![]() |
|
|
#71 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hoşgeldin
Hiç aklımdan çıkmıyor rıhtımdaki o ağlayışın Sonsuz bir hüzün içinde bana mendil sallayışın Gitmemek için arkana dönüp yalvarır bakışın Gitme diyemem güzelim, gitmek zorundasın. Seneye yine bu rıhtımda seni bekleyeceğim İnan bana güzelim bu rıhtıma hep geleceğim Dönüşünde sana kucak dolusu gül vereceğim Gitme diyemem güzelim, gitmek zorundasın. Bak işte kavuştuk nasıl geçti koskoca yıl Bırak şimdi ağlamayı, koş boynuma sarıl Geldin diye duruldu deniz bak nasıl pırıl pırıl Sefalar getirdin güzelim işte kollarımdasın. Kemal Çakır
|
|
|
|
#72 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Islak Mavi
Gözlerinde azgın denizler sakinleşiyor Mendirek oluyor o güzelim kirpiklerin Denizler mavi ötesi renge dönüşüyor En anlatılmazı oluyor ıslak mavilerin. Bıkmam usanmam hep böyle bak gözlerime O muhteşem denizlerinde kaybolup gideyim İster meltemle ister kasırgayla gir bedenime Parça parça eyle ıslak maviyle birleşeyim. Kemal Çakır
|
|
|
|
#73 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İ t i b a r
Sakın ola ki itibar etmeyin paraya pula Fakirliktir karşısında dönmek köleye kula. Kemal Çakır
|
|
|
|
#74 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İhtirastan Öptüm
İhtirastan öptüm seni sevgiden değil Sevdiğim birine benzettim belki o an Sonra fark ettim ki dudakların sersefil Bazen bunu yapıyor istemeden insan Hani aç insan ekmeği pasta bilir ya İşte öyle bir ana denkti bu öpüşüm Veya sıkışana dar gelir ya bu dünya Ben de rahatlamak için seni öpmüşüm. Kemal Çakır
|
|
|
|
#75 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İ k i Y ü z l ü
Tutarsızlığını gördükçe konuşuyorum Kendi kendime Kızgın, üzgün ve dargınca. Ama dostum olduğun gelince aklıma Unutup her şeyi, susuyorum Birden bire. Susuyor, düşünüyor ve görüyorum. O güzel anılar geçiyor Hafızamın en saygın yollarından, Ardı ardına, Sevgi seline dönüştükçe Sevinçle seyrediyorum Teşekkür ederek her birine. Ama, bir müddet sonra Diğer yüzünü görüyor, aklımın diğer yüzü. İstesem de istemesem de dinliyor kalbim Aklımın akıl almaz emirlerini. Güzel denizleri kirleten atıklardan Çöplük olmuş duygulardan takılıyorsun oltama bir- bir. Hayretle, öfkeyle, üzüntüyle bakıyorum Görünmezliğinde sana. Yay gibi gergin sinirlerimle vuruyorum Kadersizliğe, çirkinliğe, ikiyüzlülüğe Lanet çizgisinde gidip geliyorum. Düşünceleri titrek, elleri korkak, Aklı karmakarışık beynimin. Neyi görmek, neyi duymak istediğinin Bilmezliğini yaşıyor. Şaşırıyor bu durumuna sevginin Kar yağıyor gönlümün enginlerine İki yüzlü duygular onu üşütüyor Biliyor musun? Kemal Çakır
|
|
|
|
#76 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İlk Göz Ağrımsın 'Eşime'
Sen benim ilk göz ağrımsın sevgilim Seni nasıl bırakır da giderim Başkasıyla söyle nasıl ederim Sen benim ilk göz ağrımsın sevgilim. Uzun yıllar beraberiz seninle Sevincimiz kederimiz birlikte Uzan şöyle uyuyup kal dizimde Sen benim ilk göz ağrımsın sevgilim. İnan! senden ayrı kalmam ölümdür Yersiz şüphe kendimize zulümdür Sana sevgi, bağlılık son sözümdür Sen benim ilk göz ağrımsın sevgilim. Kemal Çakır
|
|
|
|
#77 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsanlığın İpleri
İnsanlığın, hoşgörünün ipleri kopmuş Bağ kurulmuyor gönülden gönüle. Teslim olmuşuz hiç direnmeden Gecesi gündüzü belirsiz sendeciliğe Bir zamanlar uzak da olsak Mektuplarla gelir giderdik birbirimize Bir iki damla gözyaşı olurduk Kıyısında, köşesinde alev alev Dokunur, koklar avunurduk Kelimeler acıya bürünmüş olsa da. Şimdi kurudu sevginin, hasretin gözyaşları Kızgın bir çöl yalnızlığıdır yaşadığımız Sadece seraptır uzakta göz kırpanlar Ama hala bembeyaz kağıtlarımız. Tükendi sevginin sevgiye saygısı Ne yönden bakarsan bak, kirlendi kelimeler Vadilerde yaralı kartal kızgınlığında duymaktayız Hasret adına oluşan rüzgarları. Kemal Çakır
