05-28-2009, 03:08 PM | #1 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Aug 2007
Mesajlari: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Teşekkür Edilme: 355 Teşekkür Aldığı Konusu: 320
Üye No: 44033
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
|
Ertuğrul Bayam
-Acıyı görmek mi istiyorsun? Gözlerime Bak
Acıyı görmek mi istiyorsun? Gözlerime bak! Dudaklarımda söyleyemediğim sana ait duyguları, Bana her fırsatta bıraktığın yokluğunun acısını fark edeceksin. O zaman anlayacaksın acının sende ne kadar masum durduğunu. Ayrı yetişmiş güllerin birbirine hasreti gibi, Umutla kurudum sensiz. Ve sen hiç gözlerime bakıp beni sevdiğini söyleyemedin. Oysa sırf bu kelime için kurduğum hayallerdi beni hayatta tutan Bir boşluktan içeri girdim her gece, Senli düşlerden sensiz karanlıklara süzülür gibi. Ellerin nasıldı? Küçük müydüler? ve parmakların ince uzun mu? Parmaklarını parmaklarımın arasında hissedip, Seninle sahil boyu denizi hiç fark etmeden bir birimize bakıp yürüyemedik. Gözlerinin yeşilinde geleceğe dair hayaller kuramadan, sadece umut ettim gözlerini görebilmeyi. Ve o gözlerinde ki ışıltıyla karanlık *******ime yol göstermeni istedim. Acıyı görmek mi istiyorsun. Gözlerime bak! Ve yaşanmamış boşa geçen anların hüzünlü şiir'ini oku, Kirpiklerinden sıyrılıp yanaklarına düşen dizelerimde. Bensiz yattığın o yataklarda benli hayaller kurma artık. Sabahlara merhaba derken beni seven bir şair var deyip gurur duy sadece. Ve hiç bilme o şairin senin için her gün defalarca öldüğünü. Ve bil ki insan sevdiğiyle beraber olacak mahşerde. Tek avuntum bu şimdilik. Dünyada olamadığım anları mahşere bıraktım ben, Ben seni bu dünyalık mı sevdim sandın? Ölüm'müş,terk edilişmiş umurumda değil,gelme istersen. Nasılsa bir gün hayat biletimi kestiğinde, Kavuşma vakti olacak benim için ölüm. Dudaklarımda ki acı tat? Yoksa acı bir tebessüm mü olacak sana ulaşmayı beklemek? Ne yazık hiç bilemeyeceğim. Acıyı görmek mi istiyorsun? Gözlerime bak! Sen uzakta çok uzakta Bensiz bir yaşamın anlamsız günlerini yaşamaktasın, Benim gibi. Seni seviyorum, Gerçeğin ta kendisi bu iki kelime, Sırf dudaklardan çıkması istenen değil de İçimde taa içimde senin için atan bir kalbin feryadı, Haykırışı bu sevdiğim. Sana ulaşamasam da, Biliyorum ki zavallı kalbim Sana ait her şeyi saklıyor en gizli yerlerinde Kanlı ve uykusuz gözyaşlarımın Her gece aynalardan süzülmesi gibi acı veriyor uzaklarda oluşun. Biliyorum beni sevdiğini Acıyı tattığını da benden uzaklarda Ama hiç bana sana ait bir şeyi vermedin? Acı tek taraflı olsaydı, Ne yürek dayanırdı ne yaşamın bir anlamı olurdu. Ama yokluk kötü sevdiğim. Bir beden olmak isteyen yüreklerde ayrı ayrı yaşamak kötü. Sana her fırsatta koşmak isterken beni durdurmaların, Yüzüne hasret kaldığım günlerde Beni ısrarla kırışlarını hiç anlamış değilim. Eminim yine okuyunca bu şiirimi büzeceksin dudaklarını Ve eminim ağlayacaksın. Ağlamak seni ben yapar sevdiğim Ve beni sen yapanda içimde senin için yanan bir kalple yaşamak. Her gün Üsküdar’da oturup kendimi dinlerim Oysa konuşan sendin hep benimle, Ne martıların vapurlara takılışı, Ne işportacıların bağırışıydı fark ettiğim. Ben denizi seyrederken gözlerinde boğulmayı sevdim. Yosun tuttu gözyaşlarım sensizliğin dalgalarında. Gözlerim ve ben her Üsküdar’a inişimizde Bir gün seninle