![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cumhuriyet Marşı
Sonsuza dek bağımsız hür olmak amacımız Çağdaş yönetim, çağdaş nesillerle el ele. Cumhuriyet, lâiklik her zaman baş tâcımız Kucaklayıp milleti tükenmeyen sevgiyle. Cumhuriyet, nuruyla ülkeyi aydınlatan Sarılalım dört elle, nîmet, cumhuriyete Cumhuriyet güneştir, doğunca hiç batmayan Cumhuriyet ebedî sönmeyen tek meşâle. Sarılıp, Ata’ mızdan mîras tüm ilkelere Aydınlığı her yönden yaymalıyız ülkeye Hedef: lâik, kalkınmış, demokratik Türkiye Önderimiz Ata’ mız, rehberimiz bilimle. Tâvizsiz, ermeliyiz tükenmez aydınlığa Bilimle ışık yayıp cehâlet karanlığa Yeniden örnek olup tükenen insanlığa Bakarak geleceğe umut ile güvenle. Dünyada îtibarlı, vâkur, başı dik, mağrur Olmalıyız. İçimiz dolmalı dâim gurur Sarmalı kâlbimizi ilk heyecan, ilk şuur Gitmeliyiz ileri, ilerleyerek fende. Şehitlerin kanıyla, canıyla filizlenen Bir emsalsiz hazîne, emellerde közlenen En mükemmel idâre aranılan, özlenen Cumhuriyet yaraşır hem yıldız, hem hilâle. Sarılalım dört elle, nîmet, cumhuriyete Cumhuriyet, nuruyla ülkeyi aydınlatan Cumhuriyet ebedî sönmeyen tek meşâle Cumhuriyet güneştir, doğunca hiç batmayan.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çağdaş Eşkıya
Eşkıyayı dağlarda aramaya lüzum yok Makamları otağa çevirmişler baksana Engel olacak olan, arıyoruz, lâzım, yok! Şikayetçi olursan, kaç, yaşamak yok sana! Makamları otağa çevirmişler baksana! En üst düzey amirler; bakanlar, boş bakanlar Pire için yorgan ne, memleketi yakanlar Bin kez dama sokulup; bin kez aftan, çıkanlar Ne edelim diyorsan, yapılanlar hak san! ? Makamları otağa çevirmişler baksana! Eşkıya, memlekette kim var ise ekâbir Yetkileri güçleri, etkileri mi, cebir? Akıllarında yoktur; ne kul hakkı, ne kabir Anlamadın mı hâlâ, tok olmak uzak sana Makamları otağa çevirmişler baksana! İnan bir kulp takarlar peşlerine düşersen Sonu pisliğe çıkar yollarını güdersen Evliyâymış eskiler, mukâyese edersen Şimdikiler çok rahat, söktürürler kök sana Makamları otağa çevirmişler baksana! Hedef tahtasısın sen; yakalarlar, tazı ol İşitmezler inan ki, gözyaşı ol, yazı ol Gücün varsa vur gitsin, gücün yoksa râzı ol Kurdururlar her yanda, bilsen bile fak sana Makamları otağa çevirmişler baksana!
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çalıkuşu
Hiç kimse açamadı geçtiğin kapıları Kendi kendime mahkum tükettim hep yılları Gönül ağacımın sen oldun umut dalları Umutlarımı niçin yıktırdın çalıkuşum. Girdiğin hücrelere hiç kimse giremezdi İçindeki esrarı, imkansız bilemezdi Eriştiğin yerlere, can veren eremezdi Surlarımda delikler açtırdın çalıkuşum. Her şeyimi izinsiz girdin, istilâ ettin Başıma bu sevdâyı inan sen belâ ettin Mecnunu yitirmiş şaşkın bir Leyla ettin Uzaklardan el gibi baktırdın çalıkuşum. Ne biçim o bakışlar? Ne o yangın gülüşler? Raksederken göğsümde, ne o kıvrak dönüşler? Hayaller seninle hoş, seninle güzel düşler Çoraklaşmış kâlbimi yaktırdın çalıkuşum. Gel deyince gelmezsin, git deyince gitmezsin İçten içten yanarsın, inadından tütmezsin Yalvarsam yetiş diye, imdâdıma yetmezsin Bu kadar naz çok, nazından, bıktırdın çalıkuşum. Kon artık, kanatların kırılacak konmazsan Kanımı yaktın inan, affedemem, yanmazsan İçtiğin aşk iksiri, sende suç inanmazsan Yüreğimde şimşekler çaktırdın çalıkuşum.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çelişki
Çiy düştü düşlerimden Gönlümdeki gülşene Yitirdim yüreğimi Dîvane döne, döne Bir hüzünlü kaçışın İçinde sürüklendim Hislerim hep gönlümü Çevirdi başka yöne Günebakan misali Büktüm güne boynumu Yaptığından utanıp Baktı birden önüne Perişanım biçâre Pejmürde bir haldeyim Tepelendi benliğim Çıkamadım bir öne Tutuşmayan bir zerre Koymadı bedenimde İstiyor ki vefasız Hasret alevim söne Bir kaçamak nazarım Bir çapkın kor gülüşüm Demir attı apansız Kilitlenmiş gönlüne Ne kadar yok dese de Hiç aldırış etmedim Diktim aşk fidanımı Hiç vahasız çölüne.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çelişkilerde Çiçek Kalbim!
