05-30-2009, 10:58 AM | #81 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Kim Bilir
Hatırlıyor musun hani bir gün Zili çalmadan usulca kapıya vurduğumu Sen kapıyı açınca ansızın şaşırdığımı Zili çalmamam belki bir uğurdu belki de bir korku Başkaları duyar diye kim bilir? Ve bir başka gün ben karşı caddeden geçerken Balkonda oynayan çocukların Şeref abiii diye bağırmalarına Nasılda fırlayıp çıkmıştın hatırlıyor musun? balkona Ama bilmediğim bir şey vardı belki Aşk’ın beklide nefretin Seni balkona çıkaran şey kim bilir?
05-30-2009, 10:58 AM | #82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köyüm Çaltıya
Tüm dostlara ve çaltılılara selamlar Çıkıp varsam bir mübarek zamanda kokusu burnumda tüten yerlere orak yolsam düven sürsem harmanda Aldırmam sırtımdan akan terlere Otursam bir bostan tarlasının tam ortasında Hem akşam üzeri güneş batarken Kırsak bir keleği iki arkadaş Kemirirken ikide mısır patlatsak Millet aztepe de palaz kovarken Hani fark etmezdi Obruk olmuş Kara kuyusu, Devrent,Köyün önü yada Kaya altında Salavatlasak Bostan bekçisi ile Dikmeli kayadan aşarken gülümseyen Aydedeyi Birden dalıp gitsem çocukluğumdaki gibi Çoban aldatanın göz kırpışına Kainatın muazzam nakışına ve aldırmadan zamanın akışına Arasam buralardan geçenlerin ayak izlerini Ruhlarını şad ederek Saman yolunda, büyük ayı, küçük ayı, Teraziler ve yedi kardeşlerde İlahi dizaynın azametiyle Ne güzel duruyorlar orada öylece asılmışçasına Gıpta etmemek imrenmemek şükretmemek Mümkün mü cümlesinin ustasına Ne mutlu dostlar geçtiği yerlerde Ayak izi bırakabilenlere dostcasına Sonra vurup çıksam Katrancı kalesinin başına Yaslansam bir vefakar kayanın döşüne Yüksünmese benden gösterse Köyümün Asil misafirperverliğini Dostluğumdan şüphe duymadan Dertleşsek var oluşundan bu güne Kimler geldi geçti buralardan Anlatsa sevinçlerini hüzünlerini Kaç çobanla dertleşip kaç sevdalı ile söyleştiğini Ve seyre dalsam köyümün Çaltının yanan ışıklarını tüten bacalarını Ortak olabilsem her birinin sevincine tasasına Severek her neredeyseler çare olabilsem Hasret çekenlerin hasretine dert çekenlerin derdine Sen ben o ayrımı gözetmeden Yine giyse bembeyaz gelinliğini yaka bağlardaki bademler Bir maşala ateşi yaksa Yarenler Çalarken davul zurna Ak dayı oynarken Jandarma ve Harmandalını köşe başında Ne mübarek lezzet vardır dernek günleri pişen Dede aşında Yine üç tur dönse Dede kuyusunun etrafında Gelin alayı Kalksa bütün dargınlıklar kırgınlıklar aradan Sen ben davası bulunsa da kolayı Çıksak topyekün Pirenlide Hacat Namazına Kurbanlar kesilerek Turgutta yağmur duasına Canmı dayanır dostlar Goreşıda Yeni kuyuda Efil, efil esen telli kavakların edasına Kulak verip dinlesem ötelerden gelen sedasına Birileride kulak verirmi bu Şerefin nidasına Unutmadan hayırla yad ederek geçmişi Bakabilmek için umutla geleceğe sarılarak Hayata Günü geldiğinde teslim edebilmek için emaneti Hakka Ne mutlu çalışıp çabalayıp kazanıp ta Nimeti bölüşene Hakça Ne gam Kıyamet kopacakmış İnsanca yaşayıp İnsanca ölmeye çalışanlar oldukça Dileğim odur ki Düşmesin Zillete Köyüm köylüm Dünya var oldukça Sonra bir Gök kuşağı doğsa Güller diyarının bu şirin köyünün üstüne Geçsek altından tüm köycek Erse herkes muradına Şahit olsa Barla,Anamas, Akşehir ve Sultan dağları Seyretsem köyümdeki tüm güzellikleri oradan Uyuduğum bu rüyadan uyanmadan Cümle geçmişler gibi bizlerde geçeceğiz sıradan Bu devrialemdir dostlar Selam olsun cümlenize uzak yakın fark etmez Tüm kalbimle buradan Belki dağlar amin derde Kabul eder bu garibin arzusunu Yaradan Selam olsun köyüm Çaltıyı Her nerede anan yaşayan ve yaşatan varsa Bu duygu ve düşüncelerimi Köyüm Çaltı nın şahsında Bütün yörelerimiz ve yurdumun İnsaları için taşıyor ve yaşıyorum
05-30-2009, 10:58 AM | #83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köyümle Vuslata Doğru
