www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Her Telden > Güncel Haberler ve Olaylar > Yurttan Haberler

Yurttan Haberler Yurttan Haberler Bu Bölümümüzde.

CevaplaCevapla
 
Konu Seçenekleri Görünüm Şekli
Eski 07-21-2009, 04:10 PM   #1
styla45
Forum Kalfası
 
styla45 'in Avatari
 
Kayit Tarihi: Aug 2005
Nerden: ManisA
Yaş: 38
Mesajlari: 7,071
Teşekkür Etme: 5
Teşekkür Edilme: 16
Teşekkür Aldığı Konusu: 15
Üye No: 4
Rep Power: 3458
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi : styla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond reputestyla45 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Belirlenen Deniz Feneri Derneği'nin yeni başkanı konuştu

İSTANBUL (İHA) - Deniz Feneri Derneği yeni Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği ile aralarında sadece bir bağış ilişkisinin bulunduğunu belirterek, "Almanya'daki dernek, Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'ne ayni ve nakdi yardımlar göndermiştir. Bunların hepsi Alman ve Türk mevzuatı açısından resmi prosedürlerde yapılmıştır. Bunun dışında aramızda herhangi bir organik ilişki yoktur" dedi.

Deniz Feneri Derneği'ni yeni Genel Başkanı Mehmet Cengiz, basın mensupları ile kahvaltıda biraraya geldi. Eski Genel Başkan Emin Yılmaz'ın ailesinde yaşanan sağlık problemleri nedeniyle bu değişikliği istediğini ifade eden Mehmet Cengiz, basın toplantısında deniz feneri soruşturmasında gelinen son durumu değerlendirdi.
2007 yılında Almanya'da açılan dava ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da bazı kişilere yönelik soruşturma başlattığını hatırlatan Cengiz, "Biz Ankara Cumhuriyet Başsavcılığın soruşturmayı başlattığı günden beri Türkiye Deniz Feneri Derneği'nin bu soruşturma içerisinde bulunmadığını ısrarla vurguladık. Ancak sayın Baykal ve özellikle bir medya grubu sanki Türkiye Deniz Feneri Derneği bu soruşturma kapsamında yargılanıyormuş gibi kampanyalar düzenlediler. Biz bunların hiçbirin kabul etmiyoruz" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada kendileri açısından iki önemli gelişme yaşandığını belirten Cengiz, "Soruşturmayı yürüten savcının talebi üzerine hakkında soruşturma yürütülen kişiler hakkında ihtiyati tedbir kararı konuldu. Bunlar arasında Deniz Feneri Derneği yöneticilerinden hiçbirinin ismi yoktu. Bunun bizim açımızdan önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir diğer konu ise soruşturma yürüten savcı, genel başkanımız engin yılmaz beyin soruşturmada şahit olarak dinlenmesini istedi. Bu da Türkiye deniz feneri derneğinin bu soruşturmada şüpheli ya da zanlı olmadığını ortaya çıkarmıştır. Beklentimiz, Deniz Feneri'nin bu soruşturma kapsamından biran önce bir yargı kararının tespiti sonrası çıkarılmasıdır. Çünkü deniz feneri kurulduğu günden bu yana iyilikten başka hiçbir şey yapmamıştır" şeklinde konuştu.

Suçlamalar karşısında kendilerini savunan ve derneğin bağışçılarına seslenen Mehmet Cengiz, şunları söyledi:
"Bütün bu olup bitenler karşısında 10 yılda Deniz Feneri'ni en güvenilir ve Türkiye'nin en büyük sivil örgütü yapan bağışçılarımıza şunları haykırmak istiyoruz. Biz deniz feneri yöneticileri olarak bize teslim ettiğiniz emanete hiçbir zaman hıyanet etmedik. Bize bağışlarken hangi hassas duygular taşımış iseniz, bizler de aynı hassas duygularla sizin yardımlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştık. Bu haykırışımızı duyun ve lütfen kendi ellerinizle bir çocuk şefkati ile büyüterek iyiliğin sembolü
yaptığınız bu hayır kurumuna her zamankinden çok sahip çıkarak kötü emelleri boşa çıkarın diyoruz. Çünkü yaşanan bu süreçte Deniz Feneri Derneği en acımasız şekilde siyaset ve medyada hesaplaşma aracı olarak kullanılmaktadır. Bütün bu saldırıların bertaraf edilmesinin, bağışçılarımızın derneğimize her zamankinden çok sahip çıkmasına bağlı olduğunu belirtmek istiyoruz".

Mehmet Cengiz, dava sürecinde ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tutumunu da değerlendirerek, "Malum Sayın Baykal'ın yürüttüğü iftira kampanyaları ile ilgili olarak hakkında bir tazminat davası açtık. Deniz Baykal, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında Deniz Feneri'nin olmadığının ortaya çıkması üzerine bizim açtığımız davaya vermiş olduğu cevap dilekçesinde 'Biz Türkiye Deniz Feneri hakkında hiçbir beyanatta bulunmadık. Bizim eski beyanlarımızın tamamı Almanya'da hakkında dava açılan dernek ile ilgilidir' şeklinde beyanatta bulunmuştur. Bizim Sayın Baykal'dan samimi beklentimiz konuyu saptırmak yerine samimi şekilde Deniz Feneri Derneği hakkında söylediği iftira dolu sözlerinden dönmelidir. Toplumu gererek bir kavga ve çatışma ortamı oluşturmak, Sayın Baykal'ın maalesef siyasetten nemalanmasının olmazsa olmaz şartı haline gelmiştir" dedi.

Cengiz, bir basın mensubunun, "Almanya Deniz Feneri e.V. Derneği ile derneğiniz arasında bir bağlantı yok mu" şeklindeki sorusunu da "Almanya'daki dernek ile Türkiye Deniz Feneri Derneği arasındaki ilişki bağış ilişkisidir. Almanya'daki dernek, Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'ne ayni ve nakdi yardımlar göndermiştir. Bunların hepsi Alman ve Türk mevzuatı açısından resmi prosedürlerde yapılmıştır. Tüm yardımlar içişleri bakanlığının izni ile gelmiştir. Bizim aramızdaki ilişki tamamen hukuki uluslararası yardım boyutlu ilişkidir. Bunun dışında aramızda herhangi bir organik ilişki yoktur. Organik ilişkiden kastım şudur. Almanya'daki dernek ile derneğimiz arasında herhangi bir merkez şube ilişkisi yoktur. Sadece yardım boyutunda bir yardım alma söz konusudur. Bunun dışında o derneğin yönetimi ve kurucuları ile bizim hiçbir ilgimiz alakamız yoktur" şeklinde yanıt verdi.

21.07.2009
__________________

styla45 Ofline   Alinti Yaparak Cevapla
CevaplaCevapla


Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1)
 

Mesaj kurallari
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Acik
[IMG] kodlarAcik
HTML kodlari Kapali


Saat Dururmu GMT +3. Şimdiki Zaman 03:25 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.