|
|
|
|
#78 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İstanbul'u Sevebilmek
Seni sevmek ne yazık ki elimde değil Elimde değil artık seni methetmek İstersen kul köle ol önümde eğil İçimden gelmiyor seviyor görünmek. Çok eski bir dosttan bu insafsız yergiler Can kulağıyla dinlemelisin kızsan bile Kolay- kolay bitmese de eski sevgiler Bu tükeniş karşısında bunlar geliyor dile. Şarap rengi *******in kaybolmuş Kaybolmuş ay ışığı renkli yüzün Gözlerindeki mavilik yok olmuş Yok olmuş neşen, artmış hüznün. Ne sandal gezintileri, ne mehtaplı ******* Hayal oldu artık Tambur-i Cemil’i dinlemek Şimdi O’nun yerini doldurmuşken tepinenler Böyle böyle mümkün mü seni sevebilmek? Rüzgarların bile renksiz ve hissiz esiyor Acı içinde kıvranıyor sandalların, mavnaların Her geçen gün bir şeylerin yok olup gidiyor Beton nakletmiş ciğerlerine sözde dostların. Bir zamanlar martılar öpüşürdü denizinle Zevke gelip bağırırlardı çığlık çığlığa Atılan her olta çekilirdi çupra yada lüferle Şimdi masa, koltuk, pet şişe takılıyor ağa! Nerede efendilerin, nerede o güzel Türkçe’n Nerede o ince belli narin hanımefendiler Nerede çiçek pasajın, nerede kanunlar, neyler Sevenlerine bir bak, var mı hiç yüzü gülen? Sakın aldanma uğrunda nutuk çekenlere Böyle böyle getirdiler seni şimdiki duruma Aklını kullan, gül varken sarılma dikenlere Tut ellerini sevgililerinin, başkasına bakma. Ne olur alınma bu sözlerime, üzülürüm sonra 'Bir dostun acı sözleriydi' deyip geçiver bir an Bu kadar güvenip kendini teslim etme insanlara Seninle birlikte yine ben olurum üzülen, ağlayan. Kemal Çakır
|
|
|
|
#79 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İstanbul Sen ve Ben
İstanbul Sen ve Ben Buram buram İstanbul'sun, İstanbul kokuyorsun Ellerin Emirgan, yüzün Bebek Saçların Kınalı Ada, gözlerin Marmara Nefesin şarap, boynunda inciler taşıyorsun... Dedim ya! Buram buram İstanbul'sun, İstanbul kokuyorsun Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. İstanbul kokuyor tıpkı sevdalarım gibi her yanın Martı kanatlarından yağan yağmurlarla ıslı saçların Dalga dalga akmış gözlerine rengi o serin suların En doyulmazını yaşadım sizde segilerin, aşkların... Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. Fatih’ in gençlik ateşi var kanında, kıpır kıpırsın Bir elini Asya’ ya, diğerini Avrupa’ ya uzatmışsın Hem vefalı-güvenilir, hem de güçlü ve uygarsın Sen sadece benim değil, gözbebeğisin dünyanın... Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. Denize sevdalı martılar, kıyıya tutkun dalgalarla yarıştasın Emirgan’da içtiğim çay, Kalamış’ta mehtaba daldığım ansın Florya’da sevda ile uyanışım, Marmara’ya dalıp giden Ay’ımsın Sana tutkun nice sanatkar gibi, benim de ilham kaynağımsın... Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. Seni sevip, seyretmemi esirgeme ne olursun benden Bunun için ne istersen vermeye hazırım dünden Duy beni özlemle her seslenişimde Anadoludan, Rumeliden Aşkıma cevap ver, şiirler- şarkılar okuyup O. Veli'den, M.Nurettin'den... Ayrı düşünmek mümkün değil sizi; İstanbul sen, sen İstanbul olmuşsun. Hiçbir şey istemem senden, neyin varsa senin olsun Benim en büyük servetim sensin, bir de göğe yükselen ezanlar! Allah kimseye nasip etmemiştir Ata'larınız gibi soylu Atalar Cümlesine vefa borcumuz var, Cennet mekanları olsun... Ayrı düşünmek mümkün değil asla bizi; İstanbul sen ve ben; sen ve ben İstanbul olmuşuz. Kemal Çakır
|
|
|
|
#80 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İtibar
Sakın ola ki itibar etmeyin paraya pula Fakirliktir karşısında dönmek köleye kula. Kemal Çakır
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|