04-20-2010, 01:27 PM | #71 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Aug 2005
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5 Teşekkür Edilme: 16 Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
|
KEMAL PAŞA'YA
Yüzünü görmek istedim Selanik' te birşey sormadan Kuyumcularla kebapçılara Deniz kıyısına gittim Sesin duyuluyordu Liman boyunca Bütün deniz kabuklarında Bir vapurda Dalgalanıyordu Adının hayali Ne güzel şey "Türk dostuyum " demek Samsun' a çıkacağız yarın sabah Ord.Prof.Dr.Anna Masala (İtalyan) |
04-20-2010, 01:27 PM | #72 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ATATÜRK' ÜN YAZDIĞI TEK ŞİİR
Gafil, hangi üç asır, hangi asır, Tuna ezelden Türk diyarıdır. Bilinen tarih söylememiş bunu, Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak, Dinleyin sesini doğan tarihin, Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak. Yaşanan tarihi gömüp doğru tarihe gidin. Asya'nın ortasında Oğuz oğulları, Avrupa' nın Alpler' inde Oğuz torunları, Doğudan çıkan biz, batıda yine biz; Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz. Hep insanlar kendini bilseler, Bilinir o zaman ki hep biriz. Türk sadece bir milletin adı değil Türk bütün adamların birliğidir. Ey birbirine diş bileyen yığınlar! Ey yığın yığın insan gafletleri! Yırtılsın gökteki gafletten perde, Hakikat nerede? Mustafa Kemal ATATÜRK |
04-20-2010, 01:27 PM | #73 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
MUSTAFA KEMAL' İ DÜŞÜNÜYORUM
Mustafa Kemal' i düşünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmiş Aşıyor yüce dağları, engin denizleri Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri Mustafa Kemal' i düşünüyorum; Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında Destanlar yaratıyor cihanın görmediği, Arkasından dağ dağ ordular geliyor Her askeri Mustafa Kemal gibi. Mustafa Kemal' i düşünüyorum; Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere. Al bir ata binmiş yalın kılıç Koşuyor zaferden zafere... Mustafa Kemal' i düşünüyorum; Ölmemiş bir kasım sabahı! Yine bizimle beraber biryerde, Yaşıyor dört köşesinde vatanın. Yaşıyor damar damar yüreklerde. Mustafa Kemal' i düşünüyorum; Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda Mavi gözleri ışıl ışıl, görüyorum Uykularıma giriyor her gece. Ellerinden öpüyorum. ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN |
04-20-2010, 01:27 PM | #74 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
MUSTAFA KEMAL
Mustafa Kemal' i gördüm düşümde Daha, diyordu. Uğruna şehit olasım geldi hemen, Sabaha, diyordu. Al bir kalpak giymişti, al bir ata binmişti,, Zafer Irak mı dedim Aha, diyordu. Fazıl Hüsnü Dağlarca |
04-20-2010, 01:28 PM | #75 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
ATATÜRK
Sen karımda namus Kısrağımda hilal Sen mataramda su, torbamda ekmek Sen mavzerimde fişek Ben ondokuzuncu fıkra Yetmişbirinci alaydan Mehmet Ayhan Hünalp |
04-20-2010, 01:28 PM | #76 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
İZİNDEYİZ
Temsil, talebeyim Yoksulum ama duydum Atatürk' ü mutluyum Çimentepeler' e düşman ayak basar da Ben daha dururmuyum? Kimin kızıyım kimin oğluyum Yitmiş gitmiş, atam dedem Hürriyetler uğruna Ben daha dururmuyum? Düşebilir körpe fidan hain baltalarla. Düşebilir yeni yıldız Ama nedir hürriyet Hiç unuturmuyum?... Düşer ömrün katı kırağılarda Düşer elimden kitap Sonsuz geleceklere geçer benden kan Dirilten kim, bu yurt artık nasıl çöker İzindeyiz, biz varken |
04-20-2010, 01:28 PM | #77 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
GİDİYOR
Gidiyor, rast gelmez bir daha tarih eşine; Gidiyor, onyedi milyon kişi takmış peşine Gidiyor, onsuz olan kudreti sığmaz akla Gidiyor, göğsünü çepeçevre saran bayrakla Gidiyor, izleri üstünde birikmiş yaşlar; Gidiyor, yerde kılıçlarla eğilmiş başlar. Gidiyor, harbin o korkulu aslan yelesi Gidiyor, sulhün ufuklarda yanan meş'alesi.. Yine bir devr açacakmış gibi ne başta o var Hıçkıran seste o var, sesiz akan yaşta o var Siliyor, ruhunun ülviği fani etini, Çiziyor ufka batan bir güneşin heybetini Büyüyor, gökten inip toprağa yaklaştıkça; Büyüyor, gitgide gözlerden uzaklaştıkça. Orhan Seyfi Orban |
04-20-2010, 01:28 PM | #78 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
BİR RESİMDE ATATÜRK
İzmir' e girişini Atatürk' ün Bir kahve duvarındaki resimde gördüm Bir ılık güz öğlesinde Şanlı haki urbası üzerinde Koymuştu kılıcını içine kınının Yürüyordu arasına sevgili halkının Ayağında Anadolu' dan getirdiği toz Bir inanç gözlerinde tükenmez Alabildiğine insan kalabalığı ardı Bir aydınlık geleceğe bakıyordu Işıktı sevinçti türküydü Görseydiniz o resimde Atatürk' ü Sabahattin Kudret Aksal |
04-20-2010, 01:28 PM | #79 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
SİSTEN SONRA
Ne kadar uyudunuzsa, karalardan uyanın aklara Evler sokaklar Mustafa Kemal' lerle kalkın Bir çelenk örün başınıza mutluluklardan Davranın avlulara ağaçalarla Meydanlara davul zurnalarla koşun Çekin bayramlıklarımızı sıkıntılardan Türkiye bir geçmiş değil gelecektir Işıklarla sabahlarla dostluklarla Koç yiğitler sıra sıra kılıçlardan Çıkın dağlara bayraklarla Ne kadar bunaldınızsa dumanlardan Fırlayan sularla topraklarla kuşlarla Günaydın hepinize Türk ordusundan Toplanın meydanlara marşlarla Özgürlük Mustafa Kemal' li bir çiçektir Kalkın umutlara sevgilere selamlarla |
04-20-2010, 01:28 PM | #80 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
UYUYOR
Alev olmuş yanıyor gözyaşımız Bu hazin meş'aleler üstünde. Uyuyor en yüce can yoldaşımız, Böyle hicranla tutuşmuş günde. Uyuyor uykusu hiç bitmeyecek Ölü bir milleti var eyliyenin Onu makber bile incitmeyecek Ruhu tunçtur, gece yoktur diyenin Geceden doğdu ışıklar saçarak Vatanın gündüzü Türkün özü O Ölemez böyle sabah, böyle şafak Tarihin şan dolu en son sözü O. |
Bu Konudaki Online üyeler: 2 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 2) | |
|
|