![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İşte O Zaman
Birgün anlayacaksın hatayı Ve en güzel şeyi Beni tanımakla yaptığını, Belki vuracaksın sırtımdan Anlamayacaksın beni diri diri yaktığını Bıkacaksın dinlediğin şarkılardan Avutmayacaklar seni, Söylediğim doğrulardan utanacaksın... Aradığında bulamayacaksın beni yerimde Belkide kabrime kapanacak,ağlayacaksın İşte o zaman anlayacaksın hatayı Ve en güzel şeyi, Beni tanımakla yaptığını Sende arkana bakmadan gidecek Beni hiç tanımamış olacaksın, Bir vatan hainiymiş gibi Bahsedeceksin benden Ve sanki bir firavun gibi... Yine de söylüyorum Ben öyle kolay unutulmam... Hayatında bütün ışıklar sönecek o gün, Dünya bana karardığı gibi Sana da kararacak, Belki de yaşadığın o son gün Benim bütün ömrüm olacak Birgün anlayacaksın hatayı Ya da en güzel şeyi, Beni tanımakla yaptığını, Anladığında geç olsada İşte o zaman ruhum huzur bulacak İşte o zaman çıkacağım bu Cehennem'den... |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İyi ki Doğdun
esirgedin benden bir gülümsemeydi istediğim,kalpten bir sıcak lafın,içten.. bir babadan isteği gibi evladın bende sevmeni istedim baba gibi... sevmeni istedim,yalandan değil ne yazık! yapmacık sevdalar... bir mumdum yanan,üfledin.söndüm iyi ki doğdun.... esirgedin benden sanki senden istedim yıldızlardan köprü kurmayı ve denizden güneşi çıkarıp almayı avucumun içine koymayı.... sevginin tarifini unuttum işte bir kafes içinde kuşum şimdi özgürlüğün tadını unuttum işte dünya uçsuz bucaksızmış,kime ne benim dünyam şimdi bu kafes işte iki günlük hürriyeti esirgedin benden... hayret, gözlerinin içinde bir merhamet seziyorum bir merhameti esirgeme benden, diye dua ediyorum... iki günlük hürriyeti iki günlük dünya için esirgeme benden... gözyaşımın hakkı için, eğer göz yaşı akıtmışsan. ne yazık,yapmacık sevdalar... ben ölürüm,belki,yapmacık bir bakış için... senin için bile,senin için bile... ya ben seni niye sevdim bir mumdum yanan,üfledin,söndüm... iyi ki doğdun.... |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kabristan:Sana Kendimi Getirdim
Kabristan,sana kendimi getirdim İlk gün misafir muamelesi yap bana Münker-Nekir gelmesin... Hiçbir cevap vermem gelseler Ben cevap alamdım hayatta hiçbir soruma... Varsın cennet bahçesi olmasın yerim, Ama cehennem çukuruda olmasın, İlk gün misafir muamelesi yap bana Yılan-çıyan sonraki gün uğrasın Dünyadaki yamyamlardan ne kalmışsa Ve kemiklerimi sunayım onlara Etimi verip kemiğimi sahiplenenler Avucunu yalasın... Rahat rahat uyuyayım bir gecelik Keyfimi çıkartayım dünyadakilere inat, Geçim sıkıntısı,para,yer kavgası olmadan Bir rüyamdan da uyandırılmayayım... Yahut siz bana hiç karışmayın, Şöyle bir gezeyim bu öbür alemi, Akrabalarımı ziyaret edeyim evvel ölmüş olan Müşahede edeyim hallerini Biraz da kopya çekeyim onlardan... Ve yahut ruhumu salıverin Dünyada bir kaç kişiyi korkutayım Bilhassa bizim ev sahibini Ve haramzede recep'i Anasından emdiği haram sütü Burnundan getireyim... Sonraki akşamlarda burdayız nasıl olsa Yok mu benden başka bu gece ölen Bana yarın uğrasanıza Kabristanana kendimi getirdim Eyvah azrail,bavulum kaldı... |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kalbimin Sahibine
Bir-iki sitem etsem kalbimin sahibine Edemem ki,terkedip gitsem çok uzaklara Gidemem ki,birdenbire çıkar karşıma Sorar bensiz nereye? diye,cevap veremem... |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kalpsiz
Sana sevdiğim demeye utanıyorum, Seni tanımadan önceydi mutluluğum, Ben şimdi tanınamayacak bir haldeyim, Birtek sana secde etmediğim kalmıştı, Sana sevdiğim demeye utanıyorum... Bu yaşamaksa yaşıyorum,ruhsuz işte Sen gibi seveni artık istemiyorum, Ne gururum kaldı ne eğilmeyen başım Artık seni ne seviyor ne tanıyorum... Dün sana sevdalıydım,yazık bu sevdama Yazık senin için dökülen yaşlarıma, Kışı erken getirdin saçlarıma,yazık Ben artık sebi kalpsiz diye anıyorum... Kalpsiz insanların yüreği han gibidir Oradan da birçok kervan geçer gider Kalpsiz hataların bir değil binbir tane, Sen Cennette ben Cehennem de yanıyorum, Kalpsiz öyle hallere soktun ki beni,sana Sevdiğim demeye bile utanıyorum.... |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karar Ver
