www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-29-2007, 04:36 PM   #891
KoJiRo
Aşmış Üye

KoJiRo Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 21
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8788
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute

Ey hayat!
Acilar içindeki bu serseriye acilar yasattin
Söyle ne diye?
Sigindim basi bos hayallere
Bir türlü gerçegi göremiyorum

Hiç dogrum kalmadi her sözüm yalan
Gençligim kendimde oluyor ziyan
Yokki issiz bir yerde çekip vuran
Ölmekten baska yol bulamiyorum

Kiymetim bilindi kiymetmi bildim
Mutlulugumu kendi ellerimle sildim
Dönüsü olmayan bir yola girdim
Bir türlü geri dönemiyorum

Karanlik gecede kaybettigimi
Günesle beraber arayamamki
Yollar ve sonlardayim aylardan beri
Bir türlü kendime gelemiyorum
Old 10-29-2007, 04:36 PM   #892
KoJiRo
Aşmış Üye

Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute

Ben günah işlemedim,
Sadece seni sevdim!

Yazılmış bütün günahlarımın yükünü atıp sırtımdan, "sevmek günahsa senden olsun günahın en büyüğü" diye dillenip gelmiştim ömrümün hazan baharından kurtularak, kollarına..Acılara göğüs germeye hevesli sinemi çatlatmıştım seni beklerken dualarda, seni dilemiştim sevgiyi gören bütün gözler uykudayken, ben senlilik uykularında..

Ben günah işlemedim,
Kadere boyun eğdim!

Yazılmış olanı yaşamaktı tek beklediğim, ötesini istesem de beceremezdim, ki zaten izin vermezdi buna Güzele olan teslimiyetim..Dilediğim gözlerinde dirilmek, ellerini ellerime uzanmış görmekti..Dokunmak nefse çoğalış, aksi ise aşka artıştı Aşk Sözlüğümde..Uzanmış bir çift eldi arzuladığım, tutunmak için çabaya gerek yoktu..Nasipse sarmalanmış ellerimiz, zaten yakındı..Yakınlık nasipten önce uzaklıktı..Uzaklıkları külfet etmektense yüreğe..senli uykularda dilemenin tadına varmak daha bir keyifli tutsaklıktı..

Hiç sevmedim, bu kadar sevgilim..
Ne gecem var, ne gündüzüm!
Şarkılarda matemi var,
Yarım kalan öykümüzün!

Sevmek dokunmaktı çoğuna göre, dokunmamıştı ellerim seviyorum dediğim kimsenin ellerine..Dokunmak aşka düşmanlıktı bana göre!Ama anladım ki gözlerimle bir çift gözde dirilmeden yaşanmıyordu aşk hiç bir mekan üzerinde..ve ben yaşamadım kendi dilimdeki aşkı sana gelene kadar hiç kimseyle! "Seviyorum" dedim belki birkaç kez..Ama Aşk seviyorum diyememekti kesinlikle..Sarf edemedim sana duygularımı hiç bu iki kelimeyle..Belki de bu yüzden bu kadar güzel, özel ve sıcaktı beslenip büyütülenler..Çünkü hala saklıydı,sıcaktı özünde..Zamanı aşmaktı Aşk..Eskide kalmış Romanları gün yüzüne çıkarmaktı..Her anı Mecnunlu ama bir o kadar Mecnunundan uzaklıktı..Yanındayken bile özlem duymak ona, görmediği her bir anı zulüm diye adlandırmaktı..Mutluluk şarkılarında bile matemi bulmak, doya doya yaşansa da her anıyla romanı Azrail’in kapıya gelmesine kadar yarım bırakmaktı..Yani ayakta durmaya hali olmayan bir Leyla iken her sabaha koşmaya dolu bir güçle uyanmaktı.

Gurur aşkı ziyan eder..
Sözümü tutacağım, seni unutacağım!

Gurur denilen, aşkı ziyan eden en klişe duygudan uzaklıktı bu hayatta en iyi başarabildiğim..ve anlatılmaz bir çelişkiye bu başarımla düşmekti senlilikte en büyük sevincim..Aşkta gurur yapmamak en gurur verici hazdı aşk sözlüğüme göre..ve ben Gururluydum gurursuz aşkımla işte buydu çelişkim!Söz vermiştim, eğer ellerin ellerime uzanmazsa seni unutacağıma..unuttum derken bile hatırlayacak kadar çok unutacaktım seni..Öyle ki en büyük unutulan sen olacaktın yeryüzünün bu yılına kadar ve en büyük unutan ben..Tarih olacaktık belki de geçmişte..bir tozlu sayfada geçecekti adlarımız belki de..ve insanlar adını okuduklarında en büyük unutulan diyeceklerdi ardından ve adım zikredilirken dillerde, unutmak böylesine güzel olur diyeceklerdi soluklanmadan..