bir bankta oturup Sadece ve sadece hiç konuşmadan gözlerine bakmak istedik. Kaç zamandır bir hüzün dolaşıyor odamda. Duvarlar bir şeyler söylüyor sanki Adım adım yok oluşumu izliyorum Her batan güneşin karanlığı getirmesiyle. Sabahlara kadar uykusuz gözlerimle uzaklara, karanlıklara bakıyorum mütemediyen Kayan her yıldızda tek bir şey diliyorum? Ve Senin için yalvardığım namazlarda secdeye kapanıp Rabbime ettiğim dualarım, Tuttuğum dilekle aynı olması ve sonra umudumu yitirmeden Rabbimin bir bildiği var deyip Kabul olmadığında dualarımın Tekrar tekrar yalvarmalarım. Seni okyanusların diplerinde Bir midyenin içinde ki İnciyi görme ihtimalimin olmadığı gibi kabul ettim aşkım Ve seni hiç ulaşılamayacak dağların zirvesinde Koklayamayacağım bir çiçek olduğunu fark ettiğimde Tek bir şey düşündüm? Dokunamadan tenine, Öpemeden öpülesi dudaklarını mahşere erteledim vuslatı. Ben o kargaşada ne yaparım bilmem ama İnsan mahşerde sevdiğiyle beraberdir derler Seni seviyorum meleğim. Acımasız olan ne sensin ne de ben, Bize gümüş tepsiyle sunulan hüzünlü bir hayat sadece Ve kabul etmesi zor olan bu ayrılıklara katlanmak sanırım. İnsan yaşamın değerini Yüzü ve kalbi güldüğünde anlıyor Anlıyor ki ölüm sadece toprağa girmek değil Ve nefesi kesilene kadar yaşadığı her şeyin Gözlerinin önünden geçmesi değil. Ölüm sensizliğin sadece yaşarken verilen cezası sevdiğim. Seni bulduğumda sevgi anlam kazandı Her anımsadığımda yaşamamım oldu gülüşlerin Hiç tükenmedi içimde senin için yanan ateş Ve ben o ateşle yanmayı, Sırf seni sevmek olduğu için İnan bana çok sevdim. 01,08,2006 Oysa Doğum günüme sadece 10 gün kalmıştı Eğer yanımda olsaydın Yaşama daha bir sıkı sarılacaktım.. Şimdi ölüm ne anlam taşıyor? Yaşamak ne anlam? Hiç anlayamayacağım Sensiz bedenim toprağa girmedikçe
05-28-2009, 03:08 PM | #2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
-Beni hiç sevmedin mi sen?
Beni dikenli aşk bahçelerinin Umutsuz yarınlarına terk ettin sen. Ve yağmurlar yağdırdın üzerime Beni hiç sevmedin mi sen? Korkma benden! Ne yarınlarına çıkarım Ne telefonlarına Benden korkma! Ben hiç yokmuşçasına beklerim Sokak köşelerinde. Gözünün gördüğü hiç bir yerde olmam Korkma! Senden kopacağım artık Sensizliğin rıhtımında Dalgalarıyla boğuşacağım yalnızlığımın Sensiz yaşayacağım bu koskoca alemde Bir daha hayal edilemeyecek aşkının Umuduyla kavrulacağım. Senden beni alacağım Benden seni söküp aldığın gibi Yerime yaşanmamış mutluluklar bırakacağım. Hatırlamayacaksın bile gözlerimi Ne yağmurlarımda ıslanacak Ne de güneşimle ısınacaksın Söz veriyorum hayatından çıkacağım Ağlatmayacağım artık seni Benden artık korkma! Ben kaybolacağım O kahverengi derinliklerinde gözlerinin Yaşamaksa eğer bu yaşayacağım Gün 24 saat ve ben hep uzaklarda kalacağım Sabırsızca toprağa düşmek isteyen ilk cemre misali, Sensizliğin kuytusunda azaplar içinde ölümü bekleyeceğim. Hiç bir şey yerini tutamayacak inan bana Ve ben hep bunun ezikliğiyle yaşayacağım. Seni sevdiğim için özür dilerim Yaşattığım acılar ve gözyaşları için Ama bir kez daha olsaydı yine severdim Şimdi gitmeliyim artık Beni bekleyen tatmadığım hüzünler var Yazılmamış şiirler Anımsanacak güzel hatıralarımız var Sana kimler dokunacak Kimler öpecek düşünmek bile istemiyorum Beni en çok yaralayan bu zaten Umarım mutlu olursun Sana söylemek istediğim son bir şey var Seni daima sevdim bunu sakın unutma 9 MAYIS 2003 Ertuğrul Bayam
