![]() |
![]() |
#821 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8788
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AŞK ADAMI
Dolaştığım denizlerce düşünüyorum, Bineceğim son gemi değil midir Hayır sahibi omuzlarda giden tabut. Herkes gibi teselliye muhtaç olsaydım eğer, Derdim ki: 'Elbet bir ağlayanım olur benim de; Ramazan *******i Yasin okuyanım, Baharda kabrime menekşe getirenim de.' Fakat bütün bunlar da olur, Yine tasa etmem, Yine kırılmam kimseye. Ben aşk adamıyım, Sevmeye geldim insanları, Gönlümle, elimle, kafamla sevmeye; Hesapsız, karşılıksız, Ayrılık gayrilik gözetmeden. Gün gelip gidersem şayet, Öyle severekten gideceğim ki, Karanlık kıyılardan bile olsa, Candan selamlarım, Civarımdan geçecek gemileri; Güneşli gemileri; Şarkılı gemileri; İçlerinde kendim varmışım gibi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AŞK ADAMI
Dolaştığım denizlerce düşünüyorum, Bineceğim son gemi değil midir Hayır sahibi omuzlarda giden tabut. Herkes gibi teselliye muhtaç olsaydım eğer, Derdim ki: 'Elbet bir ağlayanım olur benim de; Ramazan *******i Yasin okuyanım, Baharda kabrime menekşe getirenim de.' Fakat bütün bunlar da olur, Yine tasa etmem, Yine kırılmam kimseye. Ben aşk adamıyım, Sevmeye geldim insanları, Gönlümle, elimle, kafamla sevmeye; Hesapsız, karşılıksız, Ayrılık gayrilik gözetmeden. Gün gelip gidersem şayet, Öyle severekten gideceğim ki, Karanlık kıyılardan bile olsa, Candan selamlarım, Civarımdan geçecek gemileri; Güneşli gemileri; Şarkılı gemileri; İçlerinde kendim varmışım gibi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AŞK MASALI
Nerde ne zaman bu hava çalınsa Hoş geldi geçmişteki güzel günler Nereye gidersen git günlük tasa Bırak biraz da şad olsun gönüller Beşiktaş'ta gün görmüş bir bahçede Nisan akşamlarının en tatlısı Sevdiceğim on dördünü sürmede Bende gönüllerin en kanatlısı Ben delikanlıyım o kız ve dilber Bahar kokan o yanıp tutuşan ben Şakadan derken dalmışız beraber Aşk bahçesine çıkılmaz içinden Ölüyorum senin için güzelim Nasıl gülüp sokuluyor sahi mi Saçlarını okşayan hangi elim Kollarımda o yarin kendisi mi Çöl olsa aşar dağ olsa yıkarım Bizi ayıran kalın duvarları Bu acı gerçeğe sonradan vardım Gök çoktan yeşildir,dal çoktan sarı Bir define var gitsem bulur muyum Öpüştüğümüz ağaçlar altında Sevmek devam eden en güzel huyum İnsan bir kere sever hayatında Ben değilim söz açan gelecekten Var mı yok mu alemde bir o akşam Hiçbir şey istemiyorum felekten Bir daha seninle beraber olsam |
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bir gül satıcısı gördüm uyandığımda
çok sevindim, gülü kalbe değişeceğine gülü kalbe değişeceğine bir kalbimiz vardı,hastalık ve yara dolu inanamadım önce, gülü kalbe değişeceğine gülü kalbe değişeceğine pazarlık ettik, "takas etmem" dedi; "güle tapan canını da verir üstüne canını da verir üstüne" sordum:" can ve kalbini kim değişir bu güle" "pazarlık bu" dedi, "yaralı ya kalbin yaralı ya kalbin" canımı da kalbimi de verdim, kalp seslendi hey" bir güle değişti kalbini bir güle değişti kalbini" |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() aRaRsAn....
