gecemi,gündüz mü kafam karışmıştı. Güneş yakmamak için solmuş, Ay ise görünmek için parlamıştı Bulut ise yorgan gibi sarmalamıştı bedenimi. Yalnız beşerdim göklerde.ama mutlu. Dünyaya baktım bir an;masmavi Anadalu semalarında evimi aradım. Meğer eski dostum ay, güneş ve buluta yalvarmış birlikte olabilmek uğruna. Dostum içtenlikle gülümsüyordu göklerden bir an sevdamı unutturabilmenin mutluluğuyla!
|
|
|
#2 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ebrad Reddiyesi
-28'lere- I. Bir ormanımız bile yok ağaçtan yonttuğumuz sopamız bş koyacak zalim kralımız yine de kim demiş robin hood olamayız II: hem kalesi yok düşmanımızın çelikten de olsa silahı öldükçe bin dirilecek başı yok III. Aşklarımı alıp düştüm mü yola ne başlar dizelerim kalemimin ucuna
|
|
|
#3 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Ebru Çiçekleri
Sana söyleyecek bir sözüm olsun Ebru çiçeğim hep yüzün gülsün İçini yakmasın zalimce hüzün Yaşayalım aşkı olsa da güzün Karagözün sevda diye yanmasın Gönlünü yakacak aşklar olmasın Gül dudaklı senin o yüzün gülsün Aşklar yaşamaya gidelim güzün Yüreğini yakan sevda ve aşklar Dertlerin baharda çiçekle başlar Hüzünler içinde eğilen kaşlar Sevda ateşinde gül olup yaşar Gönlünde sevdanın acısı bitsin Çileli başından dertlerin gitsin Ağlayan gönlüne sevda ne yapsın Ebru çiçeklerin solmuşsa bu gün Gülen yüzün aşka derman ve pare Osman’ın derdine bulunmaz çare Yetim kalıp gönlün alsa da yare Aşkı yaşamaya sen zaman ara
|
|
|
#4 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Ecel Günü
Kırlar yeşil elbiselerini giyinsin, Ecel günü, çiçekler rengarenk açsın.... Güneş parlasın,sema masmavi Bayram etsin... Tepedeki al gelincik,göz kırpsın... Anlasın artık dereninin menekşesi.. Şakırdasın her yerde, cıvıl cıvıl kuş sesleri.. Dere coşup çoşup durulsun , Şırıl şırıl ninni söylesin..... Hazan vakti istemem , hüzün hatırlatır, Ayrılış ve çürüyüşü andırır,solan her yaprak, Ötecek bülbül, nağmesi de son olamayacak, Doğa kışın yalnızlığına bürünse de, Güneş parlasın,sular aksın berrak berrak.... Ey yüce rabbim, aksın semadan nur rahmeti, Üzerimizden eksilmesin, resulünün şefaati, Ayetler huşu içinde dökülsün,dudaklarımdan, Son nefesimde bahşet, kelime-i şehadeti, Göster cenneti,billur billur gözyaşım dökülsün Yanaklarımdan...... Babamı kucakladığı an misali,toprağın Yanıbaşına uzatılınca kabre,yağmur yağsın, Cisildesin, damlalar bölünsün bin kere, “Leilahe illellah” nuru dolsun,avuç açan ellere..... Kuşlar ilahi söylesin,nur rahmeti insin, Tüm kabirlere..... Figan istemem ardımdan,akıtsalar da gözyaşı, Hercü merc olacakmış , bedenim toprakta, gam yemem.. Ne çıkar, dereden alınan taş olsa mezartaşı.... Sana imanımla kavuşmak, dileğim ey rabbim.. Bu son ,üzülme demez musalla taşı.. Çaresiz,omuza alınıp taşınacak,her kulun naaşı.. İmam soracak, nasıl bilirsiniz,hep aynı hikaye, İmandan gerisi boş,nede süslü ağıt sermaye, Kul ne bilsin, helal etsin hakkını , Allah bilir.... Cennet bahçesi ya da cehennem çukuru, açılan kabir... Sakın avlu içine hapsedilmesin kabrim, Otlar yeşerir kuzular yiyemez.... Taşımın yazısını kısa kes,dayanmaz sabrım, Dalar dünya ehli, fatihasını diyemez..... Bilirim sevenin varsa, ağlayanında olur, Gidilecek son yol, gerçek kıyamet budur, Unutamam der de insan bu unutur, Ama yalvarırım.. FATİHAMI EKSİK ETMEYİN NE OLUR....
|
|
|
#5 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Ecelim Olur musun?