Gönül arzu edince dostla vuslatı Daha yarı yolda yorulur mu hiç Kaça aldın diye soran dostlarım Vuslatın bedeli sorulur mu hiç Bu sevda ile dağlar aşıyorum ben Daha yorulmadın mı diyenlere Şaşıyorum ben Eriştik Isparta’ ya seher yeliyle Hamt olsun kavuşturan Mevla’ya Rahim oldu bir daha güzel sılaya Selam olsun selam cümle dostlara Misafir olduk bir akşam Kul Arif Özkan hocaya Bir sohbet kuruldu Ozanca Arif’’ce ve de Şeref’’lice Gönül isterdi olsun Daha nicelerle ve nice Dostlar muhabbete doysun böylece Ve ertesi gün Saat on sekiz otuz hem akşam üstü Vuslat oldu kokusu burnumda Tüten yerlere Isparta, Eğirdir, Sarıidris Yeşilköy den Hacılara girerken Baktım şöyle ötelere Dayamış sırtını Katrancıya Gülüyor Sivri Açmış kollarını Bozdağ Gel haydi gel diyor gayri Geçtik Akmescidi göründü Yaka Girdik Dörtyol dan Gelendost’a Afşar ve Köke Günlerden Pazar On altı temmuz ikibin altı Daşlıca başı, Dama deresi Öte ovacık, Belikler Yapraklık, Buçuklar Aztepe, Bağboğazı ve Nihayet… Çaltı.... Nasıl dayanır Yürek nasıl Nasıl anlatsam Çarpıyor sadece yürek Dil söylemiyor Hoş bulmak hoş bulduk demek İnanın dünyaya bedel geliyor Derinden bir oh çekip Şükür kavuşturana şükür diyerek Bir nefes bir daha, bir daha çekmek İnsanın ömrüne ömür veriyor Eriyor yürekteki bütün yağlar eriyor Selam cümlenize hoş bulduklarım Selam bu yerlerde konup göçenler Selam bu dünyaya gülüp geçenler...
05-30-2009, 10:58 AM | #84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Menşei Belirsiz Döl Patlayalı
Küme düştü birer, birer dostluklar Paranın hatırı tur atlıyalı Ayyuka dayandı bin bir rezalet Medeniyet terse yol katlıyalı Kayboluyor can verilen hasletler Çoğalıyor günden güne kasvetler Değişiyor orantılar nispetler Menşei belirsiz döl patlayalı Korkulmuyor gazabından halık’in Hamt eksildi verdiğinden malik’in Sözü geçmez oldu akıl balik’in Damarlarındaki ar çatlayalı Dalaverelerle iş bitirmeler Kendinden mazluma güç yetirmeler Binbir taklit ile mal götürmeler İcat yarışında nal toplayalı Şeref’im sözlerim kendimi bağlar Nerde o güzelim muhteşem çağlar Çok fare doğurur şu koca dağlar Yerimize çağı el atlayalı
05-30-2009, 10:58 AM | #85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mest Olsun Güller
Çığrışsın bülbüller, Mest olsun güller Dil dar olsun bütün, Lal olmuş diller Bir İlahi aşk’la coşsun gönüller Sıyrılıp dünyanın gailesinden Kurtulup feleğin kör sillesinden Atılan taşlar hep menzile varsın İster ise iblis kendini yarsın Bir mana alemi, cümleyi sarsın Sıyrılıp dünyanın gailesinden Kurtulup feleğin kör sillesinden Yaşanan sevdalar doruğa vursun Yedi iklim yedi bahar yaşansın Davullar bir bayram havası çalsın Sıyrılıp dünyanın gailesinden Kurtulup feleğin kör sillesinden Şeref’im bilmem, çok şey mi istedim Aklım erdiğince Hak’kı diledim Umutlarımı hep böyle beledim Sıyrılıp dünyanın gailesinden Kurtulup feleğin kör sillesinden
05-30-2009, 10:59 AM | #86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Muslahattin’im
Muslahattin’im Uğraşırım rızan üzre Sana sadık kalmak için Layık’ınca amel edip Amentu’ca ölmek için Habibin’le yaran olup Amel’imce gülmek için Takva ile nasiplenip Tesbihat’ın demek için İslah olup abat olup Noksansız ca gelmek için…
05-30-2009, 10:59 AM | #87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Diyem
Çözmeye çalıştım sırrı alemi Bin bir çiçekteki bala ne diyem? Herkes müşkülünün peşine düşmüş Arı’dan sakınan dala ne diyem? Gülistan içinde ne güller gördüm Sarılmış dikenle koyun koyuna Feryadı figanı dağı delerken Bülbülü cebr eden güle ne diyem? Vefasızlık almış gider başını Karıştırmış hayaline düşünü Havale etmişte Hakka işini Umutla bekleyen kula ne diyem? İlahi nizamın azametinden Haya edip dağlar taşlar erirken Akıl izan ver, ver diye inlerken Vermeyip sakınan ele ne diyem? Boş kelemlarla atıp tutmayı Hüner edinmişiz eyvah’ki eyvah Kem söz sahibinin demiş atalar Hala yanlış diyen dile ne diyem? Şeref’im ibretlik alemler gördüm İlminden bi haber alimler gördüm İbret alıp akıllanmak var iken Şu benim düştüğüm hale ne diyem?