Beni aramaya çikarsa düslerin Hüznün ruhuna çizdigi resimlerdeyim Gamsiz bir gecenin karanliginda degil Yüreginde kanayan kesimlerdeyim Aklina düserim hani olur da Güzelliklerin görünmeyen yüzünde ara Sevginin menfaate döndügü yerde Bir gönül yarasinin izinde ara Yikilmis umutlarin enkazindan geç Öksüz bir çocugun gözünde ara Agitlarin tüttügü evlere ugra Bir ananin bos kalmis dizinde ara Beni yildizlarda arama bosa Yüregini yasa bogan sizilardayim Dertlerinle bulursun beni basbasa Senin gibi karayazilardayim Sahte sevgileri tanimaz kalbim Beni seven gönüllerin ocaginda ara Menfaatle bakmasini bilmez gözlerim Beni gerçek dostluklarin kucaginda ara Mutlulugu anlatan sarkilarda degil Yarali yüreklerin agitlarinda ara Beni menfaat ve ihanetten uzakta Yagacak sevgi bulutlarinda ara Öyle senden çok uzaklarda degilim Görmesini bilen gözlerin bakisindayim Belki sana senden daha yakin bir yerde Çarpan kalbinin her atisindayim Aklina düserim hani olur da Beni sigmadigin duygularin içinde ara O kadar da kolay bulurum sanma Beni benim seni görebilecegim biçimde ara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Önce gözlerin girer odamdan içeri
Sonra ellerin, saçların dudakların Bir bir hatırlarım Her sabah senin olan ne varsa Yüzüm aydınlanır Şarkılar söylemek gelir içimden Yakında bir kuş öter Uzaklarda bir tren sesi Sonra kornalar, çocuk ağlamaları Vapur düdükleri Sesler bir uğultu halinde yükselir büyük şehirlerden Ve alışılmış bir yaşamaktır çöker omuzlarıma Sarar benliğimi birden Büyük, devamlı dalgalar halinde duygularım Her sabah seninle başlar Ve ben her sabah Ta içimde bir ağrı gibi yokluğunu duyarım Her sabah Rezil insanlar bekler her köşebaşında beni Yüzleri, yürekleri kadar kirlidir Biri gider, biri gelir Biri gider, biri gelir Yakamda duygusuz iğrenç elleri Ve soğuk gözbebekleri gözlerimde O alışılmış yaşamak ki her sabah İğreti bir elbise gibi durur üzerimde Bir isyandır sarar içimi Her şeyi üzerimden çıkarıp atasım gelir Fakat insanlar, insanlar bırakmaz beni Biri gider, biri gelir Hep aynı ses, aynı şarkı Aynı sağır gökyüzü Dilsiz bir deniz Kör bir düzen Hep aynı kör döğüşü Yalancı yüzler, aptalca bakışlar O iki yüzlü selamlar Hep aynı tempoda geçen manasız bir gün Hep o değişmeyen puslu ikindi üstleri Ve hep aynı yorgun, zoraki akşamlar Ya o ******* satılmış, utanç dolu Büyük avizelerin aydınlattığı sefil yüzlerimiz Renkli kumaşlar, altın kol düğmeleri Kristal kadehlerde kral içkiler O hesaplı dostluklar Satın alınmış sevgiler Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin Yaşamaksa dilediğim gibi yaşamalıyım Sevmekse gönlümce sevmeliyim Kendi ellerimle yazmalıyım alın yazımı Ölmekse istediğim anda ölmeliyim ve yaşıyorsam Her şey bambaşka olmalı seninle Alışılmış şeylerden öte Yalanlardan, düzenlerden uzak Yeter, yeter artık Dönmesin o eski plak Her şey gölümüzce olsun Bulsun Dilediği zaman ellerim ellerini Paylaşalım seninle bütün *******i Sabahları, akşam üzerlerini Görülmemişi görelim, tadılmamışı tadalım Şarkılar söyleyelim kimsenin bilmediği Yüzüm her zaman aydınlık olsun aydınlığında Her zaman sevgiyle gülsün gözlerimin içi Yeter artık, yeter Kırılsın o çemberler Sarsın her yanımızı bir yaşama sevinci Ayrılıklar, kederler, gözyaşları bitsin Bütün bir ömür boyunca Seninle başlayan sabahlarım Seninle sürüp gitsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçek kokuları yayılmakta taraçaya
Yeni doğan dolunaya, Göz kırpıyor yıldızlar pul pul. Dalgaların sesine, bir gitar solosu karışıyor Çekiyor beni senli bir dünyaya. Kapılmışım salıncağın gel-git’ine Sana geliyorum, senden gidiyorum. Usum, yüreğimi sorguluyor: "Yana yana yanıyorsun Bir yalana kanıyorsun Adını hiç anmasan da Unuttun mu sanıyorsun?" Günlerce ayrıyım senden. Bir kaçışta, bir yalandayım; Hani, için için erir ya insan; erim erim İşte öyle bir andayım. Doğrusu olan şu ki; "Canım" deyişini özledim canım! Ah! Vursam başımı taştan taşa, Sonradan gelir akıl başa; Pişmanım! Ellerin ellerimde, gözlerin gözlerimde "Seni seviyorum" demediğime pişmanım; Utangaçlığıma, sıkılganlığıma düşmanım. Bugün günlerden Salı. Gözlerim kapalı; Esrik duygularımla iç dünyamda gördüğüm, Öylesine karışık ki bu kördüğüm. Çözmek olası mı bir tanem? Dolunayın çevresindeki yıldızlar gibi Yolunda solduğum, uğrunda öldüğüm; Unutmak olası mı? Şimdi, "Güller arasında" şarkısı duyuluyor uzaktan, Dalgaların sesi biniyor üzerine biteviye; Bitmesin bu an diye. Bu kaçışı deşmekte, kendimle halleşmekteyim: "Yakınından uzağından Sıcağından sazağından Aşkın tatlı tuzağından Kurtuldum mu sanıyorsun?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ... Sabah Olursa ...
