|
Müzik Muhabbetleri Müzisyenler veya şarkılar veya haberler hakkında tartışmalar fikirler muhabbetler.. |
|
Konu Seçenekleri | Görünüm Şekli |
06-19-2010, 01:29 PM | #1 |
Forum Kalfası
Kayit Tarihi: Aug 2005
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5 Teşekkür Edilme: 16 Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
|
gitar akorlar tablar
çilekeş-yetmiyor(% 100 Doğru Tab)
Tunning Db(yarım ton aşağı alın ve açık 5. tel 6. telin 7. perdesi ile aynı sesi verecek) .Biraz overdrive a alırsanız çok iyi olur.Kesin doğrudur.Ali de aynı şekilde çalıyor.umarız anlatabilmişizdir.Bu şarkıyla ilgili diğer tablar ve akorlar maalesef yanlış.Tabii o arkadaşlar da uğraşmış ellerine sağlık çamur atmak gibi olmasın.ama en doğrusu budur. YETMİYOR 1--Eb4 2--Bb3 3--F#3 4--C#3 5--G#2 6--C#2 GİRİŞ İNTRO: 1------------------------------------------------------------ 2------------------------------------------------------------ 3-----9----9----9----9---10---10---10----10----10----9----5 4-----8----8----8----8----8----0----0------0-----0----0----0 5---- 8----8----8----8----8----0----0------0-----0----0----0 6---- 8----8----8----8----8----0----0------0-----0----0----0 ARA İNTRO: 1-------------------------------------------- 2------------10------------10---------------- 3---9-10-9- X-9-10-9-10-9---9--10--9--10--9- 4--------------------------------------------- 5--------------------------------------------- 6-------------------------------------------- Girişte(giriş introsu) Kaç kere vurulduğuna çok takılmayın.Tek bir satırda olması için sonları biraz kırptık ama kesin doğrudur.Gönül rahatlığıyla çalabilrsiniz bu güzel parçayı.. arkadaşlar ali genelde drop db kullanır.tuneriniz yoksa şurdan indiriniz ve gitarı Drop Db ye ayarlayınız.şarkıyı çalarken mümkünse parçayla karaoke yapın aynısını çalarsınız |
06-19-2010, 01:29 PM | #2 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
OgÜn Sanlisoy-bİlmece
Em Erken öten horozun başı kesilir, Erken öten horozun sesi kesilir, D Em Binlerce güzelden biri seçilir, D# Em Em-G-Am Binlerce güzelden biri sevilir. F# G A düşlerim başka gerçek başka ama umrumdada değil Am Em kelimeler yasta el başka, c d Em kederli bir seyir.. Em Bm C aklıma soktun ahh, bir bilmece gibi, çözemedim tamamen d Em doldurmuş yerleri..(burda tam ne dio anlayamadın valla) Em yada dewam et ya vazgeç bu senin seçimin BM C ya seviş yada harvet yırtıp at güzelim.. |
06-19-2010, 01:30 PM | #3 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Şebnem Ferah- HoŞÇakal
İntro Dm A Bb Gm A Dm Gm Dm Seni ararken kendimi kaybetmekten yoruldum Gm Dm Bulduğumu zannettiğimde kendimden ayrı düştüm Dm Gm Dm Dm Gm Dm Bu garip bir veda olacak çünkü aslında hep içimdesin Gm Dm A A7 Ne kadar uzağa gitsem de gittiğim her yerde benimlesin Dm A7 Dm Söylenecek söz yok gidiyorum ben Gm Dm Hoşçakal, hoşçakal Gm Dm Hoşçakal, hoşçakal A Dm Ben bir kısrak gibi gelmişim dünyaya A Dm Şahlanıp koşmak içimde var hoşçakal Dm Gm Dm Biraz su biraz yeşillik her yer benim evimdir Gm Dm A A7 Taşırım dünyayı sırtımda her dil benim dilimdir Dm A7 Dm Ama söylenecek söz yok gidiyorum ben ( Gm Dm ( Hoşçakal, hoşçakal ( Gm Dm ( Hoşçakal, hoşçakal 2X ( ( A Dm ( Ben bir kısrak gibi gelmişim dünyaya ( A Dm ( Şahlanıp gitmek içimde var hoşçakal |
