![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12108
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gitti
Gençliğimde, o delilik çağımda, Bir güzel görmüştüm gönül bağımda, Taht kurup oturdu aşk otağımda, Aldı gençliğimi süpürüp gitti. Aşkından del'oldum kendimden geçtim, İlk aşk şarabını elinden içtim, Azgın akan aşkın selinden geçtim, Takatım koymadı bitirip gitti. Gülen gözlerine gülenay dedim, Mah yüzlü sevdiğim sana ay dedim, Mutluluğa doğru, günler say dedim, Çaldı günlerimi götürüp gitti... İNCE geçen günler geri gelir mi? Solmuş goncalarda koku olur mu? Yalandır bu dünya sana kalır mı? Güzeli kar gibi eritip gitti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gittikten Sonra
Bin defa hacca gitsen ne olacak, Gönül kabesini yıktıktan sonra, İltifat görecek hacı olacak, Mekke, Medineye gittikten sonra. Gönül kabesini tavaf etsene, Yaşın kemalini bulduktan sonra, Gönül tarlasına tohum eksene, Tohumu toprağı bulduktan sonra. Keramet olsaydı taşta, toprakta, Beden çürümezdi öldükten sonra, Bir vefa olsaydı varlıkta, tahtta, Gidenler gelirdi öldükten sonra. Varlık denizinde yüzgeç olsan da , Bir dalga batırıp, gömdükten sonra, Allah'ın arslanı Ali olsan da, Zalim hançer kalbi deldikten sonra. Taht ile tacıyla Süleyman olsan, Ayaksız bir ata bindikten sonra, İnce'm Azraile bir ferman sunsan, Şu nefsin atından indikten sonra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet 1
Gurbet rûhumda poyraz gibi esdiydi bir gün, Hazân, türküler söylüyordu; yerlerde yaprak... Sînemde iniltili hâlâ o hicranlı dün, Gönlüm, hafakanlarıyla dalgalanan bayrak... Daldım eski günlerdeki derin melâlime, Kandan bir lücceydi âdeta gördüğüm yerler. Ürperdim; bir kere daha acıdım hâlime, Geçince birer birer hayâlimden o günler... Gerçi yine bir gurbet hüznü var sînelerde, Poyraz biraz serince okşuyor çiçekleri; Perde perde neş’enin çağladığı her yerde, Bir gamlı melodi susturuyor böcekleri. Ama, o hep kasvetle esip gelen hicranlar, Artık göçedip gittiler bir başka diyara... Asırlardan beri gerçeği saran dumanlar, Birer birer eriyip yol verdiler bahara... Şimdi dertli sînemin o eski huysuzluğu, Yalnızlık *******imde vefâlı arkadaş... Ve çöllerdekine denk gönlümün susuzluğu; "Az ağrı, âsân ölüm " ve îmân ola yoldaş..! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güllerim Var
Derde derman arıyorum, Her gelene soruyorum. İsteyene veriyorum, Tezgahımda mallarım var. Talip olan gelsin alsın, Almayan saçını yolsun. Yaşlar aksın da zor silsin, Silecek mendillerim var. Dost uğruna verelim can, Hakka olabilsek kurban? Her varlara rehber Kur'an, Kuran olmuş dillerim var. Arşa doğru uzar gider, Bilmeyenler yolu nider? Haberi yok ki derbeder, Mirac olmuş yollarım var. Saki doldur ver içelim, İçip de dosta geçelim. Yeter artık biz seçelim, Seçilecek güllerim var. Haydi İNCE koşalım mı? Karlı dağlar aşalım mı? Seller gibi coşalım mı? Coşacak bülbüllerim var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüm
Kadehlerde yudum yudum Seni içiyorum gülüm Kalmasa da hiç umudum Seni seçiyorum gülüm Koklamaya kıyamadım Sevgine hiç doyamadım Kaç yıl geçti sayamadım Seni seviyorum gülüm Arayıp sormasan bile Uğraşlarım hep nafile Sen yaşa tek güle güle Seni istiyorum gülüm Yıllar oldu neredesin Bilmem şimdi kiminlesin Bilmiyorum ne haldesin Seni kokluyorum gülüm İnce közde yanıyorum Seni benim sanıyorum Hep kendimi sınıyorum Seni bekliyorum gülüm |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gümüş Tenli Dünya
