![]() |
![]() |
#71 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1876
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güzel Gözlü Şehir İSTANBUL
Güzel bir kadın gibi, Uzanmış sere serpe Avrupa’dan Asya’ya vuruyor nefesi de... Mavi gözlü bir şehirsin sen... Yeryüzünde yok gözlerinin eşi de... Çılgına dönmüşler gözlerin uğruna Çılgına... Ne sultanlar, ne krallar girmek için koynuna Akıtmış ne kanları, El süren olamamış o güzelim gerdana Gelmemiş evlatların nice kahpe oyuna... Güzel bir kadın gibisin, Yıllanmış şarap gibi... Tenin bambaşka, kokun bir başka senin, Her yanın ayrı bir aşk, adın şiir, adın şarkı Adın istanbul senin... Ah benim mavi gözlü dilberim, Aşk şehrim, Bolluğum, bereketim, Anlat geçmişini çocuklarına, Savaşları, aşkları, doğurduğun kadınları, Büyüttüğün erkekleri, Gerdanına takılan ziynetleri. Çırağan’ı, dolmabahçeyi, Elmas ışıltılı kapalıçarşıyı, Aşkın kalbi kız kulesini ve tarihin ruhu Ayasofya’yı.... Tut elimden narin parmaklarınla Götür beni Sultan Ahmet meydanına... Şükretmek istiyorum bugün yaradana dualarım kanatlanıp uçacak; Ulu Atatürk’e Fatih Sultan’a Doğurgan, cefakar, nazlı kadınım benim... Yatır beni bir sahil kenarına Ah, uyanmak seninle şafak yırtarken karanlığı, O deniz kokun, o mavi gözlerinle, o büyülü nefesinle Uyanmak. Şarkılar yazmak istiyorum sana, Ve şiirler okumak istiyorum, Esinti ol vur bugün dudaklarıma Martılar takılsın bırak, Bırak Takılsın saçlarına.... Hey güneş, akşamı bekliyorsun akşamı, Yavaş yavaş yaklaşacaksın kadınıma sokulacaksın bir kızıl renginde İSTANBUL”uma kadınım, namusum, İSTANBUL’um dokunmak isteyen olursa sana! durma! ! ! haber sal martılara Ben Fatihin torunuyum, Ata’nın çocuğuyum... adın İSTANBUL senin... sana dokundurur muyum? Bir avuç toprak olup serilsen de üstüme, ruhum ayaklanır, tutsak ettirmez seni el değdirmez kahpece o güzelim tenine... İSTANBUL hadi tutun kızıl ateşe, Sarıl güneşe... ÖZGÜRCE.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#72 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hasret Kokuyorsun
Hasret kokuyorsun, Gözlerin hasret fısıldıyor... Ellerin sabırsız, ellerin telaş içinde, Söyle hadi, hasretim seni ne tutuyor... “Kadınım” diyorsun bir yandan, Öbür yandan kaçıyor, Bir elin okşarken saçımı, Diğer elin çekiyor... Sevişler bittiği yerde senle tekrar başlıyor.... Kelepçe olmuş tutkular, Korkuları bağlıyor... Bıraktım ben kendimi, Bana dair ne varsa, seninle azalıyor... Sen çoğalmaktasın... Bir hükümsün boynumda, Umut senin koynunda, Benden bir iz arıyor... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#73 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Hayata Bakış
Bir bebeksin şimdi, büyüyeceksin Mayası aşktan, unu sevgiden, canı candan gelen Farkında bile değilsin dünyanın bebek Öğreneceksin yavaş yavaş, acıyarak kimi zaman canın, Kimi zaman gülerek. Gözlerini açtığın, sonsuz bir boşluk gibi şimdi sana Hayal edemeyeceğin neler var bir bilsen hayatta Sevgiler, aşklar, acılar, mutluluklar yaşanır Güneş doğar, ay batar, ay doğar gün kaybolduğunda Dünyanın düzeni düzensizlik aldanma güneşe ve aya Öğreneceksin sen de günü geldiğinde, Bağrıma bastığım, Sevgiyle büyüttüğüm küçük meleğim, yaşama nedenim, Öğreneceksin acımayı, acıtmayı Tanımak zordur küçük bebek gerçek hayatı Başka başka yolcular çıkacaktır önüne, Kiminin yüreğinde ayazlı gece Kimileri garip bir bilmece Çözmeye çalışma her gizi kendince Yüreğinin sesini dinle, İçinde yalnızca sevgiyi büyüt Kalbinden çıkan sevgi Yayılsın tüm çevrene Her ne olursa olsun üzülme Feda olsun dünya Senin o bal rengi gözlerine 20.AĞUSTOS 2002 SALI 10.18 Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#74 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Her Ayrılık Ayrılık Değildir Sevgili