Aşk Romandı Eskiden,
Seven Kızın romanı,

Asırlar sonrası dillerde dolanan hoş tınılı bir mısra olacaktı yaşananlar..Dedim ya hep yarım kalacaktı romanımız Azrail kapıyı çalana kadar..Dokunmak şöyle dursun dillendirmek bile hayal kalacaktı belki de, yıllarca aynı yastığa baş koyulsa bile..Aşkı bir buse, gözlerde kilitli bir saat olarak görenler asla anlamayacaktı romanımızı..ve bizim sevinç naraları atarak yarım bıraktığımız romanımızın sonundaki mutluluğu acı diye adlandıracaktı bu talihsiz insanlar..

Şimdi Veda Zamanı!

"Her anıyla seninle yaşanacaktı bu ömür ..Sen olmasan bile" demiştim seni ilk gördüğümde..Yanındayken konuşamamak, sana dokunamamak ızdırapken talihsizlere göre..bu ateş-i aşktı benim dilimdeki aşkın özüne göre..Ateş bile güzeldi yanına sana dair aşk kıvılcımı yanaşıverince..ve anlamsızdı ateş, aşk kıvılcımıyla tutuşmadan beni yakarak kül etse de..Bir ömürdü seninle yaşanan..hep yarım kalan bir romandı düşlerimde gerçek kalan..Azrail utanacaktı hüznü sen olan melekliğimi görünce melekliğinden..
Ve Veda zamanı Azrail’in canıma talip olmasıyla senin ızdırabının başladığı zaman olacaktı.Düşlerimde bu veda anı; Şahadetimden önce bütün bir romanda ilk ve son kez söylediğim Seni Seviyorumla anlamını kazanacaktı..Yarım kalan roman son bulacaktı..Ama mahşerde gözlerimin aradığı yine suretin olacaktı...

bu andan sonra her insanın dilinde

Aşk: Seven Kızın Romanı olarak adlandırılacaktı..
Old 10-29-2007, 04:37 PM   #893
KoJiRo
Aşmış Üye

Ben günah işlemedim,
Sadece seni sevdim!

Yazılmış bütün günahlarımın yükünü atıp sırtımdan, "sevmek günahsa senden olsun günahın en büyüğü" diye dillenip gelmiştim ömrümün hazan baharından kurtularak, kollarına..Acılara göğüs germeye hevesli sinemi çatlatmıştım seni beklerken dualarda, seni dilemiştim sevgiyi gören bütün gözler uykudayken, ben senlilik uykularında..

Ben günah işlemedim,
Kadere boyun eğdim!

Yazılmış olanı yaşamaktı tek beklediğim, ötesini istesem de beceremezdim, ki zaten izin vermezdi buna Güzele olan teslimiyetim..Dilediğim gözlerinde dirilmek, ellerini ellerime uzanmış görmekti..Dokunmak nefse çoğalış, aksi ise aşka artıştı Aşk Sözlüğümde..Uzanmış bir çift eldi arzuladığım, tutunmak için çabaya gerek yoktu..Nasipse sarmalanmış ellerimiz, zaten yakındı..Yakınlık nasipten önce uzaklıktı..Uzaklıkları külfet etmektense yüreğe..senli uykularda dilemenin tadına varmak daha bir keyifli tutsaklıktı..

Hiç sevmedim, bu kadar sevgilim..
Ne gecem var, ne gündüzüm!
Şarkılarda matemi var,
Yarım kalan öykümüzün!

Sevmek dokunmaktı çoğuna göre, dokunmamıştı ellerim seviyorum dediğim kimsenin ellerine..Dokunmak aşka düşmanlıktı bana göre!Ama anladım ki gözlerimle bir çift gözde dirilmeden yaşanmıyordu aşk hiç bir mekan üzerinde..ve ben yaşamadım kendi dilimdeki aşkı sana gelene kadar hiç kimseyle! "Seviyorum" dedim belki birkaç kez..Ama Aşk seviyorum diyememekti kesinlikle..Sarf edemedim sana duygularımı hiç bu iki kelimeyle..Belki de bu yüzden bu kadar güzel, özel ve sıcaktı beslenip büyütülenler..Çünkü hala saklıydı,sıcaktı özünde..Zamanı aşmaktı Aşk..Eskide kalmış Romanları gün yüzüne çıkarmaktı..Her anı Mecnunlu ama bir o kadar Mecnunundan uzaklıktı..Yanındayken bile özlem duymak ona, görmediği her bir anı zulüm diye adlandırmaktı..Mutluluk şarkılarında bile matemi bulmak, doya doya yaşansa da her anıyla romanı Azrail’in kapıya gelmesine kadar yarım bırakmaktı..Yani ayakta durmaya hali olmayan bir Leyla iken her sabaha koşmaya dolu bir güçle uyanmaktı.

