![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Devrimci Simitçi Çoçuk(Gerçek Bir yaşamdan kesit)
Küçük bir çocuktu Simit satardı Kendi yaşıtları top oynarken. Hüzünle gözlerinin içinde Top oynayan gözlerini seyrederdi. Simit var taze simit diyerek. En sevdiği başının üstünden geçen Kırlangıç kuşlarıydı,kurşun gibi geçtikçe Birde akşamları evlerinin d****** çıkıp Aya bakar,düşünürdü ne zaman bu haksızlıklar bitecek diye Kırlangıç kuşları,kurşun gibi geçtikçe. Köhne sokakları sevmezdi Terk ederdi köhne sokakların gri taşlarını Doğanın herşeyine hayrandı,doğada ona Küçük sanki büyüktü Hüzünle gözlerine hapsederdi haksızlıkları. Köhne sokakalrın ötesinde Çıkarırdı gözlerinden haksızlıkları yere atıp ezerek Geçinmek kolaydı onunla koltukçu faik usta,tek dişi kalmış seşo dede,dilenci muzo, bisikletci remo,zulacı şemo,fırıncı huso Hepsi severdi onu. Kızardı Havanda su döğenlere Anlatırdı tarihin başlangıcıyla Oluşan kölece düzeni Tek sevdiği bir annesi,bir şiirleri,bir Yılmaz güneydi birde cepinde taşıdığı bir şişe suyudu Hep yılmaz güney gibi olmak isterdi. O anlatırdı sömürülenleri,açlıktan ölenleri Nasıl karşı çıkılmasını anlatırdı Karısını döven ahmet abisine kızardı hep Kadınlar dövülmez korunurdu ona göre Hep teyzelerine,komşu kadınlarına Hakkınızı koruyun derdi. O konuştukça kızardı ona yaşlı amcaları Sus böyle şeyler anlatma sakın ha Günahtır küfre gidersin derlerdi Ama o bıkmaz anlartırdı Gelecek günlerin çatlayarak İçinden devrimin çıkacağını O inanmıştı,inanıyorduda Bir gün güneş geçti kafasına Diyarbakırın kaynayan elli derece sıcağında Düştü yerlere titreyerek simitleri ile Koşuştular tanıdıkları aldılar kuçaklarına Doktor Malesef Beyin kanaması geçiriyor dedi Bir sonraki güne çıkmaz diyerek İnanrak ölmüştü Devrimci simitçi Çocuk. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Diller Korkuyor Gerçeği Söylemeye
Bir hikayenin başlanğıçındayız Arada sırada Sözle zarflaşıyoruz Geçıkmiş mektup zarfları gibi Sözler duvarları aşıyor Diller korkuyor gerçeği söylemeye Bir gece kuşu gibi sessizlik içinde Sözler hafif dokunmalarla Yalayıp geçiyor zamansız olduğundan, Bazende Sözler geçikmeli gelen Mektup zarfları gibi Renklerin,şiirlerin anlamları Tatlı baktırıyor Gözlerimize gülerek Bir gün açılmaya başlayacak Hikayemizin noktaları,virgülleri, artıları,eksileri Ama o gün hiçbir seye aldırmayıp Öylece seveceğim onu. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğacak Yarınlarda
Bir uyandığımızda Tüyü bitmemiş yetimin hakkını alacağız Misli misli Faizi ile. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğrusunu istersen
Ellerim cepte düşünürüm Yüreğimde yaktığı ateşi öylece Alnımda terler birikiyor Yarına uzanıp giden günler ile. Yarın zor olanı kazanmak birlikte önemli Dudaklardan çıkacak sözler ile Tutkun olabilecek avuçlarımızdaki çizgiler birbirine Dert edinmeyeceğiz dakikalrı omuz,omuza birlikte . Yılmayacak bu yürek dik yokuşlarda yoldaşlığın ile. Tutsak olmayacak seviler göğerecek kardaelen gibi Bozkırlara güneş olup açacak umutluca,boyun bükmeden Mutlu yarınlara birlikte özgürce,yılmadan belimizi bükmeden Donmuş bakışlarım eriyecek senin gülüşünle,sevginle Yüreğim titreyip duracak yüreğindeki sevgiye Acıları tutup alacak ve atacak senin yüreğinden Bırakmayacak ömür boyu yüreklerimiz ezilmeden ölümüne. Dağları delmek zor olabilir; belki ama zorda değildir delmek Bu sevgi içinde zorluklar aldatıla bilinir Tarih şahit olacaktır,içimizdeki sevgiye tutkuya Yarınlarımızdaki umutlara sıkı,sıkıya yoldaşım. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dokuzuncu Kiraz Ağacı