05-30-2009, 10:59 AM | #88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Fayda
Gönül zenginliği para etmiyor Maddenin esiri olduk ne fayda El ikbal ararken Merih’te Ay’da Biz nal topluyoruz yine ne fayda Elin oğlu gemisini yüzdürdü Beslediğimiz it’i bize azdırdı Kaderini elimizle yazdırdı Biz zül topluyoruz yine ne fayda Ah çektikçe bin ah gelir içimden Alırım hırsımı kendi saçımdan Meyvenin kurdu da kendi içinden Biz kül topluyoruz yine ne fayda Şeref’im bu ne iş, bu nasıl furya Dar geldi deryalar, dar geldi dünya Boşuna umutlar boşuna hülya Biz yel topluyoruz yine ne fayda
05-30-2009, 10:59 AM | #89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefis
Ha bu gün ha yarın diye boşuna Oyaladı durdu beni bu nefis Unutturdu bazen dünü bu günü Kandırdım zannetti beni bu nefis Ne çare hoyratça geçti zamanlar Kanadıda yara bağladı habis Sarmış etrafını her türlü necis Çırpına çırpına battı bu nefis Boş buldukça ara sıra meydanı Ben bilirim dedi kesti ahkamı Bilemedi çektikleri revamı Hakkettim dedi yandı bu nefis Zannetti her türlü sitem reva dır İçtiği zehirler derde devadır Hiç bilmedi geçen günler hebadır Her gününü kar zannetti bu nefis Bildi esen yeli hayat ninnisi Karıştırdı işin özü hangisi Günbe gün yol aldı gemisi Dününü de yarın zannetti bazen bu nefis Artık yeter ben boş lafa doydum dedikçe İnandı her söze kandı bu nefis Yakıştıramadı cehl’i kendine Gördüğü her kelleyi adam sandı bu nefis Gün gelir elbet oda alır dersini Yeneceğim mutlak alçak nefsimi Hak nasip ederse vade yetmeden Bulacak cezasını benden bu nefis Şeref’im dayanmaz bu beden bu darba Girdim her gün bu nefisle bu harbe Duyulsun avazım ta şarktan garba Pes edecek bir gün bana bu nefis
05-30-2009, 10:59 AM | #90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Hilal'ki
Ben vurgunum bir hilale erenler O Hilal’ki binlerce can fedadır Onu tanımayan canlara yazık Taşıyana ne kutlu bir sevda'dır O Hilal’ki sahibi mülk Hüda’dır Büyük şeref onu bilen canlara Onu haykırışlar bir hoş sada’dır Garantidir tüm İlahi Dinlere Taşıyana ne kutlu bir sevda'dır O Hilal’ki sahibi mülk Hüda’dır Gölgesinde hıfz olunur esirler Tesir etmez tesirsizdir tesirler Şahit’idir kefilidir asırlar Taşıyana ne kutlu bir sevda'dır O Hilal’ki sahibi mülk Hüda'dır Kör olur ona yan bakan gözler Yakar sahibini denen kem sözler Nurlanır İlahi dost olan yüzler Taşıyana ne kutlu bir sevda'dır O Hilal'ki sahibi mülk Hüda'dır O Hilal'ki parlıyor ocağımda O Hilal'ki yıldızım kucağında O Hilal'ki Şeref'tir Sancağımda Taşıyana ne kutlu bir sevdadır O Hilal'ki sahibi mülk Hüda'dır Ne mutlu’ki mensub’unum ey Hilal Bilesin’ki mecnun’unum ey Hilal Kefeni ol bu Şeref’in ey Hilal Taşıyana ne kutlu bir sevda'dır O Hilal’ki sahibi mülk Hüda’dır.
|