O gözler ki sînemi gizli gizli bıçaklar. Elemimi gözyaşım damıtır, aktığında. İçimdeki fırtına dorukları kucaklar Bakma! Ne olur, bakma! Eririm baktığında! Ruhuma çöreklenen sızılar aman vermez! Süre, zaman isterim; sebepsiz, zaman vermez! ? Derdi verir sormadan, ağlatır, derman vermez! Kurduğum hayâlleri sebepsiz yıktığında! Göğsümde nadas olur, özlemlerin destesi Çelişkilerde çiçek, kâlbim vuslat güftesi Rüzgarların dilinde, hazan aşkın bestesi Biter mi hiç iniltim, hicranlar yaktığında? Kor zamanlar, ilticâ bekler benden, edemem! ? Çağırır umutlarım; armağansız gidemem! ? Hançerler hislerimi yalnızlıklar, güdemem! ? Gökkuşağından sürgün yıldızlar aktığında! Şu yaralı kâlbimin niyâzıdır, dilekler. İzlemektedir rindi, gece/gündüz melekler Ben toprağa küskünüm, topraksa beni bekler Yağmurdan sonra visâl esansı koktuğunda! Bir koşucu yüreğim, nefes nefese kaldı. ******* esrârengiz, seherim tutsak aldı. Sevgi, doyamadığım aşk peteğindeki, baldı Döküldü, kâlbim yâra imzâya çıktığında!
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çileli
Özlemden göz yaşlarım dinmez sellere döndü Aşkım hüzünle açmış solgun güllere döndü Düşünmedin karşılık vermeyi merhametsiz Kâlbim vahasız kalmış, ıssız çöllere döndü. Çileliyim çileli; sensiz divane, deli Her an mutsuz oldum ben, seni sevdim seveli. Teselli yok, azat yok, mahkum oldum hep sana Ömrüm bitti, tükendim aşkınla yana yana Bir dilenci misali yine geldim kapına Bilmem ki seven yüzün neden ellere döndü? Çileliyim ben çileli; aşkınla divane, deli Her gün mutsuz oldum ben, seni sevdim seveli. İnsafına kaldım bak, merhamete muhtacım İnliyorum, sendeymiş tesellim, her ilacım Gönül köşküme kurul; isterim, ol baş tacım Rengi gülden gül yüzün niçin küllere döndü. Çileliyim çileli; sensiz divane, deli Her an mutsuz oldum ben, seni sevdim seveli.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukça Şeyler
Sevgiden olageldim, muhabbet sevinç bağım… Öpülmeyi bekler hep nâzik, nârin yanağım… Gülümser hoş, ağlar aç kaldığında, dudağım… Sevin beni, sıkmayın, ninni söyleyin, ninni! .. Kucaklasın saf kâlbim sonsuza dek sevinci! .. Benimle dinginleşir isyankârın yüreği Mümbite çeviririm verimsizi, kurağı Yoksam, yoktur ihtiyaç, kainatın gereği Sevin beni, sıkmayın, ninni söyleyin, ninni! .. Kucaklasın saf kâlbim sonsuza dek sevinci! .. Tatlı eğer tatlıysa, acı acı değilse… Doğrulur, doğru olan, baskılarla eğilse Bitmez rızık gözyaşım, kıraçlara dağılsa Sevin beni, sıkmayın, ninni söyleyin, ninni! .. Kucaklasın saf kâlbim sonsuza dek sevinci! .. Yanağım akkor çiçek, dudağım baldır benim..! Yokluğum acı, elem; varlığım güldür benim..! Sevgi yoksa…her yerim kıraçtır, çöldür benim..! Sevin beni, sıkmayın, ninni söyleyin, ninni! .. Kucaklasın saf kâlbim sonsuza dek sevinci! .. Tutunduğum ilgidir, sevgidir beslendiğim... Barış, kardeşlik için âleme seslendiğim! .. Gönüllerdir, yıkılmaz, her mevsim üslendiğim Sevin beni, sıkmayın, ninni söyleyin, ninni! .. Kucaklasın saf kâlbim sonsuza dek sevinci! .. Ben kavgadan anlamam, savaş nedir, sormayın! ? Kundağım sevgi olsun, nefret kötü, sarmayın! .. Ne olur! Ey büyükler, bana tuzak kurmayın Sevin beni, sıkmayın, ninni söyleyin, ninni! .. Kucaklasın saf kâlbim sonsuza dek sevinci! .. Yoktur emsâlim, dengim; tekim ve bulunmazım Dualarda özgürlük dolu günler, niyâzım Bana elzem olan ne? Bilin herkese lâzım Sevin beni, sıkmayın, ninni söyleyin, ninni! .. Kucaklasın saf kâlbim sonsuza dek sevinci! ..
