![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ezilen Yürekler
Bir bahtı karalar kervanın da Çıkmışız, düzenin, düzensiz yollarına, Ezilir gider yüreklerimiz, Yaşanmamışlığın kahrın da Sevmeyi biliriz, biliriz de yaşayamayız Bir merhabayı özleriz Bazen bir öpücüğe hasrettir, Kurumuş dudaklarımız. Hasretin pençeleri geçer zihnimize, Vuslatlar başka baharlardadır, Endamlı bir hayatı biliriz, yaşayamayız, Acılar bir kara kefen gibi sarmalar ruhumuzu, Bir mum ışığı, bir umut ışığı bekleriz. Neylesek bitmez bu kahırlı uzun yürüyüş, Sessiz bir çığlık oturur hançeremiz de, Açılır ağız, kıpırdar dudak, bir türlü yetmez nefesimiz. Sen ey asırların kahırına dayanmış yürek, Çırpınır durursun kafesin de bir kuş gibi Bu benim kaderimdir diyerek, Kuşatmalar altındasın, ne zaman uyanacaksın, Avlamak için bekliyor, karşın da sinsi engerek Böyle yaşa, böyle konuş, böyle seviş, Dayatmalar, kurallar, prangalar, Virane yürekler alınsa bile payandaya, Payandalar, destekler, kar etmez bu yüke, Üzülür, ezilir gider bu yürek. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Fal
Fallar da arama benim geleceğimi Fincan dibinde ki telve ne söyleyebilir ki Bir pişirimlik cezve de umutmu kaynar Soğumuş fincanla tabağı, kader mi yıkar. Bakla falı, çay falı, kahve falı, Geç yavrum, geç bunları, Karşın da oturuyorum baksana Fincanı değil, yüreğimi okusana. Söyle ne beklediğini fallardan, Anlatayım sana, en tatlı yalanlardan, Bırak, cezve, fincan, telve, ora da kalsın Fallar da arama gerçekler de varsın. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fasıl
Faslı muhabbete devam güzelim, Benimki son fasıl, Sevdanla meşgul yüreğim, Sen dostlarınla takıl. Neşen daim olsun, Dökülsün meyler, Üflensin neyler, Boş ver, Darbı mesel, Benim sözler. Gez eylen, şan olsun, Kadehine sefam dolsun. |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fen-Edebiyat
Şairleriz biz,hayaller satarız Matematiğimiz bir Türkçemiz dokuz Edebiyatta varız Fen de yokuz Fenciler ışık yakar Doğaya çivi çakar Bizimse yüreğimiz ışık saçar Fenci olmazsa,olmaz yapı Bizlerse hayal satarız gönüllere Kapı, kapı İnadına yazın durmayın Görmeyi öğretiriz,bakanlara Su taşırız yüreği yananlara Renkler bizimle anlamlı Sevdalar bizimle bayraklı Şair dolmalı evrenin içi Hayalsiz bir evrende Ne işe yarar matematikçi 2006-Ankara kimseyi kırmak değil niyetim yanlızca şakaydı hedefim |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Feryat
Nerede benim zeytin ağaçlarım, Turunç, şeftali, zerdali bahçelerim, Tahta iskelesinden ekmek attığım, Binbir çeşit balıklarım. Hangi yöne baksam, Görebildiğim tertemiz deniz, Utanmadınız, Onuda mı betonla perdelediniz? Oynaşan martılarım, Neşeli çığlıkları ile, Deniz kuşlarım, İstridyeler, midyeler, Deniz yıldızları, kestaneler, Bunlarıdamı yok ettiniz? Bütün yaz şarkılarını dinlediğim, Ekabir ağustos böceğim, Göç etmiş, yok artık ada da, Anladımki, Doğa, Kuşadasında yasda. İnsanım diyen insanoğlu, Yazık, yazıklar olsun sana, Acıdır doğanın intikamı, Sakın unutma, Şimdi otur tek başına, Betonlar arasın da. |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fırtına