05-28-2009, 03:08 PM | #3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
-Sensizlikten Yoruldum İnan
Sana Kapamadım kalbimin kapısını Gülüşlerini unutmadım Sen Düşlerimde olmadan nefes alamam ki Rüzgârın yön değiştirdiği yerdeyim şimdi Sensizlikteyim Dudaklarımı aralayıp Hep söylediğim kelimelerdesin Özlemlerimde, hasretimde, yalnızlığımdasın Uykularımın en yorgun zamanlarında Uyanıp ansızın gece yarıları Yüzüme düşen sensizliğin hüznündesin Unuttum sanma, Ben nerde yaşıyorsam sen ordasın Sana ne yazsam Ve ne kadar anlatamasam dostlarıma Bir o kadar büyürsün içimde Ve bir o kadar gizemli Şimdi Hüznümün başa çıkılmaz anında Bir sigara yakmalıyım önce Kuytu akşamların Senli vakitlerini düşleyip Sesini anımsamalıyım yine Tebessüm etmeliyim Ve dünyanın en şanslı şairi olmalıyım Sırf seni sevdiğim için ve sana yazılan her duygum okunduğu için Onur duymalıyım Gittin biliyorum Beni yiyip bitiren bir merak, Yüzünü göremediğim günlerin acısı kalbimde Ellerinde olamamamın çaresizliği Ve yalnızlığımın baki kalması Hep acı verecek biliyorum Gündüzlerin aydınlığında Kısıp gözlerimi semaya bakıp Bir parça bulut arayacak gözlerim Umut ederek yağmurun değmesini tenime Bekleyeceğim. Senin için yanan tenime Biliyorum, Dokunmayacaksın Kayıp şehirlerin Karanlık sokaklarında çaresiz kaldım Ayaklarımda umudumun ağır prangaları Ellerimde yokluğunun kelepçeleri Kimselerin bulamayacağı bir yerdeyim Sendeyim Sana en az pencerene gelen bir serçe Yolda gördüğün bir çocuk Sahilde tek başına oturduğun bir bank Gizli gizli ağladığını gören bir ayna Ellerinden dudaklarına değen bir sigara Üzerine alelacele giydiğin bir elbise Uyumak için Ellerinle bir sevgiliyi sardığın gibi sardığın bir yastık Gözlerine düşen uykusuzluk Okuduğun bir kitap Canını sıkan bir insan Öpülesi dudaklarınla ısırdığın bir erik Ve hep beklediğin Hayallerini süslediğin o sevgili kadar yakın olmak istedim Biliyorum ben sana dokunamadan Avuçlarında bir hayatı tadamayacağım Biliyorum Sensizliğin karanlıklarında şiirler yazıp Her şeye rağmen içimde yaşayacaksın Senin yerin orası biliyorum Sokağımdan geçmesen de Kokunu duymasam da en güzel çiçeklerde Sırf yakın olmak adına Balkonundaki bir kaktüsün dikenlerinde Küçük ellerine batmak için Her zaman dua edeceğim Yoruldum inan Düşler kurmaktan Nefessiz kalmaktan Boş bir evde Yalnızlığın şarkılarını söylemekten bıktım Yoruldum inan Yoruldum sensizlikten Her sabah soğuk suyu vurup yüzüme Aynada kendimi mutsuz görmekten En güzel günlerinde baharın Sahillerde boş boş gezmekten Durup durup sana yazdığım şiirleri Duvarlara okumaktan Ve cevap beklemekten bıktım inan.. Seni seviyorum Seni özlüyorum Diye söyleyemediğim Telefonumun çalmasını beklerken Yüreğimin sesini duyamadığım Her an için kendime kızıyorum inan Sana da kızıyorum Beni bu boş âlemde Sevgisiz bıraktığın Yüzümü güldürmediğin için Sesinin kulaklarımı okşamasını Dokunamadığım teninde Olabilmeyi Şiirlerime güzelliğini yazmayı her fırsatta Ne kadar istiyorum bilsen Oysa Yoksun İçinde sana dokunamadığım Seninle olamadığım bir dünyada Bahar gelmiş Çiçekler açmış Gülmüş, ağlamışım ne önemi var Ben yokluğunda geçen zamanı Hiç yaşanmamış saydım Biliyorum Ölümüm seni düşünürken Ve yanımda olmadığın bir vakit Ansızın