![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Maluma İlandır…
Serince sevdalar sulara yansır. Gönül ki kardan ak, kışlamamız var Yürek ki, sorgusuz taşıdığı sır Ta ana rahminde başlamamız var Dağa sis düşende, kurt uluyan da Çakallara bayram olur o anda Hakikat biçare, vefa bir yanda Yılanı, çıyanı haşlamamız var Sevdamız üstüne atışma olsun Erenler, yarenler kendini bulsun Bırakın lağıma sinekler dolsun İkiyüzlülüğü taşlamamız var... Ağzıyla kuş tutsa çalan kişiyi Zırh edip kendine yalan kişiyi Alnı terlemeden bulan kişiyi Hint kumaşı olsa, dışlamamız var Hasım olan zevat şer meclisinde Dalkavuk güruhun her meclisinde Destanlar söylenir er meclisinde Eğlen, iki çaylık dişlememiz var Vuslat tamam olur dosta erince Cevaplar istenir yerli yerince Can selamet bulur hesap verince On iki yöreden aşlamamız var Soru gerekçeyi sormak değil mi? Vuslat sevgiliye varmak değil mi? Marifet ahdinde durmak değil mi? Hakikat şerhini tuşlamamız var. Sultan otağında durulur saf saf Eyvah! Başımıza taş attık, insaf Sonra da bekledik bağış ile af Malum meydanları boşlamamız var... Kabrin yüzü soğuk kabir derince Sıkar mı dersiniz kabre girince? Hal beyan edilir inceden ince Sol elden eğriyi dışlamamız var
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Midenin İsyanı! ! !
Akıl alık, hisler körük Yağmur, tipi, kar midede. Her yer çamur, zemin çürük Her şey mubâh, kâr midede. Başı sonu bile bile Yaşatılan zulüm çile Ve dokunur çile çile Hayat çürük, kir midede Karga dalda, kuğu gölde Böcek terste, arı gülde Er yürekte, aşk gönülde Hiç yaşar mı er midede. Teşhirinde zorlanma yok Bakışlarda dırlanma yok Utanma yok, arlanma yok Her şey düşük ar midede. Yare olmaz dargın gönül Hadsiz, yorgun- argın gönül Yarin yeri yangın gönül Eğleşir mi yâr midede. Zamane diyene bakma Tedbiri elden bırakma Bu zamanda helal lokma Sana yer yok dar midede. Edep, hâya pek durunca Nefs kendine gem vurunca Aşk gönülde taht kurunca Yaşaması zor midede. Alır kabul eder sanma İstersen yalan de ama Yanma, tiksinme, utanma Ve bir isyan var midede.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Muratdağ'dan Koçkıran'a Eserim.
Muhabbet demlenir gönül yurdunda İrfanında, izanında gözüm var … Maya bozuk ise hamur da, un da Güvecinde, kazanında gözüm var… Çile ektim, keder bitti bağımda Bülbül baktım, karga öttü bağımda Kına yaktım, duman tüttü bağımda Her mevsimin hazanında gözüm var… Bugünkü kişilik nedir tarif et Bugünlere dünler verir asalet Niyetimi ölçer elinde alet! Oyununu bozanında gözüm var… Aymazlar sınırsız âlemleriyle Dalkavuklar meddah kalemleriyle Hüzünler gamıyla, elemleriyle… Sevdaların ozanında gözüm var… Geceye alışan körler misali Sebepsiz gülüşen körler misali Kaderi bölüşen körler misali Gerçekleri yazanında gözüm var… Kıdemli riyakar bahtına yansın Pörsümüş bedbahtlar “dağları” ansın Dinle ki bu senin ilk ve son şansın Şerre kuyu kazanında gözüm var… Beni anlamazsan sana küserim Elimde saz ile yolun keserim Murat dağ’dan Koç kıran’a eserim Kızıl dağ’ın kızanında gözüm var… Razı olmuş tevekkülü kul gibi Yusuf yüzlü yiğitteki hal gibi Her çiçekte devşirtilme bal gibi Gönüllere sızanında gözüm var!
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Nasipler Ve Nasipsizler…
Vardır beni tutmanın beni tutmaktan farkı Hakkıyla tutanlara yücelerden Bir bakar! Gönüllerde aynı şevk, dillerde aynı şarkı, Vuslata giden yolda, rehber olan er bakar. Sessiz sedasız geldim, duymazsanız giderim Kendi kendime yanar, feryat, figan ederim. Kalbimi kıranlara, ne gücenir, ne derim İsteyen tutar beni, istemeyen hor bakar. Alnı yere gelmeyen “nadide yiğitleri” Karaltısı silinir, dinlemez öğütleri Secde de tüm mahlukat, çiçeği, söğütleri Nimetten nasipsizler bu aleme kör bakar. Korkuyu boncuk gibi bir ipe diziyorum Başım önüme eğik, sedasız geziyorum Gönülde sadece zan, ben bunu seziyorum “Merhametin, varlığı kuşatır mı? ” Der, bakar. Sezmek dursun bir yana, kulağımız duymuyor Nefisler gündelikçi, kızarıyor, doymuyor Güneşler esarette, zaman bize uymuyor Biz zamana uyarız, düşünmeyiz YER bakar! Kendine gelme vakti, içerime od düşer Dosta muhtaç zamanda, dost dediğim yad düşer O’na boyun eğerim, bilincime tad düşer Baş eğdiğim kapıda, ahvalime pir bakar.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Ne İster?