Güneş bulutların ardında saklamış kendini Bir toz bulutu sarmış etrafımı Gözlerimde acıtan kum tanecikleri Kafatasım içinde kaynayan beynim Karma karışık Zakkum çiçekleri gibi rüzgarlarda salınıyorum Yapraklarım bir yerlerde sürünüyor, bir gökte. Bunca yılın yıpranmışlığı, yorgunluğu Direnmekte hala. Durulsa artık bu deli yürek çarpıntıları Böylesine acımasız esmese rüzgarlar Dalgalanmasa enginler gibi aklım. Yüreğimden sızan kan ulaştı ayaklarıma Akıyor usulca toprağa can suyum Tükeniyorum. Yürü diyor içimdeki çığlık yürü Ardına bakmadan yeni fırtınalara doğru Ama ve nasıllarınsa cevabı yok Bir çam kozalağı gibi düştüğünde dalından Şahrem şahrem yarılmayacakmı ardındaki yürekler. Kimse böyle olsun istemedi Sevdamdır, gönlümdür söz dinlemeyen Yaşamımın son deminde çizdiğim üçgen İç açılarının toplamında hapsetti birden. Dağılsa toz bulutlarım Toparlanıp durulsa aklım Çareler arar dururum Ararken yoruldum, kendi içimde boğuldum. Yeniden güneşi görebilsem, sıyrılsa bulutlardan Merhaba yorgun adam, merhaba dese Çıkarsam cebimdeki çocukluk umutlarımı Zakkumlar yeniden çiçek açsa birer birer Kanamasa yürekler Kan sızmasa ayaklarımdan toprağa Yürüsem çağıran sese Kimseleri acıtmadan, incitmeden, üzmeden Mümkün mü? Mümkün mü ulaşmak acaba? Günlük güneşlik sabahlara. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fikrimin Çekirdeği
Gündüzlerim eksiliyor durmadan *******imse çoğalmakta Aydınlığım azalırken an be an Karanlığım artmakta. Ruhum sıkıntılar penceresinden Kahır kaldırımlarına bakıyor Sensizliğimin zehir zıkkım vurgunlarını Şarkılarınla doldurmak istiyorum Sesini arıyorum bütün şarkılarında Duyamıyorum. Fikrimin çekirdeğini kurcalıyorum Önce yüzün, saçların, dudakların Sonra güzel gözlerin geliyor aklıma Beynimin hafıza kutusu seninle dolu Boşaltamıyorum. Bir hıçkırık duyuyorum uzaklardan Hıçkırıklarıma karışıyor Gözyaşların ırmaklar gibi gelip Gözyaşlarımla buluşuyor. Ağlama Ağlama gönlümün mükemmeli Çaresizliğimizin hüzünleri, kederleri Güzel gözlerinden fışkırıyor İkimiz de kahır ve acıyı tanıyoruz Bir alev iklimi altında Kavruldu kor oldu yüreklerimiz Özlemin arttıkça kabuslarım artıyor Zindanlarındayım bu şehrin inan Gündüzlerim eksiliyor durmadan *******imse çoğalmakta Yokluğundan. |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Firari Aşıklar
Karanlıkların firari aşıklarıyız biz Kırık hançer gibi yüreklerimizde parlar Kentin karanlıklarında sevgimiz Hangi kuytuya sığınsak saklansak sevişmelerimize sığıntı bulamıyoruz. Gözlerin en kuytuda ve en ıssızda Gözlerimle sevişmeye kalksa Küçülten hain bakışlar yakamızda Unutulmuş düşlerimizi, kırık dökük ümitlerimizi Yeniden yaşatabilmek için çıktığımız yolda Uğruna kafalarımızı satırlara uzattığımız Bu deli bu çılgın ve de gizli sevdamızı Yaşamak denilen abuk güncede yaşatamıyoruz Filizleri koparılmış gövdeleri kalınlaşmış Akasyaları gibiyiz kent sokaklarının Dünü yoktu ki yarınları olsun bu şehrin aşklarının. Karanlıkların firari aşıklarıyız biz Işıklar ve neonlar gözlerimizi acıtıyor Gün ışıdığında ise gerçeğimizi aydınlatıyor. İki meçhul gölge gibi usandım dolaşmaktan Görünmezlik telaşlarında ezildi yüreklerimiz Bulvarlar kalabalık caddelerde insanlar Aşksız sevgisiz sevimsiz. Karanlıkların firari aşıklarıyız biz Açığa çıktı acılarımız, hüzünlerimiz, sevgimiz Anlaşıldı cancağızım Biz bu kentide terketmeliyiz. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Foça/ İzmir şiirleri (1)
Senin baban ölmüş, Can Yücel, Öyle diyorsun bir şiirin de Benim de Anam yok biliyormusun? Anasızlık ne demek, Anlıyormusun. Ben her köşe başında, Duraklarım, ağlarım, Nerede bir analı çocuk görsem, Kıskanırım, yanarım, Bilirim, Bütün analar benimdir ama, Yine de özlerim Ağlarım anama.. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Koşma çocuk, koşma,
Şekermi dağıtılıyor sandın, Dağıtılsa da Hayatın şekerini yiyemezsin, Biber sürerler ağzına, Anlamaya çalışma, Çözemezsin. Acılar ve tatlılar karışımı, Bu dünya, Bir çay kaşığı bal verir, Bir kepçe dolusu acı yedirir, Nedenler ve niçinler içinde, Bocalar, koşuştururken sen, Perde iner, Hayat biter. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|