06-19-2010, 01:30 PM | #4 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
bir KADIN ÇİZECEKSİN-MANGA
Bm Em Bm Em (giriş) Bm Em A F#m Bm ne kadar oldu bu hayata geleli söyle ne olacaksın büyüyünce C Diye sorular sorular tarih oldu ama senin kafan hala dolu Bm İşte benim işte senin işte onun diye paylaşıyosun hayatı üç kuruş sevginle C "Ne o da mı aldattı seni be"ee ne kaldı geriye Em Bak sen ne yazık ki klasik bir tablosun ne yaparsan yap boşsun C Tamam okumuşsun ama yetmez sadece bunula dertler bitmez Bm Em çıkacaksın kabuğundan bunalımdan kurtaracaksın kendini C F# Ona göre yaşamayı bırakıp döneceksin gerçeklere ama önce Bm Em A F#m Bir kadın çizeceksin Bm Em A F# Onun gibi bırakıp gitmeyecek Bm Em A F#m Saklayıp gömeceksin(ki senden başka) Bm Em A F# Kimseler sevemeyecek Bm Em F#m Bm Em A F#(2 defa) Bm Şimdi bunlar yetmez gibi bir de kendini aşka mı bıraktın hadi be! C Bırak adam gibi bir şeylerle uğraşmayı herkes gibi takıl,yaşa hayatını Bm takılmıyosan bile rol yap ne yap et ama yarat kendi yalan dünyanı C Çünkü bunlar para ediyor baksana sevgi bile yalan olmuş Em Piyasada kavrulmuş herkes kudurmuş canım dediğin bile arkandan vurmuş C Tüm bunları bilerek yaşama sakın ama sakın içindekileri tüketeyim deme Bm Em Bir gün geleceksin kendini sevgini neler istediğini G F# Şimdilik alacaksın eline kalemi kusacak dökeceksin nefretini Bm Em A Bir kadın çizeceksin Bm Em A F# Onun gibi bırakıp gitmeyecek Bm Em A Saklayıp gömeceksin(ki senden başka) Bm Em Kimseler sevemeyecek Bm Em A F#m Bir gün gelecek göstereceksin kendini,sevgini,neler istediğini Bm Em A Şimdilik alacaksın eline kalemi kusacak dökeceksin nefretini Bm Em A F#m Çıkacaksın kabuğundan,bunalımdan kurtaracaksın kendini Bm Em A F#m A F#m Ona göre yaşamayı bırakıp döneceksin-dikkat döneceksin-bırakıp döneceksin gerçeklere XXXX2XXXX |
06-19-2010, 01:30 PM | #5 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Am F Am F
Denize açildim sevmeye sevilmeye anladim sevmek gibisi yok Am F Yagmura soyundum yavas yavas yagar diye Am F Damlalarda yüzmek gibisi yok G E Am G E Am Yoklugun varligin bir dünüm yok yarinim sir F Am F Nasil inanirim sana bu yürek agir bana Am F Am Sevgin öyle uzaklarda nefes alsan da yanimda F Am F Bu ask fazla sana, bu ask fazla sana TEKRAR |
06-19-2010, 01:30 PM | #6 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
pinhani- dön bak dünyaya
Bm G Yalnız kaldıysan, kalkıp pencerenden bir bak A D Güneş açmış mı, yağmur düşmüş mü F# Dön bak dünyaya Bm G Herkes gitmişse, sakince arkana dön bir bak A D Dostun kalmış mı, aşkın solmuş mu F# Dön bak dünyaya, dön bak dünyaya Bm G Bir sonbahar kadar yalnız, bir kış kadar savunmasız A D F# Ya da ilkbaharsan, yolun başındaysan Bm G Asla vazgeçme, kalkıp da pencerenden bir bak A D Güneş açmış mı, yağmur düşmüş mü F# Dön bak dünyaya |
06-19-2010, 01:30 PM | #7 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Ardima HİÇ Bakmadan-ÇİlekeŞ
