![]() |
|
|
#81 |
|
Banned
Teşekkür Etme: 156 Thanked 220 Times in 144 Posts
Üye No: 38652
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 13972
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
162 - Sonra Yeriz
Bir gün bir isadami, is için Diyabakir a gitmis. Isini gördükten sonra da trenle Istanbul a dönmeye karar vermis. Kompartmanina geçmis oturmus. O sira bir de Diyarbakirli gelmis ayni kompartimana. Neyse bizimkinin uykusu gelmis, açmis yatagini uzanmis. Diyarbakirli amcanin da karni acikmis. Açmis bohcasini, çig köfteyi çikarmis. Bizimkisi de bakmis ne yiyo diye… Adam demis ki: - Buyur gardas, çig köfte yiyek... Adam da : - Yok benim basurum var!.. demis... Diyarbakirli da : - Olsun… Onu da sonra yerik!.. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
163 - Trafik Kazasi
Trafik kazasinda yaralanan adam hastahane kapisindan içeri girerken gözlerini açti ve : - Beni üçüncü sinifa yatirin!.. Hemsire sasirdi ve : - Neden? Size yardim edecek kimse yok mu? - Bir tek kizkardesim var ama o da rahibe. Yoksulun teki... - Siz ne konustugunuzu bilmiyorsunuz. Rahibeler yoksul olmaz çünkü her rahibe tanrinin nisanlisidir. - Iyi o zaman. Beni birinci sinifa yatirin, hesabi da enisteme yollayin... |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
164 - Servet
Ülkenin yasini basini almis ve en zengin isadamlarindan biriyle yapilan röportajdir: Genç gazeteci çocuk soruyor : - Efendim, bugünlere nasil geldiginizi, bu inanilmaz servetin öyküsünü bizimle paylasmak ister misiniz? - 1928 yiliydi. 1. Dünya Savasi nin acilari yeni yeni sariliyordu. Elimdeki birkaç sentten baska hiçbir seyim yoktu. Elimdeki 5 sent ancak 1 elma almama yetiyordu ve ben 1 tek elma aldim. Sabahtan aksama kadar elmayi sildim, piril piril oldu. O elmayigün sonunda tam 10 sente sattim. Sabahi zor etmistim. Ertesi sabah, elimdeki 10 sentimle 2 elma aldim. Sabahtan aksama kadar o 2 elmanin her tarafini sildim, bir güzel parlattim ve gün sonunda ikisini, toplam 20 sente sattim. Bu sistemle aysonuna kadar devam ettim. 1 ay içerisinde tam 1.37 dolar kazanmistim. Ertesi ayin ilk haftasi karimin amcasi öldü ve bize 5 milyon dolar miras birakti... |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
165 - 100 Lira
Çocugun biri, bir gün kaldirimda oturup agliyormus. Yanindan geçen bir kadin sormus : - Neden agliyorsun ufaklik? - 100 lirami kaybettim o yüzden agliyorum... Kadin çantasindan 100 lira çikartip çocuga vermis ve yoluna devam etmis. 200 metre yürüdükten sonra çocugun yine agladigini duymus. Tekrar yanina gidip sormus : - Peki simdi niye agliyorsun? - 100 lirami kaybetmeseydim simdi 200 liram olacakti... |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
166 - Nadiren
Erenlerden birine sormuslar : - Ne sIklIkla oruç tutarsIn? - Ooo, her sene kesin oruç tutarim. - Peki ne sIklIkla namaz kIlarsIn? - Ooo, çok sIk. Her hafta namaz kIlarIm. - Peki, ne sIklIkla alkol alIrsIn? - Ehh, çok nadiren.Aksamdaan aksama!.. |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
167 - Güvensizlik