gelecek sen hiç acısını çekmediğin yokluğumda... Bilmeyeceksin bile öldüğümü Ben hiç tamamlanmamış sayacağım Gözlerimi kapattığım hayatımı Ve verdiğim son nefeste bile Acılar çekerken Seni arayacağım Biliyorum Gözlerimin baktığı Dudaklarımın seni sayıkladığı hiçbir yerde olmayacaksın Ölümün acısı hafif kalacak Sesini duyamadan çıkan canımdan Sen bensiz bir hayatı Bensiz geçen zamanı sevdin Hep gizemli kalmayı Kaçmayı Ve sevilmeyi sevdin Hiç çaba sarf etmedin Bir nebze olsun Cesaret edemedin sevmeyi beni Düşlerde bir masal Rüyalarda bir gizem kalmayı seçtin Olamadın benimle Bir kez yüzüme bakıp İçinden geldiği gibi Seni seviyorum Seni özlüyorum diyemedin Ben senli zamanların içinde Hep sevinçten gülen Heyecandan ne yaptığını bilmeyen İçi içine sığmayan koca bir adam değil de Oyuncağı eline verilmiş bir çocuk gibi Hep gülücükler saçtım Ağlayarak geçen koskoca bir zamana inat 23.05.2006 Dünyanın en güzel yeri gözlerinin içinde saklı Baharın yemyeşil dallarında artık hüzün var şimdi Rüzgârlar sesini kesmiş Ve yağmurlar boşa ıslatıyor kaldırımları Gözlerimin uykuya düştüğü Ve karanlığın aydınlığa hasret kaldığı yerdeyim Sensizlikteyim. Ertuğrul Bayam
05-28-2009, 03:08 PM | #4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Anneme
(Anneme Ne ben onsuz şen kahkahalar atabilirim Ne o bensiz Ne ben acılarımı paylaşacak bir kucak bulabilirim Ne o teselli edecek bir evlat Öylesine koptuk birbirimizden Ne ben ağlayabiliyorum artık acısıyla Ne o dualarıma karşılık veriyor 16.02.2005 06,06,2006 Ertuğrul Bayam
05-28-2009, 03:08 PM | #5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Biz) Olamadık
Zamanımız kalmadı (biz) li günlere Artık sadece Sen Ve Ben Kaldık (biz) olamadık bir türlü Yalvarmama rağmen Adamlığıma bakmadan. Olamadık (biz) olamadık Sen Ben Kaldık koca şehirde Aynı kaldırımlarda yürüdük, Farklı zamanların Aynı düşleriydi belki el ele Ne mutlu baktık Martıların üzerimizde uçuşmalarına Her şey iyiydi de (biz) olamadık Sen Ben Kaldık Şehrin, Herhangi bir yerinde Hep (biz) olmayı hayal ettiğimiz Düşlerinde Yazık Çok yazık Bir aile olamadık seninle 28.12.2005 Saat: Oysa Ne çok istemiştim biz olmayı Ertuğrul Bayam
05-28-2009, 03:08 PM | #6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Davacı
Dava açtım sana Bir aşkın En yüksek mahkemesinden Ellerine Ayrılığın kelepçelerini taktım Ayaklarına Yalnızlığın prangalarını Suçlu sensin, davacı ben Bir ömür hapsettim seni Gönlümün zindanlarına. Ne hakim karşı çıkabildi Ne jüri, ne diğerleri Sen benimdin Ben hapsettim seni Dava açtım sana En yüce divandan En adi suçtan Sadakatsizlikten Mahkûmiyetinin ilk ağır bedeli Bensizlik olarak karar verildi 21 ağustos 1998 cuma Düzenleme. Ertuğrul Bayam
05-28-2009, 03:08 PM | #7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Emanet Hüzünler
Yaşama ayak uyduracağım diye Kaç pabuç eskittim şu hayatın yollarında Bir alan olmadı sattığım hüzünleri Oysa bedava verecektim hepsini Bir leğen, Bir avuç mandala Kaldı elimde eski bir düş gibi Sevda masallarıyla süslediğim, O asude ve derin yalnızlıklarım. Emanet sanmıştım Yıllarca bekledim Ne gelip aldılar Ne de sordular bu hüzünler kimin 10.10.2005 Ertuğrul Bayam
05-28-2009, 03:08 PM | #8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Gittin Sen