Bu memlekette de bir gün sabah olursa, Haluk, Eğer bu memleketin sislenen alın yazısı Dirençli, dinç bir elin güçlü, canlılık verici Dokunmasındaki titremle silkinip, şu donuk, Şu paslanan yüzü halkın biraz gülerse... -- O gün Ben ölmemiş bile olsam, hayata pek ölgün, Pek az ilişkim olur kuşkusuz; -- o gün benden Ümidi kes; beni kötrüm ve boş muhitimde Bütün acımla unut; çünkü kör, topal, tükenik Bakışlarım seni geçmişte görmek ister; sen Bütün etin, kemiğin, kimliğinle yarısın: Ve şarkılar gibi hep hep kulaklarımda sesin... Evet, sabah olacaktır, sabah oursa, ******* Geçer, kıyamete dek sürmez; en sonunda bu gök Bu mavi gök size bir gün acır; usanma sakın. Hayata neş'e güneştir, usanç içinde kişi Çürür bizim gibi... Siz, ey yarın uzaylıların Küçük güneşleri, artık birer birer uyanın! Tükenmez özlemi vardır ufukların ışığa, Işık, ışık... Bugünün işte ruhu, özlemi bu; Silin bulutları, silkin o korku gölgesini, Koşun ışıklar içinden o kutlu kurtuluşa. Ümidimiz bu; ölürsek de biz, yaşar mutlak Vatan sizinle şu zindan karanlığından uzak! |
![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ... Sen Olmasan ...
Sen olmasan... Seni bir lahza görmesem yâhûd, bilir misin ne olur? Semâ, güneş ebediyyen kapansa, belki vücûd bu leyl-i serd ile bir çare-i te'ennüs arar, ve bulur; fakat o zulmete mümkün müdür alıştırmak bütün güneşle, semâlarla beslenen rûhu, bu rûh-i mecrûhu? .. Sen olmasan... Seni bulmak hayâli olsa muhâl, yaşar mıyım dersin? Söner üfûlüne bir lahza kaa'il olsa hayâl; soğur, donar, kırılır senden ayrılınca nazar; ne hazin gelir hayât o zaman vücûda, hem rûha! Yaşar mıyız seni kaybetsek âah ben, kalbim, bu kalb-i muztaribim? .. Sen olmasan... Bu samimi bir itiraf işte: Sen olmasan yaşamam; Seninle râbıtamız hoş bir iytilâf işte; fakat bu râbıta haalî mi ruhu ezmekden? .. Akşam gurûba karşı düşündüm sükûn içinde bunu: Fena değil sevişip ağlamak, fakat heyhât, bükaye değse hayât! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ... YAĞMUR ...
Küçük, muttarid, muhteriz darbeler Kafeslerde, camlarda pür ihtizaz Olur dembedem nevha-ger, nağme-saz Kafeslerde, camlarda pür ihtizaz Küçük, muttarid, muhteriz darbeler. Sokaklarda seylabeler ağlaşır Ufuk yaklaşır, yaklaşır, yaklaşır Bulutlar karardıkça zerrata bir Ağır, muhtazır dalgalanmak gelir Bürür bir soğuk, gölge etrafı hep Nümayan olur gündüzün nısf-ı şeb Söner şimdi, manzur olurken demin Hayulası karşımda bir alemin Açılmaz ne bir yüz, ne bir pencere Bakıldıkça vahşet çöker yerlere Geçer boş sokaktan, hayalet gibi Şitaban u puşide-ser bir sabi O dem leyl-i yadımda, solgun, tebah Sürür bir kadın bir rida-yı siyah Saçaklarda kuşlar -hazindir bu pek Susarlar, uzaktan ulur bir köpek Öter guş-i ruhumda boş bir enin Boğuk bir tezad-ı sükun u tanin Küçük, pür heves, gevherin katreler Sokaklarda, damlarda pür ihtizaz Olur muttasıl nevha-ger, nağme-saz Sokaklarda, damlarda pür ihtizaz Küçük, pür heves, gevherin katreler |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|