![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İmge
İmge bir tay Düş tavlasında Gem azıda Her gece başka bir dolunay İmge bir tay Düş utancını Ne sayarsan say İmge bir tay Tutku yelesi -Tutunduğum- Göz bebeklerimdeki Gerçeğin ta kendisi İmge bir tay Sevgi belasını Ne sayarsan say İmge bir tay Umut ülkesi Bayrağı yok rengi Marşı rüzgar gibi Rüzgar kadar eski İmge bir tay Kurtuluşunu Ne sayarsan say İmge bir tay Gözyaşında büyür Doru atlar Şimşek çakar Buluttan buluta atlar Düşen ilk damlada tay çatlar İmge bir tay Yağan yağmuru Ne sayarsan say İmge bir tay Işık kırması bir şimşek çakar Gölge o salise ışır Dört yan korku kesilir Gerçek büyük bir gürültüyle sevişir İmge bir tay Doğacak belayı Ne sayarsan say Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsanın Gölgesi
Aklımla oyunlar oynarım *******i Düş artığı zamanlarda O kaçırmadan keçileri Ben kucağım yemiş dolu Zamanın bir yerinden Açlığı öğrenmeden henüz gözbebekleri Girerim içeri Tikeni batmaz Ne de kanatır gelincikleri Tarlalarda, toprak ana yüreği Yumuşak bileklere kelepçe öğretmemiştir kendini Her insanın yüzündeki gülüştür serveti ve midesindeki Aklımla oyunlar oynarım *******i İnsan gölgesi düşünce içeri Bozar her şeyi Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İs tan bul
Karşılıksız çektir gülücükler Mükellef sofralarda Şarap kan kırmızı Mavi boğaza nazır boğarlar Bir şehzade titizliğinde büyüttüğümüz En güzel duygularımızı İki eli iki yakası Bir boğaza tutsak İki kıta Bir şehir Göz yaşı mavi boğaz Akan gözün hürriyeti Burası İstanbul Acılar cumhuriyeti ……………………… ………………………………….. Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul Ben Sana Nereden Geldim (2)
Ne sinema sinema perde perde gezen sevgilim vardı Ne de gözümden gizli düş kısa seviştiğim Nefretle bakan gözlerden daha derin bir uçurumdu düştüğüm Ne düşten öte bir bildiğim vardı Ne de çar çabuk unuttuğum Elime gelen kırık yüreğimdi, düşerken tutunduğum İstanbul ben sana nereden geldim Ne dağım vardı bıçak sırtı yol geçen, Ne de kar beyazı göz akı ceylanım, Her zaman ağzı kanlı bir kurttan daha açtı bir yanım Ne vurduğum vardı göz göre göre Ne de gülen yüzle göz bebeklerimden vurulduğum, Şimdi sadece kendi kanımla beslenen bir canavarım İstanbul ben sana nereden geldim Ne şairliğim vardı, bulut yükü keder sarkan yürekte, Ne de içtiğim, anason kokan meyhane köşelerinde Buz kesen yüreğimi ısıtmak için ateşten bir gömlekti üstüme biçtiğim Ne yandığım vardı acısı yürekte saplı duran Ne de yangınım, şavkı her yüze kılıç gibi vuran Sol yanımı bir yumruk gibi döven Yürek sıcaklığında avuttuğum gençliğim Ne vapur görmüşlüğüm vardı Ne de denizi Ne de kızkulesine hasrettim Şimdi bir vapur geçiyor, Bağıra bağıra Bir martı düşerken dalgalara Geçmişimden nefret ettim İstanbul ben sana nereden geldim İstanbul ben sana nereden İstanbul ben sana İstanbul ben İstanbul Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyiki doğdun
Gözlerin aydınlık Suya ışık düşer ya Kocaman beyaz açan Çiçek Gülüşün var ya Sen daha da güzelsin Her Oniki Nisan gelen baharla Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaç Yazgının İçinden
Seyreyle iki gözüm Geçiyor tren Kaç yazgının içinden Söyle gülüm Yolculuğun hangisi başladı Hangisi biten Ne acılar taşıdım Soğuk demirden Rayların ucuna Ne ayrılıklar yaşadım Kavuşmaları ucu ucuna Üzerinden kaç kış geçti Sıcaklığı ellerinin avucumda Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapıdaki Can Eriği ve Evi Yıkılan Asma