Büyük bir kasa soygunundan sonra çalinti otomobille yol alan üç soyguncu, kent disinda otomobilden inip tarlalar arasinda geldikleri yöne dogru hizla ilerlediler. Uzun süren bu iz kaybettirme yürüyüsünden sonra issiz bir yer bulup oturdular. Içlerinden biri : - Haydi sayalim artik. Kaç milyon kaldirdigimizi merak ediyorum. Ikincisi elini söyle bir salladi: - Yorgunluktan öldük yahu! Simdi o kadar parayi saymakla ne diye ugrasalim. Yarin gazetelerde okur, biz de ögrenirizkaç milyon kaldirdigimizi. Üçüncüsü öfkeyle yerinden firladi: - Deli misin be! Yarin her gazete ayri bir rakam verir, biz de birbirimize gireriz!. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
168 - Siz Baslattiniz
Adamin biri is basvurusunda bulunmus. Görüsmeye çagirmislar. Görüsme sonuna dogru adama sirketin yöneticisi sormus : - Bu is için sizin bizden beklentiniz nedir? Adam saymaya baslamis : - Öncelikle bir araba istiyorum, ayrica su anda oturdugum dairenin kirasi fazla onuda sirketin karsilamasi iyi olur, maas olarak da 3000 $ dan asagi çalismam... Sirket yöneticisi dinlemis ve : - Biz bu is için uygun gördügümüz kisiye bir Cherekee ve Tarabya`da villa veriyoruz ayricabu pozisyon için uygun gördügümüz maas 6000 $ dir... Adamin gözleri yerinden oynamis : - Saka yapiyorsunuz! Yönetici gayet rahat lafi yapistirmis : - Önce siz baslattiniz... |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
169 - Kuşku
Sağır ve dilsiz kız saldırıya uğradı. Saldıranın kasaba papazı olduğu söylentisi yayıldı. Papaz, ömür boyu acı içinde yaşadı, kendisini temize çıkarmaya uğraştı. Otuz yıl sonra ölüp de Tanrı`nın karşısına çıkarılınca: - Ey yüce Tanrım, benim günahım, kabahatim olmadığını bildiğim halde neden otuz yıl çile çektirdin? Tanrı, cevap verdi: - İnsanlara, Meryem`le aramda bir şey geçmediğini ikibin yıldır anlatamadım. Sana nasıl yardım edebilirdim ki? |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
170 - İlahi Adalet
Jack ve Bob, Kuzey`e gitmisler. Bir kar fırtınasına yakalanınca yakınlarındaki bir çiftliğe sığınmışlar ve evin çekici hanımından geceyi orada geçirmek için izin istemişler. Kadın: - Ben dul bir kadınım. Evimde kalmanıza izin verirsem komşular dedikodu yapar. Bunun üzerine Jack: - Endişelenmeyin, ahırda da rahat edebiliriz. Bir sene sonra Jack, dulun avukatındanbir mektup almış. Arkadaşı Bob`a: - Bob, şu çiftliğinde kaldığımız çekici dul kadını hatırlıyor musun? - Evet, hatırlıyorum. - O gece o kadınla yattınmı? - Evet, itiraf etmeliyim ki bunu yaptım. - Peki ona benim adımı mı verdin? - Evet, korkarım öyle yaptım. - Harikasın. Kadın ölmüş ve çiftliğini de bana bırakmış |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Banned
Rep Derecesi :
|
171 - İşlem Tamam
Ormanda dolaşan 2 avcıdan biri birden bire yere düşer. Arkadaşı, düşen adamın nefes almadığını ve gözlerinin ferinin söndüğünü görür. Bunun üzerine telefonla acil yardımı arar. “Arkadaşım öldü, ne yapabilirim” diye sorar. Telefondaki ses yanıtlar: “Sakin olun. Size yardım edebilirim. Ama önce arkadaşınızın ölüp ölmediğinden emin olalım.” Telefonda bir süre sessizlik olur ve bir silah sesi işitilir. Avcı telefonu tekrar eline alır ve şöyle der: “Evet, tamam. Şimdi ne yapacağım?” |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|