![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Baharın Sonu mu Geldi
Baharın sonu mu geldi Cellat uluyor cellatlar Karanlığa gömülmüş sokaklarda Kimin kanına göz koymuşlar ki Bu şehrin kaldırımları inliyor Kim bilir belki de baharın sonudur Orada bir ressamın tezgahı dağılmış Kalemini fırçasını kırıyor artık Rüzgara verirken portrelerinin tümünü Kimin portreleridir ki Tereddüte girmeden usulca Kollarına alıp götürür rüzgar Alabildiğince savurur Sıcak ve kuru İki çıplak tepede Toprağın yüzü görünür artık Kor ateşinden mi bu döngüler Usul usul toprağa yayılan. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bakan Başın Büyüsüdür Bu
yine dile geldi o kara bulutlar meydan bu meydan emrinde duran zırhlı halkalara bir bir geçirirler emirlerini halkalar cansız halkalar büyükten küçüğe doğru ince ince kesilmiş arka arkaya sıralanmış halkalar otur de oturur, uyu de uyurlar bakan başın büyüsüdür bu nizami bakan başı dillenir alkışlamaya hazır görünce elleri ve kahramanlık, kendinde olmayan ve ölüm üzerine dizili anlaşılmaz şifrelerini kükretirken bir gün bir ananın dizlerine oturur bir gün bir babanın sırtına yüklenir acı, gözyaşı içinde bir bir kararır umutları bakan başın büyüsüdür bu çiçeği kurutan kırağı tepeden bakınca insana tesirli olurmuş büyüsü Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışın Ele Verir
Bakışın ele verir, gözlerin donuk Bilirim İz sürmenden bellidir gelişin, Sinsiliğini bilirim, tam takır Teçhizatlı olacağını suretlerinle Bir olup yangılı yüreklerin üzerine Kahpece pusu atmanı, Bilirim. Ürkek - bezgin - yılgın geçtiğin Yerleri bilirim Duman yükselir, yanık kokusu Ve kan revan içinde insanları Gözyaşlarından körelmiş... Bakışın buz gibi donuktur senin, Gözyaşlarını tutamayanlardı Bin yılların birikmiş ezgileriyle Ağıtlar yaktılar, Eğlenceni bilirim, istemini Kan üzerine, Savaş üzerine El çarpanları da arkanda İyi bilirim... Cebinin ağzı açılır insan kanına Sen pespaye vatansever eskisi, Bu çarkın dişlisisin sen Marifetin akıttığın kanda, Bozduğun yuvalarındadır ezgili yüreklerin Sen ki insan sureti tim bozuntusu Nedir ederin, ederin ne? ... Nefes nefese dönerken üssüne Bilcümle saldırışını bilirim kadehe, İtin kemiğe, Kurdun kana saldırışı Bilirim önde gider Ağzından salyası akan Büyük parçasını kapmak için bedenimden, Yarışır ve kan tüter ağzında, ama Ederin ne senin, cesaretin ne? ... Bilirim Kaç kapsülle üzerime geldiğini, Kaç insan serine rütbe aldığını bilirim. Ve şimdi benim ezgilerim için Yüzünü gerdirmen nafile Bakışın ele verir, Gözlerin donuk, Yüzün donuk... Hamlenin biri fahişenin yatağıdır, Boyundan yükselirsin sanki Bir puştun ağzındasın Tutarlarsa ederin kadar O da kanımı emdikçe Sülükleştikçe Ezilenlerin bedenlerine yapışırsın Çocuk - yaşlı Genç Kadın demeden, Kanım da olmasa Gebereceksin açlıktan, Sen de biliyorsun ya... (9 Mart 2006'da soruşturmaya alındı) (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap, Senfoni Yayınları Nisan 2005) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana da Anlat
bana da anlat, o doğduğun toprağı toprağın üstünü gölgeleyen heykeli söyle, kaçıncı incir ağacıdır, ocağına dikilen bana da anlat, o büyüdüğün toprağı şiirin yakılıp da rüzgara verildiğini ve Nuh'un gemisinin arandığı zirveyi bana da anlat, o geliştiğin toprağı sarmadan henüz bir savaşın yarasını kaç imparatorun gelip de geçtiğini bana da anlat, olgunlaştığın toprağı karnını doyuruyorsa alnının teri ve hırsızlar kapmıyorsa ekmeğini sırası mı sözün diyorum ya kendime Nemrut'un düştüğü o topraklarda insanlar çıkıyor güneşi karşılamaya hangi zulüm dayanır ki bu toprağa Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Ülkemi Anlat
şimdi bana dünyayı anlatma bu dünyada yaşıyorum ben ülkemi sordum senden ülkemden geliyorsun diye köyünü anlatsan da olur çocuk dağını taşını, havasını suyunu kurdunu, kuzusunu... inancın olsun ki Balkanlar üzerinden esen rüzgar bozmuyor ülkemin iklimini Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barış İçin
