![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ben ki Bensem
ben ki bensem öteden beri ben ki bildiğim bensem dedi dinler miyim kuru sıkı atanı severmiyim günahını kapımda çıkaranı atımı bağlar mıyım acaba zincirle demirden bir kazığa medenice olsun dersem öyle bir bağlarım ki ayağına yularının ucunu... dilediği kadar otlasın derim çayır çimen içinde giderse de gitsin gözü varsa ötede dert değil derim, ya da kendi bilir benim atım olmuş ne değişir ot uğruna yem olduktan sonra aç kurtlara... ben değil kurtlar sevinsin Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beni Hatırladın mı
hava mı değişti, bana mı öyle geliyor kaç gündür bekliyorum yolunu çıkar gelirsin diye havada bir tuhaflık var san ki yağacak mı, açacak mı dizlerim titriyor seni beklemekten yoruldum desem kuru yalan sevdiğini beklerken insan yorulmazdı ister ayakta çırılçıplak ister askıda bir yerden sonra fark etmezdi insan nerdeysen çık gel artık sen de yürüyemiyorsan uçmayı dene üzerimden ben anlarım sen olduğunu hava mı değişti, sokaklar mı verdiğin adresi aradım kendi başıma hani bir terslik olursa diye demiştin ya bulmak ne mümkün, sen yoksun yanımda sonra sözün geldi aklıma sen gelmişin gibi koyu metropol sohpetinden kalma... yıldızlar açmaya başladı kafamda... hemen gidip simitçiden sordum bir güzel tarif etti bana ben de katkı olsun diye! ... hazır karnım da acıkmışken! ... bir simit aldım, dünden kalma iki katından fazlasını ödedim adamın söylediği fiyat öyle yoksa paramın çok oluşundan değil... adresi buldum bulmasına da elimle koymuş gibi oldu birazcık ya da elleriyle koymuşlar gibi... karakolda gözlerimi açtığımda beni hatırladın mı demez mi adamın biri oysa dediğin gibi yapmıştım simite dokunmadan bırakmıştım zulada bir kaldırım taşının üstüne. hoşçakal bebeğim, hoşçakal sevdiğim seninle yaptığım o metropol sohpetlerini inan ki unutmaya çalışacağım bana kır çiçeklerinden haber gönder unutayım deme sakın, olmaz mı... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni Taşımanızdan Yoruldum
siz gidin, artık yol sizin kar fırtınasına aldırmadan kabilenin düzenini bozmadan gidin beni taşımanızdan yoruldum yaşayabileceğiniz iklimler bekliyor sizi güzel yemişli topraklar ve berrak sular ayağım uymuyor ayağınıza siz genç, ben yaşlı sizden kopmanın zamanı bu yorgun bedenin bırakıpta gidin, gitmeler kolay değil tanıdık sayılır bu toprakları birşey almadan yol vermezler gidin, arkanıza bakmadan gidin yeterki gözünüz kalmasın böyle yazılı bu toprakların kanunu ne gördüm, ne yaşadım üleşip duran bu vahşi yaratıklara benim sırtımdan bir gün daha yaşamaları için onlara kendi ellerimle hazırladığım yaşlanmış bu bedeni sunmuş olacağım başka da elimden bir şey gelmez sizler kendi yolunuzda olacaksınız alaca karanlıklar çöktüğünde o vahşi sesleri duyacaksınız (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim İçin Ağlama
ben ölmedim, ölmedim oy lemıne lemıne bin kez suyla yıkandım dağlar dururken yerinde benim için ağlama oy lemıne lemıne karaları bağlama gün gelir devran döner oy lemıne lemıne yeniden güneş doğar ben giderim, giderim oy lemıne lemıne doğru bilince söylerim kelepçeler vız gelir oy lemıne lemıne özgürlüğün bedelidir tohum oldum gögerdim oy lemıne lemıne fidan oldum yeşerdim ovalara serpildim tutacak kimin gücüdür oy lemıne lemıne çıkıp harbice söylesin söylemezse durmasın çatlayıncaya köpürsün Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Şiirim
yaşıyorum diye değil varlığım-yokluğum bilinmeyen bir dünyada ne kadar yaşayacağımı kim bilir ama bildiğim birşey var ki, sen girmeyeceksin o yüzükara insanların kana bunanan ellerine ve diğeri ölmeyeceksin hiç yere ben durdukça ayaklarımın üstünde anlayacağın, biryerlere yaslanmadan yani kendi alınterimin izinden giderek, yani toprakla barışık... sense bol bol çile çekeceksin alınterinin değdiği yeri yazmaktan ve toprağı tanımlamaktan taa ki, kıvamında pişinceye çektiklerim yüzünden ağrıları saplanacaktır başına her vuruluşta doğururcasına kendini birileri görür - görmez birileri, birileridir işte... ama sen öğreneceksin kalemini dik tutmasını elbette ölümünü isteyenler olacak, hem yaşamanı isteyenlerden daha fazla karayüzlü adamlar gölgelerini bırakacaktır üstüne rakamlara takılıp kalma, güne bağlanır kalır onlar sen