![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57948
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hain Fransa
Türklüğün gözünde küçüldün bittin Hainlere destek veren Fransa Tarihi gerçeği tüm inkar ettin Oynanan oyuna gelen Fransa Üç yüz bin ermeni vatandaşın var Unutma onlarda seni yaralar Dost diye sarılır bıçağı sokar Cani katilleri seven Fransa Büyütüp beslersin açarsın kucak Ermeni büyüyüp aslan olacak Güçlendiği zaman seni vuracak Haset tohumları eken Fransa Türklüğe bu kinin nefretin neden Minnet duyuyordu anneannen deden Unutma sonunda bulurmuş eden Tarihini inkar eden Fransa Benim atalarım sever sayardı Aman diyenlere kucak açardı Atanı düşmandan onlar kurtardı Tarihini oku öğren Fransa Savaş yıllarında ermeni azar Yerli Türk halkın işkence yapar Osmanlı yeniden huzuru sağlar Aslında gerçeği bilen Fransa Ermeni hakları değil meselen Gaddarsın mazluma zulüm yaptın sen Haçlılık ruhunu yaymak istersen Bitiyor az kaldı süren Fransa Madem mazlumları korumak gayen Cezayirde neden kıyım yaptın sen Meclisinde önce onu işlesen Başka milletleri yeren Fransa Tarihi gerçekler açıklanacak Doğuda olanlar anlaşılacak Ermeni zulmünü tarih yazacak Hayal aleminde gezen Fransa Benim o gün için düşündüğüm şu Türklüğün değişmez dimdik duruşu Belgelendiğinde zalim oluşu Özür dileyecek ezen Fransa Niğmetullah UÇAR Antalya 13.10.2006 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hain Kim
Doktor mu, hasta mı, sistem mi bilmem Bir hain var ama sezemiyorum Devlet zarar eder zaman geçer hem Çıksınlar ortaya diyemiyorum Hastaneler yoğun kuyruklar bitmez Sağlık açısından bu yükü çekmez Hasta, doktor,memur, hemşire gülmez Nasıl güldürülür bilemiyorum Sağlık ocağında hastalar bekler Hemşireler çıkar salonda gezer Doktor çok yoruldum çay içeyim der Kalkıp müdahale edemiyorum Sorsan herkes haklı hepsi isyanda Bencillik menfaat çıkar insanda Bıkkınlık yer etmiş görev yapanda Ellere üzülen göremiyorum Bu zihniyet ile işler çoğalır Huzurun yerini kargaşa alır Sonunda birinin canı daralır Sonunu hayırlı göremiyorum Doktorlar kendini karşıda görse Hemşireler hasta ben oldum dese Herkes hoşgörüyle sabır gösterse Sitem azalır ya beklemiyorum Hain kimdir derken düşündüğüm şu Gereksiz giderin fazla oluşu Boşa harcanmasın üç beş kuruşu Devlet zarar etsin istemiyorum Doktorlar hemşire tam hizmet versin Hastahanelere hastalar gelsin Devlet malı deniz yiyin denmesin Her şeyi sineye çekemiyorum Niğmetullah yazar bu olanları Birgün birileri duyar bunları Güldürür inşallah tüm insanları Bugün olanları sevemiyorum Niğmetullah UÇAR Antalya 28.03.2006 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hak Verilmez Al
Hak verilmez al der bir ata sözü Almaya bakıyor herkesin gözü Vermekle almaktır her işin özü Bencillik işleri karıştırıyor Vermeden almaya kalkınca kişi Gösterişe döner yaptığı işi Beklentisi fazla yok hak edişi Torpille rüşvetle yakıştırıyor Hak eden hakkını tastamam alsa Vermek isteyende adalet olsa Yapılan her işlem yerini bulsa Sistem işte bunu araştırıyor İnsanlar kendini düşündüğünden Olduğundan farklı göründüğünden Hep kestirmelerde yürüdüğünden Elleri uzaktan dolaştırıyor Bencillik kalplerde pusu kurunca Amaç hak etmeden hedef olunca İstenilen şeyi kolay bulunca Başarılar gözü kamaştırıyor Kamaşan göz görmez başkalarını Vicdan unutamaz dayılarını Bu yüzden düşünmez dünü, yarını Yanlışı kendine yakıştırıyor Hak verilmeyince almak istenir Burada işlemler zor hale gelir Halledilmeyince dayı bul denir Birileri bunu zorlaştırıyor Niğmetullah yazar olan biteni Savunur her zaman emek vereni Eleştirecektir böyle düzeni Olayı gözlere yaklaştırıyor Niğmetullah UÇAR Antalya 09.10.2006 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hakikat