kıvranıp durur ak bir güvercin doğurmak için barışı namlu sıcak ve barut kokusu soluyor toprağa nasıl canım çekiyor nasıl bir avuç zelal suyu demir kapının önünde, elleri bağlı göğsünü açmış nice rüzgarlara vurur kanatlarını vurur usul usul paslı parmaklarına hücrenin üstüne odaklanmış o hain mi hain bakışlar ve siperde en keskin nişancıları havada kan kokusu, havada gözyaşı ve zoraki ayrılıklar içinde kopup gidiyor bir yanım nasıl yaşardı, nasıl kırılmış kanadıyla ak bir güvercin ve kanı görmüşken elleri Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bari Toprak Sevinsin
Bilmiyorum asıl nedenini ayakta oluşum mudur ki kayıtlara geçirirler ismimi gittiğim yerlerde bir nüfus daha artar benimle birlikte kayıtlı ya da kayıtsız hepsi ama hepsi bu kadar birşeye saydıklarından mıdır havadan sudan mı artık ne derseniz deyin size kalmış ötesi güçsüz, beceriksiz kör, sağır, dilsiz... bunların hepsine birden değsem bile... ben bunu böyle bilirim. Ayrıldığım yerlerdeyse bu şehirler de olur ayrı ayrı devletler de ama değişen birşey olmaz insanlık adına sadece ve sadece nüfustan bir eksilir asıl korktuğum bu da değil eğer şu kadarcık ta olsa nüfuzum yoksa bu dünyada ona yanarım... yarın göçüp gittiğimde bütün canlıların gittiği o kara toprağa gerçekten ölmüş olacağım o kadar karamsar da değilim gine de bir umut doğuyor içime gider ayak ta olsa hiç olmazsa ölmüş bedenim bir işe yarıyor diye öyle sarılıyorum ki toprağa görseniz görmelisiniz toprağı nasıl sevinir... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başaktan Düşen Tohum
Duman usulsüz Kör Kara duman Yollara sürdü seni Başağından düşen tohum Topraktaki yerini buldu Tekirdağ'dan Ararat'a Karadeniz'den Toros'a Damar damar toprağın sesinde 17 Ekim'in mirası çığlık çığlığa Dün Vietnam'da, Küba'da Ortadoğu'da esiyor buğün En ağır sancısına yüklenmiş Ülkemde geleceğe gebe Bir başka mevsim. Ülkesizlik yakıyor insanı Çilesi saklı durur acıda Anlındaki çizgilerde Doymuş Kendinin olmayan her şeye Ölesiye yaşama susamış Gülüşünde saklıdır Bir pişirimlik unu Bir kaç sarımlık tütünü Bir atımlık kaçak çayı Sırdan etmiş heval Gülüşünü bölmüşler Birini sana vermiş diye Anlıyor musun... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekledim Durdum
Seni bekledim, gelirsin diye gün ortasında görmüştüm o çıplak yüzünü göğün yarısından ötede kendini güneşe vermiştin nereden bilecektim ki bu geceye pusu attığını. Sen orada oturmuş karanlığı bekliyordun güneş ısıtırken kemiğimi ışığını vermezden geldin işte karanlık çöktü yıldızlar var ama arasında sen yoksun, oysa ben bu gece senin ışığının altında sabahlamayı düşünmüştüm ay dede, ay dede yoksun, yoksun işte yoksa gün ortasında keşfini yapıp gittin mi bilmeni istiyorum bu geceyi de sensiz yıldızlarla geçirdim. Ay dede, ay dede çoktandır yüzünü göstermediler bu günleri düşledim durdum çocuklara bakma onlar alışmışlar sana gine geceye beklediler sense gün gözüyle gözatıp gitmiştin. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Ben'i Arıyordum
henüz çocukken ben ben'dim büyümüş te küçülmüş diyenleriniz de vardı gözlerim o kadar keskindi ki çünkü ben ben'dim küçücük, ele bakan bir çocuk ta olsam sizin dönüp te bakmadığınız üst üste yığılan tertemiz hayallerim vardı şu fani dünyanın bütün çocuklarını kucaklayacak kadar engindi hayallerim sizin yok muydu siz, hala o demir kapının arkasında duran insanlar... bana ne olduysa çocukluktan sonra oldu gözlerim bir başka bakıyordu yıkıldığında düşlerim birer birer uçup gözlerimin önünden kaybolup gittiler. ben, çocukluğumdan sonra yitirdiğim ben'i arıyordum ben, ben olmak için ne köy bıraktım bakmadığım, ne kent arkamdan ne dağ geldi, ne de ova aç kaldım sevgiye, barışa, hasret öyle susadım ki... ben çocukluğumdan sonra durmadan kendimi aradım seni buldum sonunda bırakır mıyım sen ki sen, denizin içinde bir dalgaydın kiminin korktuğu, kiminin şaşkın şaşkın baktığı dalga dalga büyüyendin, büyüdükçe çoğaldın ben ben'i bulduğumda seninleydim eyy özgürlük... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|