Gurur aşkı ziyan eder..
Sözümü tutacağım, seni unutacağım!

Gurur denilen, aşkı ziyan eden en klişe duygudan uzaklıktı bu hayatta en iyi başarabildiğim..ve anlatılmaz bir çelişkiye bu başarımla düşmekti senlilikte en büyük sevincim..Aşkta gurur yapmamak en gurur verici hazdı aşk sözlüğüme göre..ve ben Gururluydum gurursuz aşkımla işte buydu çelişkim!Söz vermiştim, eğer ellerin ellerime uzanmazsa seni unutacağıma..unuttum derken bile hatırlayacak kadar çok unutacaktım seni..Öyle ki en büyük unutulan sen olacaktın yeryüzünün bu yılına kadar ve en büyük unutan ben..Tarih olacaktık belki de geçmişte..bir tozlu sayfada geçecekti adlarımız belki de..ve insanlar adını okuduklarında en büyük unutulan diyeceklerdi ardından ve adım zikredilirken dillerde, unutmak böylesine güzel olur diyeceklerdi soluklanmadan..

Aşk Romandı Eskiden,
Seven Kızın romanı,

Asırlar sonrası dillerde dolanan hoş tınılı bir mısra olacaktı yaşananlar..Dedim ya hep yarım kalacaktı romanımız Azrail kapıyı çalana kadar..Dokunmak şöyle dursun dillendirmek bile hayal kalacaktı belki de, yıllarca aynı yastığa baş koyulsa bile..Aşkı bir buse, gözlerde kilitli bir saat olarak görenler asla anlamayacaktı romanımızı..ve bizim sevinç naraları atarak yarım bıraktığımız romanımızın sonundaki mutluluğu acı diye adlandıracaktı bu talihsiz insanlar..

Şimdi Veda Zamanı!

"Her anıyla seninle yaşanacaktı bu ömür ..Sen olmasan bile" demiştim seni ilk gördüğümde..Yanındayken konuşamamak, sana dokunamamak ızdırapken talihsizlere göre..bu ateş-i aşktı benim dilimdeki aşkın özüne göre..Ateş bile güzeldi yanına sana dair aşk kıvılcımı yanaşıverince..ve anlamsızdı ateş, aşk kıvılcımıyla tutuşmadan beni yakarak kül etse de..Bir ömürdü seninle yaşanan..hep yarım kalan bir romandı düşlerimde gerçek kalan..Azrail utanacaktı hüznü sen olan melekliğimi görünce melekliğinden..
Ve Veda zamanı Azrail’in canıma talip olmasıyla senin ızdırabının başladığı zaman olacaktı.Düşlerimde bu veda anı; Şahadetimden önce bütün bir romanda ilk ve son kez söylediğim Seni Seviyorumla anlamını kazanacaktı..Yarım kalan roman son bulacaktı..Ama mahşerde gözlerimin aradığı yine suretin olacaktı...

bu andan sonra her insanın dilinde

Aşk: Seven Kızın Romanı olarak adlandırılacaktı..
Old 10-29-2007, 04:37 PM   #894
KoJiRo
Aşmış Üye

Askin Acisi
Ask acisi askin acisini bilemezsin be güzelim
öyle seydirki ask acisi
sevdiginden ayrildigin zaman yaninda sadece bedeni vardir
ruhun kisiligin düsüncelerin
daha da önemlisi sevdigin orada kalmistir
sen bu bos bedenle kalmisindir
belki cok arkadasin vardir
belki cok iyi ailen vardir...
Ama yinede yalniz hissedersin kendini
ne kadar biriyle dertlesende ne kadar acini anlatsanda
hic kimse seninle bölüsemez bu aciyi
o zaman anlarsin askin diger adininda aci oldugunu
ne kadar canina kastetsende neyalvari insana
ah dersin o zaman demek hakliymissin ama is isten gecmis olur
ben senden bu yüzden uzak duruyorum kaciyorum
cünkü basima gelecekleri biliyorum
ben seni sevmekten degil aci cekmekten korkuyorum aslinda...
Old 10-29-2007, 04:38 PM   #895
KoJiRo
Aşmış Üye

Benim Olmayan Sevgilim...

Bugün yine penceremden baktım ona.Güneşin ışığı vuruyordu suratına...Bir gülümsemeyle başladı güne.Keşke yanında olabilseydim benim olmayan sevgilim...

Ağlar oldum onsuz...Ne kadar yakınımdaysa o kadar uzak aslında...Yanından geçtiğim halde bir gülümseme yok suratınd¤¤¤¤ardeş gözüyle bakıyor çünkü bana...

Hep bir umutla geçiyorum penceresinin önünden.Belki çıkar ve güne güzel başlarım diye...Nafile...

Tek umudum beni sevmen...BENİM OLMAYAN SEVGİLİM...
Old 10-29-2007, 04:38 PM   #896
KoJiRo
Aşmış Üye

Bunaldım yalnızlıktan iş aradım kendime,
Duydular feryadımı seni verdiler deva diye,
Şükrettim Yaradan a şükrettim bugünüme,
Melek yüzlüm anlıma kader diye seni yazdılar...

Belki hergün hergece anlattım seni,
Gizli saklı bir efsane sandılar seni,
Yetmedi birde isminle dağlayıp sinemi,
Aşkın ateşine atıp kor kor yaktılar...

Şu çileli başım ki hazan çağında,
Durup durup sen diye başlar ağıda,
Görüpte halimi aşk kitaplarına,
Aşkın sihri diye başlık attılar...

Üçgünde bu isyan abes dediler,
Ceza her gün doğuşunu şafak saymek dediler,
Ben kimden ne istedim bana ne verdiler,
Bilmem ki bana bu çukuru neden kazdılar...

Şimdi ne sen varsın ne de bir iş var,
Koğuş misali üç adımlık gidiş geliş var,
Adeta gözlerinle kaplı dört duvar,
Bana bu oyunu neden niçin oynadılar...

Başımın içinde büyüyen tümör misali,
Nefesimin her köşesine sıkışmış seni,
Sarmaşığa bezenip ruhuma kök salar gibi,
Gizemli tutkularla bedenimi mesken tuttular...

Sanki yaşarcasına mahşer gününü,
Boğazıma tıkayıp herbir düğümü,
Sonra almak istercesine kalan ömrümü,
Bana bu soruyu neden sordular...

Bekleyişlerin küse döndürdüğü zifiri *******de,
Ölüm figanları iniltisi gelen bu saatlerde,
Ecel raylarında gidip gelen bir kara trende,
Son yolcu biletini bana neden ayırdılar...

Esra Özdemir
Old 10-29-2007, 04:38 PM   #897
KoJiRo
Aşmış Üye

Senden çok uzaklarda ,nerede olsam da,
Sanki sen,
Hep yanımda,
Yanımdasın sevgilim..
Seni aklımdan silemiyorum,
Ne yapacağım, bilemiyorum..
İşte,bu gece yine sensiz,
Sensizliği,
İçtikçe içiyor, içiyorum...

Teselli ararken kadehlerde ben,
Ne olur, çıkıp da, geliversen birden ,
Mutluluk akar ,yaş yerine gözlerimden....

Ama, kim bilir,sen şimdi,
Uzaklarda,
Nerede,kiminlesin ?...
Ben ise,
Karanlık bir köşede,
Sensiz ama, yine seninle...
İnan,
Hasret,acısı çöktü yüreğime....
Sen yoksun ,
Neden?..

Neden, yalnız seni düşünürüm ben,
Oysa ki, yemin etmiştim,
Bir daha sevmeyecektim...
Neden ? kalbime girdin,
Madem ki terk edecektin...
Benimki,gizli bir aşktı.,
Bilemedim,
Bilemedin.
Sana da söyleyemedim..

Sen, seni sevmediğimi sandın,
Gurur yapıp uzaklaştın..
Seni kalbime gömeceğim dedin,
Ah!...Ben ise,
Bir türlü söyleyemedim....