Dur camın önünde Senden giderken bak arkamdan Beraberimde senin kötürüm aşkını, Nasıl taşıyarak götürdüğümü gör. Böylemi olacaktı ayrılık Hayır kabullenmiyor Yalnızlığın yabancılığını Sen giderken. Sevdalı düşlerin diplerinde Gözlerimden akan yaşlarımın Hatırına sen her zaman Dokuzuncu kiraz ağacı Altında beni arayacaksın. Dur yine camın önünde Senden giderken bak arkamdan Dokuzuncu kiraz ağaçı altında Beraberimde götürdüğüm kötürüm aşkını seyret. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dur Durduğun Yerde Sevgilim
Dur durduğun yerde sevgilim Boşuna yemin etmeyelim Bir bakarsın benden uzaklamışsın Yada ben. Dur durduğun yerde sevgilim Birbirimize çok çok seviyoruz demeyelim Bir bakarsın sözlerimiz Küfre dönüşür Uzun yıllar sonra. Dur durduğun yerde Sevgilim Narin kardelen çiçeği Yüreklerimizde açsın Karlı Günlerde Acılı günlere hazır vaziyette. Dur durduğun yerde sevgilim Boşuna yemin etmeyelim Gelecek günlere ayıp olmasın diye Senle ben için. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlerimin Kadını
Sen düşlerimin kadını Sen şu hayat denilen yaşamda Yeşil gözlerinle öyle bir eledin ki Her bir tanemi yerlere savurdun. Sen düşlerimin kadını Şarkılara,hüzünlere Rakı şişelerine gömdün beni Kuruyup gitmek için. Sen düşlerimin kadını Şimdi herşeyle çakışır oldum Ruhum bedenim seni istemez oldu bu son mısralarla resmini tozlu raflara aldım. Elveda düşlerimin kadını ELVEDA. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski bir hikayenin başlanğıcı ile (1)
Çok acı çekersin diyor beni seversen Beni seversen kurtulamazsın başına her türlü Bela gelir çok üzülürsün Adam tüm sözlerine karşılık suskun hayretlerde Oda biliyor hem de bal gibi Acılara dayanıklı adamını Onu ne kadar sevdiğini Sevme beni diyor ad****** Adam yine suskun hayretlerde Ama biliyor adam Sudan çıkmış bir balık gibi sırılsıklam aşık olduğunu Çünkü tuttuğu elleri.öptüğü dudakları Gerçekleri söylüyor. Çünkü adam gerçekleri çoktan biliyor,olacakları da. Adam onun sevgisinin derinliğini anlıyor susup izliyor Durup durup adama Neden ben bir başkaları yok mu? Adam düşüncelerine gülüyor Ve adam diyor ki Sen benimsin sevgi onuru ile Ben diyor ben ben özgürüm bağlı kalamam Özgür kalmalıyım Dönmelisin sevdiklerine Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski bir hikayenin başlanğıcı ile (10)
Adamda dedi Sen nasıl söz verdiysen bende öyle Sana her kutsal şey üstüne yemin ettim Adam kendi içindeki aşkı için çarpışıyor Prensesinin çarpıştığı gibi Halbuki adam istese her şeyin emrinde olduğu gibi İstediği olur olduğu gibi. Adam gerçeğin değişimin gerçek yüzünü görmek İçin düşünüyor anlatmaya çalışıyor sevenine Adam yüreğinde konuşan sesleri dinliyor Adam dalda ki kuşu gördü Elini uzattı eline çağırdı Anlat dedi kuşa ne yapmalıyım dedi Kuş yüreği pır pır ederek Sen kutsalsın sana ne anlata bilirim Sen her şeyi gören her şeyi bilensin Öylese git dedi ve onu görürsen her seferinde öyle güzel şarkılar söyle ki Seni dinlesin ve içi mutluluk dolsun ve dalına uçtu gitti kuş Adam yerdeki çiçeği gördü Çiçeğe dokundu konuş dedi çiçek konuştu Söyle dedi ben ne yapmalıyım ona karşı Çiçek ona sen kutsalsın,sen bilirsin her şeyi Adam ona sus o zaman onu gördüğün zaman Ona öyle güzel görün ki seni yerinden alsın Ve onda kal sürekli Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski bir hikayenin başlanğıcı ile (11)
Adam kendi ad****** sordu Sen adamım sen benimle her acıyı yaşayan Her mutluluğu tadan adamımsın söyle Ne yapmalıyım ben adamım Adamın adamı seni tenzih ederim Kutsal ışık Senin bildiğini ben bilemem Sen her şeyi gören bilensin benim ne haddime. Adam öylese dedi zamanı beklemekten başka Çare yok. Ama adam gerçek sözlerin adamı Yukarıya verdiği sözlerin altında kalamaz Adam onurlu,adam güvenilir Bu yüzden yaratıldı,önderlik onda koşulsuz. Eyüp Selahattin Dalkıran
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|