Ötelediğimiz kavuşmak şimdi Ansızın olsun istemiyoruz mu ne? Her ayrılık, ayrılık değildir sevgili Bir kor yanmaya başlar yeniden bittiği yerde Yan yana geldiğimiz anlar, Geçmişin yanında ne kadar az Ve yoğunlaşmış duygular, geçmişte olmadığı kadar Başlangıçlarını hatırlıyorum da, Unuttuğumu sandığım tüm detaylar, aşkı savuşturmalar, içimi acıtmaz sandığım hani birbirimizi okuduğumuz bakışmalar... Aynen şimdi baktığın gibi bakardın o zamanlar... Her ayrılık, ayrılık değildir sevgili Gün geçtikçe öğretir ne kadar sevdiğini ve sevildiğini.... Gidişlerinde, kapıdan çıkınca bir uçurumdan düşecek gibi bakıyorsun Ya da bir daha geldiğinde beni bulamayacakmışsın gibi içindeki çatışmalardan sekip gözlerine düşen ateş parçalarını saklayamıyorsun... Ben de öyleyim, senden ne bir fazla, ne bir eksiğim... Aslında eksiğim, tek eksikliğim gidişlerin, anlıyor musun? Her ayrılık, ayrılık değildir sevgili.... Bu kez belki de aşk değil, AYRILIK YENİLDİ... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#75 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Her Bitişte
Bitti sözlerin işte Ben demiştim Biter Bıçak açmaz olur Konuşan dudakları Karşında görürsün Elini uzatsan dokunursun belki de Göz görmez aradaki uçurumları Onca yakınlığın içinde Bir tek yürek atar iki ayrı bedende Ardından koparsın İkiye bölünür tek yürek Biri sende biri gidende... Öyle yavaş olur, öyle hızlı olur anlamazsın Sonunda İki yabancı kalır Her bölünüşte Ve her bitişte... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#76 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç Gelmeyecek Gibiydi Gidişi
Yok kokulu bahara Açılmış pencereler Çiçeğin özü Başlamış emzirmeye Doygunluğa erişmiş Bir bir böcekler.... Uğur böceği eteğinden Tutarken çiçeği Kararsız senin gibi Gitmek de değil sanki istediği Çengi dansı başlamış kırlarda Rengarenk giyinmiş hepsi Kırmızı, mor, sarı çiçeğin elbisesi, Rüzgar elinde bir keman, konduruyor her birine şevkle aşk busesi... Dönmüş gelmiş, bahar Hiç gelmeyecek gibiydi gidişi Örümcek ellerine almış ağını Dokuyor saçak altı evini Cıvıltısı sağır ediyor kulaklarımı Bu coşkunun, Bükmüşüm boynumu ak biraz dorukların tepesi çaresiz bekliyor kar birazdan ağlatacak güneşi bu şenliği severdim bilirsin, leylakların lilası, papatyanın beyazı düşerdi yüreğime çiyli bir koku çökerdi nefesime bu bahar boynum önümde, hiçbir kıpırtı yok bende... ne tomurcuklarım doğurmaya hazır çiçeklerini ne de dallarım bekliyor uğur böceklerini sensizim... bahar gelmiş, hiç gelmeyecek gibiydi gidişi Senin gibiydi... Döndü geldi, görsen nasıl mutlular şimdi! ! ! Ama Sen yoksun... Ben nasılım biliyor musun? Düşünsene; ................ tüm ağaçların çiçek açtığı kırların çengi danslarıyla coştuğu, gelin böceklerinin çim yataklarda seviştiği, aşk mevsiminde; Kuru kupkuru, ince, kırılmış dalları yerde bir ağaç gibi.... Tutunmaya çalışıyor köklerim... Derin bir iç çekiş oturup yüreğime Bekle diyor.... bekle.....! ! ! Belki seneye, kutlarsın baharı sende... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#77 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Hiçsin Sen
Sokaklar insan seli, Birbirine karışıyor kadını erkeği, Kazılmış binlerce mezar, ve sayısız dua okunan Ve ardından rüzgarın sesi. Kadınlar doğurmakta bir yerde, Her açılan rahimde bir bebeğin nefesi Ve yine ardından rüzgarın sesi, Bir ana, süt kokuyor memesi Kucağında bebesi, büyütmekte zaman Yutmakta..... ve de.... seni beni herkesi. Ölüm feryatları, acı çığlıkları ve mutluluk gözyaşları Yaşam hamuruna katık bunların hepsi... Dün, bugün, yarın....... ömrün aşktır belki de doğarken ilk hevesi, Sen, sen böbürlenen insancık, küçük bir kum tanesi, Belki bir su zerresi. Büyüklüğün benim, Benim seni yücelten, Sevdayı bırakınca elimden Şu sonsuzlukta koca bir hiçsin sen... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#78 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Hikaye