Giriş D#m Bb D#m Bb akorları ile birlikte aşağıdaki soloyu atacaksınız. E-11----14--13----16--11----14--13------ B----11--------11--------11------------- G--------------------------------------- D--------------------------------------- A--------------------------------------- E--------------------------------------- Parça boyunca da ritimle beraber aşağıdaki soloyu atacaksınız. E-11----14--13----16--11----14--13----16-- B----11--------11--------11--------11----- G----------------------------------------- D----------------------------------------- A----------------------------------------- E----------------------------------------- D#m Bb D#m Bb Denedim olmadı..Hevesim kalmadı.. D#m Bb G#m Bb Aradığım bir çare,bi ümit kalmadı D#m Bb D#m Bb Kendimi yormadım,kimseye soramadım D#m Bb G#m Bb Dermanım kalmadı ah..Sevenim hiç olmadı.. D#m Bb D#m Bb Düşlerim başka şeyler,Ağlarım hiç bıkmadan D#m Bb G#m Bb-(B-Bb-B-Bb-B-Bb-G#m-Bb) Giderim çok uzaklara,ardıma hiç bakmadan... Ohooooo... D#m Bb D#m Bb Kendimi yormadım,kimseye soramadım D#m Bb G#m Bb Dermanım kalmadı,Sevenim hiç olmadı D#m Bb D#m Bb Düşlerim başka şeyler,Ağlarım hiç bıkmadan D#m Bb G#m Bb-(B-Bb-B-Bb-B-Bb-G#m-Bb) Giderim çok uzaklara,ardıma hiç bakmadan... Ohooooo... (ARKADAŞLAR YANLIŞ ÇIKABİLRİ ARKADŞLA BEN BİZZAT BERABER ÇIKARDIK O BAKIMDAN YANİ AMA NERDEYSE AYNI) |
06-19-2010, 01:31 PM | #8 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Bu AkŞam-duman
Intro e----2-0--0----0-----2-0---0-----0-0----2-0---0-----0-- b--0-----3--2-3--2-0-----3---2-3------0-----3---2-3---2---0--3-2-0-3-2-0-0--- Orta solo e--5--4h5-4h5-4h5-4h5-4h5-4h5--7-7--4h5-4h5-4h5-4h5-10-9-7--4h5-4h5-4h5- b----------------------------------------------------------------------- e-4h5-4h5-4h5-2-2--2p0---0---------- b----------------------3---2-0-0---- Bm G A kendime geldim geleli dostlar bm g A olamam kimseye düşman Bm G A bi şüphem yok kefenim sağlam G Bm içerim ben bu akşam solo Bm G A sesleri duydum duyalı dostlar Bm G A yola çıktım yeni baştan Bm G A acelem yok hedefim sağlam G Bm içerim ben bu akşam İçerim ben ben burda bu akşam ) x3 içerim ben solo x2 Bm G A sizleri gördüm göreli dostlar Bm G A hemen hergün bana bayram Bm G A yarını yok sevenim sağlam G Bm içerim ben bu akşam içerim ben ben burda bu akşam ) x3 içerim ben |
06-19-2010, 01:31 PM | #9 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Sen AĞlama-badem
Am G E Am-G-F Kara gozlerinden bir damla yas dusunce F C E Guzel yuzun yanaklarin islanir Am G E Am-G-F Kara gozlerinden bir damla yas dusunce F C E Huzun keder yuregime yaslanir Dm Sen aglama E Am Bir damla gozyasin yeter Dm Sen uzulme gulum Am G E Am-G-F Gece gokyuzunden bir damla yas dusunce F C E Bahar gelir tum cickeler islanir Am G E Am-G-F Kara gozlerinden bir damla yas dusunce F C E Huzun keder yuregime yaslanir Dm Sen aglama E Am Bir damla gozyasin yeter Dm Sen uzulme gulum E Am Gamzende gullerin biter Dm Yollarima E Am Tas koysalar donecegim Dm Gozlerinden E Am Yaslarini silecegim |
06-19-2010, 01:31 PM | #10 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Gm F---Dm---C
Sevdim sandım Gm F----Dm---C Sevildim sanırdım Am Bb--Am Bb Sonra uyandım Am---Bb-----Am---Bb Sonunda ben anladım Ayrı kaldım Ayıldım bayıldım Sonra uyandım Sonunda ben anladım Dm----------------Am Öyle yürekten seviyorsan Bb---------------C-----C# Aklı başından atacaksın Dm---------------Am Kimi yanında arıyorsan Bb--------------C-----C# Önce içinde bulacaksın Aklım nerde Kaçırdım seninle Sorma ne halde Sorulmaz bu kimseye |
Bu Konudaki Online üyeler: 19 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 19) | |
|
|