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Darmadağın
Başucunda kül yüzümün Gözleri var, darmadağın! .. Yıkılan umutlar dünün Közleri var darmadağın! .. Tırmanılmaz yokuşların... Mağduru can, çöküşlerin... Kan renginde bakışların... Gözleri var, darmadağın! .. Dalmış girift hengâmeye... Belli ki hasret sevmeye... Yalvarıyor sev, sev diye! .. Sözleri var darmadağın! .. Acıdan sunmuş sâkisi... Hüzünden yansır akis’i Her mevsimin tiryakisi Güzleri var darmadağın! .. Nesi varsa hep tüketmiş... Ermek için ömrü bitmiş... Meçhul menzillere gitmiş... İzleri var, darmadağın! .. Eritir hisli sözleri... Hüzün soldurur gözleri... Üzmem demiş ya sizleri... Bizleri var, darmadağın! ... Nesi varsa talan olmuş... Adı, sanı yalan olmuş... Her tarafa ilan olmuş... Gizleri var, darmadağın!
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değmez Biri
Yazık…dökme gözyaşını Değmeyecek biri için. Eğilme, aşka başını Eğmeyecek biri için! Sevgin bayatlamış azık Harcanma canına yazık Kurak kaldın yorgun, ezik Yağmayacak biri için! Gözyaşlarını sakladın Canına kahrı yükledin Hayalde düşte bekledin Gelmeyecek biri için! Yaşantın acıklı öykü Tutmadı gözlerin uyku Bekledin ömrünce ufku Doğmayacak biri için! Canı gizli aşka yaktın Alev oldun yangın aktın Kalbini rehin bıraktın Sığmayacak biri için.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delicesine!
Kovalar hükümlü yaprakları rüzgar dört bir yana sersericesine! .. Ne olduğunu anlayamaz ağaçlar seyreder olan biteni sessizcesine! .. Manzara...kimin, ne yaptığı belli olmayan bir manzara! .. Kurak toprak yağacak yağmuru bekler... tutsak akşamlar doğacak güneşi. Bense...katlanarak her ân sensizlik düşüncesine kimin neyine...kimsenin nesine... gelmesen de! .. sığınmış sevdânın kıraç gölgesine ellerin ellerimde... gözlerin gözlerimdeymiş gibi... seni hayal ederek... seni düşünür, seni beklerim delicesine! .. Gök karışır... îdamlık gibi ürker celladından yer! .. âcizliğin kıskacında kıvranır bir yürek çıkabilmek için duyguların en yücesine... Bir göze, sığınaklar ararken umulardan sağanaklar iner. Göğsünü yırtarcasına bir çığlık oturur yalnızlığın her gecesine! .. Bense...kaptırmış kendini kavuşma düşüncesine ezelden ebede kadar mahkum esrârın tek hecesine... seni hayal eder... seni düşünür...seni özler seni beklerim...delicesine! .. Bir çöküntü külünde bir çıngı çâresizlik! .. Ve bir sızı umutsuzlukta sevdâ yarası! .. Ne kadar ağırmış... ve ne çekilmezmiş şu yalnızlık! .. kavuşmaktan başka yokmuş çâresi! .. seni anıyor, seni sayıklıyor kalbim bıkmadan, yorulmadan kendinden geçercesine! ... affını bekleyen... mahkum olmuş mâsum gibi ayrılık bilmecesine! ? Çoğu düşmemeyi düşünürken aç acıların pençesine... bense acıların pençesinde... sonrasında...öncesinde... bitmeyen özlemlerle... seni hayal eder, seni düşünür seni beklerim...delicesine! ...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|