Burası Ankara Abidinpaşa 77 numara Ağlamadı kapıdaki caneriği ve evi yıkılan asma Kapıdaki caneriği göz göz Çatı kucağında asma üzüm üzüm ağlayacaktı Mevsim ilkyaz olmasa Kapıdaki caneriği ve evi yıkılan asma kırılmazdı Dalını kırana Elleri ile diken yaşlı başkası olsa Abidinpaşa 77 numara Kapıdaki caneriği ve evi yıkılan asma Yıkılsa da Ser verdi sır vermedi Öyle ya, hangi kale sağlam kalırdı Duvarlar içerdekini saklamasa Abidinpaşa 77 numara Yıkıldığı gece İlk defa ve gizlice Göz göz içini döktü ay’a Ertesi sabah Bir parça bıraktı yüreğinden Sokağından geçen her yaya /Aynı hafta Kapıdaki caneriği ve evi yıkılan asma Yeniden yeşerdi Kırıldığı yerden / Surat asma duvar duvar 77 numara Kapıdaki caneriği ve evi yıkılan asma Yüzüme bakma yeşil yeşil Yarama filiz filiz tuz basma Hiçbir dairesinde gözüm yok Yerine dikilen Ankara’nın en güzel apartmanı da olsa Şairim şair olmasına Ama yarım kalırdım Çiçek olmasa ve 77 numara Kapıdaki caneriği ve evi yıkılan asma Burası Ankara Abidinpaşa 77 numara Ağlayacaktı kapıdaki caneriği ve evi yıkılan asma Aynı akşam Yağmur yağmasa Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapımdaki çınar
Bahçe girişi İzmir güzeli saçı topuklarında iki nardı Koyu yeşil yaprakların arasından Sarı kocaman bir portakal gibi Güneş doğar üstümüzde çınar dallarında ışıldardı Yıl 2005 Mevsim bahar Yer Seferihisar’dı Soframızın üstünde Yel eserdi yaprakların arasından Sessizliği süpürüp götüren Yaşlı kocaman bir çınardı şimdi Sığacık’ta Akşam üstüdür Git gide büyür Güneş Ufukta renkler karışır Deniz dövünür Nafile gece olur Ay doğar deniz yeniden ışır Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Yağıyor Ankara’ya Yeniden
Kar yağıyor Ankara’ya yeniden O mavi eskidi, gök Şimdi bulut beyaz Neden? Kar suyu sokaklardan akıp giderken Çok insan olan biteni bir türlü anlamaz Oysa yaşanan, Değişimdir tastamam Sokak aralarından akıp gidense zaman Kar yağıyor Ankara’ya yeniden Kar yağıyor köşe bucak Zülüm firari Usta işidir adam gibi yaşamak Yaşamak sahiden Kar yağıyor Ankara’ya Her şeyi yaratmak için yeniden Oysa bebek masumiyetidir Dört mevsim Yaşamı çekip çeviren Kar yağıyor Ankara’ya yeniden Göz alıcı beyaz bir örtü kaldı geriye 2 Şubat 2007’den Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Kızın Türküsü
Aylar var ki Anne karnındaki resminden Tanıyorum seni Anlayacağın İlerledikçe teknoloji Azalıyor yaşamın sürprizi Amcasının ilk kız yeğeni O günden beri Eli şiş tutan Örmeye başladı Pembe renk elbiseleri Amcasının ilk kız yeğeni Cihazlarda görünmüyor Ne renk gözlerin sahi? Büyük ihtimal kahverengi Ne de olsa Kahvedir Aziz ve Figan’ın gözleri Amcasının ilk kız yeğeni Tıp baya ilerledi, Yakın gelecekte biz seçeceğiz belki İki kahverengi bezelyede saklı Gözlerin renk ihtimalini Hangi amca istemez ki Öyle kız yeğeni Dalga dalga buğday sarı saçları Üstüne deniz mavi gözleri Başkadır ilkin yeri Amcasının ilk kız yeğeni Zeytin kara da olsa gözlerinin rengi Gel yeter ki Amcasının ilk kız yeğeni Kazandığın öyle bir zafer ki Yaşamaktır bedeli ve her aynaya baktığında Karşında göreceksin büyük ödülü Annesinin bir tanesi Babasının ilk göz ağrısı Amcasının ilk kız yeğeni Öylesine merak bizimkisi Seyir defterine önsöz olsun Diye yazdık Kara kızın türküsünü Ve Kimse bilmediği için henüz ismini Kara Kıza ithaf ettik kendi türküsünü Tarihi not: Dört gözle Bekliyoruz 19 Şubat 2007 pazartesini Kalender Sever |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|