Herşey bir aşkla başladı küçüğüm, Sana giden bir yolda Karşılaştık babanla, Yüreğimiz bizi sana kadar getirdi sonunda, İki ayrı yoldan gelmiştik oysa, iki ayrı bebek doğmuştu, Gün gelip aşık olacaklarından habersizce İki ayrı hayat geçmişti, Ben biz olmadan önce, Senin kaderin bizim dünyaya göz açışımızla başladı aslında Daha o günden senin için de yer ayrıldı hayatta Adı bile konmamış, hayali bile kurulamamıştı o yıllarda Bunca yolu senin için geldik Aşkın gücüyle sahip olduk en değerli varlığa Senin için de biri doğdu bilmediğimiz bir yer de Belki de doğmaya hazırlanıyordur şu günlerde, Gözleriniz buluşacak o büyük gün gelince, Birbirinizin ismini heceleyecek kalp atışlarınız sessizce, Kimi zaman içini acıtacak hislerin, An gelecek göklerdeki bulutlar gibi sislenecek gözlerin, Onun mutluluğu senin mutluluğun olacak, Siz güldükçe güneş yeniden doğacak, Elleriniz birleşince sevgiyle, Gece gündüze, bilinen bilinmeyene karışacak, Bir nehre akan iki ayrı şelale gibi Yüreğiniz birbirine akacak. Küçüğüm benim, İşte bu aşkınızdan Yeni bir aşk doğacak, Senin gibi… Aşkların en güzeli, Hayatta ayrılan yerini alacak…. Benim minik canımdan Yeni bir CAN olacak. 13 MART 2003 PERŞEMBE 15.12 Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#79 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() İç Çekiş/Kahpece
Her iç çekiş ayrılıktır biraz Ve biraz hüzündür İçine sığdıramadığın kadar büyük gelir yaşadıkların İç çekişlerinde gizlidir dokunup kaçan yüzler tenine Ya da dokunup kaçtıkların, başka bir güne.... kemikleşmiş hüzünlere takılır nefesin geçerken boğazından ne almak mümkündür nefesini ne de geri vermek ne geçmişe dönmek ne geleceğe gülmek... tüm gizlerinin, kırık dökük yaralarının, yarım yamalak anılarının çırpınmasından başka bir şey değildir... Her iç çekiş ayrılıktır biraz, Çaresizliğin zamansız sesidir... Çıkın ettiğin ne varsa, derleyip toplayıp Dağılmasıdır ansızın yüreğine Suyun üstünde taşı sektirmek gibi Dalga dalga vurmasıdır seni sen yapan geçmişinin tüm benliğine Her iç çekiş anımsamaktır biraz, Silinmeye yüz tutmuş anıların üzerinden geçmektir... Bir nefeste... Ve her iç çekişte tazelenir yaşadıkların Kahpe bir oyundur belki de... Yalnızca, aşktır hatırladıkların Kötü, çirkin sahneler boğulmuştur çoktan En haklı olduğun anları bile unutursun Haklı çıkarmak adına aşkı hiç yoktan.... Acıtırsın canını kendi kendine Oysa............... İç çekişlerin ne geçmişe döndürür seni Ne de gönderir geleceğine... Kahpe bir oyundur Sinsi bir çığlıktır, Çaresizliktir sadece.... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() |
#80 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() İHtiLAL olma İHtiMaLİ
Ne ihtilallere baş kaldırmıştı Postal sesleri bir çığlık gibi rüzgara karışmıştı. Ne ihtilaller yaşanmıştı yüreğinde Ne ihtilaller ki tarihine kazınmıştı... Ama gözleri başkaydı, Tüm ihtilallerin ihtilal olma ihtimali bile kalmamıştı.... Gözleri en ihtilaldi... Yönetimi yüreğinin gözlerindeydi... Bir işkence girdabında bedeni kıvranırdı, İktidarı elinden aniden alınmıştı. maviyi geçilmez kılan dikenli teller gibi kirpiğine asılmıştı.. Bir ihtilaldi gözleri, Tüm ihtilallerin ihtilal olma ihtimali bile kalmamıştı... Güle oynaya vermişti yönetimi avuçlarına Teslim etmişti bedenini, tenine çarpan okyanusa Zevklerin hücresine kelepçeliydi elleri ayakları İnleten ruhuydu kayalıkları, Bir ihtilaldi gözleri Ani bir devrilişti, Aşk dört bir yandan bağlamıştı gerçeği Gül kokusu saklıyordu omzunda apoletleri Aşka yenik bir yüreğin son gülümsemesi Hıçkırığı okşar gibiydi yanaklarında gamzesi Direnecek gücü yoktu yüreğinin, Her hücresi birine bağlanmıştı saç tellerinin Öyle bir ihtilaldi ki varlığı, ............. AŞKIN postal sesleriyle uyandım sandığı Diğer tüm ihtilallerin, ihtilal olma ihtimali bile kalmamıştı... Gül Yazganarıkan
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|