Bir insan haksızca hapise girer Bu hüküm suçunun yerine geçer Zulümde adalet tecelli eder Mutlaka ortaya çıkar hakikat Yirmi sekiz sene Bediüzzaman Hapis yattı suçu ispatlanmadan Huzurlu ve rahat olmalı vicdan Gönüllere sığmaz taşar hakikat Kuran hizmetkarı menfaat ummaz Dini siyasete alet yapamaz Yapmak istese de Halık yaptırmaz Nefsi çevresine sarar hakikat Allah birisiyle hizmet ettirir Bilmek isteyene onu bildirir İmanı kurtaran kuran dersidir Ölümlü değildir yaşar hakikat Büyük mertebede olan bir veli Bu zamanda düzeltemez bu hali Vesveseden kurtulamaz ahali Kini düşmanlığı kovar hakikat Rahman kullarını ikaz ediyor Hizmeti şahsına mal etmez diyor Doğruyu herkese yayın istiyor Karanlığa ışık tutar hakikat Nur denizindeki büyük dalgalar Gönüller üstüne heyecan salar Kalplere ve ruha imanı katar Küfrün oyununu bozar hakikat Binlerce alimler yüz bin kitaplar Bu mutlak küfürü durduramazlar Risale i nurda o güç kuvvet var Gönüllerde güldür açar hakikat Said’in değildir bu güçlü kudret Yaratandan ihsan bağış ehliyet İman hizmetine ediyor gayret Küfür duvarını yıkar hakikat Başarı insanı mutlu kılıyor Ezayı cefayı unutturuyor Zalimleri bile affettiriyor Ufka güneş gibi doğar hakikat Zararsız yol tutup şahsım diyenler Feyizli hisleri feda etmezler İman hizmetinde kuvvet kaybeder Eğrileri doğru yapar hakikat Üstada her şeyi ettirdi feda İman hizmetini yaydırdı Hüda Yüz binler talebe yürür bu yolda Gönüllere sevgi saçar hakikat Nurculara eza cefa edenler İlahi kadere bir sebeptiler Nurlu hakikata hizmet ettiler Nurdur güneş gibi parlar hakikat Vazifemiz temenniden ibaret Ancak Yaratan’dan gelir hidayet Bediüzzaman’dan bize vasiyet Bütün engelleri aşar hakikat Niğmetullah UÇAR Korkuteli 05.04.1996 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Halamın Eşeği
Çakıllı’da harman kaldırıyorduk Yükler tükense de gitsek diyorduk Köye ulaşmayı çok istiyorduk Çocuktum dağlarda köyü özledim Bir katırımız var yükü çekiyor Bir günde üç kere köye gidiyor Teker teker saman buğday bitiyor Çileli günlere sabredemedim Sonlarına doğru dört yüküm kaldı Babam kardeşine bir haber saldı Bir yük gitsin diye eşeği aldı Hırs zarar veriyor ben bilemedim Halam dedi yavrum eşeğim yorgun Köye getiremez yük hafif olsun Yaylada kalmayın siz mutlu olun Ben onu babama söyleyemedim Dört teneke buğday çok değil gider Bu eşek bu yükle idare eder Bu gece kalmayız yükümüz biter Yorgun eşek yatar düşünemedim Eşeğe yükledik fazla buğdayı Katırlar gittiler açtık arayı Yüzme bilmeyenler geçemez çayı Yola çıktığımda sevinemedim Eşek dayanamaz olunca yattı Yükünü kaldırıp yerlere attı Yarı yolda kaldım beni ağlattı Olayı kafamdan hiç silemedim Ben de onun gibi sırtlarım yükü Fazla ağırlığı kaldırmaz lökü Bu ders alınacak derin bir öykü Ben anlatayımda bilin istedim Halamın eşeği olmamak için İnsanı insanca değerlendirin Çok arzulanınca az kaçar bilin Üstüme düşeni yapayım dedim Niğmetullah UÇAR Antalya 11.04.2005 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Haysiyetsizler