Şu hayat denilen ızbandut, cani Küçücük, pericik, senden ne ister. Nübüvvet mührünü görenler hani Hangi hayattalar birini göster... Doğruları düzelt, doğru tamir et Eğridir gelmesi beklenen nöbet Benden şikayetçi olacak elbet Olmayan mülküme akıtığım ter
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Ne Zaman Gelir?
Yağmur yağar bu çatlaklar düzelir Özlenen baharlar ne zaman gelir Vefasız sevgili halden ne bilir Gizlenen baharlar ne zaman gelir Halimi arz ettim, sitem kâr etmez Kovarım bir türlü aklımdan gitmez Elbet zemheride bülbüller ötmez Sızlanan baharlar ne zaman gelir Aklımı kusarım kulaklarımdan Ne arzumda vefa ne de yarımdan Aklım çöp sepeti, bakmam arımdan Tozlanan baharlar ne zaman gelir Arzular hayale isyan edecek Gözlerim gönlünü tutup didecek Hayat karakış mı sürüp gidecek Nazlanan baharlar ne zaman gelir.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Ol Alem…
Bir aciz biçareyim gam, keder sarar beni Derde derman ararım, hüsn-ü zan sorar beni Melek ne, şeytan ne ki, sermaye veresiye Ölmeden öleceğim, öz nefsim yorar beni… Bu mukaddes kervana taş atanı gördükçe İlim fantezi olur, karanlıklar sürdükçe Riyanın dahi tarzı değişen şu dünyada Hiç değil buğz ederim, ahvalim el verdikçe… İki koyup bir almak kader mi, kısmet midir? İltimas tezgahında dokunan kispet midir? Karıncalar şaşırır karada pusulayı Kargaların konseri bülbüle nispet midir? İki gidip bir gelir, gözsüz, elsiz sağlarım Bir temelsiz, çilesiz ruhsuza bel bağlarım İkbalin zirvesinden düşenleri gördükçe! Ağlamaya doğuştan meylimiz var, ağlarım!
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Olamazsa...
Bölük pörçük bedenim Sızlar bir olamazsa… Ayrılık tek nedenim İzler bir olamazsa… Dünya sağır, dünya kör. Elbet sansar kurdu yer Ve savunma hakkı der Sözler bir olamazsa… Ah sözler, sinsi sözler Allah’a eğri özler Çakal bu fırsat gözler Yüzler bir olamazsa… Yanarım ah! Yanarım Ne denilse kanarım Bu yüzden suda narım Közler bir olamazsa… Hangi şan, nerde toprak Dal düşer, tınmaz yaprak Yüz çadır, idrak mi ak? Özler bir olamazsa…
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Olmadı!
-53 yıllık dostum, arkadaşım- Yüreğime figan düştü kardaşım Sebat ile anıyorum, olmadı. Ağrılı sol yanım, telaşlı başım Sen gelirsin sanıyorum, olmadı. Sen gittin ayazın rengi solmadı Dolular boş kaldı, boşlar dolmadı Olmadı be dostum bu son olmadı Talihini kınıyorum, olmadı. Mızraptan telden mi çalamadığın Muhannet kuldan mı olamadığın Dönülmez yoldan mı gelemediğin. Ateş alaz yanıyorum, olmadı.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Onlar Candılar
Camların ardında baharlar baba Sahte çıktı gelincikler öldüler Zemheri bitmiyor, boşuna çaba -Kar altında karıncalar güldüler -Yazlanmadan ölmesini bildiler Yağmurda ıslanır avuçlarından Urganla bağlanır tam saçlarından Ve idam edilir bir suçlarından -Güneşi görmemiş mahrem teldiler -Bozlanmadan ölmesini bildiler Güneşi gölgede yaşa tutanda Bahtiyar olurdu başa tutanda Gönüldeki köze maşa tutanda -Bilinmedik bir diyardan geldiler -Bazlanmadan ölmesini bildiler Maddi makamlarda gözleri yoktu Mana makamında sözleri yoktu Gönül diyarında izleri yoktu -Dostlarını (!) defterlerden sildiler -Sızlanmadan ölmesini bildiler Kuğular toplanır inerdi göle Ahu zarı duyan ses versin hele Sitemi resmetti camdan tuvale -Onlar gönüldeki teze güldüler -Tozlanmadan ölmesini bildiler Adalet dediğin görünmez sırdır Bu sırrın sırrına ermek vakardır Mazlumların önü settir, duvardır -Onlar ki eldiler, onlar dildiler. -Nazlanmadan ölmesini bildiler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|