kendi ellerinle bulup çıkarırsın istersen toprağın rengini alan taştan toplarsın, bölersin istiyorsan mini minnacık parçalara dedim ya sen ölmeyeceksin serseri bir kurşun yada kör bir bıçağın ağzında kendini doğurabilecek kudretin varsa eğer birşeyleri bildiğimden, yada bilmediğimden say ne değişir, çektikten sonra bunca çileyi sen benim şiirimsin, beni yazmaya eli gitmeyen beni anlamaktan uzak ne gözağrımsın, ne de ağlama duvarım ben ölür ölür, toprağa dönerim birgün sen bir tay misali, dörtnala koşarak o topraktan çıkan bitkiye dokunursun koklarsın belki, kim tutabilir ki seni... benden başka... sen benim şiirimsin, bana yabancı bir o kadar da acımasız anlatamazsın beni, yazamazsın kelimeler bir bir düğümlenir gırtlağında ama bildiğim, her sabah her sabah üşenmeden zirvesine vurarak dağın en kuytu köşelerine değin giren, güneş kuşları uyandırır en derin uykularından ve gece-gündüz durmaksızın yolundan giden, nehir belki nemini verir üstüme bir-iki kelime belki, ikisine duyduğum saygıdan kendileriyle taşırlar belki, sessiz yattığım toprağa.... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bêqes
-Bêqes amo zon qêşi qêno- Gose sıma mı sero ez qı ezo ezo bêqeso beqêşina mı alem zano hometi sıma qi bızanê tometı niya. Ez qı ezo ezo beqêso reina qı ennı sa na dina zengelo belona qotidı benê sa bıbê qotidı estê sa tedini ama tedini ji bı ji top qonı mezelora düri dı wêsnonı. K-03 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bırak da Kendimin Olayım
dallarımı tuttuğunda bir ahtapot gibi sevindiğini hatta sevdiğini düşünürdüm beni taa ki birer birer burkuncaya kadar dallarımı işleninceye yüreğime o çekilmez acı her daim zamansız yakalanırdım sana sanki ellerindeydi zaman tutup da burktuğunda dallarımı birer birer uçup giderdi rengim yabancı ellerde tadım da bozulurdu ki, bir ben bilirim duyuyorum, hala anlatıyorsun etrafında dolaşanlara zorla topladığın insanlar anlamaz uçan remgimin rengini bozulan tadımın tadını sen, ne obur adamsın be koca bir dünyada doymadın gitti bir türlü benim saflığım da burada ya sana inanmazlar sanırdım etrafını çeviren o insanlar arasından biri sorar diye bekledim sense, biliyordun işini öyle bir zamanda öyle bir yerimden tutuyordun ki beni gözle görülürdü soluk rengim tadımda tat mı bırakırdın sanki bozduğunda doğanın da dengesini söyle haydi çekinme, o insanlara doymadığını söyle de lo lo lo hele bir bırak beni bana, etim ne budum ne benim güneşin önünde kendimle durayım istiyorum doya doya içip özümü bileyim diyorum bu kadarı bile yeterlidir bana haydi obur adam, ellerini çekiver dallarımdan... çiçeklenmek üzereyim çiçeklenince döllenecek meyveye döneceğim ardınan Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bırakıp Gittin O Ela Gözlerinle
Çakmak çakmaktı gözlerin Yitik kalbin ezgisiyle Gecenin karasına gömüldüğünde, Mavi yoktu. Çoban yıldızı kaymıştı Ay kaçmıştı havai fişeklerden, Mavi yoktu Açlığını karanlığa bırakmıştın Geceye gömüldüğünde, Mavi yoktu... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilgi Sayar
Resmi tarih gibisin, bu fani dünyanın sayılı, sayısız günlerin bekçisiymişsin gibi. kalem, kağıt neyine lazım. Renklerini çiçeklerin yıldızlaşanları insanların yıldızlarını dilden dile isimlerini güzel - çirkin resimlerini, heykellerini pişmiş, pişmemiş sözleri dünyanın acılı tatlı günlerini toplayıp toplayıp önüme seriyorsun ya. Bir tek eksigini yakaladım senin şimdiye değin dizelerin arasında saklanmış sözleri bulamıyorsun ya illa ki adını vermek mi lazım incitmeden yakalayıp getirmen için.. (3.k.) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biliyordun
yüküm ağır diyorsun mektubunda yükü omuzladığında da ağırdı oysa ama sen, kararlı bir şekilde diyordun yol aldığın insanlara çağın sevilerini ulaştırdığım yüreklerde yoldaşça bölüşürüm... umut yüklüydü bu sözlerin, sıcaktı... yoksa sevilerin nefrete mi dönüştü... rahat yatak, güzel yemek peşinden koştuysan eğer... sevilerin de değişir biliyorsun ezilenin yanında olacağına sıcacık yüreğinle sen de mi ezenin pabucunu yalarsın bunun da adı sevilere ihanettir, biliyorsun gözden geçiresin diye bana yazdıklarını iade ediyorum yine bir zarfın içinde olmaya ki hafife alasın ya da parmaklarınla konuşasın... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|