Gördümdü o gümüş tenli dünyâyı, Kapı kapı hakîkatı ararken; Ve onun ötesindeki manâyı, Buldum bulanlarla bir sabah erken... Artık gözlerimde tüllenen eşyâ, Tıpkı bir kitaptı ışıktan, renkten; Bu bildiğim arz, o göz kırpan semâ, Bir güzel endâmla karşımda yekten; Nergis gibi o mahmûr bakışıyla, Gönlüme sihirli kemendler saldı... Durup durup gamzeler çakışıyla, Geçtim kendimden, rûhum kala kaldı... Her nağmede büyüleyen bir sadâ, Kulaklara çarpan, Cennet şarkısı; Nağmelerinde füsünkâr bir edâ, Ruhlara ninni kevser çağıltısı... Sevdâyla yatar, sevdâyla kalkarlar, Bu iklimde hayata uyananlar... Yüzlerinde sönmeyen ışık pâr pâr, Anlar bunu ancak aşkla yananlar. Nağmeler salarlar gelip geçerken, Zümrüt hülyâların altın sesinden; Şevk ü târâbla coşarlar ve derken, İlhâm soluklarlar Hak nefesinden... Kendilerini Cennette sanırlar, Haz duyarlar ebedler kadar derin; Binlerce yıl ve binlerce asırlar... Bu tâli’li bendeleri kaderin..! Tenezzühe çıktıkları her yerde, Tıpkı Itrî gibi bestekârlardan; Mûsikîler dinlerler perde perde, Zevkine doyulmayan baharlardan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günahkarım
Günahkarım aman yarab, Affet beni affet beni, Deli gönlüm olmuş harab, Affet yarab, affet beni. Cümle günahlar bendedir, Affetmek yalnız sendedir, Akan yaşlar didemdedir, Affet yarab, affet beni. Sevgi verdin sevemedim, Kulluk için evemedim, Can evime giremedim, Afet yarab, affet beni. Aşkına düştüm ağlarım, Boş gelip geçti çağlarım, İNCE çoktur hatalarım, Affet yarab, affet beni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneş Doğacak
Ey mâyesi nurla yoğrulmuş millet! Hele dişini sık az daha sabret! Aman, sönmesin sînendeki himmet! Son durağın "Devlet-i ebed müddet..." Hiç durma yürü ki, yollarda gözler! Durmuş şehid baban yolunu gözler Geril, koş! Seni bekliyor pürüzler Gel artık sevinsin kederli yüzler...! Belli, da’vâ büyük yollar da uzun; Ne gam! Yolcusu olmuşsun Sonsuz’un. Kutlu Rehber bu yolda kılavuzun... Lafı mı olur artık, karın-buzun...! Nasıl olsa bir gün güneş doğacak; Çevreye yeniden nurlar yağacak; Dağ-dere, ova-oba bucak bucak, Işık gelip karanlığı boğacak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel
Girdim güller bahçesine gezmeye Gülü yar elinden koklamak güzel Aşkın badesini bir bir ezmeye Demi pir elinden beklemek güzel Güller bir bir açmış nazlı yar gibi Kokular reyhalar saçmış ter gibi Dağın yücesine düşmüş kar gibi Karı har elinden saklamak güzel Çiğdem çiçek lale sümbül salınır Has behçe içinde her gül bulunur Sanma para ile bu gül alınır Dili yar gönlünden yoklamak güzel Yarin bahçesinde bin bir koku var Dikenleri batar türlü fakı var Bülbülün bitmeyen bir fırkati var Vuslat zar elinden aklamak güzel İNCE bir çizgidir geçenler bilir Bin bir gül içinden seçenler bilir Ayrılık gömleğin biçenler bilir Gidip yar elinden toplamak güzel |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzeli Severim
Yozgat, Yozgat, Yozgat Yoruldum Yozgat.. Yeşil dağlarına, Vuruldum Yozgat... Bayrak, bayrak, bayrak Ay yıldız bayrak.. Şerefim, namusum Vatanım bayrak... Allah, Allah, Allah Yaradan Allah... Alemi noktada Bir eden Allah İnce, İnce, İnce Sıratdan ince.. Güzeli severim, İnceden ince.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |