![]() |
![]() |
#941 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2567
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fırtınalara Sakladım
Kar fırtınasına dönen hayat Kendine doğan güneş Ve Çırpınamıyan bir yürek... Uzakta,çok uzakta Bir sevgilinin hayali Ve Uçuşan saçlarında boğluan sevdam... Sevmek mi dedin? Hani, Tan yerinde astığım kavram, Öyle mi? Sanki gün batarken yeniden doğarım Geceye salarım imkansızlığımı Ay doğar,ay batar Ben yeniden sevdaya gebe kalırım. Fırtınalara sakladım kendimi Tıpkı Bir ağacın gölgesine sığınmış O gibi... Güneş ağlar Kan kusar,ben gibi Ama heyhat, Doğacaktır çaresiz. Silecek gözyaşını, İçi, buzlarla örülmüş bir kovan Dışı seni saran...
![]() |
#942 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fıstık'ıma
sana sarılmayı özledim dostum içimi sana açmayı, omuzlarını gözyaşlarımla sulamayı özledim. bu kadar ayrı kalmamıştık ya birbirimizden kalplerimizi bağlayan melekler de yoruldu gel artık... bak behçemizdeki çiçeklere, büktüler boyunlarını. seni onlar da özledi. benim için olmasa da onlar için gel... sana yolluyorum dostum güvercinle papatyalar yoluyorum seversin sen... ben de seni severim sen beni seversin... ama artık nilay kendini özletmesin...
![]() |
#943 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fizan
Şu sürgün diyarına değdi yârin gözleri, Onun bakışlarında yakına geldi Fizan. Lili Marlen çaldıkça Paris radyolarında, Bir fizara dönüşüp içimi deldi Fizan. Sanki yıllansın diye konulduğu mahzende, Hayata yün iplikle bağlanan teldi Fizan. Gidenin dönmediği o eski şarkılarda Galiçya’dan Yemen’e akan bir seldi Fizan Sevda çarşılarında pazarlanan şairin, Masallardan çaldığı mat bir hayaldi Fizan. Rakim mağarasında yedi kişilik uyku, Yetim bir çocuktaki donuk bir haldi Fizan. Kaf dağının ardına gitti telli duvaklı, Dilimizden düşmeyen özge bir dildi Fizan. Sevgilinin kalbinden sürgün olup gidince, Beni bağrına basan biricik ildi Fizan. Ölüme yasak konmuş tapınak kapısında, Can havliyle elime uzanan eldi Fizan. Yılan kusmuğu içen ölümcül hasta gibi, Baldıran zehri içip kendine geldi Fizan.
![]() |
#944 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Flört
-1- biz şimdi flört ediyoruz sözüm ona bir vahşi hayvan sesleniyor içimizden gözlerini avucumda buluyorum aradığımda sonra dudakların, küçük, öptükçe güzelleşen bir mahzun oluşun var kadınca, kadınlarca bir çağrışın var ellerimi, sevişmeye uzun ah anlatamam utanırım, yıllarca, yüzyıllarca ansızın gitsen bile, içimde kalır yokluğun. -2- ipek çoraplarında gözlerim biraz daha tutkun bir şeydir o şeyler, bir şeydir görüyorum kaçmaya alışkın ayakların öyle yorgun bak sen tutup önce dizlerinden öpüyorum sana sen diyeceğim, sizlerden usandım ellerin ellerin diyeceğim, sıcacık, küçücük eskiden bir sevgilim vardı, onu hatırladım her öpüşmemizde biraz daha ölürdük -3- lafı mı olur yanında güzelliğin, taptazeliğin baş döndüren bir çiçektir tenin pembemsi, ak kollarında, elbet bir şarkıyım söylediğin elleri kelepçeli mahkum, ayakları prangalı, tutsak seninle bir çok evlerde, bir çok odalarda çoğalıp küplerce, karelerce bir çok olmuşuz biz hep o yerlerde, oralarda oralarda soyunup tüm korkulardan sevişmeye durmuşuz.
![]() |
#945 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fosil Sevda
Başkalarıyla yaşamak istedikçe değer kazanıyor senin sevdan Esneyişlerin kalbimeymiş, boşluğa değil sıradanlığın bile muhteşemliğinmiş, basitliğin değil.. Tarifi imkansız duygular içerisindeyim Elde edemeyeceğimi bile bile yaşamaya çalışırken varlığını Ansızın bir taş oluyorum, değeri anlaşılmayan Eziliyorum sonra cüzdan sevdası yaşayanların ayaklarının altında.. Susarak haykırıyorum çaresizliğimi, var gücümle bağırıyorum sessizce.. Ucu olmayan bir kalem oluyorum sonra Ne hissettiğimi bildiğim halde yazamıyorum bir türlü. Kurumuş bir ağaç budağından yeniden filizlenmiş bir çiçek gibi, tutmak istiyorum sevdanı yaşamak istiyorum yalnızlığını. Sana açmak istiyorum bütün çiçeklerimi.. Artık seni her hissedişimde Buluşmak istemiyorum yalnızlığımın sokağında kahrolmuşluğumla Uçsuz bucaksız bir başlangıcım şimdi Huzurunda huzursuzlandıkça huzurum çıldırasıya özlüyorum hoş sohbetini Aşk musluğundan sızdıkca sevgi damlacıkları kalbimin okyanusunda boğuluyor yüzme bilmeyen ruhum. Sabrımı zorlasa da sabırsızlığım Beklerim türkü gözlüm Bir umut diyerek fosil sevdamla...
![]() |
#946 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fosillerin Gözyaşı
Fosillerin gözyaşı turbaları emziren Bir gözün öfkesidir sonsuzluktaki şimşek! Öyküsü yalnızlığın izbeleri ezdiren Canlardaki yaradan, rahat olmayan döşek! Mutluluğu çökerten bir rüya görüntüsü Elemlerin koyağı gözyaşlarının göğsü Metânet, sabır, rızâ yaşamanın ölçüsü İmkânsız son dâveti reddetmek ve gitmemek Başkaldıran neyine güveniyor, nesi var? Issızlık kurur muydu, dönse geri yolcular? Dökülmese damlalar kahrolurdu acılar Ağlamak, gerekince, olur mu hiç gülmemek? Yer neyi varsa verir, nispet ederek göğe Dalların canı çıkar, başını eğe eğe Arıya bal yaptıran, balı koyan çiçeğe Bilgiyi yok edemez, anlamamak, bilmemek!.. Düğümler, kördüğümler: canı rehine alan Doğruları öldüren ihânet, isyan, yalan Hiçbir şeyi olmazsa edemez kimse talan Ölümsüzlük düşünen, elinde mi ölmemek? Almak ise muradın; ver hep, karşılıksız ver! Karşılık istiyor mu, bak! Verirken yerler, gökler Emredileni işle, inan ki sana yeter Sakla ve saklan haydi, mümkünse görünmemek.
![]() |
#947 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fotoğraf
Resmine baktığım güzel kız, genç kız Unuttum, Unuttum, Unuttum seni Eski bir albümde durursun yalnız Unuttum, Unuttum, Unuttum seni İki harf, bir imza, bir tarih; garip Besbelli üçü de mutsuz muzdarip Aklımı zorlama karşımda durup Unuttum, Unuttum, Unuttum seni Bilemem aradan geçti kaç sene Memleketin nere, kimsin adın ne ? "Hatırla" diyerek bakma yüzüme Unuttum, Unuttum, Unuttum seni.
![]() |
#948 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fotoğraf
Karışık bir yaşam kesiti, Eksikleri olan bir halkın, Her parçasında varolan Tutsak bir yaşam fotoğrafı. Yitik Filistinlilerin İğdiş edilmiş topraklarda Verilen savaşlar gibi... Kanayanların, kanatanların fotoğrafı. Başkasının yüklediği bir acıyı, Başkasına yükleyen bir halkın. Gözleri acık bir babanın Vurulan evladının fotoğrafı. Her karesinde barbarlığı anlatan, Her acıda intikamı körükleyen, Her intikamda can veren, Ezilmiş bir çoğunluğun resmi.
![]() |
#949 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Fransız İhtilali
Bu gönül kaç derde hep sabreder Yumruklarımı sıktım Ama acılarımı sineme çektim daim.. Yorgunum, Miadı dolmuş bir kentin sevdası Hala içimde sessizce uyur, Akdenizin dalgaları her akşam Yalnızlığımı yüzüme vurur.. Kimse kimseyi bilmez Ne derlerse desinler Mevla der ya; Bu dünyada herkesin kendine yeter derdi var.. Ben en çok güllere vurgunum En sevdiğim dostuma “gülüm” derim daim En çok kızdığım kimseye de yine; “bak gülüm” derim Tek sermayem güldür benim Ben gül alıp gül satarım, Gül mevsiminin Ve gül şehrinin aşığıyım ben, Solan her gül için Benim ömründen bir gün daha gider.. Bir dost arıyorum, Kaç derde düştüm Yakınımda göremedim kimseyi Elimden tutan olmadı benim Üstelik de gittiler teker teker, En son “Fransız İhtilali” yaşamıştı ruhum! Yumruklarımı sıktım Bu derdi iyi bilirim Anlayacağınız ilk değil bu Bu gönül bu derde de sabreder yine.. Bir dost arıyorum, Ama param yok! Meşhur bir zatın sözüdür, hep derim Yeri gelmişken tekrar edeyim; Ben aldanabilirim belki, e malum insanım, Fakat aldatmam hiçbir kimseyi, Çünkü ben müslümanım, müslüman.. Bir dost arıyorum Fransız ihtilalini unutmak istiyorum, Bu yola tek sermayem olan Sevgi ile çıkmışım..
![]() |
#950 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Frensiz Yürek
Tanrı standart yaratmış tüm yürekleri Kuralsız, hatalı sevmelere açık Kollayamazsın asla ne olacağı belli olmaz Ne bir işaret ne de sevda kuralı Yarım aklım da esen lodosa inat Takvimlerde kalır yaşattığı buhranları Neden engel olamaz insan neden Neden şerit ihlali yapar frensiz kalbinde Öksüz kalmış yuvasız kuşlar gibi Biçare dolanır arar o çok sevdiğini Hikaye bu ya yalan dolu Tüm sevmelere nispet yaparcasına Koyamaz freni bilir ki bu aşk yolu Ey seni şaşkın laf dinlemez yüreğim Akıllanmadın mı daha bu kaçıncı acı Yetmedi mi daha bu kaçıncı bitmeyen şarkı Ah be deli yüreğim Çok acıtıyorsun canımı çok Gittiğin eller de almadın mı dersini Hala mı frensizsin yakma boşuna kendini Gücüme gidiyor be hoyrat kalbim Adını böyle koydum sakın unutmayasın Şeridin de ölmelisin beni çoktan bitirdin Ölene kadar frensiz yüreğim kanasın
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|