Teselli ararken kadehlerde ben,
Ne olur,
Ansızın, çıkıp da geliversen ..
Mutluluk akar yaş yerine gözlerimden.
Belki,
Yeniden başlardık sen ve ben.........
Old 10-29-2007, 04:38 PM   #898
KoJiRo
Aşmış Üye

ßu kadar mı zor onsuz yaşamak?
Hayır bu kadar zor olmamalı...
Hatta daha iyi olmalı senin için
Artık o hep şikayet ettiğin yüreğinde o ağırlık yok işte...
Sence bu kötü mü??
Yanmıyor artık yüreğin o anlamsız ateşlerde...
Acı çekmiyorsun işte...
ßoşa konuştuğumu biliyorum..
Ama
Her insan bi bahane arar ya hep bu zamanlarda..
Bende arıyorum...
Tabiki bende biliyorum onsuz yaşamanın
ßırak yürek yanmasını...Ölümün olduğunu!!
Ama
Yok işte çare..
Giden gidiyor ve arkasından sadece
ßakakalmak düşüyor...!!!
Old 10-29-2007, 04:39 PM   #899
KoJiRo
Aşmış Üye

ßu kadar mı zor onsuz yaşamak?
Hayır bu kadar zor olmamalı...
Hatta daha iyi olmalı senin için
Artık o hep şikayet ettiğin yüreğinde o ağırlık yok işte...
Sence bu kötü mü??
Yanmıyor artık yüreğin o anlamsız ateşlerde...
Acı çekmiyorsun işte...
ßoşa konuştuğumu biliyorum..
Ama
Her insan bi bahane arar ya hep bu zamanlarda..
Bende arıyorum...
Tabiki bende biliyorum onsuz yaşamanın
ßırak yürek yanmasını...Ölümün olduğunu!!
Ama
Yok işte çare..
Giden gidiyor ve arkasından sadece
ßakakalmak düşüyor...!!!
Old 10-29-2007, 04:40 PM   #900
KoJiRo
Aşmış Üye

SUSKUN
Sus, kimseler duymasin.
Duymasin olurum ha.
Aydim yari gecede
Yesil bir yagmus sonra...
Yagiyor yesil.
En uzak, o adsiz ve kimselersiz,
O yitik yildizlarda duyuyor musun?
Bir stradivarius inler kendi kendine,
Yayi, recinesi, koprusu yesil.
Once bendim diyor ve sonra benim...
Olumsuz, guzel ve cetin.
Ezgisidir dolasan butun evreni,
Bilinen, bilinmeyen issizliklari.
Canimi, tuylerimi sarmada simdi
Kendi ruzgariyla vurgun...
Sariyor yesil.
Ruya, butun cektigimiz
Ruya kahrim, ruya zindan.
Nasil da yillari buldu,
Bir misra boyu maceram...
Bilmezler nasil aradik birbirimizi,
Bilmezler nasil sevdik,
Iki yitik hasret,
Iki parca can.
Catladi yuregi cakmaktasinin,
Agliyor gok kusaklarinin serinliginde
Caglardir bogulmus bir su...
Agliyor yesil.
Yivlerinde yesil guller fiskirmis,
Susmus butun namlular...
Susmus dag,
Susmus deniz.
Dunya misil-misil,
Uykular derin,
Yilan su getirir yavru serceye,
Kisir kadin, mavis bir kiz dogurmus.
Memeleri bereketli ve serin...
Sagiyor yesil.
Aydim yari gecede,
Neron, cocuk kitaplarinda cirkin bir surat,
Ve Sezarsa, bir ad yikintilarda.
Ama hancer tasi sanki
Koca Kartaca!
Hani, kibrit suyu vermislerdi ustune
Bak nasil aliyor, yigit,
Binlerce yil da sonra
Aliyor yesil.
Vurur dagin dorugundan
Atmacamin calkara,
Yalin golgesi.
Kus vurmaz, tansan almaz,
Ama ac, azgin
Kopek baliklariydi parcaladigi
Bak, Tiber saygili, suskun.
Bak nilufer dizisi zinciri.
Bunlar bukagisi, kolbaglaridir,
Cihanin ilk umudu, ilk sevgilisi,
Ve ilk gerillasi Spartakus'un.
Susuyor yesil.
Sus, kimseler duymasin,
Duymasin, olurum ha.
Aymisam yari gece,
Seni bulmusam sonra.
Seni, kaburgamin altin parcasi.
Seni, dislerinde elma kokusu.
Bir daha hangi ana dogurur bizi?
Ruhum...
Misra cekiyorum, haberin olsun
Carsilarin en kucuk meyhanesi bu,
Saclari yuzumde kardes, cocuksu.
Derimizin altinda o olum namussuzu...
Ve Ahmedin isi ilk rasgidisi.
Ilktir dost elinin hancersizligi...
Agliyor yesil.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:33 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.