Bir anlık hayatı tercih et, İstersen sev dünyayı candan, İster Hak yolunda cihat et, Geç geçebilirsen canından... Bitmez dersen güven servete, Doya doya yaşa hayatı, Gidebilirsen git Cennet e Geçebilirsen geç Sır 'at -ı... Yaşa Resül-ü Ekrem gibi, Git gidebilirsen izinden, Çulsuz İbrahim Edhem gibi Geç dünyadan geçebilirsen... Cehennem e giden yol belli, Ya ateşiya huzuru seç, Cennet'e giden yol dikenli, Geçebilirsen bu yoldan geç... |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karıncalar
(ANNEM'E ) Geçiyor zaman,zamanım geçiyor Cesedimi taşıyor karıncalar.. Sene seksendokuz biri ağlıyor, Sonra bir tabut gözümün önünde... Etraf kalabalık ama yalnızım, Sanki ben varım,tabutun içinde, Kasım her zamankinden daha soğuk Ölümün soğukluğundan da soğuk Cesedimi taşıyor karıncalar Maziyi hatırlıyorum böylece, Geçiyor zaman,zamanım geçiyor... Bir okul var gözlerimin önünde, Bir ev,içinde beni bekleyenler Bir hasret var:hasretlikten ötede, Herşey canlanıyor,ölmüşler bile Bir zamanlar yaşadıkları gibi Sene ikibindörtbiri ağlıyor Yine aynı yerde ve aynı yerde Sonra bir tabut gözümün önünde Ölü yine aynı yere gidiyor, Aynı kabre,o suskun,ben suskun ve Geçiyor zaman,zamanım geçiyor... Sana doğru,hep sona doğru,anne Cesedimi taşıyor karıncalar... |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kelebekler Gibi Mi?
Elini tutamadığım Gözlerine bakamadığım sevgilim, Uçup gideceksin kelebekler gibi mi? Yalan değildi sevgim, Sevdiğim için sustum kaldım ya Sen gitmek istediğin için gittin, Sevdiğimi seni bilmiyordun... Bilseydin neler değişirdi hayatımda Uçup gideceksin kelebekler gibi mi? Terkediyorum şimdi Bir an seni mutsuz görmek istemediğim çin Bu şehri Ve seni Birgün seni köprünün başında bekliyorsun sanayım, Üzerinde gelinlikle Gelinliğin kefenin oluyor Benide vuruyorlar Yanında ölüyorum ya,mutluyum.. Oysa sen şimdi Uçup gideceksin kelebekler gibi mi? Ey güzel kelebek uç Bensizliğe doğru Ben sensizliği yaşayıp Hergün öleyim şimdi... Sevemem senden başkasını, Silerim desem yalan kalbimden... Yine de, Uçup gideceksin kelebekler gibi mi? |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kendini Getir Buralara
Bugün kendini getir buralara, Çöle dönmüş buralar bahar gelsin, Cevap verme,neden? diyen sorulara Bir zaman,bir sevgilim vardı dersin Kaç zaman geçti hala bekliyormuş.... Ben unuttum,o unutmamış dersin İstersen sonradan çekip gidersin, Bende kalırım buralarda yine Eli boş,beyaz güvercin git yare De,hala deli gibi seviyormuş... De,gelecekse eğer,çabuk gelsin Beklemeye tahammülü yokmuş de, Bu defa elini çabuk tutsun de Söyle ki Azrail 'den önce gelsin Söyle ki bugün-yarın ölüyormuş... Cevap verme,neden? diye soranlara Bir kere daha göreyim seni de Can vermeden başucumda,sade sen Ve kainat gözlerinin içinde, İnsanlar şarkımızı söylüyormuş... Bugün kendini getir buralara, Yeryüzünü getirve gökyüzünü Doya doya seyredeyim yüzünü, Çöle dönmüş buralar,bahar gelsin İstersen sonradan çekip gidersin, Bende giderim.de,söz veriyormuş.... |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kıpırtı
Bugün bir adım yok benim Serseri mi yoksa divanemiyim... Bu beklediğim ne? Neyin nesi şimdiki bu karanlık Karanlık içinde kalan sadece benmiyim.. Bugün benim bir adım bile yok Adı yok bu sessizliğin ve gürültünün, Gitmek istediğim yolun Aksi istikametinde gidiyorum, Hep ilerliyorum bir boşluğa doğru Ve bir mezarlığa doğru da İlerlediğimi biliyorum... Orada bekleyenler var beni Belki bir kişi,belki milyondan çok Ve hepsi,yaşayanlar da dahil Kıyametin kopmasını istiyor muşlar sanki! Bende var mı kıyameti kopartacak yürek! Ölüler gelmeyin üstüme Ve ölülerden beter,yaşayanlar... Bugün bir adım yok benim Nereye gidiyorum böyle Usulca ve karınca kadar sessiz Bazende bir sarhoş gibi dengesiz Hangi mezarlıkta son bulacak Bu yürüyüşüm benim. Hangi mezarlıkta son bulacak... Bugün bir adım yok benim, Serseri mi yoksa divanemiyim Ölümüyüm,dirimiyim? Vücudumdan bütün kan çekilmişte Yok bende öyle mi? bir KIPIRTI... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|