Milletin oyuyla seçilir vekil Bu millet dilerse etmeli azil Millete vekillik yapamaz rezil Seçmeni avuttu haysiyetsizler Partinin seçmeni oyunu verdi Beş yıl süre ile vekilsin dedi Vekilinden dürüst hizmet beklerdi Görevi unutu haysiyetsizler Mazbata alınca seçmeni takmaz Seçeni tanımaz fikrine bakmaz Millet düşünmez Allah’tan korkmaz Bizleri uyuttu haysiyetsizler Mebus borsasında şeref satılır Milletvekilliği kağıtta kalır Menfaat verilir oylar alınır Özlenen umuttu haysiyetsizler Menfaat görünce parti değişir Daha çok alınca geriye gelir O vekil millete layık değildir Hamuduyla yuttu haysiyetsizler Vekil seçmenine vekalet eder Başka partilere ne hakla gider Bu parti o parti dolanır gezer Kaynağı kuruttu haysiyetsizler Seçmen oylarını partiye verir Aday olanlara güven gösterir Seçerek meclise vekil gönderir Seçmeni soğuttu haysiyetsizler Gurup kararları alınmamalı İrade pazarda satılmamalı Vekil seçmenine darılmamalı Yanlış bir yol tuttu haysiyetsizler Bir gün ak olanlar başka gün kara Vijdanlar satılır menfaatlara Mebus borsaları kanayan yara Milleti korkuttu haysiyetsizler Niğmetullah UÇAR Korkuteli 07.07.1996 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hırs
İman ehli için düşmanlık zarar İllettir zillettir sefalet yapar Halık’a tevekkül eden rahatlar Ferdi ve toplumu azdıran hırstır Ağaçlara rızıkları geliyor Hayvan aç gözlüdür zorluk çekiyor Yavruları mükemmelce besliyor İnsanı peşinden koşturan hırstır O sebeptir büyük mahrumiyete Tevekkül vesile olur rahmete Kanaat edenler girer cennete Nefsine şeytana uyduran hırstır Yalnızca dünyaya edince gayret Hem fert hem de toplum çekiyor zillet Yahudinin başındaki sefalet Dünyada belayı bulduran hırstır Aza razı olan çoğu kazanır Çoğu arzulayan hiç ile kalır Maddeye sarılan düşman kazanır Dünyevi işlere daldıran hırstır Bu dünya Rahman’ın evi odası Zemin yüzü rahmetinin sofrası Verilen nimetler kulun duası Zikiri şükürü kaldıran hırstır Dilenciler tevazuyla kazanır Uykuyu aşırı arzu kaçırır Birini beklerken bırakmaz sabır Acele ettiren kandıran hırstır Tohumu tarlaya ekip biçerek Zamanı gelince hasat ederek Buğdaydan un undan yapılır ekmek Eşyada tertibi bozduran hırstır Bir işe başlarken öncesi niyet Sonra uğraş verip çekmek eziyet Sabrederek takip etmek meziyet Düşünceyi aklı yanıltan hırstır Maişet derdiyle sersemleştirir Gönüllere dünya aşk yerleştirir Maddi sevgilerle sarhoş ettirir Zillete düşüren şaşırtan hırstır Niğmetullah UÇAR Korkuteli 08.02.1995 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hilal
Gözümün önüne geldi hayalin Kulağımda sanki o nazik sesin Özlemin büyüdü aklımda sensin Hasret yüreğimi yakıyor HİLAL Bugün ilk okulda ilk dersini al Hayatın boyunca o çizgide kal Geçmişi unutma geleceğe dal Eğitimin şimdi başlıyor HİLAL Sabah erken kalkıp giyineceksin Okulun ilk günü sevineceksin Sınıfa girerken çekineceksin Heyecan az sonra kalkıyor HİLAL Orada olsaydım ben de giderdim Seninle okulda derse girerdim Başarılar diler gözden öperdim İstedim ya gurbet salmıyor HİLAL Önlüğünü giyip tokanı takın Rüzgarda sallansın taralı saçın Babam yoktur diye üzülme sakın Sizleri kalbinde taşıyor HİLAL Oğuzhan takacak kıravatını Annen bağlayacak senin saçını Yollardan geçerken etrafı tanı Trafik çok canlar yakıyor HİLAL Rumeysa peşinden gelirse dönder Sokakta görürsen annene gönder Sana sağlam mürşit olmalı önder Toplum töresinden kaçıyor HİLAL Okumayı öğren sonunu getir Başarılar ile liseyi bitir Sonra gideceğin ünüverstedir Azmeden engeli aşıyor HİLAL Sakın ha yabana atma atanı Sahip çık böldürme güzel vatanı Kulluk yap unutma o Yaratan’ı Dünyaya dalanlar şaşıyor HİLAL Niğmetullah UÇAR İzmir 14.09.1998 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hilale