Gittin sen Ben kaldım sensizliğin Gerçeğe hiç dönüşmemiş Rüyalarında sımsıcak, S e n i n - g i b i.. Hüzünlerim çıkıverdi ansızın Yıldızlara emanet bıraktığım Ağrılarım çoğaldı, Bir adım yaklaştı, Seni Tanıdığımda uzaklaşan, Y a l n ı z l ı ğ ı m.. Sen gittin Yarım kaldı şiirlerim Oysa daha yeni başlamıştım Ne çok şiirler vardı Y a z ı l m a y ı - b e k l e y e n.. Doğmamış çocuklarımıza Gözlerinin rengine Düzenine hayatının Güzelliğine ayrılmış Ne çok şiirlerim vardı Y a r ı m - k a l d ı Ben sensiz Ne yapacağım? Kime şiirler yazacağım? Kim ısıracak kolumu? Kim kızacak? Uykusuz bıraktığım vakitler Kim gülecek? Kim dinleyecek? , B i r - n e b z e - ö y k ü m ü Sen gittin Çöktü üzerime Taşıması zor külfeti sensizliğin Yine boş boş oturacağım Banklarında sahillerin Yine dikeceğim gözümü Bir an ayırmaksızın Ölümlere.. Biliyorum Düşünmemi bile istemezdin Oysa yoksun artık Düşüneceğim Ö l ü m l e r i. Kim hastalandığımda Üzerime titreyecek Kim tavsiyelerde bulunacak, Uyumam için, Kim mesajlar çekecek, Günaydın diye Günlerimin anlamı Bembeyaz parmaklarıyla, K i m? Sen gittin Yarım kaldım. Bir yanım sende kaldı Arayıp ta isteyemediğim. Artık şiirler bekleme benden Ş a i r - d e ğ i l i m Korkmaktı beni sevmek Biraz olsun, Biliyorum, Ayrılınca ağlamaktı Yine nadasa bırakmaktı acı çeken yüreğini Yeni bir beraberlik Midende ağrı İ ş t a h s ı z l k t ı - k u ş -s ü t ü - e k s i k - s o f r a n d a Bende yalnızlıktı Boş duvarlarda Kimsesiz evde konuşmaktı, Deli gibi Mezarlığa bakan penceremde Ölümdü.. Anlayan tek dosttu şiirler İfade eden hüzünlerimi Sendin bir de Heyecanla sabahı okumanı beklediğim Ş i i r l e r i m i. Farklı bir tattı yakaladığım Seninle Sıyrıldığımı sanmıştım Hayatımda yer etmiş ayrılıklardan Neyse, Böyle sayfalarca gitmesin şiir Bitsin... Yazılması gereken yerde, Yeniden bulursun şiirlerimi Zamanı gelince Şimdilik yokum bir müddet Beni beklediğin, Heyecan neşe veren saatlerde Bir müddet, Dinlemeliyim hüzünlerimi Sormalıyım tekrar N e y d i - i s t e d i k l e r i... Sen gittin nasıl olsa Bir müddet anlamsız Bir müddet yabancı şiirler En azından mutlu olanlar.. Hadi ben kaçtım hayatından 24,12,2005 D.23,03,2006 Yinede bekleyeceğim seni Sabahın ilk ışıklarına kadar Olurda gelirsen Seninim tekrar Sakın unutma..... Ertuğrul Bayam
05-28-2009, 03:08 PM | #9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Gündüzlerimi Bana Geri Ver
Geceyi örten bu yalnızlık Bu akıl almaz düşünceler Bir bir takılır aklıma.. Bana söylediğin o tatlı sözler Ben bir sevda masalının Yarım kalmış yanıyım sensiz Uykularda seninle Uyandığımda yapayalnız.. Sen varlığınla ışıksın Gözlerinle hayat Seninle olmak yeter bana Sensizlik boşluk, Sensizlik acı bir feryat… 08,mart.2006 Gece karanlık Ve sensiz geçecekse Ve hep seni düşleyeceksem Duvarlara boş boş bakıp.. İçinde gülüşlerim olan Gündüzlerimi bana geri ver Ertuğrul Bayam
05-28-2009, 03:08 PM | #10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Kukla
İstediğin, Yöne çek beni, İstersen, İp bağla kollarıma, Güldürecekse Kukla misali oynat beni. Neşen kaçarsa, Kırmızı boya sür burnuma Uzun uçlu pabuç giydir Palyaço yap beni. Ağlayacaksan Koy başını omzuma Ellerimden tut Ağla hadi... Bağıracaksan Azarla beni Çocuklar gibi, Seveceksen Bırak kadınlığını Sev hadi Adam gibi. 25.03.2006 Ama Ne olur Bir kez olsun Kırma! Seni seven kalbimi Ertuğrul Bayam
|