Hayret! Nasılda ışıldıyor yüreğin Sen gerçekten kulmusun Sevdanı gördüm gözlerinde Yoksa ulaşamayacağım nurmusun Çırpınır güzelliğinin yakamozunda şiirler Nakarat nakarat yakar bedenimi şarkılar Mısra mısra, mızrak mızrak Saplanır gözlerime güzelliğin. Gülüşün bir çocuğun sevinciyle Bayram öncesi arifeleri hatırlatır Öyle özlem, Öyle elbise, Öyle pabuç Her açılan kapıda şevkatinle karşılaşmak Öyle şeker, Öyle fıstık; Öyle lokum Hasretinin hararetiyle buğulanmış bir cama, İsminin baş harfini yazınca büyürüm yeniden Öyle mecnun, Öyle Ferhat, Öyle kerem Sen yüreğimdeki iklimin baharı Sen Lisanı olmayan dillerin alfabesi Sen, yavan bir hasretin sevda katığı Sen Bir ilâha niyetlendiğim sahurum. Gitme sakın yüreğimden âşık sana bu şehir Asılmış suratların boynundaki ilmik Çatılmış kaşların şakağındaki kurşun Bükülmüş dudakların isyandaki dilleri Yokluğunla savaşmanın, çırılçıplak kışı Hep mahcubiyet doğurur güneş yerine. Oysa güneşimsin sen Uslanmaz ki sensiz bu beden Bir tebessüm et yeter Bakışındaki nakışa gölge olmam ben. Fesat bir yalnızlık var içimde Yoksun ya yanımda olmasın kimse mutlu Şimdi sensiz açan çiçekler solsun Ağustos ayında, el ele tutuşmuş âşıklar donsun NEYSE! Hepsi bir yana dursun, Sadece sana öleceğim Ecelim olur musun?
|
|
|
#6 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Edep Yahu
Edep yahu! ... Edep; ağlayabilmektir ağlanılacak yerde insanlığın üzüntülerine,dertlerine... bazen gülebilmektir insanların yüzüne edep güneş gibi... ... Edep; müminliğini idrak edip umutla bakabilmek geleceğe edeple saadet devrini hatırlamak, hatırlamak neki unutmamak yaşamaktır edep ... Edep; takatin yettiği kadar haykırmak nefsine sessizce edepsizler duyana kadar gözyaşıyla yüzü yıkamaktır edep ... Edep; kuranın sesini duyabilmek duyurabilmektır edep gönlüne sindire sindire her zerresinde secdeye başkoymaktır gecenin bir yarısı... ... Edep; hülyalarında sadece onu görebilmektir... ona ümmet olabilmektir edeple ve sevebilmektir yaratılanı yaratandan ötürü ... en zor anında ümidini kaybetmemek paylaşmaktır medinedeki paylaşma gibi imanın yaldızıdır edeb ciddiyettir edep latifeyi unutmadan Dalkavukluğa kafa kaldırmaktır edep ... Edep; islam deryasına atabilmektir kendini fedakarlıktır aşktır edep dost kalabilmektir Allah dostuyla amanete sadakattır edep... bazen susmaktır gözyaşıyla edep günahları tövbeyle yakmaktır edep ... Edep yahu! ...Edep yahu! ..Edep yahu! ...