Tembellik yaparak ders çalışmazsan Büyük hedeflere varılmaz HİLAL Millet sevdalısı biri olmazsan Özlenen Türkiye kurulmaz HİLAL Yarınlar seninle güzel olacak Bu millet gülecek huzur bulacak Gelecek yıllara damga vuracak Çalışmak zamanı durulmaz HİLAL Bu vatan bizim se koruyacağız Teknoloji ile donatacağız Dünyada süper güç biz olacağız Durmakla güçlükler aşılmaz HİLAL Engelden güçlükten yılmayacaksın Ümitsiz, gayretsiz olmayacaksın Fedakarlıklardan kaçmayacaksın Sona varılmadan yatılmaz HİLAL Devletin başına devlet geçmez se Kişiler bu yurda vatan demezse Yılmadan çalışıp emek vermezse Kapılar kendinden açılmaz HİLAL Milletten desteği alacak devlet Bu coşkulu güce kim olacak set Yeniden şahlanıp koşarken millet Köşede kenarda durulmaz HİLAL Kuzgun leş yemeden devlet olsun baş Mukaddes görevdir bu kutsal uğraş Sen bir fert olarak engelleri aş Vatan için beden yorulmaz HİLAL Okumayı öğren derse çok çalış Büyük adam olda hizmette yarış Özlenen hedefe yakındır varış Güçsüzlerin sesi duyulmaz HİLAL Bir kişiyim deme mücadele ver Vatandır, millettir en büyük değer Toplum için kafa yormazsan eğer Bu halde insanlık kurtulmaz HİLAL Niğmetullah UÇAR İzmir 17.09.1998 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hilalli Partiler
Hilalli partiler gelin birleşin Ortak noktaları nazara verin Güce güç katarak kol kola girin İktidar olalım budur arzumuz Büyük birlik gülden medet bekliyor Millet kartal kitap olmalı diyor Bağımsız Türkiye yıldız ekliyor Biz bizi bulalım budur arzumuz Ordular oluşur her bir neferden Komutan pay alır kutlu seferden Ancak fayda olur bize bizlerden Tek vücut kalalım budur arzumuz Tek hilal yetmemiş bayrağa bile Ne kadar güzeldir yıldızı ile Ayrılıktan fayda ummak nafile Birliği kuralım budur arzumuz On altı yıldızla çevreleyen var Kitap, kartal, kalple birleştiren var Eksiği gül ile destekleyen var İnadı kıralım budur arzumuz Hedefimiz aynı yollar ayrıysa Çeşitli değişik seçenek varsa Hilalli partiler orta yol bulsa Engeli aşalım budur arzumuz Biribirimizden farklı olsaydık Amblemlerimize hilal koymazdık Aynı düşüncede karar kılmazdık Artık anlaşalım budur arzumuz Amblemlere neden hilal seçtiniz Birbirine yakın fikirleriniz Siyasetle bizi kirletmeyiniz Mutlu yaşayalım budur arzumuz Maddi menfaatten kurtulmalıyız Şan şöhret fikrinden arınmalıyız Bu büyük millete er olmalıyız Birlikte koşalım budur arzumuz İnancımız aynı hedefimiz bir Birlikte olursak devlet yücelir Böl, parçala, yutla ne hale gelir Artık anlayalım budur arzumuz Ülkücü hareket üç hilal almış Belli ki onda da eksikler varmış Diğer partiler de ihtiyaçtanmış Güce güç katalım budur arzumuz Kirli siyaseti paklandırarak Ümitsiz bu halkı inandırarak Ülküyü emeli canlandırarak Düşman çatlatalım budur arzumuz Kimsenin niyeti şahsı olmasın İdealler artık garip kalmasın Her önüne gelen parti kurmasın Kol kola kalalım budur arzumuz Güç birliği yapıp bütünleşerek Gerçek bir ülkücü olmamız gerek Vatan millet için çarpmalı yürek Samimi olalım budur arzumuz Çare ayrılıkta olsaydı eğer Gülistan olurdu gidilen her yer Ortak düşünceye bir hilal yeter Yeniden doğalım budur arzumuz Milletin ümidi madem ki biziz Çilelere derde son vermeliyiz Toplumu yüceltip güldürmeliyiz Yolunu bulalım budur arzumuz Niğmetullah UÇAR Akşehir 30.04.2002 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|