|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Seçenekleri | Görünüm Şekli |
07-24-2009, 08:48 PM | #1 |
Aşmış Üye
Kayit Tarihi: Jun 2007
Nerden: İstanbul
Mesajlari: 50,904
Teşekkür Etme: 70 Teşekkür Edilme: 143 Teşekkür Aldığı Konusu: 89
Üye No: 43266
Rep Power: 12014
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
Cinsiyet : Erkek
|
Özbek Pilavı
ÖZBEK PILAVı
MALZEMELER 500 gr Amerikan pirinci 400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış) 3 adet orta boy havuç 1 adet kuzu soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım paket margarin veya tereyağı 1 kaşık biber ve domates salçası Tuz Karabiber 3 bardak su veya et suyu HAZIRLANIŞI Pirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nohut konulur Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır Etrafı havuç rendesi ve nohutla süslenerek servis yapılır |
Bu Konudaki Online üyeler: 1 (Üye Sayisi : 0 Ziyaretçi Sayisi : 1) | |
|
|