|
|
|
#7 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Efendim (k.s)
seni nasıl tarif edeyimki ihlasa susamışlara seni nasil anlatabilirimki.. acizim sultanım yanlizligimda imdadıma yetişen kurtuluşumsun sen... menziline vardığımda bile özledigimsin sen... bir ömur boyu sevmek istedigimsin sen... seni nasil anlatabilirimki... efendim. seni sevmek seni görmek nasip olmaz her kula... yaninda olmadigim zamanda umutla özledğimsinsin sen... sen oyle bir nursunki bıkmadan usanmadan düsündüğum, gönlumün solmayan gülüsün sen... seni nasıl anlatabilirimki...acizim acizim aciz! ...efendim
|
|
|
#8 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Efendiyiz
Umudumuz sarı öküzün boynunda bir yara. Ekmeğimiz kıraç toprakların koynunda. Bir sarı başak. Aşımız bir kuru soğan. Bir pişim patates Bir sahan bulgur. Sevdamız bir kara somundur Tüter sımsıcak. Öksüzüz,kimsesiziz,yetimiz ve biz bu milletin efendisiyiz. Hasretimiz,küçücük camlarında evlerin Bir çift kara göz. Dostumuz sokaklarda bir köpek, bir kedi...bir kaç tavuk. Ve hayvan pislikleri Orta yerlerinde köyümüzün Bir sıfat gibi adımıza. Gurbete yolumuz çok, Yolcumuz da. Kasabamıza bile hep hasretiz oysa. Hasretiz okula,öğretmene Hasretiz yola,suya,elektriğe ve tümden yaşamaya hasretiz. İşte biz milletin efendisiyiz. Ekmeğimizdeki diş izleri, Çorbamızdaki kaşık izleri, Toprağımızdaki tırnak izleri, Onlar bey-efendilerin. Biz milletin efendisiyiz. Ama nasıl oluyorsa yıllardır.. Geçtik efendilikten. Karın tokluğuna Köleliğe bile fitiz.
|
|
|
#9 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Efendim Emmi
yıllar geçti, hala amcaların pirisin,gül sakallı dost bakışlı efendi emmi. Ömer yine çocuk yaş kırk olsada senin yanında bir ulu çınarsın hacıdan sonra,sen yadigarsın... ... Ömer in duygusu orada kaldı Hak nasip eyledi hac nasip oldu Sen hacı olunca yüzümüz güldü Seni unutmadım ben Efendi Emmi ... yıllar geçti, yine küçük Ömer im seni hatıramda düşünürken,şimdi hüznünü duyuyorum uzaklığının,güneşin batışında oturup,şorakta ot dolu laydarın altına,söylediğin uzun havayı,ben söylüyorum bazen sen yanımda olmasanda... ... Tırpanların dokuzunu seçerdin Beş gardaşla şorakları biçerdin Göbeklinin dereden soğuk suyu içerdin Seni unutmadım ben Efendi Emmi ... yıllar geçti, yine cenge mağarada,heybe tarlada,şeremette hayal ediyorum şamatanı üçköşeli kasketinle..sonra seninle konuşur gibi,geçip aynanın karşısına,konuşuyorum kendi kendime delicesine anlatıyorum hayallerime bir bir o günleri, ... Haziranda soğanlıyı gezerdin, Yanlış yapmsamda bazen kızardın, Efkar yüklendinmi türkü dizerdin. Seni unutmadım ben Efendi Emmi ... yıllar geçti, hala hep o dımbılo Ömer benzetmenle aynı yerdeyiz değişmedim ben.uzakta olsak birbirimize efendi emmi koca bir gurbet,sen doğuda ben batının bir kıyısına olsam bile Sarı öküzleri seher vakti koşardın Ellerin nasırıyla dağlar aşardın Hep dik durdun daim asil yaşardın Seni unutmadım ben Efendi Emmi ... yıllar geçti, dost yüzlü amcam ben ne yııllara,ne sana ne micingirt e sen bana sitem etsende ben yalnızca kendime sitem gurbete sitem senin ve sizlerin özlemiyle emi efendi emmi ... Bazende gençliğin hatırlar volta atardın, Nerde bir cirit var orda biterdin, Al at ile çıkıp dostlara sefa ederdin, Seni unutmadım ben Efendi Emmi...
|
|
|
#10 |
|
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
Efkarlıyım
gözlerim yine dumanlandı uzaklara tkıldı kaldı beyaz giymiş konya ağlamaklı yüzüme bakamadı günler geçiyor maziyle boyalı buralarda yaslanacak omuz kalmadı
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|