![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57925
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Turgut Reis Destanı
Avrupa'yı dolaşır bir isim: 'DRAGOT' geliyor... Ağlayan çocuklara sussun diye Bu isim söyleniyor. Duruyor çocuğun sesi Hatta tıknefes olup Korkudan zor alıyor nefesi. Dehşet timsali olmuş Koca Turgut Reis Korkuya kapılmış Ak Deniz... Cerbe Adasında birgün Gemilerini yağlarken Papa Sancağı taşıyan Müttefik donanması Başında 'Amiral de Cigala' kumandan Bastırdı birden. Çıkarttığı toplarla Turgut karadan Ateş etti düşmana. Gündüz geçti öylece... Kurtuluşa yoktu imkân. Hummalıca çalıştı Tayfalar ve forsalar Yağlandı kalaslar. Karanlıkta o gece Yapılan yağlı yoldan Gemilerini gizlice Yürüttü karadan Öte sahiline adanın. Turgut'u ertesi gün Göremeyince düşman Şaşkın ve üzgün... Sonunda deniz kurdu Görünüverdi arkada. Koca bir gemisi düşmanın Geliyordu Sicilya'dan. Gözlerinin önünde zaptetti Gemiyi birkaç dakikada Kayboldu deniz kurdu. Amiral de Cigala Bağırdı arkasından: 'Bu adam insan değil, Şeytandır Şeytan! ' Bir sefer de Malta'da Denizlerin Turgut'u Erişti seksen yaşta En büyük saltanata... Alper Kürük
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tutulan Güneşler...
İki bin altı yılı Yirmi dokuz Martında Dört kez gördü ayın yüzünü Güneş dört kez tutuldu MANAVGAT -KONYA - NEVŞEHİR - ORDU Üç- dört dakika içinde Öğle vakti gündüz iken gece oldu... Güneş bile dayanamaz ay yüze Gelirlerse bir an için yüzyüze Tutulan hep ay değil güneş olur Alllah'tan ki bundan çabuk kurtulur Yoksa kâinatın bu sonu olur... Ben de gördüm ay yüzlümü bir kere Tutulup kaldım tam kırk beş sene Şikayetçi değilim şükür bu hayatımdan Zararı yok olsa bile kime ne? Benim gibi ay yüzlüsüne tutulan Nice güneşler var hepsi de memnun, İsterim ömrüm bu tutulmamın sonu olsun Gönlüm hep cânanıma tutulsun ha tutulsun... Alper Kürük
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tuzu Kurulara...(Akrostiş)
(T) ÜRKİYE bağrı taşır birçok vakıf, derneği.. (U) lu-orta söz etmek çoğunun yeteneği... (Z) ulme karşıdır kimi, işçiye hep haklıdır, (U) cuz meta üretmek için bu giz saklıdır... (K) arşısında olana işçiymiş gibi bakar, (U) mudu o yaratır...ve pahalıya satar... (R) esmî Kuruluş değil... yine resmen us verir (U) lusu yönetmede kendince önde gelir... (L) aiktir o... yönetim laikliğe uzaksa (A) klınca uyarır...TANDOĞAN, ÇAĞLAYAN varsa... (R) uha ağır ipotek koymuştur sanki MEDYA... (A) h! uyar şu MEDYAYI...sonlansın bu komedya... Alper Kürük
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tükeniş...
Sevgi nefrete döndüğünde Nankördür insanlar... Sevilip, sevişirken Bonkördür insanlar... Bakışlar aynı bakış Gözler aynı göz Yürekler şimdi tek değişen... Gülerdi severken... Sonsuz yarıştaydı Birbirini överken... Şimdi o, yine o... Şimdi sen,yine sen... Belli ki arada var bir biten... Alper Kürük
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tüm Evlilerin Evlilik Yıldönümleri İçin
Evlilik eskidikçe şarap gibi yıllanır Sevgisi gönüllerde,tadı damakta kalır. Dileriz sizinki de nice yıllarca sürsün Birlikteliğiniz hep örnek olsun,övülsün... Bir yılınızı daha içtenlikle kutlarız, Sizler mutlu oldukça bizler yaşarız,varız... Alper Kürük
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tütsüleme
Boş dünya dostum Aldırmak olmaz herşeye. Yarın çekilip gideceğiz Kadehimizden başkaları içecek Bizim gittiğimiz kalır. Arkamızdan bir Mevlid okutan Okuturken Mevlidi câmide Mangala öd ağacı atıp Ruhumuzu tütsüleyen Ya olur,ya olmaz... İyisi mi kafaları tütsüleyelim Şimdi birkaç kadehle. Feleği masamıza dâvet edelim Biz içerken o istediğini yapsın Umurumda bile değil Çıkan çıksın,batan batsın... Alper Kürük
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uçarı
Bıktım uçarılıktan Yeter bu hayat gayrı Başıma dertler açtı uçarılık Ayrı ayrı. Ağır başlı olayım dedim Doldurdum başımı düşünceyle Baş ağrılı oldum da Ağır başlı olamadım. Ben ağır olsam,gönül uçarı Elde yapılacak yok. Dilde söylenenler çok Kaderim erkekse de Neyleyim Felek karı... Alper Kürük
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ulu Umutlara Kul
Ulu umutlar peşinde koşarım Gece gündüz uyanık fikrimle, Küçük umutları neyleyim ki? Cebimde ufaklık para Başımda ulu umutlar... Ya herkes uyurken ben gelirim Karanlık yollardan aydınlıklarla yüklü, Ya herkes uyanıkken ben yatarım Rüyalarla başlar hikâyem Yeniden umutlar pır pır eder gözümde Küçüklü,büyüklü. Gözlerimden çıkar uykum Gözlerimden girer düşünceler... Ulu umutlar beni kendine çeker. Alper Kürük
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ulusa Sesleniş...
TÜRK' ÜM, TÜRK ULUSU' NUN ben de bir hücresiyim ATATÜRK' ÜN izinde yürüyen neferiyim! ŞEREFLİ ULSUMDAN şimdi tek isteğim var: Her ULUS kaderini verdiği OYLA yapar... Sıcak yaz günlerine rastladıysa bu SEÇİM Diyebilmelisin sen: önce VATANIM benim... Tatilimden evlâdır benim vereceğim OY Diyebiliyor isen tatilini geri koy... Ya oyunu bilinçle kullanarak verirsin, Ya tatil tatlı gelip oy vermez ezilirsin... O zaman sorumunu sen vicdanında ara Aydınlık günler değil geleceğin kapkara... Sakın ha! anlık zevke oyunu feda etme! Tatili bir an terk et! VATANINI terk etme! SAYGIDEĞER ULUSUM! sana son seslenişim! Oyunla parlak doğsun güneşin ve güneşim... Alper Kürük
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umuda Yöneliş
Yeni bir yıla girdik Sil kötü anıları Kalsın güzelleri,güzellikler getirir... Gözümüzü umuda çevirdik Bir gün mutlaka bir gün Mutluluk sevenlere koşa koşa gelir... O gün nerde? Hangi gün dersen O günü çok merak edersen Ben bilemem... Allah bilir.... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|